Nekromanti Sagan Om Arwen

Vitulv

Årets spelledare 2011 och 2013
Joined
23 Dec 2000
Messages
6,895
Någon mer än jag som tycker att Arwens plats i flimen var rent motbjudande. Den lilla flicksnärtan skulle ju få en hjärtattack om hon mötte nio Nazgûler sådär men hon räddar hela showen och framkallar flodvågen och hela faderullan.

Jag undrar vad filmskaparna igentligen har emot Glorfindel? Han fick ju inte vara med i Bakshis Sagan om Ringen heller, som ni kanske minns så fick Legolas komma och rädda dem där.

För övrigt så tycker jag att alla andra ändringar i filmen var ok, och vissa var till och med riktigt bra.

Det bästa i hela filmen var när Bilbo nekades ringen av Frodo, hans ansiktsutryck... Lysande!
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
ansiktsuttryck?

tja.. så skulle ju ite jag uttrycka det <img src="/images/icons/scream.gif" border=0 width=15 height=15>
<img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>

chrull
 

Herr Ågren

Veteran
Joined
5 Aug 2001
Messages
55
Location
Årsta, Stockholm
Hm, hårdnackad antifeminist eller? Ganska osaklig kritik av Arwens roll, annars. OK, jag ska väl börja med att klargöra att jag inte med egna ögon har sett den där rullen än. Men ett par motargument kan jag ändå komma med, på rent förnuftsmässiga grunder. För det första, antalet karaktärer i filmerna bör på grund av tidsbegränsningen reduceras för att handlingen inte ska bli alltför grötig (i synnerhet för dem som inte läst böckerna). Då måste naturligtvis resterande karaktärers roller modifieras något för att historien ändå ska hänga samman på ett logiskt vis. Tänk på att Glorfindel har en sådan futtig (om än avgörande) biroll i böckerna (han framträder så vitt jag minns enbart som sällskapets räddare vid vadet) att det i en kraftigt komprimerad filmatisering endast skulle ställa till med förvirring om han dök upp från ingenstans och i en enda scen räddade huvudpersonerna för att sedan lika snabbt försvinna ur handlingen och aldrig omnämnas igen.

För det andra, i böckerna tycker jag man kan säga att Arwen har en viktig plats utan att synas särskilt mycket. Jag menar, vad hade Aragorn egentligen haft att kämpa för utan sin Arwen att längta efter? Men på vita duken räknas förstås bara de rollfigurer som frekvent fokuseras i bild, och därför var det lämpligt att introducera Arwen tidigare i filmen än alldeles på slutet när klimax passerats och den mesta dramatiken är över. Och vad gäller dina nedsättande kommentarer om Aftonens stjärna - Arwen käkar bannemig Ringvålnader till frukost, även om det för all del inte står klart uttryckt i böckerna! Bah. Du skulle kanske få hjärtsnörp om du mötte henne? Fast är det som du säger verkligen hon som på egen hand orsakar flodvågen? I böckerna är det ju inte nämnde Glorfindel ensam, utan Elrond, Gandalf & Co. som med gemensamma krafter undsätter sällskapet.
 

Utopi

Warrior
Joined
30 Nov 2000
Messages
233
Location
Uppsala
Precis som Herren sa ovanför mig inkluderades nog Arwen för att dra ner på namnlistan. Annars kan 200 namn lätt orsaka vissa funderingar under filmens gång.

God Jul, Peter.
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Har inget emot en mer tydlig Arwen, men ja, det är hon som framkallar vågen, och berövar dessutom Frodo första bokens hårdaste replik! Suck.
 

Eksem

Champion
Joined
19 Feb 2001
Messages
7,615
Location
Stockholm
Orkar inte plocka fram böckerna och bläddra, men nåt som typ:

"You shall never have the ring, nor me", eller nåt i den stilen. Fruktansvärt episkt.

Men det bästa är ju att Predator(!) dyker upp i filmen, maskerad som en hardcore uruk-hai.
 
Top