Nekromanti Skapa en karaktär baserat på en sång (Kom och lek med mig!)

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,678
Location
Eslöv
Nu ska vi leka en lek såhär när helgen nalkas tänkte jag.
Leken har enkla regler, men vill man tänja på reglerna får man skapa sin egen tråd och leka någon annanstans.



Utmärkt! Då kör vi!

Jag börjar med att länka ett sångklipp.
Nästa person som svarar i tråden skapar en karaktär inspirerad av låten. Välj system/spelvärld och berätta något som karaktären är bra på/gör att hen står ut. Jag vill alltså inte att ni länkar ett helt rollformulär; ett förnamn och en kort beskrivning räcker mycket väl.

När du har gjort din beskrivning, länkar du en låt som nästa användare kan låta sig inspireras av. Inget krav på seriositet.
Det är snart helg trots allt.

Without any further ado:

 

Ape of Wrath

DOWN WE GO
Joined
13 Jul 2012
Messages
1,582
Location
Göteborg
Det här är Jennifer Liebermann, dotter till Raymond Liebermann och arvtagerska till Liebermann-miljarderna.

Hon studerar för tillfället på East Texas University och är högsta hönset i sororityn Kappa Rho Kappa, som utåt sett sysslar mest med att frivilligarbeta på äldreboenden och att dela ut soppa till stadens misfits och hobos. Under den sockersöta fasaden vilar dock en betydligt grymmare verklighet.

Jennifer och hennes innersta krets dyrkar demonen Azaroch, lättjans och ytlighetens demon, och de offrar djur och håller mässor till hans ohelighet i utbyte mot sminktips, rabatter på märkeskläder och krafter att charma sin omgivning. Men den som har mycket vill ofta ha mer och Jennifer med anhang är i full färd att välja ut ett lämpligt människooffer till sin nästa ritual, kanske den där utbytesstudenten från Kina, henne kommer nog ingen sakna.

Jennifer saknar i mångt och mycket det vi kallar empati. Hon ser människor runt om sig som verktyg eller instrument för att nå sina mål, att bli den mest perfekta kvinnan i världen. Utåt sett är hon artig och väluppfostrad, hon hjälper till där det behövs och verkar genuint godhjärtad.

Nästa låt är:
https://youtu.be/K2PlAtl_Rmo


EDIT: System: GUMSHOE eller motsvarande nutida undersöknings/paranormalt rollspel, i alla fall om ska vara en NPC. Annars kan KULT vara ett bra alternativ.
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,678
Location
Eslöv
Ape of Wrath;n206670 said:
[Cool idé och fet låt]
(( Ska ge någon annan chans att svara först, men vilket spelsystem? Det låter lite World of Darkness eller Kult-aktigt i vilket fall som! ))
 

kloptok

Pensionerad astrolog
Joined
14 Dec 2008
Messages
1,223
Location
Stockholm
Barrabas är kvinnan du räds. Kvinnan som drar i trådarna. Kvinnan som bestämmer om liv och död i den undre världen bland straffångarna i Plutos saltgruvor. På en blodig tron helt i salt sitter hon i sin rymddräkt och andas djupt i en mörk grotta på Plutos skuggsida. Hennes väg till makten var våldsam, hon hade ihjäl de tidigare gängledarna på ett osedvanligt grymt sätt för att sätta skräck i eventuella upprorsmakare innan hon tog makten över alla fångar i gruva 14X. Överheten behövde agera efter dessa bestialiska mord och kvinnan som senare skulle kallas Barrabas fördes inför straffkolonins överstemagistratus för en säker dödsdom. Men tack vare den regel som säger att fångarna får välja att skona en av de dödsdömda räddades hennes liv. Hon hade genom sina allierade dragit så hårt i sina trådar att de andra fångarna inte vågade annat än att skona henne. Från den dagen tog hon namnet Barrabas efter de gamla människornas namn på den man som skonades istället för Jesus.

