Nekromanti Rollspels idé!

KampSnigeln

Veteran
Joined
20 Aug 2001
Messages
19
Location
Leningrad
Här kommer en ganska så "ordinär" rollspelsidé jag har funderat på, och det jag vill ha tillbaka är konstruktiv kritik på världen, och hur "Besökarnas" traditioner och så vidare kan göras intressantare. Ge konstruktiv kritik, och såga helst lite över knäna vid behov. Notera dessutom att alla namn och ideér kan förändras under produktionens gång, och målet är att ge ut spelet helt gratis, såväl på internet som i enkel pappersutgåva.


”Återigen marscherar Europas Söner emot varandra, med blodtörsten, ilskan och det totalitära hjärtats dunkande i sina sinne. Återigen slits Europa i stycken av de horder av krigets spelpjäser som invaderar från himlarna i öster och väster likt gräshopporna som nämns i Bibeln. Man kan fråga sig om vi inte närmar oss ett nytt Europa i ruiner, närmar vi oss en Ny Gryning eller Katastrofen?”
Germund Heckler, Tankar kring Kriget, 2023.

Bakgrund.


Besökarna - rollspelet utspelar sig på ett krigshärjat Jordklot, där militärt överlägsen gruppering vid namn Alliansen beslutat sig för att sätta klorna i Jordens naturresurser. Överallt i Europa, Skandinavien, Afrika och Amerika står bittra strider när Besökarna erövrar, söndrar och krossar allt motstånd. Kriget pågick först på ekonomisk nivå, när Besökarna lyckades infiltrera och övertyga Tyskland, Frankrike, Italien, Amerika, Spanien, England och Greklands regeringar och miltär. Man använde sin makt till att suga ut andra länder på deras naturtillgångar och arbetskraft.

Den 11:e mars 2011, inträffade det som mänskligheten har förundrats över sedan urminnestider, Tellus fick besök ifrån en annan planet. Föga anade mänskligheten konsekvenserna….

De första månaderna accepterades Besökarna som Mänsklighetens vänner och beskyddare, de rådslog och skapade allianser med forskare, journalister, politiker och industrichefer. De arrangerade toppmöten världen över och visade väldigt goda intentioner.

Tillsammans med de flesta utav världens regeringar och FN började Besökarna diskutera ett ”hjälparbete” för deras hemplanet och ras. Besökarna ville i utbyte emot avancerad teknologi och medicin tillhanda ha stora kvantiteter utav vatten, olja och kol.

De tilläts avancemang inom den politiska sfären, och inom ett par månader hade Besökarna flera partier allierade till sig, och mäktiga industrichefer, banker och instutitioner backade upp Besökarnas planer såväl ekonomiskt som mediamässigt.

I samband med att Besökarna och deras organisation Alliansen vann mer ekonomiskt och miltärt inflytande började vissa regeringar att ångra sina beslut, och såväl spontana som organiserad aktioner gentemot Besökarnas inflytande skedde över i princip hela världen. Människor sprängde vattentorn, här och var urartade det i regelrätta upplopp emot Besökarnas rymdskepp och vid en presskonferens i Skottland sköts en utav Besökarnas pressekreterare till döds utav en okänd förövare. När protesterna blev för starka och alldeles för aggressiva, slog sig Besökarna in på en ny taktik.

8:e oktober, 2012 släpptes den första bomben över staden Belfast på Irland, konsekvensen var total förödelse och världen skrämdes till tystnad tillfälligt, Besökarnas avancerade , dagarna efteråt ockuperade Besökarna samtliga länder på vår Jord, och i de flesta fall slöts koalitioner med de olika ländernas regeringar och storföretag. Besökarnas militära överlägsenhet och goda tillgångar i form utav diamant och uran tillät dem att förhandla fram stränga regimer i samtliga länder.

Den 27:e december 2012 förklarade Österrike, Portugal och Polen de utomjordiska Besökarna krig, och den Polska armen lyckades demolera ett hundratal utav Besökarnas patrullskepp med hjälp utav luftvärnskanoner, samtidigt som handgranater och automatvapen skickade emellan 4.000 och 6.000 besökare och frivilliga alliansanslutna till en annan värld. Österrikes och Portugals arméer gav inget vidare motstånd, och utrotades nästan utan några som helst större förluster utav Besökarnas patruller.

