Nekromanti SkymningsSagor och trollkarlars SPI

Trystvidje

Veteran
Joined
26 Oct 2002
Messages
16
1.
Efter långt uppehåll verkar det faktiskt som att skymningssagors sida kommer återuppstå, om än den kanske inte kommer uppdateras alltför ofta av diverse orsaker..
Men, nu är läget sådant, att mycket av vårt gamla material gått förlorat pga. datakrångel.. Därför undrar vi om det finns folk som laddat ner det tidigare, och möjligtvis har kvar det?
Om så, hör gärna av er till oss på: gildur@websidorna.com

2.
Ja. Trollkarlar får ju som bekant SPI när de går upp YN i DoD6. Mäktigare magiker kan därmed ha en SPI på uppmot 80 och dyl. Vad jag stör mig på, är att vissa besvärjelser säger att det krävs ett slag SPI mot PSY, FYS eller liknande, för att få önskad effekt. Visst, en mästermagiker ska inte ha alltför mycket besvär med en vanlig bonde. Men när man ser att då tom. en lärling kan lätt övervinna nästan vem som helst (även mästermagikern, då han bara kan ha högst 18 i PSY), börjar det bli fel!
Funderar på om man kan göra något som att man har ett grundvärde i SPI, dvs. det man köper från början, som aldrig ökar, och det bara är ens "SPI-pool" som ökar.
Annars kan man göra så att SPI endast räknas som mängden magi man kan använda, och PSY räknas som ens psykiska styrka, vilket det ju också är. Det skulle då ge att det blir PSY mot PSY istället. Tycker det borde stämma ganska bra ändå, då magi inte är något man ska fiffla med om man inte har ett stabilt sinne..
Dessutom, om man vill ha den klassiska fega, veka magikern som flyr allt, så visst. Att man har hög PSY hindrar en inte. Det är ju bara ett karaktärsdrag (även om man brukar räkna PSY som hur modig man är), och vill man det så spelar man ju bara sin person så. han kan ju ändå ha lätt att motstå galenskap och andra psykiska åkommor.
Nå, det var bara några tankar.. får se hur det blir jag kommer lösa det här, men lite respons och andra förslag skulle vara välkommet.
 
Joined
25 May 2001
Messages
1,039
Location
Åbo, Finland
Om du vill att en lärling inte ska övervinna Mästaren, ändrar du bara det till SPI mot SPI...

/Black Dwarf, löser problem.
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,683
Location
Värnhem, Malmö
PSY känns ändå som det bästa för att göra motstånd med, på det viset kan en enormt viljestark krigare (utan magisk talang) som Conan göra motstånd mot allehanda magi. Dock kan man väl tänka sig något i stil med att man kan lägga till kanske en fjärdedel av SPI när man gör motstånd mot magi eller liknande. Blir visserligen lite komplicerat, men kan kanske ge någon form av konsekvens.
 

Herr Ågren

Veteran
Joined
5 Aug 2001
Messages
55
Location
Årsta, Stockholm
Dessutom, om man vill ha den klassiska fega, veka magikern som flyr allt, så visst. Att man har hög PSY hindrar en inte. Det är ju bara ett karaktärsdrag (även om man brukar räkna PSY som hur modig man är), och vill man det så spelar man ju bara sin person så.
Rättelse: Den klassiske magikern är inte en sådan ynkrygg som man kan tycka och tro (bara hans stridskamrat den huvudlöse krigaren odlar dylika fördomar). Han eller hon är bara förutseende och betänksam nog att akta sig för konfrontationer med övermäktiga finder eller att gå rätt in i gapet på den lurande faran och istället dra sig tillbaka för att planera sitt nästa drag "in i minsta detalj". (Sickan i Jönssonligan hade blivit en framgångsrik och högt respekterad magiker om han hade behärskat konsten.)
 
Top