Sex

pappapiraten

Veteran
Joined
25 Oct 2013
Messages
144
Location
Helsingborg
Under alla de spelmöten som jag har suttit med i har ingen av oss någonsin beskrivit våra sexakter. Det har istället konstaterats att en sexakt har ägt rum sen har man gått vidare. Anledningen till detta är nog för att jag enbart har spelat med andra grabbar vilket inte är särskilt upphetsande enligt mig, inte när det gäller dessa grabbarna i alla fall.
 

pingas

Warrior
Joined
28 Dec 2008
Messages
298
Location
Skåne
pappapiraten;n11448 said:
Under alla de spelmöten som jag har suttit med i har ingen av oss någonsin beskrivit våra sexakter. Det har istället konstaterats att en sexakt har ägt rum sen har man gått vidare. Anledningen till detta är nog för att jag enbart har spelat med andra grabbar vilket inte är särskilt upphetsande enligt mig, inte när det gäller dessa grabbarna i alla fall.
Exakt så känner jag också.
Känns lite fel att beskriva svettiga bröst och eregerade penisar för sina polare.:confused:
:emb:
 

Niklas73

Skapare av Starchallenge
Joined
20 Jan 2003
Messages
3,703
Location
Stockholm
Here is a chocker. I den exprimentella tonårstiden så spelades det en hel del SC. En kompis skaffade sig en tjej i spelet som han förälskade sig i och det gick så långt att vi spelade ut intima sexscener dem emellan. Men det var mer av nånslag interaktiv porrberättelse så klart utan tärningar och ofta med släckt lyse där vi låg i var sin säng och körde storyn. Det var för en relativt okysst tonåring riktigt sweet vill jag minnas. Det förstärkte känslan samhörighet mellan min kompis RP och hans SLP tjej då vi lirade äventyr utan sexinslag dvs döda monster och ta skatter äventyren.

Men jag skulle säga att ses absolut kan förstärka känslan i rollspel. Fade to black är nog legio i vissa spelgrupper medan andra spelgrupper är mer öppna för visuella beskrivningar. Jag tror också det kan förmedla en känsla i spelet vilket är det jag vill åt. Jag vill alltid åt känslan oavsett om det är skräck, rädsla eller sex.

Sen lyckades jag få en hel spelgrupp att förälska sig i en SLP alv som hängde med under några veckors spelande. De blev helt förkrossade då hon offrade sitt liv för dem och gick och deppade nån dag. Det var inget sex men förälskelse. Men jag själv skulle kunna gå rätt långt i sexbeskrivningar, frågan är hur de känns i ett ljust preppat rum på Dragons Lair? Jag tror den omgivnade stämningen och gruppen spelar stor roll.
 

betongchips

Veteran
Joined
9 Apr 2014
Messages
7
Det beror lite på vilken typ av rollspel som spelas, i 9 fall av 10 är det fade to black med en kort beskrivning av situationen i korta smått tantsnuskiga meningar, bara för att understryka stämningen och liknande, det kommer med största sannolikhet att påverka karaktärsutvecklingen för RPn som är inblandad..

i det tionde fallet så är det humor, ex. då den väne prästen hör underliga ljud från sina kamraters rum på värdshuset, och kikar in genom dörrspringan, och då överlåts det ofta till den inblandade spelaren att beskriva vad prästen ser, och jag som DM kan koncentrera mig på helt andra saker, som att gå igenom mina anteckningar, dricka energidryck, eller skratta.. Beroende på spelaren.
 

w176

Förlorad dotter
Joined
27 Dec 2001
Messages
3,562
Location
Umeå, Västerbotten
För egen del tänker jag liksom svara både för bordsrollspel, lajv, blackbox, friform, text och alla möjliga typer av rollspel jagf spelat för.

I samtliga medium har jag någon gång spelat ut sexscener från början till slut. I fallet med lajv har jag använt metatekniker som Ars Armandi eller andra metatekniker.

Jag vet inte hur långt jag skulle tänka mig gå, men jag skulle nog kunna mig tänka faktiskt ha sex in character på ett lajv om motspelaren var typ någon jag har en KK realtion med off. Om det kändes rätt för studen och kunde göra på ett sätt som inte störde andra deltagare. Det skulle nog behöva vara någon jag var trygg med och redan hade en sexuell realtion med. Typ en KK.