Som vedergällning för Polens militära aktion bombades Polen till intet, och samtliga mindre samhällen med mer än 4.000 invånare blev tvångsförflyttade antingen in till Metropolerna, eller till okända platser runt om i världen. Därefter lade Besökarna massiva bombmattor över stora områden utav Utmarken kring Metropolerna, för att se till att det inte fanns någon som inte aktivt var en del utav Besökarnas planer.

Experter har diskuterat fram och tillbaka angående dödsantalet under åren 2012-2014, då denna aktion vid namn ”Mission: Rodent” utfördes, siffrorna varierar emellan 1 miljard dödade och 60 miljoner dödade. Någonstans där emellan misstänker experterna att antalet civila och militära offer ligger kring.

Länder som blev helt ockuperade utav Besökarna fick utstå grymheter som mänskligheten knappt kunde tro på. Miljoner människor ”försvann”, miljontals människor flydde ifrån sina hem och begav sig ut i ödemarkerna, skogen och bergen runt om i världen. Besökarna underordnade sig en rad olika frivilliga angivare, poliser, militärer och företagsledare som hjälpte dem att organisera samman ”Frivilligkårer”, ”UAK” och ett mediamonopol.

Kontinenten Afrika, Japan och Sovjet gav Besökarna motstånd, inte nämnvärt kraftigt eller övertygande, men envist och beslutsamt. På grund utav Afrikas goda grund för naturresurser, så slöts en allians emellan de afrikanska länderna och Besökarna. Afrikas befolkning skulle skonas från tvångsförflyttning till Metropoler och krig, men de skulle som gentjänst öka all form utav jordbruk och skogsbruk. I gengäld så upplät Besökarna avancerade bevattningssystem och avancerad sjukvård åt Afrikas folk.

Afrika tvingades även bygga tre militära storbaser, en bas vid staden Alger i Algeriet som riktar sig emot de spanska och franska kusterna, en bas i Sudan, vid staden Atabara som riktar sig emot Saudi-Arabien samt den sista basen belagd på ön Madagaskar, som riktar sig gentemot Australien, Thailand och Sydamerika.

Den 18:e augusti 2014 belägrade 1/3 del utav Sovjets armé staden Petrograd där en utav Besökarnas militärbaser upprättats, och i 20 dagar kämpade Besökarna och Sovjeterna emot varandra. Resultatet blev ett öde Petrograd där förvirrade soldater ifrån båda sidor stupade till musiken från kanoner, automatvapen, minor och handgranater. Den 6:e september 2014 kapitulerade Sovjet inför Besökarna.

Några timmar efter Sovjets kapitulering så meddelade även Japanska Imperiet sin kapitulation, och Japans kejsare Yaki Hakamato svor trohetseden under Besökarnas baner.

Från 2016 till 2023 pågår avancerade försök ifrån Besökarna att krossa allt motstånd, man har lokaliserat flera olika motståndsgrupperingar och utrotat dem till sista man, man har uppfört strikta regler på gator och torg (kamerabevakning, obligatorisk id-kontroll och en stark polismakt), men ändå är Jordens befolkning inte helt skrämda till tystnad ännu….

Under hösten 2019, nämligen 19 oktober gör plötsligt USA en attack gentemot Moderskeppet som övervakar Washington, och ännu ett krig bryter ut. Missilattacken gentemot Moderskeppet var ett taktiskt misslyckande, missilerna exploderade innan de träffat sitt mål, och inom loppet av några timmar var Besökarnas militära överlägsenhet ett faktum.

Besökarna skickade missiler emot Detroit, Washington, Philadelphia, Salt Lake City, Phoenix, San Jose och St Paul och Presidenten slet sitt hår när han såg förödelsen, beräknade civila dödsoffer efter bombattacken är kring 12 miljoner människor. Den ekonomiska förödelsen vara fulländad, Besökarna angrep förutom städerna även flera vattenverk, gruvor, oljefält och malmfyndigheter. USA angrepp flera militärbaser som tillhandahölls utav Besökarna, och deras flygvapen bekämpade fienden från ovan, men trots en stark militär och folkets stöd i ryggen kunde inte USA besegra Besökarnas militära makt.

Detta antas bero på tre faktorer, dels för att USA inte kunde använda sina kärnvapen, neutronbomber eller vätemissiler, då detta skulle leda till fler amerikanska medborgares död än Besökares. Den andra faktor som spelar in anses vara det faktum att flera viktiga amerikanska industridirektörer slöt avtal med Besökarna och inte ville ge USA ekonomiskt stöd, och det slutliga faktumet, nämligen att Besökarna varit så pass destruktiva i sin bombning utav de ovannämnda städerna att en stor del utav infrastrukturen störtat samman.

