RECENSION Rings of Blandness?

Status
Not open for further replies.

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
5,511
Tror inte man skall överanalysera just dessa saker. Men om man nu måste så kanske han inte har lagt märke till henne förrän hon faktiskt var vuxen, hon är trotts allt en ensamstående mamma så lite tid att vara ”vuxen” har hon ju uppenbarligen haft.
Alltså "Theo" (ryyys...) är väl hans son/halvalv?

Men tror inte det är creepy. Man får inte intrycket att alvväktaren stod byn särskilt nära. Tveksamt om han lagt märke till henne tidigare
 

vije

Warrior
Joined
21 Jan 2017
Messages
208
Just den kändes liite creepy. Han har tjänstgjort där i 79 år, så han har sett henne växa upp från litet flickebarn...
Men det är kanske bara jag som tänker så.
Heh, ja, det där tänkte jag inte alls på... Hmm, tror jag tänker besluta mig för att han intresserat sig för henne när hon var i acceptabel ålder, och låta kärleken blomma :) Serien har inte så många highlights, så jag måste hålla i de som finns :)

Men det kan ju bli en hel del konstigheter. Vad månne tex är acceptabel åldersskillnad för dejtande mellan alv och människa? 500 år ok, men om det går mot 1000 är det lite äckligt? :)
 

krank

Fan av M-She-U och ödleman från ε Eridani
Joined
28 Dec 2002
Messages
33,534
Location
Nynäshamn
Men det kan ju bli en hel del konstigheter. Vad månne tex är acceptabel åldersskillnad för dejtande mellan alv och människa? 500 år ok, men om det går mot 1000 är det lite äckligt? :)
Jag har fått lära mig att regeln är "halva åldern plus sju"… det kanske funkar för alver också? =)
 

Dr_Dängrot

Finskättad vodkakonnässör&passionerad anti-wokeist
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Tja, är du riktigt säker på det?
Ja man kan motsätta sig post modern dekonstruktion och wokeifiering av Tolkien och rent generellt tycka illa om wokeismen utan att vara rasist eller ett troll.

med tanke på att jag själv är ett halvblod varav ena sidan av 3:e rikets rasbiologer ansågs som untermensch av mongolras samt haft en partner som var arab , en kk som var asiat , en kk som var mörkhyad afrikan , tjejen jag håller på och flirtar med med nu är sydöst-asiat samt att en av mina bästa vänner är jude och min bäste barndomsvän är regnskogs-indian så skulle jag nog vara världens sämsta rasist . Känns lite konstigt att jag skulle vilja stoppa veken i och vara vän med vad rasister anser är lägre stående raser om jag var rasist 🤔

Du vet väll att alla som inte köper the woke agenda är inte rasister min vän .

Jag känner inget behov av att tillhöra eller hylla the woke-side bara för att jag har en partner eller kk eller potentiell partner eller en vän som inte är vit eller etniskt svensk som vissa verkar tycka kommer automatiskt med territoriet att man måste göra .
 
Last edited:

Kexet

Sitter här och smular
Joined
25 Jun 2021
Messages
156
/... /
Saker jag gillar:
- Hur Galadriel rullar med r:en
/... /
Ja! Äntligen låter det som att det är Prince of f-ing Darkness som refereras isf nån upper-class twitt (Såårån *suck*) eller Mr Anderson/Sauron (*suck igen*) a la Jacksons filmer. Den här tjejen snackar om pur jävla ondska som ska få sig på moppo.
 

michael

geschtonkenflapped
Joined
29 Aug 2008
Messages
240
Location
Stockholm
Är det ingen annan som stör sig på alla kamera-panoreringar? Varenda vackert klipp på de fina miljöerna, inzoomade dekorationerna eller de vackra detaljerna så måste liksom kameran glida som en smekning genom luften.
 

Bifur

Veteran
Joined
28 Dec 2015
Messages
4,447
Aha, detta är också en Maktens ringar-tråd. Kan vi inte slå ihop dem?
 

Dr_Dängrot

Finskättad vodkakonnässör&passionerad anti-wokeist
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Jag är lite arg på själv för att jag bommade mitt räddningskast mot internetdiskussioner idag. Men, men.

Du @Dr_Dängrot jag vill göra ett omtag här, för jag tycker ju inte att du är varken rasist eller troll. Vad är det du tycker är dåligt med serien? Ge oss en recension, Dängrot style! (Jag har inte läst någon av de andra trådarna om serien, så hänvisa mig för all del dit om svaret finns där).
Ok då ska vi se varför jag inte tycker om serien


Den är långtråkig , inget intressant händer förens dom sista 5 minuterna .

Pacingen är slower then molasses on a cold day som jänkarna säger

Dialogen känns platt och tråkig och skriven av en amatörförfattare

Ingen av karaktärerna kändes engagerande

Galadriel framstod som helt osympatisk

Hob ersättarna kändes bara löjliga och där som comic relief och som fan service för we gotta have hobbits u know . Speciellt eftersom Tolkien själv sa att hober gör inget nämnvärt under hela andra tidsåldern

Meteoritmannen som troligtvis är en istari och möjligen gandalf kändes rent estetiskt som om the dude från big lewboski korsat the multiverse och hamnat i Midgård . Dessutom dök teollarkarlarna inte upp i Midgård förrens i tredje tidsåldern .

VI har i avsnittet ett följande idiotier

en scen med unga galadriel som blir mobbad och spöar upp sin mobbare . Varför har vi ens den här scenen jag har svårt att tro att alvbarn skulle mobba varandra så scenen är forced in bara för att etblera galadriel som en No nonsense strong girl som inte tar skit ifrån någon och vi är typ 2 minuter in i avsnittet.


Galadriel på jakt efter Sauron kommer till en fästning där hon och hennes alver stöter på ett istroll som dom har svårt att besegra innan hon gör en super action girl leap from a sword och dödar trollet . Om dom har problem att döda ett troll hur tror mega krigaren och härföraren och combat veteranen galadriel att hon skall kunna nedgöra Sauron en maia med en handfull alver ?

Hon ser the mark of Sauron på finrods kropp och det är Sauron som dödat finrod men finrod blir aldrig dödad av Sauron personligen han blir dödad skadorna han ådrar sig i strid med en varulv .

Det skippas massa for lack of better words backstory som the oath of feanor the doom of the noldor , the kinslaying att morgoth hade hjälp av ungoliant att förstöra dom två träden mm .
 

Dr_Dängrot

Finskättad vodkakonnässör&passionerad anti-wokeist
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Jag vill veta vad du tror att du menar.
Det är tyvärr något du får leva utan , då jag är ganska säker på om att om vi skulle gå ned för den stigen så skulle jag bli trådbannad och det är en glädje jag inte vill skänka dig men good try tho.
 
Status
Not open for further replies.
Top