Däremot är jag inte okej med att spela ut något (vare sig det eller sex eller annat) om inte alla inblandade är bekväm med det.

Sen tänkte jag spamma tråden med coola länkar på ämnet.

http://nordiclarptalks.org/post/6044...ng-new-genders

Se den. Do it.

---


http://www.gamingaswomen.com/posts/2...playing-games/

http://www.gamingaswomen.com/posts/2...-playing-game/

http://www.gamingaswomen.com/posts/2...cultural-play/

Dom här länkarna är artiklar jag skrivit om ämnet typ.
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
8,342
Den huvudsakliga koppling jag gör mellan bordsrollspel och sex är finniga DoD-spelare runt 1996 som på en soffkudde visualiserar hur de lägrar olika SLP-kvinnor. Rummet stinker av fis och pubertal svett. Jag har nyss sett spelledaren äta en snorkråka. Min alvkrigare har både hög smidighet, styrka och karisma. Jag deltar inte i kuddjuckandet, men har nog inte något emot det heller. Det verkar helt rimligt.
Konrad Konvalj said:
Allt låter rimligt.
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
8,342
[Detta inlägg testar om det är så att nya inlägg inte syns i "senaste inlägg" bara för att de är det första inlägget på en ny sida. (Mitt ovanstående inlägg är det första på sida fyra och har ännu inte listats i "senaste inlägg".]

EDIT: Ok. Det som hände var att det här inlägget listas som senaste i underforumet. Men w176s inlägg listas fortfarande som senaste om man tittar på "Senaste inlägg" på startsidan.

Äh, det här var meningslöst kanske?
wilper said:
Mmm, senaste inlägg på framsidan verkar inte hänga med riktigt i matchen.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
9,411
Location
Ludvika
Recca;n11053 said:
Tips är att då uttrycka dig som att du inte talar i allmänhet, så det blir tydligt, för jag uppfattade det som att du menade generellt. Annars hade jag inte kommenterat vettu. :)
Eftersom jag svarade på en direkt fråga såg jag det som avgränsat nog.

Recca;n11053 said:
Men nu har jag koll på dina sexuella preferenser. :p

Nej, allt du har koll på att jag inte tycker det är intressant att ha sex på ett bord framför en massa andra människor. Du vet faktiskt inte ens mina åsikter om sex på bord eller sex framför en massa andra människor. Bara att kombinationen för mig är ointressant.
Recca said:
Okaaaaaaaay....
 

Pansarsvinet

Veteran
Joined
26 Mar 2014
Messages
65
Recca;n10948 said:
That got your attention. Tanken slog mig precis och jag blev genast omåttligt fascinerad och tänkte helt enkelt höja temperaturen lite på rollspel.nu. Jag hoppas ingen misstycker. :)

Ämnet är: Hur långt har ni nånsin gått i ett rollspel och hur långt skulle ni kunna tänka er gå?

För att lite fint avgränsa det hela så pratar jag om tabletop rollspel. Dvs. vanligt gammalt kärt helylle-rollspel.

Tillåt mig att grisa lite men bli inte arga.

Jag trodde de flesta spelade rollspel för att de av olika anledningar inte direkt passade in på den offentliga marknaden av sexuell aktiva tonåringar varpå rollspel blev mer naturligare än att sitta på en rökfylld fest med en folköl i näven och grovhångla med ansiktet begravt (….) anyway. Vilket också kanske det naturligt görs att det undviks i spelsammanhang.

Sen får man tänka på vem som kanske läser inlägget och hur mycket av den erfarenheten man begär att en 12-13 åring ska ha som precis börjat spela rollspel för att försöka svara på frågan.

Själv om man sitter med ett gäng gamla ”barbarer” och spelar med manlig SL så är det inte många, typ, som klarar av att hantera en öppet homoerotisk situation när en lönn-krampig SL försöker under levande ljus höja tempen på spelet med simmig blick. Hade det suttit någon tjej och SL:at hade nog varenda ”barbar” velat sätta sina karaktärer i sänghalmen och kommit hem med ett leende på läpparna.

Tror du fattar.