Den urgamla drömmen om en fri och fredlig värld har slagits i spillror, på många ställen i världen talas det om en Ny Gryning, en ny storhetstid för Jorden och dess folk. Världen slits sönder utav brutala strider, som inte längre är de hjältestrider som beskrivits tidigare, massakerna utspelar sig på din bakgård, i städernas ruiner, i Utmarkens skogar, på gator & torg, och framförallt i ditt hjärta…..



Besökarnas bakgrund.

Besökarna utger sig för att komma ifrån en planet vid namn Sorium, som återfinns i ett stjärnsystem i anslutning till Orimagalaxen. Besökarnas teknologi är mycket avancerad, och betydligt mer inriktad på neurokirurgi och tekniska finesser än Jordbornas.

Enligt Chief of Propaganda and Deed Albert Hauser, så skall Besökarnas planet vara en planet inte helt olik Tellus, dock med relativt utarmade naturresurser och betydligt större befolkningsantal. Sorium skall ha drygt 20 miljarder invånare, och ungefär 1 ½ gånger så stor som Jorden.

Besökarna är en humanoid ras, inte helt olik den Homo Sapiens som utvecklats på Jorden enligt Darwins utvecklingsteori. Det finns enstaka skillnader, dessa är att Besökarnas ögon inte är lika tåliga för starkt solljus (solen befinner sig för långt borta från dem för att de skall få lika bra syn som människorna på Jorden, dock har de ett utmärkt mörkerseende), deras fysik är betydligt starkare och tåligare (i regel är en Besökares uthållighet och fysiska förmåga 1 ½ gånger en vanliga Jordbos), deras hörsel är betydligt sämre än Människornas, dock har de ett utmärkt luktsinne (i likhet med Schimpansernas goda luktsinne).

Utseendemässigt är Besökarna ingen större skillnad ifrån oss Jordbor, deras fysik är i grund och botten lik våran, till skillnad från de ljuskänsliga ögonen som är röda, deras tänder är även anpassade för den födan som deras planet Sorium har erbjudit (mestadels bestående utav animaliska produkter) och de är skarpa tänder för att kunna mala sönder benbitar och slita köttstycken ifrån födan. Deras matsmältningssystem är anpassat för att ta upp näring ifrån rått kött och ben, och inte sällan består en Besökares kost till enbart utav animaliska produkter och vatten.

En ytterligare kraftig ytterlighet är deras hudfärg, alla Besökares hudfärg kan särskildas som en mix emellan Anglo-Saxiska och Germanskt ursprung, nämligen en vit nyans i huden, samt att samtliga Besökares ursprungliga hårfärg är utav en vitgrånyans. Besökarnas hud och ögon är känslig för starkt solljus och därför klär de sig oftast i heltäckande klädesplagg med värmeutjämning, speciellt designade för Jordens klimat. För att inte sticka ut för mycket utseendemässigt har en majoritet utav Besökarna färgat sitt hår i diverse olika färger som även innehas utav Jordbor, och där är rågblont och cendréfärgat vanligast. Till skillnad från Jordbor har Besökarna ingen som helst hårväxt på resten utav kroppen eller i ansiktet, endast hår på huvudet.

Medellivslängden hos Besökarna hemma på Sorium uppges vara 72 år, och på Jorden har de inte kunnat klarlägga en medellivslängd, då deras forskare varit upptagna med viktigare projekt än sådana enkla och oanvändbara undersökningar. Besökarnas immunsystem verkar vara starkare inom de flesta områden än Jordbornas, det finns inga dokument över någon Besökare som fått någon som helst blodsjukdom (hiv eller hepatit m.m) på Jorden, inte heller någon form utav cancersjukdom har dokumenteras. Besökarna verkar även inte påverkas nämnvärt utav extrem kyla, och ådrar sig knappt någon form utav förkylningar eller influensa.

