Nekromanti Sagan om djungel goblinen/Fablen om Alv-nun-chucks

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,500
Kapitel 1: Konsten att betala hyran

Raun är en stor fantasy stad precis i början av en industriell revolution baserad mer på magi än teknologi. Äventyrare måste ha licenser och eftersom våra huvudpersoner inte har några sådana måste de äventyra i det tysta då de inte heller har råd att köpa några.

Vår historia börjar med att våra tre hjäl... Våra tre även... Våra tre protagonister vaknar upp i en usel lägenhet i stadens värsta slumområde. De tre huvudpersonerna är goblin munken Fia, den superstarke Ogern Kro och människan John, armborstet expert och ibland även fäktare. De är helt panka och det är dags att betala hyran, John och Kro har lyckats dricka upp deras sista pengar kvällen innan så när hyresvärdinnan knackar på dörren bestämmer de sig för att fly ut genom fönstret och inte komma tillbaks tills de tjänat ihop månadshyran som är ett guldmynt.

De har en kontakt, en tiefling vid namn Cassandra som fixar jobb åt illegala äventyrare och de vet att hon har ett jobb redo för dem. Men istället bestämmer de sig för att bara råna folk tills de har råd med hyran. Hey, de är redan kriminella så varför inte?

Efter att ha letat upp enkla byten att få ut pengar ur lyckas de övertyga en gnomisk köpman om att tre halv-alver, som om man utgår från deras klädsel är med i ett rasistiskt gäng, tänker misshandla honom. Gnomen erbjuder dem 2 silver om de lyckas skrämma iväg halv-alverna och säger att han har ett annat jobb åt dem ifall de lyckas. Detta får gruppen att lista ut en plan. Goblinen kommer reta upp halv-alverna så att de jagar henne, hon kommer sedan springa in i en närliggande gränd där människan och ogren ligger på lur. Väll i gränden kan de sedan hota eller kanske till och med misshandla halv-alverna tills de ger sig av. De kan sedan få pengarna av gnomen.

Den här planen fungerar ända upp till och med punkten där halv-alverna sprang in i gränden och Kro och John hotfullt stiger fram. Efter den punkten går planen inte riktigt som de hade tänkt sig. När Kro och John stiger fram drar nämligen halv-alverna fram knivar. När John ser det så skjuter han en av halv-alverna med sitt armborst, rakt i hjärtat. Halv-alven dör omedelbart och hans två vänner får panik. Då tar Kro upp parkbänken han burit med sig som ett vapen och krossar dem mot väggen med sådan kraft att de båda krossas till döds mellan bänken och väggen.

Fia lyckas övertyga gnomen om att de lyckats jaga bort halv-alverna och att de inte alls psychomördat dem. Gnomen betalar dem 2 silver och ger dem det andra jobbet, att hämta en substans från en alkemist boende på gatan Rödadrakens gränd och leverera denna substans till en kontakt som kommer möta dem i gränden där de just mördade de tre halv-alver.

Med detta avklarat bestämmer sig gruppen för att de måste göra sig av med liken. Deras plan är först att stjäla en hökärra som finns i närheten, gömma liken i den och sedan dumpa dem på ett lämpligt ställe där de inte kommer upptäckas. Men sedan utvecklar planen en djävulsk twist. Om de dumpar kropparna vid världshuset där de bor kan de sätta ditt sin hyresvärdinna och på så sätt både bli av med riskerna att bli upptäckta och slippa betala sin hyra.

Sagt och gjort, kropparna fraktas med hökärra till värdshuset där John och Kro lastar av dem. Fia bestämmer sig för att plantera ett halsband de tog från en av kropparna på hyresvärdinnans rum. Hon smyger in i värdshuset, dyrkar upp låsen på hyresvärdinnans rum, hittar dennes skrin med värdesaker vilket hon tömmer och sedan lägger i halv-alvens halsband i. När Fia smyger ut upptäcks hon dock av hyresvärdinnan som ser att Fia håller i stöldgodset. Hyresvärdinnan skriker "TJUV!" vilket kallar ut värdshusets utkastare, en ilsken svartalv, som för tillfället håller i ett automatisk armborst. Efter en kort strid mellan gruppen och sagda svartalv under vilken Fia stukar foten och Kro blir skjuten i axeln avslutar Kro stridigheterna genom att kasta en stol på svartalven och knocka honom.

Gruppen hör dock polisvisslor och bestämmer sig för att sticka. Innan de sticker barrikaderar de dock bakdörren med hökärran och tänder eld på denna med. Fia försvinner haltandes in i folkvimlet medan John och Kro springer ifrån polisen som om de var två mordiska pyromaner som just misshandlat en utkastare.

