En skön pasta!
Ok, håll i hatten...
Skaffa dig följande:
Olivolja
Championer [eller vilken svamp som helst du gillar]
Gul lök
Vitlök
Burk med Cream fraich
Ärtor [Frysta]
Fullkornspasta [Vilken du vill]
Kryddor: Salt, peppar [valfri], Svampbuljongtärning, torkad basilika, fast gärna färsk om du har...
1. Börja koka pasta
2. Hacka svampen, inte för små bitar. Hacka löken och dunka sönder vitlöken med en sko eller kockkniven.
3. Hetta upp olja i djup stekpanna eller liknande.
4. Fräs på lökarna.
5. Dunka i Svamparna..
6. När svampen fått färg och ser bra ut häller du på cream fraichen i lagom mängd, låt det puttra på... På med kryddor och smula ner buljongen, försiktigt med saltet...
7. I med Ärtor.
8. När allt blivit varmt och såsen puttrar på är det dags att äta under förutsättning att pastan är klart...
9. Servera med ett nice bröd, Cola Light eller Pepsi Max, har du dam eller herrbesök kan du slå upp ett bra vin.. Då blir det kanske åka av sen...
Är du lite skicklig i köket fluxar du denna maträtt på den tiden pastan ska koka, längre tid än så ska det inte ta!