Deras urhem, Sorium uppges vara ungefär som Tellus, fast med en betydligt framgångsrikare utveckling utav avancerad teknologi och genetiska experiment. Enligt Donovan Mitchell är Sorium klimat ganska olikt Jordens, då solen är längre bort ifrån dem än den är för oss, detta leder till kyligare klimat och färre timmar utav solljus. Detta har lett till att grödor inte håller särskilt länge på Sorium, och genom genforskning och manipulationer har man utvecklat grödor som överlever klimatet under längre perioder. Angående floran och faunan uppger Besökarna att Sorium bebos av en rad mer djur som är anpassade för de mörka timmarna på planeten än vad vi på Jorden har, fladdermöss och kattdjur är uteslutande i deras fauna, deras flora verkar vara relativt lik våran, dock med en mindre vattenresurser och bergsmaterial. Det skall enligt uppgifter inte finnas någon form utav apsläkten på Sorium, inte heller någon form utav hundar. Och Besökarna skyr hundarna på Jorden som pesten.

Besökarnas vätskebehov är starkare än Jordbornas, de dricker uppskattningsvis 4-5 liter vatten per dag och överlever högst 6 dagar helt utan vätska. Deras matsmältningssystem tillåter dem att kunna vara extremt fysiskt aktiva under längre perioder (2-3 dagar) utan någon form utav föda. Besökarna har dock svårt att kontrollera sig när det gäller narkotika eller alkohol, deras kroppar tar stor skada utav alkohol och narkotika och i ett fåtal fall som dokumenterats så avlider vissa Besökare utav alkoholkonsumtion utav väldigt liten skala.

Enligt Joyce Ryan, en utav de första forskarna som fick göra tester på Besökare, så verkar deras sömn vara kortvarig men mycket djup, en Besökare kan vara fysiskt aktiv under 2-3 dagar, och därefter återhämta sig efter endast 4 timmar sömn. Sömnen är inte helt olik människans djupsömn, men djupare och mer dvalaliknande, Joyce Ryan hävdar att det är princip omöjligt att väcka en Besökare som sover. När Besökarna sover går deras kroppar på lägsta möjliga funktion, pulsen är väldigt låg och hjärtverksamheten är nästan obetydlig. Enligt Karl Abrahamsson, en svensk forskare vid Laboratorieenheten URD belägen i Stockholm, så skall Besökarnas sovsätt beskrivas som en slags ideliknande sömn, och om en Besökare ådragit sig en kraftigt fysisk skada så kan denne utan svårighet försätta sig själv i denna sömn och återhämta sig någorlunda inom loppet utav 6 dagar (då verkar det som om vätskereserven och födareserven tar slut i kroppen hos Besökarna).

Mentalsjukdomar och ärftliga genetiska defekter verkar inte vara något som existeras hos Besökarnas släkte, enligt Karl Abrahamsson finns ingen form utav handikappade vid födseln hos Besökarna, dock finns det Besökare som är handikappade, men deras men är mestadels resultatet utav olyckor eller krigsskador.

Vissa forskare som mötte Besökarna, däribland Archibald Sotos (som sedemera omkom i en tragisk bilolycka) hävdade att Besökarna är en gentetisk släkting till Homo Sapiens, dock har de även genetisk arvsmassa ifrån reptiler och rovdjur utav kattfamiljen. Denna analys delas dock inte med majoriteten utav forskarna som hävdar att Besökarna är våra genetiska artfränder, med försämrad synförmåga, men med förbättringar på andra områden. De anser att Jordbor och Besökare kompletterar varandra.

Vidare bedriver vissa forskare en slags fortplantingsplan, på att fortplanta en Jordbo och en Besökare, för att kunna skapa en ny humanoid ras. Dock har resultaten varit fruktlösa, då Jordbors äggstockar och sperma inte verkar kunna anpassas för detta ”symbios”.

Kultur och traditioner

Besökarnas kultur och traditioner kan beskrivas närmast som en värdekonservativ yttring, deras kultur är präglad utav hierarkier och militärrang. Till skillnad från Jordborna anser Besökarna sig vara ett krigarfolk, som nu försöker leva i fred och samförstånd på Jorden.

Några religiösa yttringar finns ej inom Besökarnas traditioner, man tillber inga Gudar eller religiösa fenomen, utan förlitar sig på strikta materialistiska värden, och forskare och matematiker respekteras djupt. Dock finns det källor som hävdar att Besökarna visserligen uppger sig vara materialister och ateister, men deras kultur och livsinställning är baserad på en troslära om en krigarras som skall resa bland stjärnorna och besegra svagare kulturer för att skapa ett samhälle där bara de starkaste överlever. Detta påstående har aldrig bekräftas. Men mycket riktigt anser Besökarna att Abrahams religionerna är underminerande utav överlevnadsinstinkten, då de uppmanar till förlåtelse, pacifism och medlidande för ”svagare varelser”.