Det ironiska var att nu hade de pengar nog att betala hyran men inget ställe att bo på.


Kapitel 2: Men vi har mördat alver!

Efter en kort diskussion där Fia lyckas dölja hur mycket pengar hon faktiskt stal från hyresvärdinnan skaffar gruppen vård från en barberarkirurg och bestämmer sig sedan för att göra det där jobbet som Gnomen gav dem. De ger sig alltså av till Rödadrakens gränd för att träffa en alkemist som ger dem ett par gram av medlet Litanium som gruppen inte vet vad det gör. De lyckas också skaffa ett extra jobb från alkemisten som vill att de förstör en av hans rivalers affär. Rivalen är en halfling och gruppen anser att detta bör vara ett lätt jobb och accepterar det därför ganska snabbt. De bestämmer sig dock för att leverera medlet först och ta hand om halflingen när solen gått ner.

De vet dock inte vad medlet är så de bestämmer sig för att fråga en klog gumma om råd. Den kloka gumman upplyser dem om att det är ett kraftigt narkotiskt preparat som bara påverkar troll. Drogen skickar in troll i en bärsärka vrede där de är mer eller mindre osårbara men vid stora doser kan medlet också döda trollet som använt det. De får också reda på att det är dödstraff på att sälja eller frakta medlet. Med den här kunskapen bestämmer de sig för att pressa ut kontakten de ska lämna medlet till på mer pengar än de hade blivit lovade. Detta struntar det dock i att göra när de ser att kontakten är en högt uppsatt medlem av trollmafian som har två livvakter med sig. Trollmafian var dock imponerad av deras professionalitet och erbjöd Kro och Fia medlemskap om de dödade en alv. De var mer ovilliga att låta John bli en medlem eftersom han var en människa, de kunde dock tänka sig att gå med på det om gruppen hade ihjäl en högalv. Protester om att gruppen redan hade dödat alver samma dag och dumpat kropparna vid värdshuset föll dock på döva öron eftersom det inte fanns några bevis då kropparna brunnit upp. Johan tyckte att trollen var rasistiska mot honom och fick därför gruppen att strunta i att gå med i troll maffian.

Gruppen valde istället att spendera sin kväll med att misshandla och förstöra affären för den där halflingen som alkemisten hade betalat dem för att ta hand om. De började med att Fia försökte bryta sig in genom bakfönstret på affären, detta inte bara misslyckade men fick också halflingen att komma ner från sin lägenhet ovan på affären och hota gruppen med en trollstav. Detta ledde till att Fia blev träffad av en magisk projektil, följt av att John avväpnade halflingen och kastade ut denna i gatan där Fia slog honom på knäna med sin stav. Kro var fokuserad på att förstöra affären och rykte ut den tjocka säkerhetsdörren som han sedan kastade rakt genom en av husets bärande väggar så att väggen och halva huset kollapsade. Gruppen sprang sedan därifrån innan en lynchmobb bestående av upprepade halflingar kunde bildas.

Gruppen bestämde sig för att ge sig av till det värsta värdshuset i staden, Den blinda grisen, och sova där åtminstone för natten. De hamnade dock mitt i ett rasupplopp på vägen dit. Grupper av alver och halv-alver slogs mot orker och goblins på gatorna, tydligen upprepade av att någon mördat en grupp halv-alver tidigare på dagen. Oooops....

Gruppen kastar sig rakt in i en strid med en grupp halv-alver beväpnade med allt från hillebarder till nun-chucks. Gruppen vinner striden men två saker värda att notera händer under tiden.

1. Kro plockar upp en död halv-alv att använda som vapen, han bytar sedan upp sig till två ihop trasslade/mosade halv-alver som han använder som nun-chakus.

2. Fia får fem fingrar avhackade från sin vänstra hand. Goblins har i och för sig 8 fingrar på varje hand så detta är inte helt handikappande men för någon som lever på att slå ihjäl folk med sina bara händer är det verkligen inte bra. Fia ber därför mörka böner till gudarna av kaos och mörker. Krigsguden svarar henne och återställer hennes fingrar men välsignar henne också med gigantisk storlek. Detta gör att Fia nu är runt tre meter hög, nästan lika bred och ser för ett otränat öga ut som en Ogre.

Gruppen lyckas sedan ta sig till Den blinda grisen, skaffa rum och gå och lägga sig.