Hur långt.. in game? Teoretiskt… Det beror på hur seriöst äventyret är och hur ambitiöst man spelar sin karaktär. Det måste också finnas någon mening eller syfte med det hela. Låt oss säga att under neutrala SL förhållanden att situationen är att man ska få ur ett ”kvinnligt mål” hemlig information eller manipulera för något politiskt motiv, då får man ju gå så långt tills att SL anser att man uppnått målet om det inte löses av tärningsslag. Jag menar man besitter nog tillräckligt med erf i den frågan för att antingen bli utkastad eller få en kvinnlig SL att få röda kinder så så långt får det ju inte gå.

Nöff.
Recca said:
Nöff-nöff. Gotcha.
anth said:
Du gör premissen att 12-13 åringar skulle läsa och svara på frågan och under de förhållandena har du antagligen helt rätt. Dock är medelåldern på forumiterna på rollspel.nu runt 25-30 år och en stor del av användarna har familj och barn - vilket ger lite andra svar än de "Bevis&Butthead"-svar man hade fått om de hade varit 10-20 år yngre. :)
 

Zimith

Veteran
Joined
14 Feb 2014
Messages
29
Om man beskriver sex jävligt ingående så tror jag det blir ofrånkomligt att motivet är sexuellt även utanför spelet och det har jag aldrig gjort ordentligt. I mina stadiga spelgrupper har vi väl inte varit tillräckligt kåta på varann och när jag spelat på konvent så är det så ofta en eller flera eller alla jag inte känner så bra och då verkar det vara en dålig idé att introducera porn. Jag är dock helt klart intresserad av andra spelares sexliv, till skillnad från andra som skrivit i tråden. :cool:
 

Anders

Swordsman
Joined
1 Apr 2001
Messages
795
Location
Göteborg
Recca;n10948 said:
Ämnet är: Hur långt har ni nånsin gått i ett rollspel och hur långt skulle ni kunna tänka er gå?
Troligen går min gräns som spelledare vid att nämna sådant som kan tänkas ha relevans i att föra äventyret framåt, i stil med att man noterar ärr, tatueringar mm som man inte sett hos personen i påklätt tillstånd. Det har aldrig ställts på sin spets hittills under snart 30 års rollspelande så jag väntar med att fundera över avvägningen mellan mer detaljerade beskrivningar av betydelse för storyn versus risken att det blir pinsamt och störande för den privata sfären till dess en riktig situation uppkommer. För egen del tror jag mig inte vara särskilt känslig men däremot ointresserad av sexuella detaljer i rollspel.
Generellt tycker jag man ska vara försiktig med att trampa över någons gräns, det känns onödigt. Min erfarenhet är att det tyvärr inte sällan kan vara känsligt bara att en SLP flörtar med en rollperson. Och det är ett betydligt större problem än eventuella sexbeskrivningar. Att skippa alla typer av kärleksfulla eller sensuella relationer eller situationer begränsar definitivt många äventyr. Samtidigt som det kan bli riktiga magplask om någon inte alls är mottaglig, har hänt mer än en gång... Funderar på om det helt enkelt är kört med vissa spelare eller om det bara handlar om att göra det bättre och skickligare? Nytt diskussionsämne kanske?
 

Bunny

Crazy like a fool
Joined
15 Oct 2002
Messages
2,944
Location
Knivsta
Zimith;n13244 said:
Om man beskriver sex jävligt ingående så tror jag det blir ofrånkomligt att motivet är sexuellt även utanför spelet och det har jag aldrig gjort ordentligt. I mina stadiga spelgrupper har vi väl inte varit tillräckligt kåta på varann och när jag spelat på konvent så är det så ofta en eller flera eller alla jag inte känner så bra och då verkar det vara en dålig idé att introducera porn. Jag är dock helt klart intresserad av andra spelares sexliv, till skillnad från andra som skrivit i tråden. :cool:
Om jag skulle reflektera (och extrapolera) lite kring vad andra skrivit i tråden, så fastnar jag på att många tycks föreställa sig sex i rollspel lite som (en karikatyr på) telefonsex:

Spelare 1: Nu knäpper jag upp min blus och ger dig en trånande blick, vad gör du?
Spelare 2: Jag masserar bulan framtill på mina lederhosen med en hand och drar dig närmare med min andra. Kan du känna min styrka?
Spelare 1: Ja, jag känner den. Ååååh, jag känner den. Nu är det jag som masserar bulan...

... Och det där är ju sjukt obehagligt. Skulle jag sitta i samma rum hade jag tittat efter närmaste nödutgång.