Hon är en senig och stark kvinna med djupa, sprickartade sår över hennes sjukligt bleka hud som ett bevis på hennes långa tid i saltgruvornas mörker. Hon har isblå ögon och en blick som ger kalla kårar även i den hårdaste av fångar. Hon går ständigt klädd i en smutsig rymddräkt för att dölja sina sår. Materialet i dräkten är slitet och grafeniumglaset i hjälmen repat av många års användning. Inte ens hennes närmaste allierade, den till åren komne Maltos, får se henne utan sin dräkt. Hon älskar Maltos över allt annat i kolonin men föraktar honom samtidigt för hans underlägsenhet och vid tanken på hur svag han skulle vara utan henne. Hennes största rival är ärkemagistratus Nero som hon ser som direkt ansvarig för att ha skickat henne till de mörka gruvorna en dag för länge sedan. Hon har ett osunt maktbegär och räds mest av allt att dö bortglömd i en mörk håla.

System: tänker mig något åt OSR-scifi-hållet. Men det mesta där settingen är okej funkar.

Nästa låt: Werewolf av CocoRosie, https://www.youtube.com/watch?v=LgkAhj89IGA
 

.113

Swashbuckler
Joined
8 Feb 2012
Messages
2,660
Location
norrlänning
I en värld där nästan alla är uppkopplade större delen av sin fritid, I en mörk del av cyberspace där "vampyrer" börjat suga livskraften ur användarna, där lever Alice.

Det började när hon kopplade upp sig för en vecka sedan, hon var som vanligt deprimerad och uttråkad. När hon gått omkring I några timmar utan att tänka på vart hon vandrat, så befann hon sig i kvarteret som kallades Drakens slut och hon fick en olustig känsla så stannade hon upp. Där började hon ana något I utkanten av periferin och hon upptäckte en mörk gränd hon aldrig sett förut.. En gränd av röd tegel som stack ut från de vanliga vita betongväggarna. Längst in i Gränden var en dörr av rostig metall I dunklet av en flimrande lampa. Det låg något slutgiltligt över den och hon tvekade länge innan hon till slut vågade sig in. Där och då Kom hon in i en ny del av cyberrymden. Den Andra sidan.

Hon vaknade kallsvettig med ett svagt minne av en man I svarta kläder och silverkors, mörkt rufsigt hår och ett leende.. Och ögonen. Ögonen som såg rakt igenom henne och... Och vad? Först minns hon inte riktigt och det ska ta nästan tre dagar innan hon ser den första vampyren. De gömmer sig helt öppet, ingen Annan verkar se dem.. Då minns hon vad mannen I kors berättade för henne, om hur vampyrerna äter användarna, att de aldrig vaknar ur cyberrymden igen... Hon ser vampyren välja sitt offer och hon känner ilska.
Vampyren ser henne plötsligt och ser... Rädd ut? Den vänder om och Springer men Alice är snabbare. Hennes nu håriga, kraftiga djurben slänger henne framåt snabbare än hon någonsin sprungit och hennes vassa klor sliter vampyren I stycken..

Nu jagar hon varje kväll I cyberrymdens gator, det är hennes område nu. Men hon kan inte släppa tanken på mannen I kors, vad var det mer Han sa... Något viktigt. Något farligt. Och varför kunde hon inte minnas vem hon var? Hon hade alltid jagat? Ändå kändes det som att hon glömt något.. Men hon har ett namn. Rosie. Jägaren.


Jag kan inte länka saker tror jag... Men testar.

glömde länken: Muse - In your world https://www.youtube.com/watch?v=lqmTQnW01qc
 

.113

Swashbuckler
Joined
8 Feb 2012
Messages
2,660
Location
norrlänning
Och jag missade visst system, både att lägga till och att det ens skulle finnas :p sååå... nåt system som utspelas väldigt mycket i cyberrymden då :p my bad.. eller så gills det inte ;)
 

Hainen

Veteran
Joined
20 Dec 2010
Messages
14
Deastel var kanske dödlig en gång. Dåtiden är något som snabbt tappar mening för en sådan som honom, men den gör sig påmind i hans förståelse för dödliga och de döende. Nu gömmer han sig bakom ridån i verkligheten, ständigt smygande i utkanterna av människors drömmar. Han söker efter de svaga, de döende, de gudsförgätna och de marginaliserade; inte för att viska ljuva lögner till dem, utan för att frigöra dem. Det finns många andra varelser likt honom, men han är unik i sin omsorg och medkänsla; ingen annan är så rättfram och ärlig mot sina offer.

