Nekromanti Rekommendera en tv-serie

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Satt & tänkte på M.A.S.H här också, verkligen älskar den serien!
Sedan tänkte jag på Band of Brothers också, men är vet inte om det räknas på serie på det sättet..
 

Feuflux

omjonasson.se
Joined
8 Jan 2001
Messages
4,974
Location
Linköping
Kanske för mycket humor (känns som om serierna som nämns är mer "seriösa") för din smak men jag rekommenderar Chuck.

Går nördhumor hem så är ju The Big Bang Theory ett bra val.

Men tror som sagt jag är lite off sett till de serier du nämner i trådstarten.
 

Tibbelin

Warrior
Joined
28 Mar 2006
Messages
305
Location
Nangiala
Gurgeh said:
Tack för alla tips. (Men sluta inte att komma med dem för det.) Flera av de serier som rekommenderats har jag redan sett. Av de jag inte har sett verkar Oz, The Shield och Sons of Anarchy intressantast.

/tobias
Oz är grymt bra, har dock aldrig hittat något tillräckligt starkmagat sällskap att se den med så nu betar jag av avsnitten när jag är ensam hemma.

/Tibb som tydligen bara umgås med känsliga karlar
 

Tibbelin

Warrior
Joined
28 Mar 2006
Messages
305
Location
Nangiala
Gurgeh said:
Om en serie har visats på en kanal med ett nummer mindre än 7 har jag antagligen sett den och gillar den redan, eller så har jag sett den och bestämt mig för att jag inte gillar den. Det finns en del undantag -- oftast serier som gått vid dåliga tider och/eller på tv4.

/tobias
Mmm, alla serier jag helt gett upp att följa på TV har haft en enda sak gemensamt - TV4. Hopplösare kanal får man leta efter. Syskonkanalerna är marginellt bättre.
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
"Mmm, alla serier jag helt gett upp att följa på TV har haft en enda sak gemensamt - TV4. Hopplösare kanal får man leta efter. Syskonkanalerna är marginellt bättre."

SVT har en stolt tradition av att byta sändningstid på tvserier de köpt in som jag tittat på så att jag inte kan titta på dem längre. The Wire, West Wing, Sopranos. Ibland undrar jag om det medveten förföljelse av mig.


Storuggla, och femmans behandling av Babylon 5 var ju vansinnig
 

Gardener

Champion
Joined
7 Feb 2000
Messages
8,445
Location
Södermalm
Jag har aldrig sett på så mycket tv-serier som efter jag slutade titta på tv...

Det är ju helt omöjligt att försöka följa en serie på tv. Speciellt om det är någon sorts övergripande story, vilket det är i dom flesta bra serier.

Att behöva passa en bestämd tid, och när man äntligen lyckats lära sig sig den så ändras den. Till helt ny tid och dag. Sen tas det uppehåll för allt möjligt skit och sen är man helt körd att kunna följa med. Allt påhitt med reklamavbrott, speciellt på svensk tv där dom inte ens passar in det i befintliga slots som är anpassade för att inte bryta berättelseflödet. Och all jävla skit med grafik som snurrar och hoppar och studsar över hela bilden med reklam för paradise brother paris hilton hotel eller vad det nu kan vara. Det förstör upplevelsen rätt rejält.

Och för att hålla mig till ämnet, här kommer några bra serier:
Rapport till himlen, Coupling, Dead Like Me, Dexter, Weeds, House, Jekyll, The Sarah Silverman Program, It's Always Sunny In Philadelphia, Veronica Mars, South Park, Lost, How I Met Your Mother, Battlestar Galactica, Eureka, Entourage, The IT Crowd, Freaks and Geeks, Two Pints of Lager and a Packet of Crisps, Damages
 

!Paxen

Swashbuckler
Joined
2 Sep 2008
Messages
2,627
Location
Peking
Gardener said:
...It's Always Sunny In Philadelphia...

ÅÅÅÅH!! Är det någon mer som gillar den serien!! Helt klart något av det bästa som jag vet (tänkte dock inte på den överhuvudtaget förut).