Men från min utgångspunkt tycker jag inte ämnet gör sig förtjänt av liknelsen (förutom kanske Nicklas73:s ungdomsexperiment ovan). Sex blir ju inte nödvändigtvis porr, så porr blir en sned premiss för sexscener. Det krävs ingen sexuell laddning i rummet, och det säger inte nödvändigtvis någonting om en spelares sexliv när du har med sex i spel. Allt som krävs, anser jag, är att en sexscen känns intressant och utvecklande för relationsdramat, och då säger jag kör på det.

Är inte relationsdrama alls på agendan runt bordet så fattar jag att sexet är ointressant, och då kan en stanna redan vid den slutsatsen och så att säga släppa ämnet.

Annars behöver en ju inte nödvändigtvis närma sig en saftig sexscen annorlunda än säg ett praktgräl - om känslorna går höga och mycket ligger i vågskålen, gör för all del sexet till en social konflikt. Det behövs ingen beröringsskräck - det grekiska dramat utforskade ämnet grundligt redan för fasligt länge sedan, och vi behöver faktiskt bara följa dem lite i spåren. Låter ni sexet betyda någonting - hämnd, försoning, kärlek, vänskap - så är det ju intressant med rock n' roll.

Det här är alltså något av ett meta-svar till tråden, så ni får ta det som det.
chrull said:
Men fortfarande: När är det viktigt att faktiskt spela ut sexscenen? Alla de saker du tar upp går ju att åstadkomma med en fade to black.
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
7,656
Location
Stockholm
Exempel när jag och annan forumit på LinCon spelade Montsegur 1244 och halvlajvade sex genom ett fängelsegaller. Sexet var viktigt för narrativet och likaså samtalet som skedde innan, under och efter; det var helt enkelt en viktig scen för att driva ett par historier framåt. Visst kan det vara lite småläskigt men det är ju en del av själva poängen. Känslor som påverkar och greppar tag i mig som spelare är något jag aktivt strävar efter att uppleva, oavsett om det är skämmighet, rädsla, kåthet, ilska eller liknande.
 

Bunny

Crazy like a fool
Joined
15 Oct 2002
Messages
2,944
Location
Knivsta
Chrull said:
Men fortfarande: När är det viktigt att faktiskt spela ut sexscenen? Alla de saker du tar upp går ju att åstadkomma med en fade to black.
Visst går det att hantera sexscener summariskt, med fade to black, vilket precis samma sak som när en hanterar en mängd scener summariskt för att de inte kanske betyder så mycket. För att en scen ska frejmas, oavsett tema, så är min princip att den ska ha betydelse. Här hanterar jag inte sex annorlunda än gräl, debatter eller en tur till marknaden. Det är ju lite min poäng - skippa beröringsskräcken, hantera sexscenen som vilken annan scen som helst. Angående just sexscener med betydelse tog jag upp ett par exempel i mitt tidigare inlägg:

Bunny;n11112 said:
De sexscener från rollspel som jag gärna minns har haft en laddning. De går att väcka med allt ifrån tvära kast till rätt sublima förskjutningar i scenen, såsom humörförändringar - kasta sig från extas till gråt, eller röra sig från kärleksfullhet till frånvaro. Vi är nog många som känner en viss utsatthet vid sex som inte är hemvan, regelbunden, vanilj, och det gör det lätt att väcka frågor. Varför vände hon sig bort och bet sig i läppen? Varför mötte han inte min blick? Kommer hon ringa mig imorgon?

Ibland har det också hänt att vi spelat ut en sexscen som helt enkelt visat sig vara jäkligt fin, med ömhet, hängivelse, och som slagit an en hjärtsträng hos alla i rummet. Sådan skönhet vill jag ha med.

Sex gör oss också mer blottlagda än vanligt. I en sexscen som skulle kunna ha varit repetitiv, de hade trots allt sexat till det rätt ofta, så lämnades spelaren av en känsla av att min spelledarperson tagit ett emotionellt farväl av hans rollperson under akten. När denne spelledarperson senare visade sig ha spelat ett dubbelspel och satte hela gruppen på pottan, kommenterade spelaren på den föraning rollpersonen fått - i övrigt hade hennes bedrägeri varit närmast perfekt.
Sedan, om du vill göra en sexscen till en social konflikt, som jag föreslår ovan, så finns det ju en del saker som du behöver gå in på; vad finns i vågskålen, vilket utfall* önskar parterna, vad gör de för att nå det önskade utfallet, och så vidare.

