[Soloäventyret] Winter Hills: Säsong 2

Robert Jonsson

Nothing is True. Everything is Permitted.
Joined
13 Mar 2000
Messages
5,296
Location
Örebro
Välkomna till Framtida fiender, årets julkalender från Soloäventyret och även den andra säsongen av Winter Hills!

Framtida fiender fortsätter efter första säsongen som slutade med julfirande i Shanks-stugan. Nu har det gått några veckor och 2002 har anlänt. Urkrafternas ankomst nalkas, men det är inte den enda faran som hotar trakten. Någonting mer ruvar där ute i mörkret, någonting som hotar trakten såväl som Urkrafterna.
I årets julkalender medverkar fem spelare som alla har en roll i den övergripande berättelsen om trakten Winter Hills. De fem är:

Gustav Ruthgård (Smygpodden) tar rollen som den äldre tvillingsystern Samantha Shanks, en rationell och vetenskapligt driven person som arbetar tillsammans med The Society of Metaphysical Research för att avslöja bedrägerier om övenaturligheter. Då Samantha fick en inbjudan av sin farbror Gilbert att besöka honom i Winter Hills bad Sällskapet henne om att även finna en av deras försvunna utredare i trakten. Kommer Samantha att finna den hon letar efter?

Maria Ruthgård (Gestalt och Smyggpodden) tar rollen av den yngre tvillingsystern Simone Shanks som på många sätt är motsatsen till sin storasyster. Hon är äventyrlig och öppen för andra saker än de rationella, något som blev väldigt tydligt då de anlände till trakten och konfronterades med de första övernaturligheterna. Simone har ett stort intresse för naturen och var med på en forskningsresa till Sydpolen där hon var med om ett trauma som hon har förträngt merparten av. Är det dags för Simone att börja minnas det?

Amanda Stenback (Mindy: Bräd- och rollspels podd) tar rollen av radioprataren Kate Robinson som sänder sina program från det gamla fyrtornet. Fyrtornet renoverades under 1990-talet då hon anlände till trakten och är numera inte bara hennes arbetsplats, utan även hem. Föga anar invånarna vad för fasansfull mörk hemlighet som hon bär på.

Regina Backlund spelar Winetkas borgmästare Rebecca Storm. Hon kom till Winetka efter att den förre borgmästaren förskingrat stadskassan och har genom målmedvetna besparingar och militär auktoritet lyckats få rätsida på ekonomin. Få älskar henne, men nästan alla respekterar henne – det är så Rebecca vill ha det för då kan hon få arbeta ostört med sitt egentliga arbete i trakten.

Fredrik Mård gestaltar Nicholas Saroyan, en ägarson och en man utan öde. Han kommer från en av de familjer som grundade Winetka. Nicholas är sjutton år gammal och lever ett rätt normalt liv där han mest oroar sig över att erkänna sin kärlek till Elisabeth Martin. Frågan är om han vågar ta steget i år?

De är dock inte de enda som hjälper till att berika berättelsen om Winter Hills. I denna säsong så har vi även flera medverkande som bidrar till att berika lyssnarupplevelsen. Dessa är:

Per Aneskans återvänder till årets julkalender som Gilbert Shanks, tvillingsystrarnas förvirrade och försvunna farbror. De märkliga post it-lapparna avslöjar en möjlig galenskap, men är hans stöld av Carolyn Saroyans blod ett bevis på ren skär ondska?

Christoffer Schenström (Finally game music) hör vi som den utomordentligt och trevliga Jared Sunderland, ägaren av The Icy Leviathan. Han är även en medlem av traktens miljökämpar Winter Wolves och blir en av dem som välkomnar Simone Shanks in i gemenskapen.

Kjetil Kverndokken (Ni verdener rollespill) gör rösten för den synbart sympatiske doktor Svendsen, expeditionsledaren för den resa som Simone gjorde för några år sedan till Sydpolen.

Agnes Rudbo (Valerie Chronicles) gestaltar den skötsamma butiksägaren Jane Venus som slagit sig ned i Winetka. Hennes anktikvitetsbutik är dock något som endast besöks av företagsledarna och traktens ungdomar – i alla fall fram tills att borgmästaren bestämmer sig för att göra ett besök.

Michael Ericson (känd från Rollspelsdags) tar rollen av den karismatiske och framgångsrike företagsledaren David Logan. Han vill nå en gyllene medelväg i den konflikt som har blossat upp mellan företagare och fiskare. Kommer han bli en värdefull allierad till borgmästaren?

Kristoffer Warnberg (Svartviken Rollspelspodd) gestaltar Brandon Oliver, ledare för gruvbolaget Colton Minerals och en av de tre företagsledarna i trakten. Frågan är om han blir en vän eller fiende till borgmästaren i hennes försök att få stopp på konflikterna i hamnen?

Loke Jonsson gestaltar den sjuårige Adam Logan, son till ledaren för Logan Enterprise. Precis som de andra barnen betraktar han isdrottningen till borgmästaren med obehag och rädsla.

Jonas Carlsson tar rollen som Samuel Tome, son till till Gerald som leder fiskarna i trakten. Han är en driven och godhjärtad person som gladeligen stöttar sina vänner.
Jörgen Niemi (Altors Vidder och Mindy: Bräd- och Rollspelspodd) spelar den försupne sheriffen Lyle Walker. Under helvetesåret 1992 var han med om ett trauma då han jagade den före detta borgmästaren Tom Arnold. Det blev för mycket för honom så alkoholen blev ett sätt att kunna fortsätta ha ett någorlunda normalt liv...

Emelie Drottz (Rollspelarna) är den mystiska Ophelia Black, en av Urkrafternas avatarer i trakten. Hon verkar i skuggorna och gör sina skuggdrag för att främja Urkrafternas agenda.

Anneli Tunberg (Vi Spelar Rollspel) repriserar sin roll som den trevliga plugghästen Elisabeth Martin från förra årets julkalender. Elisabeth är barnbarn till Robert Martin som driver Winetkas största butik och hon tillhör precis som sina vänner Nicholas och Samuel en av familjerna som grundade staden.

Annelie Öhman (Rollspelarna) återvänder även hon från förra årets julkalender som den positiva och sociala Simone Goodwin. Hon arbetar deltid på The Icy Leviathan som servitris och härstammar till skillnad från sina vänner inte från någon av de fem familjer som grundade Winetka.

Eva-Linn Karlsson gör rösten till Sjöhäxan, den lokala legenden om den som finns där ute i havet. Den som enligt vissa vakar över trakten mot stora faror, men som enligt andra är ett hot mot trakten.

Sist, men inte minst, har vi Samuel Kazimir Lowejko (känd från Rollspelsdags) som tar rollen av Lucas Harding, väktaren till den svarta stugan. Han kommer till sin stora glädje att återförenas med någon som han har ett starkt band till – om än så bara för en kort stund.
 
Top