Nekromanti Regelfrågor

McKatla

Utan titel
Joined
2 Aug 2010
Messages
1,073
Hej,

Visst kan jag modda själv, men om det redan finns genomtänkta svar på följande frågor så känns det onödigt:

Om rollpersonen letar efter dolda ting eller dylikt, vilken Egenskap faller det under? Det borde vara antingen Psyke eller Närvaro, men det är inte alldeles enkelt att se vilken av dem då det inte är alldeles enkelt att se vad de bägge faktiskt omfattar...

Detta med högre bonus för färre färdigheter/förmågor enligt tabellen känns knöligt, särskilt om du med tiden skaffar fler färdigheter/förmågor – för vad sker då med bonusen; den kan ju rimligen inte sjunka för att du nu har fler färdigheter/förmågor, men då fungerar inte längre tabellen! Är det inte enklare att säga att rollpersonen har färdigheter för 3 poäng där varje nivå kostar 1 poäng och du kan ha max nivå 3 i en färdighet. För förmågor är det likadant antar jag (eller skall det skilja mellan hybrider och vanliga människor? Fördelen är vi slipper en tabell på detta sätt, och att det blir tydligare vad som gäller för utvecklade rollpersoner. Bonusen är lika med nivån vid direkt tillämplighet, nivån minus 1 vid indirekt tillämpning.

Tacksam för rappa svar på de understrukna frågorna – vi spelar i morgon!
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Missade det här.

Snabba svar:

1. Närvaro och eller Utbildning. Närvaro är default, Utbildning om man har ett relevant "yrke", som gör att man kan leta mer strukturerat och disciplinerat.

2. Bonusen för redan skaffade Färdigheter eller Förmågor kan aldrig sjunka om man får fler under spelets gång. Att man får högre bonus om man har färre Färdigheter beror på att man har haft mer tid att specialisera sig på dem.

Hoppas det var till hjälp.
 
Top