Nekromanti Spelaffärer och gamla DoD

Joined
18 Aug 2000
Messages
319
Location
Sverige, Stockholm
Hej, det är en sökare efter svavelvinter igen.

Hur ska jag få tag på skiten, jag är beredd att betala mycket för att få tag på det, men det är förstås alla.

Någon tipsade om små spelbutiker för länfe sedan och de skulle ligga i småorter. Vet någon om det finns en liten spelbutik i Närkeområdet? Kan ingen hjälpa mig hitta gamla DoD prylar i Stockholm. Jag är desperat, men det är väl alla fanatiska samlare.
 

Hasse

Hero
Joined
13 Jan 2001
Messages
1,684
Location
Göteborg
"Hur ska jag få tag på skiten, jag är beredd att betala mycket för att få tag på det, men det är förstås alla."

Pröva här:<A HREF="http://www.hobbyspel.com/butik/" target="_new">http://www.hobbyspel.com/butik/</A> Dels har du antikvariatet samt spelauktionen där du kan fråga efter om någon säljer serien.

Hasse

So you think you can tell heaven from hell, blue skies from pain.
Pink Floyd<P ID="edit"><FONT SIZE=-1><EM>Edited by hasse on 2001-09-22 18:10.</EM></FONT></P>
 

Baldyr

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
1,188
Location
Eskilstuna
korrigering

Adressen ovan är till vår butik för återförsäljning - där återfinns därför endast nya DoD-produkter. Adressen till vårt spelantikvariat är istället <A HREF="http://www.hobbyspel.com/antikvariat/" target="_new">http://www.hobbyspel.com/antikvariat/</A> - där återfinns en hel del äldre DoD-produkter.

På grund av stor efterfrågan på äldre DoD-produkter är sortimentet dessvärre allt annat än komplett, men det brukar mest vara en tidsfråga innan vi får in någonting specifikt. Vi meddelar också om allting vi köper in i vårt nyhetsutskick (<A HREF="http://www.hobbyspel.com/nyhetsutskick/" target="_new">http://www.hobbyspel.com/nyhetsutskick/</A>).

/Pauli Paananen, Legend Hobbyspel

<A HREF="http://www.hobbyspel.com" target="_new">http://www.hobbyspel.com</A>
 

Hygglo

Veteran
Joined
27 Nov 2000
Messages
162
Location
Lund, skåne
vad tjänar jag mest på?

Att sälja min låda DoD-91 och expert (typ Trakorien, kirgarens handbok och sånna böcker) till din affär eller till privatperson?

"förhoppningsvis så finns det nya raser att spela i bestariumet."
/Okänd
 

Hasse

Hero
Joined
13 Jan 2001
Messages
1,684
Location
Göteborg
Re: korrigering

"Adressen ovan är till vår butik för återförsäljning - där återfinns därför endast nya DoD-produkter."

Sant, jag tänkte att när han väl kommit till den sidan så kunda han klicka sig vidare via länkarna till de rätta sidorna men det skrev jag aldrig och det är inte lätt att veta vad jag egentligen tänkte. Får var tydligare nästa gång.

Hasse

So you think you can tell heaven from hell, blue skies from pain.
Pink Floyd<P ID="edit"><FONT SIZE=-1><EM>Edited by hasse on 2001-09-23 16:36.</EM></FONT></P>
 

Baldyr

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
1,188
Location
Eskilstuna
svar

Svaret är: det beror på.

Men det är egentlingen inte hela svaret. Du kan säkert få bättre betalt för enskilda produkter (de mest eftersökta) om du säljer direkt till privatpersoner - om du hittar rätt köpare vill säga. Däremot lär du inte få mer betalt för alla produkter, eller ens få allting sålt till privatpersoner. De mer osäljbara produkterna lär du inte få sållt överhuvudtaget, och speciellt inte för några högre belopp.