Kapitel 3: Vampyrjägarna

När de vaknar morgonen därpå har John och Fia haft mardrömmar skickade till dem av dem mörka krigsguden. Fia har gjort ytterligare avtal med honom och har därför blivit mycket starkare när hon vaknar. Hon firar detta genom att stå böjd över John och fantisera om att mörda honom. Detta skrämmer skiten ut John när han vaknar. Efter lite snubblande och ursäktande från Fias sida bestämmer sig alla för att äta frukost och sedan ge sig av till Cassandra och se vad det där jobbet går ut på. De bestämmer sig för detta efter att de bestämt sig för att inte döda en högalv eftersomd etta verkar för svårt.

På vägen köper de nya kläder till Fia som skrämmer skiten ur en affärsägare genom att vara en jättestor kaos mutant goblin. Gruppen lyckas dock övertyga honom att hon är en Djungel goblin och alla vet ju att djungel goblins är större än vanliga goblins.

De anländer till Cassandras bar "Cassandras profetior". Cassandra ber dem komma till baksidan och ger dem där i uppdrag att ta hand om en vampyr som har bosatt sig i ett slakteri vid kanten till ett av stadens slumområden. Odöda har inga rättigheter så det är bara för dem att döda honom. De utrustas med en silverpåle, vitlök och vigvatten och lovas fem guld om de är framgångsrika.

Gruppen ger sig av till slakteriet och ser att det jobbar ett femtiotal goblins där, de ser också att det inte tas in några djur i slakteriet. Fia bestämmer sig för att ta anställning och lyckas övertyga goblinsen om att hon är en djungelgoblin vilket de köper med hull och hår. Fia lyckas se att de femtio goblinsen arbetar för sex vampyr goblins och att de inte vet att lådorna de smugglar in genom kloakerna innehåller människor.

Fia går ut till sina kompanjoner och de diskuterar planer. Den första planen är att tvångs mata människorna som smugglas in med vitlök. Detta så att när vampyrerna skär och sågar i dem kommer blodstänket skada vampyrerna. Denna planen avvisas dock som för komplicerad och istället bestämmer de sig för att John och Kro springer in och blockerar dörrarna ner i kloakerna medan Fia krossar fönsterna och släpper in dagsljus som dödar vampyr Goblinsen. Denna plan misslyckas av två anledningar.

1. Kro vaktar dörren närmst vampyrerna och medan han lyckas döda två av dem hoppar två andra på honom och börjar flå honom levande med sina tänder. De lyckas faktiskt bita ihjäl honom... Men smittar honom då med vampyrism. När den odöda ogren reser sig upp bestämmer sig de två återstående vampyrerna som inte dödats av Fia eller Kro att springa mot utgången Johan vaktar.

2. Johan blir rusad av 50 panikslagna goblins och nästan trampad till döds. Han gör dock en deal med den mörka krigsguden som räddar honom och ger honom fruktansvärda hajtänder. Inte ens detta hjälper honom dock att stoppa goblinsen. När de två återstående goblin vampyrerna springer förbi honom överger han sin post och springer efter dem.

Fia och den nu odöda Kro marscherar upp till dörren till kontoret där de vet att ledarvampyren är. Efter att han misslyckats med att sparka ut Kro i solljuset och Fia misslyckats med att tankekontrollera honom att hoppa ut i solljuset gör de en deal med vampyren att han lämnar staden, betalar dem fem guld och ger dem hans böcker om ovanliga raser, speciellt boken om djungel goblins, mot att de inte mördar honom. Gruppen går med på detta.

Samtidigt har John en frustrerande strid mot vampyr goblinsen i kloakerna där han inte verkar kunna träffa dem. Han blir till sist så irriterad att han lyfter upp dem och kör ner vitlök i halsen på dem tills de dör. Sedan vänder han tillbaks till ytan och sina kompanjoner.

Kro bestämmer sig att behålla slakteriet som sitt nya hus och de hittar också bra gömställen i kloakerna. När vi lämnar gruppen är Fia och John på väg tillbaks till Cassandra för att få betalt medan Kro festar på liken från människorna som vampyr goblinsen mördade.
 

Anchorman

Swashbuckler
Joined
28 Apr 2012
Messages
1,816
Det var verkligen en av de mer flippade omgångarna jag spelat :gremtongue:

Jag var John.
 

God45

#PrayersForBahakan
Joined
23 Oct 2012
Messages
17,500
Anchorman said:
Det var verkligen en av de mer flippade omgångarna jag spelat :gremtongue:

Jag var John.
Ni gjorde verkligen spelet fantastiskt :gremlaugh:
 

Scullicon

Veteran
Joined
27 Mar 2011
Messages
44
Location
Göteborg
Trodde inte Kro skulle överleva de där.
Men att skaffa någon form av stora otympliga nun-chucks åt honom låter som en strålande ide.
 
Top