Besökarna har en blomstrande kultur i form utav arkitektur eller militära monument, de är enastående byggnadskonstnärer. Dessvärre verkar de har ofantligt svårt för musikalisk eller artistiska yttringar som måleri. Deras musik består utav mestadels hornblåsande, något som kan liknas vid orglar och dramatiska trumtakter. Musiken är oftast riktad för militära sammanhang, och inte alltför ofta innefattar den en rad olika marschtakter.

Musiken innehåller aldrig någon form utav egentlig sång, i vissa stycken kan en legend ifrån deras hemplanet reciteras, eller en anekdot ifrån någons liv återberättas, men aldrig i form utav vers och refräng, Besökarna verkar ha en total oförmåga att hålla acceptabla toner och stämmor i sina framträdande.

När det gäller dansandet som en konstform så är Besökarna överförtjusta i det, men inget vidare, deras egna danser är antingen tillbakadragna gruppdanser eller pardans. De förundras över Jordbornas rytmiska läggning och är djupt förtjusta i alla former utav dans.

Statyer, skulpturer och gigantiska monument med starka symboler är ett kännetecken för Besökarnas konst, man kan beskriva den som en slags blandning emellan fransk och rysk futurism med inlägg utav tysk artjudgen konst. De föredrar att skapa statyer som föreställer kraftfulla män som bekämpar någon form utav fiende, med stolthet i blicken och svärd i hand.

Eftersom att de militära traditionerna är starka i Besökarnas kultur bygger de sina värderingar kring dem, en fader är som en general för sin familj, och sönerna skickas utav fadern till olika former utav utbildningar de vill ha (såsom militärutbildning, forskningsskolor m.m), döttrarna är jämlika till sina bröder, men de anses inte ha förmågan att välja utbildningar som passar dem själva och de skickas ofta emot sin vilja till olika former utav yrkesutbildningar vid tidig ålder.

Angående gifte och barnafödande så har familjen mer att säga till om än i Jordbornas relationer, givetvis förekommer det undantag, men i regel så gifter familjen bort sina döttrar till något äldre män i utbyte emot ekonomisk hjälp eller avancemang inom den sektor som familjefadern arbetar. Giftasåldern är ungefär 30 år, då Besökarna uppges vara fertila fram till 70 års åldern. Besökarna har problem med överbefolkning på sin hemplanet, och varje Besökarfamilj får endast inneha maximalt 3 barn.

Heder, uppoffring och att veta sin plikt är viktiga grundstommar i Besökarnas moral, men precis som hos alla yngre Jordbor och allehanda generationer, så är det någorlunda sviktande hos de yngre Besökarna. De är inte den typen utav soldater som retirerar eller kapitulerar så länge deras överordnade är vid liv, men när deras överordnade plötsligt faller till marken av fiendeeld kan grundstommarna ibland brista och de ber för sina liv.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Du har sett en omgång V för mycket. 8) [NT]

'Nuff said!

- Krille

"Shout with glee and jump with joy;
I was here before Kilroy"
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Svårt att hitta några fel, allt är ju väldigt välbeskrivet.. /images/icons/wink.gif Några frågor då:

1. Är hela besökarnas planet en "nation"? Har alla samma intressen?
2. Hur spelar man i världen? Vad spelar man för personer, och vad råkar dom ut för?



/Arvidos Magus- Too cool for public safety!\
 

KampSnigeln

Veteran
Joined
20 Aug 2001
Messages
19
Location
Leningrad
Svar på frågor samt svar om V

På frågan om Besökarnas planet är EN nation, och om intressen är desamma.....
Svar: Hitills är Sorium endast i uppbyggnadsfasen i mina tankar, men jag tänkte mig ett mer klassiskt totalitärt styre på Sorium, i stil med tidigt Romerskt styre, eller något liknande Tysklands eftersträvan under 1930-talet.
Alla Besökare är inte förtjusta i Ockupationen utav Jorden, och anser den vara tämligen idiotisk till och med.

Svar på fråga 2:
Det finns två typer utav miljöer; den ena är:

Staden.

”Bullrande tunnelbanor, tåg och bussar. Avgaser, bistra miner och spridda tankar. Bedövar smärtan med alkohol och partiska nyhetssändningar. Köpte billig förbjuden medicin igår nere på gatan. De jävlarna har minsann lagar för allting, och lite mer därtill. Igår bjöd jag över ett par vänner på en filmvisning, jag hann knappt knappa in filmens kod i skärmen innan UAK stormade in, de påstod att jag genomförde en visning utav olaglig propaganda. Jag visade dem vilken film vi skulle se, och de lämnade genast min lägenhet. Vem fan tycker att den klassiska filmen Borta med Vinden från 1900-talet är en olaglig propaganda film?”

