Nekromanti Skador i Shadowrun

Jake Steele

Warrior
Joined
17 May 2000
Messages
389
Location
Göteborg
Jag ville bara delge en liten lustig sak som hände på senaste spelmötet.

En runner grupp befinner sig inne i den nedstängda Renraku arkeologin och har lyckats erövra en rocketlauncher med två AP-skott (anti-personnel) kvar i. Något senare avlossar en av oss nämnda launcher och träffar en vakt i securityarmor + helmet rakt i ansiktet. Vi borde få köttslams benslams här va? ...Vakten tar en light skada.

Och han hade inte tur. Han hade mycket Body men slog enligt statistiken.

P.S. Om ni är inne i arkelogoin, gå inte över våning 290. Vakterna börjar bli ganska bra då.

-A
 

Jake Steele

Warrior
Joined
17 May 2000
Messages
389
Location
Göteborg
Knappast, det är fullt möjligt att dö av en attack, jag har sänkt ett vampyr-troll med en vanlig pistol, trots att denna just innan tagit 100 kulors automateld med en LMG med en axelryckning.

Men det roliga kommer vid extrema situationer t.ex. när man har rätt ammunition. Med en välplacerad AV-kula kan en derringer få alla normala bilar och vissa husvagnar att flyga i luften á la Hollywood.

Det var på grund av sådana omständigheter som min spelgrupp gjorde om reglerna för AV-munition så det sämre. Något vi bittert ångrade väl inne i arkeologin.

-A
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,482
Location
Helsingborg
Jag lyckades döda en vampyr med ett skott med min Ares Predator.. Visserligen träffade (siktade) jag i huvudet och SL körde med att man fick lite extra i skada vid huvudträff..

Lite snopet för SL då han miste sin "slutboss" efter bara två tärningsslag.. /images/icons/smile.gif Min dvärg var faktiskt anledningen varför SL slutade med regeln att man kunde specialisera sig på bara ett vapen. /images/icons/laugh.gif

/[color:448800]Han</font color=448800> som hade 11 (har han för sig) i sin pistol vid det tillfället
 

König

Hero
Joined
28 May 2001
Messages
910
Location
Stockholm
???

Först: finns det en träfftabell i Shadowrun? Nej trodde inte det. Hur kunde ni då träffa vakten i huvudet?
Andra: Called Shot; ponerar att man siktar på mer vitala delar av en kropp, för att höja skadenivån, men inte exakt var. Alltså inte heller rakt i huvudet!

Slutsats: Eftersom vakten fick Light Wound, borde skottet rimligen ha missat och han fick lite skada av splitter/eld/fan eller hans morsa etc....

Vad är det som är så lustigt! Om nu vakter tar Light wound borde er SL beskriva situationen efter han slagit sina tärningar, eller om han väljer att låta er att träffa en vakt rakt i ansiktet med en AP raket skall vakten vara stendöd (utan tärningsslag). Lustigheten med ert spelmöte trycks alltså ligga hos er spelledare!
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,482
Location
Helsingborg
Re: ???

Jo, du har helt rätt på dina punkter.. SL borde ha beskrivit skadan efter han slagit tärningarna.. Min SL hade faktiskt en träfftabell.. Man använde sig av 1T20 och jag tror att han hittade den på nätet...

/[color:448800]Han</font color=448800> som tror hans SL i SR spelat för mycket DoD och därmed saknade en träfftabell
 

Jake Steele

Warrior
Joined
17 May 2000
Messages
389
Location
Göteborg
Re: ???

Nu fanns det ett flertal anledningar varför raketen var tvungen att träffa vakten och inte på sidan om. Det fanns också skäl till att den med största säkerhet skulle träffa huvudet eller bröstet, och eftersom han får samma skada vart den än träffar så tog SL huvudet då det var mer absurt.

En mer korrekt beskrivning om än inte lika rolig av händelsen är:

Är det inte lite absurt och komiskt att man med rätt rustning kan stå i centrum av en AP-rakets detonation och överleva med bara en Light skada.

En av spelarna i min grupp sköt en AP-raket på en vakt med lightsecurity rustning+helmet. Vakten som höll på att resa sig 1,5- 2 m bakom en midjehög barrikad hade inga väggar inom de närmsta 2m. Raketen träffade så vakten stod i centrum av explosionen. Om den hade träffat barrikaden eller någon vägg så hade det väl inte varit något att skriva om. Inte heller om den hade träffat taket som var högt. Då barrikaden skyddade allt utom vaktens huvud och en bit av brötskorgen så var troligt att den träffade och utlöstes vid någon av dessa kroppsdelar. Vad den annars skulle ha träffat som skulle sätta vatken i centrum vet jag inte. Om den hade missat och åkt över eller på sidan med c:a 5 cm så hade den harmlöst försvunnit bort.

Jag hoppas att det är klargjort att den måste ha träffat vakten i hvudu området. Och jag tror ni ser vad som är lite absurt och lustigt såvida ni inte tyckte hela resonemanget var långt och tråkigt. Jag tycker det. Vilket var skälet till att jag inte tog med det från början.

-A
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Re: ???

<blockquote><font size=1>Svar till:</font><hr>

Är det inte lite absurt och komiskt att man med rätt rustning kan stå i centrum av en AP-rakets detonation och överleva med bara en Light skada.

