Nekromanti Roligafåniga magioptningar

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,567
Location
Helsingborg
Vilka är de farligaste och/eller roligaste besvärjelsekombinartionerna ni har stött på? Frågar från alla versioner.. Det finns ju bl.a. den vanliga(?) EXPLOSION och SIGILL..Min bror hade en magiker som hade SMIDIGHET (eller vad den nu hette) och STÅLNÄVE (eller vad den nu hette).. SMIDIGHET gav +2 på SMI och SMI-baserade färdigheter och STÅLNÄVE (blandar säkert ihop den med hjälteförmågan) gav en extra tärning i slagsmål för varje E. Jag gillar även besvärjelserna PYSSLING och TYSTNAD.. Perfekta tillsammans under häststölder.Kom bara att tänka på vad en spelare gjorde med sin RP.. Han (RP:n) var symbolist och hade minimagin BLÄCKFINGER.. Med denna målade han symbolen SKRÄMMA på innersidan av sitt skynke och när han lyfte på höftskynket....* /images/icons/smile.gif/ [color:448800]Han</font color=448800> som ändå gillar minimagin bäst (LYFTA upp personer under strid och GRÄVA hål framför ryttare)
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
<blockquote><font size=1>Svar till:</font><hr>

STÅLNÄVE (blandar säkert ihop den med hjälteförmågan) gav en extra tärning i slagsmål för varje E

<hr></blockquote>


Jo, STÅLNÄVE hette besvärjelsen. Ohyggligt kraftfull, särskilt om man kombinerade den med någon schysst kampsport ("Hej, här kommer 3T8 i skada i huvudet från min hoppspark.") eller hjälteförmågan Järnnäve (max-skada på obeväpnade attacker - "Nej förresten, bry dig inte om att slå, det blir 24 poäng rakt av i stället").

<blockquote><font size=1>Svar till:</font><hr>

Han som ändå gillar minimagin bäst (LYFTA upp personer under strid och GRÄVA hål framför ryttare)

<hr></blockquote>


Ack! Minimagin i Magikerns Handbok var ju *helt* broken. "Minimagi" som kan lyfta upp en hel person i luften? Det krävs ju för tusan en E2 eller E3 LYFT för att klara något sånt! På den gamla goda tiden så kunde man som mest använda minimagi till att ha ihjäl en fluga eller till att få pennan som ligger på andra sidan rummet att flyga till handen utan att behöva resa på sig.
 

Gammeldvärg

Veteran
Joined
26 Jan 2001
Messages
7
Jag vill minnas att en av våra spelare skapade sej en morgonstjärna med besvärjelserna

Explosion, premanens och nexus
kommer inte ihåg effektgraderna men dom var rätt sjyssta 3-4 eller så

Ni kan ju gissa hur länge han levde efter det /images/icons/wink.gif
 

Gummimuffin

Veteran
Joined
16 Dec 2001
Messages
71
Tja... Allt som har med symbol/sigill, permanens (och nexus) är ju potentiellt livsfarligt... Sedan finns ju givetvis användningsområden för besvärjelser som är oväntade och därför dödliga. Bara en sådan sak som ett svärd med LJUSVÄG E1 på kan ju vara rent förödande... Du blockar svärdet, och när din sköld snuddar svärdet befinner den sig plötsligt på väg rakt uppåt med en hastighet av 150 rutor per SR... Ett ögonblick senare när svärdet fortsätter sin bana så följer först din rustning, sedan dina kläder, sedan du själv efter. Instant omloppsbana.

TELEPORTERA kan också vara skoj, även om det krävs fler effektgrader för att mura in någon i berggrunden eller låta honom falla från hundra meters höjd.

FÖRTROLLA VAPEN kan tekniskt sätt göra någon oövervinnerlig i strid om man kombinerar den med permanens... Tänk dig ett svärd som varje gång du träffar din motståndare eller hans utrustning drar 3 PSY från honom och ger dig +3 i Fv och skada! Om man tycker det är för grovt att dra PSYpoängen från motståndaren så krävs det även Nexus, men iaf.