En hårlös flicka ligger i en sjukhussäng, svag och matt i kroppen men med en glöd kvar i själen. Med ett ord, ett löfte, en pakt så kan Deastel låta den glöden blossa upp, och brinna starkt och vackert tills inget finns kvar, innan hon välkomnas till mörkret. En pojke gråter på sitt rum, och något rör sig i kanten på spegeln. Dagen efter stiger röken och de skrattblandade skriken från skolan. Aldrig mer kommer han lida på det viset.

Deastel välkomnar dig in i sin famn, och håller din hand hela vägen fram till avgrunden. Och du älskar det.

(Kult eller WoD känns väl rimligt.)

Kan lätta upp stämningen lite grand: https://www.youtube.com/watch?v=xReDwCZKBh0
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,777
Location
Stockholm
Flygandes likt en komet genom rymden med den enorma Chuck Norris-statyn som mål och med sjutton mordiska akrobater hack i häl kunde Anna inte hjälpa att fundera över hur hon hamnat där hon var...

Det hade börjat med ett uppdrag, ett äventyr, en jakt på Den Svarta-Neonorange-Bruna Skatten. En karta hade stakats ut och som av en slump hamnade sällskapet i Draktandstornsborgen, en ogästvänlig plats fylld av ilskna Draktänder. Anna, varandes den mest Stoiske i truppen, hade tagit täten och visat vägen genom grottorna medelst sin Svavelosande Eldkalufs men det tog inte lång tid innan trubbel stod för porten och sällskapet fick kämpa för sina liv mot de anstormande tandraderna.

Med hjälp av sina färdkamrater, sitt Ryggskott och hennes ägodelar Ondskans Samlade Arméer hade Anna gång på gång lett sina vänner mot seger och framgång. Men nu, såhär precis vid målsnöret, såg det illa ut för våra hjältar. Ondskans Samlade Arméer hade gått paj, både Stoiskheten och Eldkalufsen var förbrukade och Anna skulle snart slå ner i sten-Chuck Norris' mun tätt åtföljd av diverse ilskna cirkusartister, vetande från sägen att Munnen beboddes av vedervärdiga mjölk-kultister vars frenetiska riter fick statyn att se ut som om den tuggade fradga om kvällarna.

Anna sluter sina ögon och ser scenen för sitt inre. Hennes vänner är utmattade, utarmade och förlorade. Det är upp till dig nu Anna! Spotlight! TrettonTusen Krossade Speglar!

Systemet är såklart Drakar & Bananer

Nästa låt! https://www.youtube.com/watch?v=PHzOOQfhPFg
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,777
Location
Stockholm
.113;n206766 said:
Och jag missade visst system, både att lägga till och att det ens skulle finnas :p sååå... nåt system som utspelas väldigt mycket i cyberrymden då :p my bad.. eller så gills det inte ;)
Låter som att det kan vara ett hack på Don't Rest Your Head!
 

.113

Swashbuckler
Joined
8 Feb 2012
Messages
2,660
Location
norrlänning
RasmusL;n207803 said:
Var det en så oinspirerande låt? :p
Ganska svår sång ;) nu är det ju någon annans tur egentligen men jag får någon sorts mage: the awakening känsla över det, utspelat I 1920-talets amerika ungefär.. Får se om nån kommer med nått, annars är det väl nästan Mundo som måste börja om!
 

Mundo

Myrmidon
Joined
7 Jan 2010
Messages
3,678
Location
Eslöv
Typiskt Rasmus att gå in och döda trådar för sitt simpla nöjes skull... ;)
 
Top