En sitcom som den ska vara, utan drama! Om man nu inte anser en utredning om vem som sket ut bajskorven i sängen som drama.
 
G

Guest

Guest
Bobbo said:
Black Books

Farscape
Black books och farscape kan jag också rekommendera, i samma anda som Black books finns även serien spaced med gemensamma skådespelare från både den serien och shaun of the dead.
Jag vill också passa på att rekommendera Being Human, som skulle kunna säga vara en brittisk True Blood som focuserar mer på vettiga personer än stora händelser (enligt mig också mycket bättre än True Blood), rekommenderar också att inte bedömma serien efter piloten som om än är bra, har en mycket annorlunda ton och stämning än hur serien kom att bli...

/Zorbeltuss
 

Gardener

Champion
Joined
7 Feb 2000
Messages
8,445
Location
Södermalm
Är vi inne på absurda brittiska serier, med vissa gemensamma skådisar, så kan jag även rekommendera Green Wing. Helt flippad sjukhusserie.

Being Human är rätt schysst.
 

Gardener

Champion
Joined
7 Feb 2000
Messages
8,445
Location
Södermalm
Den är helt suverän. Gillar att karaktärerna är helt skrupelfria och alltid försöker tjäna pengar utan behöva jobba för det.

Eller att dom oftast är i sämre knipa i slutet av varje avsnitt än dom är i början. Dom hoppar liksom över starten och slutet egentligen, man slängs bara in i handlingen för en stund.
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Seriously, om ni nämner brittiska serier och inte nämner Father Ted är ni tölpar (och ja, det är betalt av, producerat av och sänt först på en brittisk tvkanal, det handlar bara om irländare).
Mindre absurd men fan så mycket mysigare däremot är Doc Martin. Tänk er en House, fast otrevligare och utan people skills som flyttar ut på landet och blir allmänläkare efter att ha vart kirurg men plötsligt drabbats av blodfobi.
Naturligtvis är byn med kringliggande landsbygd fylld med så kallade orginal och alla har en dold sjukdom verkar det som, men det är en väldigt mysig tvserie. Lite feelgood kombinerat med "oj vilka kul orginal i Cornwall" och landskapspornografi. Och dessutom är den där tjockisen som läser nyheterna i Rome med i en biroll som rörmokare! Finns på dvd. Och tydligen finns hela första avsnittet på youtube helt lagligt.
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/jHKgCGhI1xs"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/jHKgCGhI1xs" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>


Storuggla, underligt nog beroendeframkallande
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,343
Location
Helsingborg
Om du säger scrubs så säger jag Castle. Serien som gör för polisserier vad Scrubs gjorde för Sjukhusserier.
 

Jaggernaut

Hero
Joined
6 Aug 2003
Messages
941
Här är de serier som jag på rak arm kommer på och vill rekommendera. Många av dessa har redan nämnts men sedan är de också värda att nämnas mer än en gång :gremwink:

Deadwood - En gritty, down to earth westernserie om ett samhälles uppkomst.
Rome
Carnivale
The Shield
Sons of Anarchy
Oz
Bad Girls - En brittisk fängelseserie som, man av namnet kan lista ut, handlar om ett kvinnofängelse. Gillar man Oz tycker jag den är värd att kollas upp.
The Pacific - Gillar man Band of Brothers är den här serien ett måste. Tror dock inte den finns ute på dvd än. Men den som väntar på något gott...
Generation Kill
Moonlight - Inte lika bra som True Blood men har sin charm.
The Black Donnellys
Firefly

/Jaggernaut
 

Gardener

Champion
Joined
7 Feb 2000
Messages
8,445
Location
Södermalm
Ancient Aliens

Ett nytt hett tips är "dokumentärserien" Ancient Aliens från History Channel. Välproducerad, snygg, med många fina bilder från ruiner av gamla civilisationer. Och fullspäckat med konspirationsteoretiker som skulle få Daniel Jackson (från Stargate) att blekna. Det är precis hur kul som helst, och dom lyckas få med i princip varenda möjlig och omöjlig alien-konspiration som finns.

Det har gått fem avsnitt på 1,5h styck än så länge.
 
Top