<hr></blockquote>



Måndagsexemplar.
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,482
Location
Helsingborg
Re: ???

Långt och ointressant blev det inte.. Själv orkar jag faktiskt läsa 5 rader.. /images/icons/smile.gif (inga kommentarer om "urch-tråden" bara)

Ser fortfarande inte varför raketen måste ha träffat rakt på vakten.. I många (alla?) rollspel så är det ofta en lyckad träff en direktträff, men det kan lika gärna bara vara ett konstaterade att man orsakar skada på målet..

Så.. Raketen kan ha ändå träffat i barriären och gjort att vakten fått en light skada av splittret..

Själv är jag för oinsatt i SR:s regelsystem och skador men sprängskador tycks ha rätt konstig effekt i rollspelet.. Kommer ihåg (var visserligen inte med själv) ett tillfälle då en handgranat exploderade i en hiss och två av de tre i hissen dog medan den tredje kanske bara fick en light skada (har för mig att han inte ens blev skadad)..

/[color:448800]Han</font color=448800> som tycker explostioner har konstiga effekter i de flesta rollspel
 

König

Hero
Joined
28 May 2001
Messages
910
Location
Stockholm
Re: ???

Jo jag förstår vad du menar. Och det framkommer som än mer absurt nu.....
.....att din SL överhuvud då slog tärningar för skada och sedan för Body. När han bara kunde ha låtit vaktens huvud flyga 40 meter bort i våldsam fart.

Slå så lite tärningar som möjligt det är min medicin som spelledare, och det har fungerat i snart 17 år.
 

Cold Chrome

Veteran
Joined
14 Jun 2001
Messages
32
Location
Östersund (bor i Uppsala)
Lyssna nu...

...på mig. Jag tänkte rätta fel och ge mina åsikter.
1. AV-ammo finns inte till deringers (är medveten om att det var ett extremt exempel). Saker som är AV är mest missiler o dyl.
2. AP är splitter och räknas som flechette vilket gör att man får dubbel impact armor mot sånna anfall. Detta gör att i de flesta fall att vapnet gör max 2D vilket är ganska lätt att motstå. Hjälm och kroppsskydd ett bra skydd mot splitter. Det roliga med detta är att AP-vapen endast är effektiva mot helt oskyddade metamänniskor vilket man i princip aldrig stöter på i Shadowrun.
3. Jag är inte säker på hur AP-raketerna utlöses om det beror på avstånd eller om det måste träffa en hård yta (läs: marken) för att uslösas. Att raketen skulle utlösas av att den träffar en människa låter i mina öron fånigt. AP-vapen är gjorda för att sprida sin verkan över ett område, inte för att träffa någon i huvudet med. Jag skulle bedömma det så att raketen antingen skulle träffa något i närheten eller luftbrisera, inte att vakten blir klubbad i huvet av den och att den sen exploderar.

"I framtiden har dom saker som vi inte har."/favvoförklaring på oförklarliga saker i SR
 

König

Hero
Joined
28 May 2001
Messages
910
Location
Stockholm
Re: Lyssna nu...

....men om man som i exeplmet skjuter den från 1.5 meter ifrån vakten och träffar denne (i huvudet om man nu måste), måste det vara en dålig AP-raket som luftbriserar. Håller dock med dig om flechette problemet i shadowrun. En AP raket är bäst lämpat mot en hord bönder, inte säkerhetsvakters, andra runners mm.
Man kan ju tänka sig att den (AP-raketen) åker "rakt" igenom vaktens huvud från det anfallet, ett raketgevär har ju ändå räckvidd på 3000 meter i SR (om det var ett granatgevär 300 meter). Så den kinetiska energin bör vara ganska hög efter endast 1.5 m.
I vilket fall som helst så ligger ansvaret hos SL i den situation som beskrivits i orginal posten.
 

Cold Chrome

Veteran
Joined
14 Jun 2001
Messages
32
Location
Östersund (bor i Uppsala)
Re: Lyssna nu... *Ark spoiler*

Att över huvudtaget skjuta en AP-raket mot endast en vakt är för övrigt slöseri, spelaren borde smiskas. Apropå explosioner med liten effekt så körde jag (förra helgen) Akeologin med min spel grupp. Självklart så måste man ju köra barnet med den exploderande dockan. Dock så är det så kliché så att spelaren som råkade ut för det visste nog fan va som var på väg. I alla fall så smäller dockan när han står en meter bort. Jag tror att jag körde med 1 kilo sprängmedel och skadan blev ialla fall 6D. Spelaren tog ner det till en Light utan att använda combat pool/images/icons/laugh.gif. Prova att göra det i verkligheten, stå 1 meter från 1 kg plastic explosives med en hjälm och lite kroppsskydd. Funkar nog sämre än i SR.
Förövrigt så gick det ganska bra för min spelgrupp i Arkeologin, dom tyckte dock att det var för mycket strider. Jag tycker att jag var snäll mot dom, dom gjorde ungefär allt man inte ska: använde hissar utan att mixtra med dom först, åkte till sjukhuset med en skadad medlem (synd att alla sjukhus är ombyggda och tungt bevakade;) osv. osv. Jag har dock inte lyckats döda nån av dom än (bortsett från en som använde Hand of God) och dom har lyckats hitta rum1835, så om dom klarar sig ut så blir det 8 mille åt dom.
 
Top