Nekromanti Spela två Rp samtidigt

Fahnen

Swordsman
Joined
24 Apr 2003
Messages
459
Är det nån som rollspelat två Rp samtidigt? Det skulle bli väldigt kul att lyssan när "dom" gör saker... när personen som har rpna sitter och prata med sig själv :gremgrin:. Hmm får testa det skulle bli Jäv**** kul, fast inte så seriöst....
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
"Är det nån som rollspelat två Rp samtidigt?"

Jag har testat, men då har det berott på att vi egentligen varit lite för få spelare. För oss funkade det inget vidare. Vi fick inget djupare förhållande till någon av karaktärerna.
 

Fahnen

Swordsman
Joined
24 Apr 2003
Messages
459
Hur många var ni? I min grupp är vi 3-4, oftast 3 och jag uppfattar den som liten. Ska ändå testa, annars vet jag inte hur det är.
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Tråden flyttas.

Det är mycket och intressant fråga du ställer som man säkerligen kan diskutera. Men den har tyvärr inte ett skvatt med Eon att göra. Denna tråd passar mycket bättre i Rollspelsforumet.

Tänk efter i framtiden när du skriver inlägg. Det finns fler forum än Eon-forumet och många inlägg platsar bättre i andra forum.

Detta platsar t.ex. bättre i rollspelsforumet, och således så hivar jag över det dit.

Allt det bästa.
/Naug, modererar
 

walium

Ganska töntig, faktiskt
Joined
8 Apr 2001
Messages
8,460
Location
Linköping
"Hur många var ni? I min grupp är vi 3-4, oftast 3 och jag uppfattar den som liten."

Vi var två spelare och en spelledare. Varje spelare hade två rollpersoner. Numera spelar jag i och spelleder grupper på mellan fyra och sex personer. Men när jag var ung och fortfarande bodde i en liten bondhåla så var det inte lika lätt att hitta villiga medspelare.
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Nä !

Skulle inte det kännas välldans konstigt ?
Känns ju konstigt redan när man spelar en spelledarkaraktär för de spelarna..
 

Legolas

Veteran
Joined
31 May 2000
Messages
80
Location
Gävle
I min grupp är vi 3-4, oftast 3 och jag uppfattar den som liten.
Min "huvudspelgrupp" är 3 personer. Det upplever jag som ganska perfekt. Det gör att alla får spela ungerfär lika mycket.

Legolas
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Ars Magica och truppbaserat spel.

I Ars Magica så rekommenderas man att spela en hel trupp. Dvs 2-4 karaktärer som känner varandra. Jag är inte helt säker på hur dom vill att det ska gå till, men en idé är väl att om alla spelare har 2 karaktärer, så delar man upp äventyret i 2 bitar där varje bit spelas av 1 grupp som består av en karaktär från varje spelare. Sen får SL växla fram och tillbaka mellan grupperna, och kanske ibland kan dom träffas för att snacka ihop sig eller byta medlemmar.

Dock så är det nog inte att rekommendera att spela 2 karaktärer i sociala sammanhang. Jag skulle i alla fall ha ämlans svårt för det. Jag har faktiskt jättesvårt för att spela mot mig själv.

/Naug, pekar på Ars Magica
 

Kimon

Swordsman
Joined
21 Nov 2001
Messages
679
Location
Uppsala
Re: Ars Magica och truppbaserat spel.

Ars magica är lite speciellt. Tanken är att varje spelare har en "magus" (dvs magiker) och ett antal "grogs" (dvs tjänare). Sedan kan det också finnas en eller flera "companions" (dvs följeslagare).

Den röda tråden är att de alla kommer från samma plats. En plats där ett antal magus håller till, som kallas covenant.

Grejen är att spelgruppen är ansvariga för att hålla sin boning i skick, vilket ger utrymmer för en hel del "meta-spelande" där huvudfokus inte är ett uppdrag. Utan att socialisera med sin omgivning etc...

När de väl sedan ger sig ut på äventyr så är inte tanken att alla spelare ger sig ut med varsin magus, eftersom magi arketypiskt inte är socialt begåvade. Dessutom har de aldrig haft tid att lära sig de mest basala färdigheter, såsom matlagning, rida och annat som normala människor kan. Till sin hjälp har de då grogs som fixar mat, lägerplatser, springer ärenden och som skyddar magikern om det skulle bli stridigheter. På vissa uppdrag kan också companions följa med. Companions är särskilt dugliga indivder i samhället och kan sålunda vara riddare eller jägmästare eller varför inte munkar.

En typisk äventyrstrupp består sålunda av en magus, eller möjligen två. Ett antal grogs och en eller flera companions. Vissa individer i truppen lämpar sig mer eller mindre bra i olika situationer, så när en situation uppstår då en magus är olämplig, så spelar den spelaren en grog istället. I princip kan man säga att de spelare som inte spelar magus, spelar companions och grogs sköts gemensamt av spelgruppen.
 
Top