Men det finns väl fler exempel än mina i tråden (som RasmusL ovan). Vi skulle kunna sammanställa en lista?

*och här tänker jag alltså inte på utfall som "extas" eller "utlösning", utan på saker som "jag vill få hen att älska/rå om/tråna efter mig" (eller defensivt: "jag vill inte att sexet ska betyda någonting - avkoppling, inget mer"), "jag vill väcka svartsjuka", och så vidare.
 

Lupus Maximus

Tekniker
Joined
13 Jan 2012
Messages
2,545
Location
Stockholm
Själv har jag svårt för "det måste finnas en djupare mening", men det är upp till var och en. Enda skillnaden mot "lite onödigt men coolt våld" och "lite onödigt men coolt sex" är att det senare känns pinsamt för de flesta. Själv har jag haft med det först i spel, men hittills aldrig det senare. Jag skulle nog vara rätt petig med vilka jag skulle kunna tänka mig spela det senare också.

Sex kan vara något som driver berättelsen framåt, men det kan också vara en del av vardagen. Vardag kan vara intressant att spela bara för att sätta "hur funkar det för de här personerna. I Exalted lever de flesta drakblod i arrangerade äktenskap, med förväntningen att man skall producera en unge med ca 10 års mellanrum. Sexet med partnern kan mycket väl vara något som driver berättelsen framåt, men utan kontrast mot annan sex blir det mycket mer platt.

Sedan kan sexuella situationer vara mellan andra. T.ex. att en rollsperson har tagit sig in i någon höjdares lägenhet med mål att mörda personen. Gömd i en garderob väntar man på att höjdaren skall komma hem. Men han är inte ensam. Väntar på bra läge, men mannen och sällskapet börjar ha sex. Skall man vänta, med risken att han lämnar lägenheten samtidigt som den andra personen? Skall man döda mannen med risk för ett vittne? Skall man döda båda? Att bara säga "jag väntar på ett bra läge" och köra någon slags "fade to black" känns som om man skulle missa möjligheten för spelaren att hinna våndas och ändra sig några gånger... :)
 

w176

Förlorad dotter
Joined
27 Dec 2001
Messages
3,562
Location
Umeå, Västerbotten
Chrull: När är det viktigt att spela ut någon scen? Alla scener kan lösas med fade to black. Alla scrner kan vara potentiellt pinsamma, meningslösa, tråkiga, obekväma med mera, så man kan låta alla scener fade to black. Eller så kan alla scener vara potentiellt viktiga, roliga, viktiga, meningsfulla och awesome.

Så här gör jag med alla scener, samtal, strider, sex, smygande i skogen. Jag spelar scenen så länge den är intressant. Sen klipper jag scenen.

Liksom, behandla sexscener som vilken annan scen som helst. Varken mer eller mindre.
 

Scootalonely

Veteran
Joined
20 Feb 2014
Messages
2
Tja, om jag själv ska börja med mina egna upplevelser så snubblar jag lite på var gränsen för "tabletop" går, så jag tänker vara inkluderande och specific.

Under renodlade, klassiska bordrollspel (med karaktärsblad, tärningar och attribut för rörlighet) så är nog det längsta jag gått att ha kortare beskrivningar av sexscener. Att det var ett pinsamt, bökigt och inte för njutsamt ligg eller att jag såg någon tatuering, att det var det bästa ligget någonsin och en gång när vi spelade EON så rullade vi ju så klart för att specificera njutfaktor och för att komplettera detta gjorde vi en snabb liten tabell för att beskriva detta... vilket troligen var mer satiriskt än något annat. Mestadels har det väl varit fade to black eller Hollywood-stil där man får en inblick i ligget, men utan att något egentligen visas och scenen hålls mycket kort.

När det kommer till agerande mellan spelare så är det längsta jag gått nog ingående kärleksförklaringar med djup och obruten ögonkontakt och en gång så tror jag att det var rätt nära att jag och en annan spelare kysstes. En del smärre tafsande och smekande har förekommit, men inte runt erogena zoner av något slag. Jag tror att jag håller tillbaka rätt mycket på den fronten, då jag själv kan vara rätt pryd när det kommer till mig själv och att jag ofta kan vara rätt obekväm med fysisk kontakt rent allmänt.
Att jag ofta spelat med mina bröder (en av dem är dessutom yngre och är just på väg in i tonåren) kan ju vara rätt begränsande också, i det avseendet att varken dem eller jag lär vara allt för bekväma med att ta det längre än så.