De flesta mindre samhällen i Europa har slagits i spillror, Besökarna utarmade deras ekonomiska infrastruktur för att få in arbetskraften till Metropolerna. Metropolerna är som stora skyddszoner, där människorna har normala liv. Med undantag för de vanliga massarresteringarna, försvinnanden och attacker ifrån UAK (Underättelse & Aktions Kommandot, Besökarnas Jordiska polisstyrka). Här finns allt som Besökarna kan tjäna pengar på, de stora industrierna, de väldiga varuhusen, de gigantiska lyxområdena där konsumtionen satt sina spår.

Besökarna har tillsammans med de regeringar och industrichefer som allierat sig med dem försökt att hålla Metropolernas komfort väldigt god, och därför ser storstäderna till mångt och mycket ut som vilken storstad som helst under början utav 2000-talet. Undantagen är väl den massiva industrialiseringen som skett och de betydligt mer förfallna områden som finns i utkanten utav Metropolerna.

Till större delen ser Metropolerna ut som vår tids storstäder, men med bättre kommunikationsanordningar och betydligt bättre färdmedel. Utkanterna utav alla Metropoler är skyddade med tjocka murar och vakttorn, för att hålla befolkningen inne och skydda sig emot attacker ifrån Utmarken.

Majoriteten utav invånarna i Metropolerna arbetar inom någon form utav industri, då Besökarnas krav måste uppfyllas. Administrativa tjänster och Statliga tjänster är mixade emellan Besökare och Jordbor. I Metropolerna finns alla de nödvändiga produkter och livsmedel som behövs, alla klubbar och diskotek som kan tänkas besökas.

Metropolerna är inte så vapenfria som Besökarna vill ha dem, här och var härjar ungdomsgäng runt med skjutvapen, och även om det tar sin tid att fixa fram vapen så finns de där. Dock är de utav tidig 1990-tals sort oftast, och inte alldeles pålitliga.

Det finns också:
Utmarken.

” Jag har sagt det en gång, och jag säger det en gång till. Det är för jävligt att leva i utmarken, inget vatten, en stekande sol, rovdjur, rövare, kriminella….allting samlat på samma ställe. Här går det knappt en dag utan att man måste slåss för sin överlevnad. Och blir man inte mördad utav sitt eget folk så ser nog Besökarna till att man skjuts i stycken. Så, min son, om du någonsin växer upp till att bli en man, se då för min skull till att ta dig bort ifrån det här helvetet.”

Utanför städerna ligger utmarkerna, hem för de som inte accepterade Besökarnas metoder, förvisade religiösa extremister och efterlysta kriminella. Utmarken är ödeland, där bristen på vatten och föda gör den dagliga rutinen till en kamp emot varandra och resurserna.

Här och var i Utmarken finns små civiliserade samhällen, där grödor odlas och där butiker och marknader hålls, dessa kallas för ”Havens”, och brukar efter ett par månader bli utplånade utav antingen Besökarna, eller de rövarband som stryker i Utmarken, såvidare invånarna i ett Haven har tillgång till militärt material, då brukar det vara en annan femma.

I Utmarken finns en aldrig sinande källa utav religiösa som flytt Metropolerna på grund av förföljelser, lagar eller rent utav uppenbarelser. Dessa har mycket udda religioner som i oftast baseras på några rader i Abrahams religionerna och därefter hat emot Besökarna, dessa sekter är i regel väldigt välbeväpnade, fanatiska och inte alltför trevliga att ha att göra med. Speciellt inte då deras riter och mässor ibland kan inkludera människooffer.

I de kringresande och tillfälliga havens som finns runt omkring i Utmarken kan en rad material införskaffas, däribland konserver, ammunition i viss mån och diverse bekvämligheter. Utmärkande för en Haven är den starka bevakning som finns kring dem där de tillfälligt ställs upp. Havens intar ibland en spökstad och bygger upp den till en starkt beskyddad Haven, och där inrättas bordeller, marknader utav större slag och bytesbodar.

