Nekromanti Riddare se hit!

Lord Lukas

Veteran
Joined
28 Jul 2001
Messages
52
Location
Stockholm / Sverige
Vad är det för cermonier när man ska dubbas till Riddare i Consamber? Var sker det som regel? Är det någon som vet nått om svaren på frågorna vore jag tacksam för svar.

Ps. Är det någon som har ett bra namn att ge till en dvärg? Har för tillfället lite ideetorka! /images/icons/spook.gif

Tacksam för svar och ideer!
Lukas/images/icons/thinks.gif
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Vad är det för cermonier när man ska dubbas till Riddare i Consamber? Var sker det som regel? Är det någon som vet nått om svaren på frågorna vore jag tacksam för svar."

Det står naturligtvis i boken Consaber.

I kort så går det ut på att den blivande riddaren tar ett renande bad, tillbringar hela natten i bön och meditation, en mässa hålls strax före soluppgången för att välsigna svärd, bälte, sporrar och vapensköld, riddaren som tränade den blivande riddaren överlämnar sin elev till sin nya länsherre, precis i soluppgången så svär den blivande riddaren fyra eder till kyrka/drake, konung, länsherre och sin heder respektive och får samtidigt ta emot bälte, sporrar, vapensköld och svärd, den nye länsherren sopar till den blivande riddaren med orden "må detta vara det sista slag som inte vedergälls", den nyblivne riddaren tågar ut ur kyrkan och det hela firas med en jefla fest.

Själva dubbningsceremonin (dvs allt utom badet och festen)sker i en kyrka om den blivande riddaren är Daak-troende, och i en stenring om han är trogen Draken. Badet och festen sker i närmaste slott.
 

Douggie

Warrior
Joined
16 Oct 2000
Messages
332
Location
Norrköping
Re: Riddare se hit... bättre möjligheter finns

Den här riddar-grejen är rätt så poppis bland många... men allt för många ser inte de riktiga grejerna: Rovriddarna. De är killarna/tjejerna som verkligen är underhållande att spela.... lita på ordet från en gammal rovriddare... eller inte
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
O du eländiga syndare!

"Givetvis avslutas det hela med ett besök i stadens glädjehus!"

Må ditt lösenord förkomma! Må din hårddisk ruttna, o du otrogne hund! Må Guds vrede drabba dig och ditt operativsystem, å det att du får blåskärm en gång i timmen till den dag som du ställs inför den Högste att få din dom! Må all dina CD-skivor för evigt brinna i helvetet, och må BSA plåga dig med hembesök!

Dessutom är det helt onödigt med glädjehus - det finns ju pigor. <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Eskil

Warrior
Joined
10 Oct 2001
Messages
292
Re: Namn

Du kan ju alltid ta ett namn från Eddan (till dvärgen alltså).
 
Top