Men jag har även kört samberättande (då utan bord och tärningar, men ibland med papper och penna) och efter att mina två spelare bad mig köra något dirty (vilket de förvisso kan ha skojat om) så improviserade jag en rent pronografisk kampanj med orgier, intriger med förförande och sex som ett medel för att få sin vilja igenom och konspirationer. Jag tror att problemet med kåthet som tagits upp i tråden ett par gånger minst sagt var relevant för dem och att de gärna agerat ut det.

Efter det har jag också spelat samberättande friform över text, vilket också kunnat bli direkt pornografiskt när det bara varit jag och en annan person.Nåja, den parallelen jag skulle vilja dra är helt enkelt all annan media än rollspel. Om man tittar på filmer eller TV-serier så är sex ofta där, men det är oftast fade to black eller en kort sexscen där inte mycket är direkt synligt och absolut inte könsorgan, men en uppfattning av hur karaktärerna känner sig under sexet visas och om några detaljer är viktiga så visas de också (tatueringar, ficktjuveri, etc.). Det har väl hänt någon gång att filmer varit mer vågade i det avseendet (Svenska filmer är ju inte fullt lika rädda som Hollywood med att visa kvinno-bröst, t.ex), men jag tror det är relativt få som skulle känna sig allt för bekväma med att se en film som tar det längre än så med sin spelgrupp. Dels därför att de flesta antagligen helt enkelt inte är bekväma med att se sådana saker med andra (därför att sex är något intimt, privat och pinsamt i vårt samhälle) och dels därför att de flesta helt enkelt inte har en sådan relation med sin spelgrupp. Om en av de två sakerna skiljer sig kan det gå längre, men precis som alltid handler det om att kunna dra gränser inom spelgruppen. Att jämföra det med våld funkar förvisso till viss del, men det är en jämförelse som även görs med filmer. Filmer kan visa rätt grafiskt våld utan att det anses vara extremt, men sex är ett känsligare ämne där också.

Skillnaderna i bekvämlighet och pinsamhet mellan filmer och rollspel när det kommer till innehållet i sig är näst intill obefintlig. I synnerhet i teorin. Jag är fullständigt bekväm med att se våldsamma filmer med min familj, med mina kamrater och ensam... men sexuella filmer kan är jag inte alltid bekväm med i alla kontexter eller sällskap, beroende på hur sexet presenteras och hur detaljerat det.
 

Dharkos

Veteran
Joined
14 Feb 2010
Messages
35
Location
Göteborg
Under mina år som spelledare har jag avhandlat allt mellan homosexuell pedofili och könssjukdomar till fantastiska samlag och kärleksförklaringar till gifta rollpersoner som får barn tillsammans, men det blir sällan särskilt grafiskt eller fysiskt. De gånger det har blivit mer grafiskt har varit för att framhålla chockvärdet, vid exempelvis våldtäkter eller sadism. Vad det gäller rent fysiskt utspel i gruppen så sysslar vi helt enkelt inte med spel på den nivån. Det är över lag väldigt tillbakalutat i soffan och det gäller oavsett ämne som avhandlas.
 

Scullicon

Veteran
Joined
27 Mar 2011
Messages
44
Location
Göteborg
Har nog aldrig riktigt varit några mer ingående beskrivningar på sex i några rollspel jag varit med i eller spellett.
Visst har de hänt att man beskrivit nakna kroppar
Utan snarare som de flesta andra bara låtit de ske bakom stängda dörrar medans man tagit hand om de andra spelarnas tid utanför den akten.

Jag skulle nog säga från mina egna erfarenheter att de inte hade vart intressant eller helt enkelt för tidsödande för de andra närvarande säg sp 2&3 vad sp1 har för sig där de inte ser.

MEN skulle de befinna sig i samma rum eller rent utav hamna ofrivilligt i närheten så brukar jag försöka få spelaren i fråga att beskriva något för att resten skall ha en bild i huvudet av de hela.
De precis som allt annat är ju en del av helhetsintrycket karaktärerna har om varandra.
Tycker de viktigaste är att de spelar mot varandra så mycket som möjligt och då är ju allt som kan röra i den grytan trevligt.
 
Top