Det är alltså en viss skillnad på att själv som privatperson försöka sälja sina spelprodukter, och på när vi som företag säljer sakerna genom vår nätbutik. Vi har hundratals kunder och kan därför vänta tills rätt person hittar produkten ifråga. Det innebär inte heller speciellt mycket arbete för oss att sälja en enskild produkt, eftersom vi har en mycket bra nätbutik och ett effektivt sätt att hantera beställningar. Den som säljer privat är i princip hänvisad till att lägga upp annonser på nätet. Och de flesta läser inte annonser.

Även om vi kanske inte kan betala mer för enskilda produkter så finns det helt klart andra fördelar med att sälja sina spel till oss istället. Det är nämligen både enklare och säkrare, och dessutom får man allting sålt på en gång, eftersom vi egentligen inte är intresserade av att köpa in enstaka produkter. (Portot gör det lätt olönsamt.) Eftersom vi köper in rubbet - även mer svårsålda produkter - så blir det förhoppningsvis ändå mer pengar till säljaren. Dessutom slipper man skaffa ett postgirokonto för att kunna sälja sakerna privat mot postförskott, man slipper köpa in förpackningsmaterial, man slipper hålla reda på vem som ska ha vad och vilket pris man kommit överens om, man slipper ta emot returer på paket som aldrig blev uthämtade, man slipper alla missförstånd angående vad produkter egentligen skulle innehålla, man slipper lägga ut en massa pengar på portokostnader, och så vidare.

Man kan säkert få ihop mer pengar om man säljer sina spel direkt till våra kunder, så att säga. Men för att verkligen få allting sålt för ett pris som motsvarar våra egna försäljningspriser så krävs det nog en hel del tålamod och tur. Det enkla - och säkra - alternativet vore att sälja allting till oss istället.

Vi förstår givetvis den som väljer att sälja sina produkter själv - och få mer betalt - men ibland undrar man om det verkligen är värt besväret... Man kan också fråga sig hur vanligt det är att man blir oense eller rent av blir lurad när man köper, säljer och byter spel genom annonser på Internet. Hur som helst så finns det knappast några garantier. (Vi däremot garanterer givetvis att vi betalar för oss!)

Vi driver dessutom Sveriges största köp- och säljsida för hobbyspelsprodukter: <A HREF="http://www.hobbyspel.com/auktion/" target="_new">http://www.hobbyspel.com/auktion/</A> - annonsering är gratis och sidan öppen för alla.

/Pauli Paananen, Legend Hobbyspel

<A HREF="http://www.hobbyspel.com" target="_new">http://www.hobbyspel.com</A>
 
Joined
18 Aug 2000
Messages
319
Location
Sverige, Stockholm
ÄR DU BEREDD ATT SÄLJA!?!?!?! Snälla säg att du är det, för jag vill köpa ALLA delar (utomden sista, som jag lyckades roffa pt mig från tradition). Såg att du bor i Stockholm också, vilket är bra då jag också gör det. Jag vet att du inte sagt något om att sälja men, JAG VILL VERKLIGEN HA SVAVELVINTER! Om du svarar ja så kan jag skicka ett bud privat...

Baronen som numera är desperat,
 

Skuggvarg

Hero
Joined
22 Aug 2001
Messages
1,346
Location
Västerås
Hmm...mig veterligen har jag Svavelvinterboxen komplett, samt de två påföljande delarna. Saknas gör alltså "Den Femte Konfluxen", men den är fortfarande ganska lätt att få tag på.
Vad är du beredd att ge för det jag har då, fanatisk som du är? *ler elakt leende*

/Skuggvarg

"Där ljus möter mörker, smyger en varg i skuggorna..."
 
Joined
18 Aug 2000
Messages
319
Location
Sverige, Stockholm
Få se, jag vill ha tag på alla svavelvinterdelarna +Trakorien -Femte konfluxen. För svavelvinter och kristalltjuren bjuder jag 400 kr, STYCK. Alltså 800 kr. Har du oraklets fyra ögon så bjuder jag 200 kr för det då den delen inte är riktigt lika svår att få tag på. Om du svarar på mitt inlägg kan vi diskutera vidare priser och då kan jag ge dig min mailadress.
 
Top