Många i Utmarken kategoriserar sig själva som ”Finders”, det vill säga att de tar sig till obekväma och farliga områden i Utmarken i sin jakt på material som kan säljas till handelsmännen i olika Havens. Finders reser oftast i grupper om 5-10 personer, då detta minskar möjligheten för rövarband att plundra deras läger och ta deras tillgångar. Finders är en sort för sig, deras överlevnadsmentalitet gör dem till opålitliga förbundsförvanter, som bryr sig om överlevnaden mer än löften.

De undviker oftast att beblanda sig med invånare i Havens allt för länge, och skyr religiösa sekter som pesten. Då och då händer det att Finders stöter på Besökarpatruller som försöker kontrollera Utmarken, då slutar det oftast med brutala strider.

Runt omkring i Utmarken finns även de beryktade rövarbanden som överfaller Finders och Havens i jakt på olika former utav varor och material. Ibland tar de slavar och säljer dessa som arbetskraft eller offer till religiösa sekter i Utmarken i utbyte emot bensin eller hästar. De kallas i folkmun för ”Ryttare” och dyker upp i grupper på 10-20 personer och skonar mycket sällan offren.

Här och var i Utmarken skall det enligt rykten finnas enklaver och bunkrar som är överfyllda med avancerad teknologi som olika militära instutitioner gömde undan när Besökarna dök upp, för att Besökarna inte skulle komma över den. Enligt vissa Finders skall dessa enklaver var ytterst välbevakade utav olika former utav militärer, andra påstår att dessa enklaver och bunkrar är övergivna och endast avancerade övervaknings och försvarssystem finns kvar.

Enligt vissa invånare i Utmarken har Besökarna enligt obekräftade uppgifter militära lager gömda och nedgrävda runt omkring i Utmarken. Men detta vet ingen riktigt säkert.

Utmarken kommer dock modifieras en aning, den kommer att vara mer lik ett samhälle utan för mycket teknologi än något "efter katastrofen"-område.

Man kan spela allt ifrån Besökare, agenter åt regeringar, spioner, smugglare, motståndmän/kvinnor, nybyggare, handelsmän, kriminell, forskare och lite allt möjligt.

Om du/ni har idéer på yrken, och synpunkter så skicka dem mer än gärna.

Angående Krilles "V"-tankar, jo, mycket riktigt, V och Besökarna har ju sina likheter minst sagt, men jag valde humanoida raser utav specifika skäl, och om du sett V och jämfört den politiska propagandan i Besökarna så förstår du nog kanske mer vart jag tog influenserna ifrån en fientlig ockupation ifrån.....

Väl Mött,
Den Store Kamp Snigeln
 

Rising

Vila i frid
Joined
15 Aug 2001
Messages
12,763
Location
End of the green line
Respons

Verkar ju vara alldeles utmärkt. Mycket välbeskrivet om skillnader mellan människorna och besökarna, men jag efterlyser mer skillnader mellan grupperingar bland besökarna själva. Du har säkert kommit på en hel del, men dessa vill jag se framstå tydligare och mer detaljerat i ditt färdiga rollspel. (Kanske olika forskarläror som har hetsiga diskussioner med varandra om vilken av deras sociologiska modeller/filosofier som är den rätta, tex.) Måhända finns det stora, betydelsefulla ungdomsgrupper som trotsar det auktoritära militärsystemet m.m. Det blir ju roligare om man som äventyrare lär känna besökarna i lika stor utsträckning som man lär att frukta dem...

Mycket välskrivet dock, jag får massa inspiration tilläventyr medan jag läser (en motståndsgrupp av ryssar där alla har långa, toviga skägg, då besökarna saknar skäggväxt, tex.) (genetiska laboratorium med väggarna fulla av provrörstuber med idel misslyckade halvblod uppradade efter varandra) -bara för att nämna något. Du håller en bra ton genom materialet, med kloka mellanrubriker och illustrationer känner jag att det kommer bli svårt att lägga regelboken ifrån sig. Det är ett toppenbetyg!

