CoC Sverige Referenser man kan göra

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
2,796
Location
Stockholm
I DART tolkningen av Skuggan ur tiden så var en av platserna Nathaniel Peaslee besökte medan han var av ett annat medvetande Sverige -

Den här ordväxlingen förekommer när Peaslee berättar detta:
"Sweden. Don't sound like a very occult place."
"I hear you have never been to the university library of Uppsala."

- närmare bestämt Uppsala där han lånade Unaussprechlichen Kulten, av von Junzt, från Universitetsbiblioteket - och skrev rätningar i marginalen.

-----------------------------------------------

I DART:s väldigt fria tolkning av Dagon (mer av Världarnas Krig men med De Dunkla istället för marsianer), trailer nedan -
- så är återkommande Sverige en av länderna som omnämns varande under attack från under ytan.

Kan användas som en startpunkt för för den SL som vill gå från att det lovecraftiska är något som spelarna inte kan bevisa/måste hålla gömt till att vara någto som blivit öppet känt (till viss del iallafall).

---------------------------------------------

I filmen The Ritual (2017) så finns det ett monster uppe i skogarna runt Kungsleden. Monstret, som är känt som Moder (så jag antar att det är en hon) har en kult runt sig och den kulten fanns nog där (i mer eller mindre liknande form) under CoC eran.

Nog värt att nämna är att filmen är baserat på boken med samma namn av Adam Nevill, och i den är Moder, respektive hennes kult, något annorlunda.
 
Top