Besvärjelser som är förödande i sig själva är tex STENVÄGG (för skolvärde 3 och en effektgrad, kan man inomhus krossa i princip vem som helst mellan stenvägg och tak), FORMA FÖREMÅL (din hjälm fick plötsligt spikar på insidan) eller ovan nämnda LJUSVÄG.

Många, många av besvärjelserna kan användas på väldigt okonventionella sätt, och SL har ett styvt jobb att se till att det hela inte urartar bara för att besvärjelsens beskrivning inte förbjuder en viss idé. Givetvis ska man inte peka ett förbjudande finger över all uppfinningsrikedom, men i fall där resultatet blir hårresande så kan det vara lämpligt att justera lite grand.
För att ta ett exempel; minimagin lyft, ur magikerns handbok, lagd på dina två stövlar, ersätter enligt beskrivningen effektivt (Så länge som du inte väger mer än 100 kg iaf) såväl LUFTVÄG som VATTENVÄG, bägge med skolvärde 11 tror jag.
 

Kameli

Warrior
Joined
19 Oct 2000
Messages
201
Location
Kiruna
FÖRTROLLA VAPEN kan tekniskt sätt göra någon oövervinnerlig i strid om man kombinerar den med permanens... Tänk dig ett svärd som varje gång du träffar din motståndare eller hans utrustning drar 3 PSY från honom och ger dig +3 i Fv och skada! Om man tycker det är för grovt att dra PSYpoängen från motståndaren så krävs det även Nexus, men iaf.

Drar väl PSY från användaren och inte från offret..

Använder man magikerns kandbok så gö du bara en magir eller högalv, maxar ålder och psy och investrear i KVÄVA eller INRE VATTEN voilka båda med ett PSY mot PSY slag (du borde ha vid trettio eller så) gör motståndaren handlingsförlamad samt dräper denne.

Annars kan ILLUSION användas för att projicera ett klippblock eller en gryta hett bly ovanför en stackars sates huvud.

FÖRTVINA LEM/TUNGA tar enkelt död på andra magiker. släng den på en pil/sten/snubbeltråd med ett sigill och ha kul..

MASSDANS med en harmonist specialiserad på Jenka. BÖrja spela, sparka dina kamratr i baken så att de ploppar ur transen och slakta sedan alla som inte är döva då de är helt slukade av dansen.

STAVSFÄR, kan med fördel användas för att uppehålla en svart hämnare eller jätte. Eftersom den är konc. behäver du bara ha tillräckligt högt i den och hoppas att han inte skrämmer dig..

TANKESTÖT enl. magikerns handbok, både kvick och fysisk som dessutom är Sv 6 har jag för mig. Dessutom blir offret paralyserat i 1t3 rundor..
Tja, Deffensivt set så kan du bära en läderrustning eller vafan du vill. Sedan har du STÅLSKINN med SIGILL som utlöser den då någon slår mot dig..

Symboler med PERMANENS och NEXUS kan bli kul...

Vet ni vad det lustigaste är?
Jo att killarna som gjorde boken var oroliga för att BLÄCKFINGER skulle användas till att utvinna bläck och sälja det istälklet för att oroa sig över magikern med LJUSVÄG och hans kumpan med en rejäl gjutjärnskastrull....

MVH DAVID KAMALI
 

Steverud

Veteran
Joined
20 Jan 2002
Messages
29
Location
Göteborg
Vilka är de farligaste och/eller roligaste besvärjelsekombinartionerna ni har stött på?

I äventyret Enhörningshornet finns en intressant fälla som "vakt": <tt>Paralysera</tt> med <tt>sigill</tt>. Inte så roligt att stå där då ens motståndare promenerar förbi.

Annars är just <tt>Paralysera</tt> en otroligt mäktig besvärjelse i strid.
 
Top