Nekromanti Roligaste yrket

Olle Linge

Snigel
Joined
23 Oct 2003
Messages
2,882
Location
北極東邊
Stjärnkryssare?

Öh.. borde det inte vara rätt dött att vara "pilot" på en stjärnkryssare? Det blir lite som att köra hangarfartyg. Mycket snabba svängar och coola manövrer :gremtongue:.
 

Eva Florén

Swashbuckler
Joined
22 May 2000
Messages
2,107
Location
Smara - Stockholms län (7,5 km Edsbro, 20 km Knutb
Svårt

... för mig har nämligen inte yrket varit den springande punkten utan helt enkelt karaktären på min rollperson. Som exempel kan jag ta:

Prinsessan. en vild ugn blomma vars föräldrar arbetar på att gifta bort henne till lämpligast parti. Haken är att hon inte vill bli nästa Kejsarinna (hm, synes mig en smula bekant någonstans ifrån) och är dessutom förälskad i livvaktens Kapten. :gremsmile: Den såta lilla damen hamnade i en rad med trassel som jag jobbar på att skriva ner när jag har tid över... :gremsmile:
Hennes karaktär är däremot den av bortskämd ungdjävul (hon får allt hon pekar på) och att från hennes horisont få inse att hon inte kan få det är oerhört roande.

En annan karaktär var den allmänt givande modern, dvs en gift kvinna vars enda mål var att hjälpa sin egen familj att överleva. Hon räckte alltid ut en hjälpande hand och stödde folk som hamnat på sniskan. I henne kan jag återfinna också en Tempelriddare som strävade att hjälpa de svaga (döh) och följa sin religion och när hon insåg att religionen var allmänt fördjupad i svek och intriger så blev det svårare och svårare för henne att hålla sina tempellöften. Ah, det var tider det. :gremsmile:

Så för mig handlar det alltså inte så mycket om yrket, även om det underlättar för äventyren om denne går att leda runt (som tempelriddaren och prinsessan) utan att det verkar alltför konstigt. En skomakare blir ju oftast kvar i sin hemort. En livvakt följer sin herre osv... Som ni märker håller vi oss inte till grisodlarkampanjer... utan episka storslagna slager på en Grand Scale. :gremsmile:

Mitt signum för rollpersoner är, intrig, dilemma och känslor... inte så mycket yrket som karaktären så att säga.

:gremsmile:
 

Balderk

Swashbuckler
Joined
27 Apr 2002
Messages
2,723
Location
Umeå
Jag spelade säkerhetschef på ett stort casino engång i Mutant Chronicles. Det var jävligt skoj, men mest för att han var ensån förstörd person. Yrket hade nog inte så mycket med saken att göra... Just nu spelar jag ansedd författare i wfrp, det är också skoj.

Men jag spelar så lite rollspel nu förtiden, och förut var det mest fantasy jag spelade, så då var man typ "krigare" vilket inte är ett direkt yrke... Men jag spelade soldat i ett ASF scenario engång (För Sverige i Tiden)... Det var så jävla bra scenario så då var det ruskigt kul att vara soldat, mest för att karaktären inte ville vara det egentligen. Ville mest hem till sin fru tror jag.

/Balderk
 
Top