Fortsätter du i den här riktningen har du tveklöst ett mycket intressant rollspel till slut. -Även om jag tror att det bör spelas som en infernaliskt lång superdjävlakampanj och inte i enskilda äventyr. -Spelarna bör känna att det finns ett "slut" på själva historien, och veta att de kommer att få uppleva det slutet förr eller senare (även om det mycket väl kan vara ett ödesdigert slut för mänskligheten). Därför skulle du kunna vara väldigt detaljerad i beskrivningen över alla besökarnas militära ledare och så vidare. Så att spelgrupperna kan "beta av" dem en efter en allteftersom deras kampanjer utvecklar sig. annars försöker man ju gärna med avsikt vara väldigt vag i världsbeskrivningen, så spelledarna själva ska kunna befolka världarna. -Och undvika att spelarna dödar viktiga personer som figurerar i andras äventyr. Men ditt spel tjänar nog på en sådan vinkling ändå. (Jag skulle göra som i rollspelet Kult. Alla platser i inferno och metropolis är ju superdödsfarliga att vistas på, alla dödsänglar och arkonter är vasinniga mördarvarelser, men det är ju verkligen skrivet på ett sätt att man förstår att någonstans finns det ändå möjligheten att "klara" Kult, på ett sätt man inte kan med tex. DoD. Min idé är att du förstärker det intrycket i ditt rollspel. Ta för givet att spelgängen målsätter sig inför att "klara" invasionen, och vägled dem sen på vägen...
 

KampSnigeln

Veteran
Joined
20 Aug 2001
Messages
19
Location
Leningrad
Re: Respons

Tackar Rising!

Din konstruktiva kritik gav mig en hel hög med idéer, jag uppskattar verkligen att du gav en sådan intressant analys, istället för att beta av den med en energisk skepsism emot alla former utav nya "ofria" rollspel. Med "ofria" rollspel så menar jag spel såsom Vampire, Kult och COC-liknande spel där rpna förväntas bekämpa på ett sätt eller ett annat, en kraftfull motståndare.

Om du har fler goda idéer så maila dem gärna till mig, det vore ett stort nöje och en gigantisk akt av vänlighet att få ta del utav flera sådana.

Väl Mött,
The Mighty Battle Snail

"those who fear tomorrow"
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Svar på svar..

Tja, vad kan man säga.. Allt låter ju bra! Kan tyvärr inte hitta något att kritisera.. /images/icons/wink.gif
Utmarken var väldigt mysig, påminner mig om Fallout.. Det enda jag kan komma på som man kan lägga till är mer "djup", varför besökarna EGENTLIGEN tar över jorden, vad som pågår i underjordiska hemliga lab och så vidare.. Kanske inget som låter intressant, men jag är väldigt förtjust i sådant.. /images/icons/wink.gif



/Arvidos Magus- Too cool for public safety!\
 

KampSnigeln

Veteran
Joined
20 Aug 2001
Messages
19
Location
Leningrad
Re: Svar på svar..

Jag tycker inte att Utmarken är särskilt "FALL OUT", Fall Out är ju mest fylld med ghouls, taskiga stammar och lite gigantiska spindlar typ.

Men givetvis, det kanske finns likheter, jag har inte spelat Fallout 1 eller 2, bara Tactics.

Utmarken ska väl ge en slags snedvriden syn utav bondesamhällen istället för Fall Out känsla.

Uppgifter om hemliga labb och så vidare, ja, det är en bra idé! Några speciella tankar?

/Der Kampfs Snigel

"those who fear tomorrow"
 

wilper

Gubevars en rätt produktiv människa.
Joined
19 May 2000
Messages
7,921
Location
Nordnordost
Coolt spel. Jag kunde inte se några större skillnader mellan det och Wastelands iofs, men man kan ju aldrig få för många efter-katastrofen-spel.

Kom att tänka på en sak, det där om att Besökarna inte har haft tid att räkna ut hur deras medellivslängd påverkas av jorden kräver ytterligare motivering. Att beräkna medellivslängd är inte svårt, man behöver inte vänta ett par generationer för att se efter hur länge folk lever. Sedan kanske resultaten är svåra att se exakt pga krig och att det inte är så många som har tillbringat hela sin uppväxt på jorden, men en hyffsad fingervisning borde de ha iaf.
 

rust

Veteran
Joined
11 Oct 2000
Messages
59
Location
Stockholm
Sovjet??

Du skriver om den sovjetiska militären osv. Är det bara jag eller gick inte Sovjet under 1991? Kanske finns det en giltig förklaring?

"Rust never sleeps"
- Neil Young
 

Nån annan

Veteran
Joined
13 Oct 2000
Messages
93
Re: Svar på svar..

Fallout! inte Fall Out...det är två helt olika ord...Fallout betyder(är) radioaktivt stofft(typ) medans Fall Out betyder ramla ur eller hoppa ur leddet(typ)...stör mig otroligt mkt på folk som säger fel namn till spelet...så det så..
 
Top