Nekromanti Raser till DoD Chronopia

Hamsterbane

Veteran
Joined
16 Sep 2002
Messages
92
Location
Skeå
Jag vet att många avskyr den version av DoD som utspelar sig i Chronopia så den diskussionen ska jag inte ta upp.
Jag körde det rollspelet med mina vänner i två år, och reglernas tillkortakommanden visade sig vara många. Därför gjorde vi egna alltsomoftast =)
De av reglerna som innefattade nya raser (utöver grundbokens ganska få) sammanställde jag en gång till ett dokument, som jag bifogar med detta inlägg för att göra raserna tillgängliga för alla andra glada DoD:are. De kanske rentav kan arbetas om för att passa andra utgåvor av DoD, om man nu vill det. Så, håll till godo med dessa 46 raser... /images/icons/grin.gif

Lite Kommentarer är nog dock på sin plats: Vi fann att alver var för övermäktiga genom att de utan att vara särskilt gamla kunde ta sig upp i snuskigt höga åldrar och BP-kolumner. Därför har sänkte vi alla alvers åldrar till ungefär dubbla dvärgåldrarna, utom stadsalver som fick dvärgåldrarna*1,5. Jag har sedan skrivit till ett antal alvraser, men det är en annan historia.
Det kan ha smugit sig med ett och annat internt skämt här och var. Jag ber dock inte om ursäkt för det /images/icons/wink.gif
Att köra med varenda liten ras skulle bli väldigt jobbigt för SL, eftersom de som sagt är nästan femtio. Många fördes dessutom in mitt i pågående kampanj. Just därför står det i många rasers beskrivningar att rasens medlemmar är mycket få, eller att de bara är varianter av redan existerande raser. Om SL vill kan han ju förstås ändra på det, och göra exempelvis Sorkfolk eller Majestiner, Röddvärgar eller Högdvärgar, Drenkaier, Féer eller Stenmän till mycket stora folk som har egna riken och allt, men i vår kampanj var det alltså inte så.


Känn dig fri att fråga om allt vad du kan tänkas vilja veta om detta dokument; jag svarar nästan säkerligen på allt =)
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Bra iniativ!

Kul att någon fortfarande bryr sig om Chronopia.. <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15> Blir mycket mer privat så, det blir nästan som ni får Chronopia för er själva.. <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15>

Läckra varelser, fast borde inte röddvärgarna vara lite otekniska? Jag tror dom skulle passa som mer sagoväsen-aktiga sura dvärgar.. Diggade dom i övrigt.. <img src="/images/icons/grin.gif" border=0 width=15 height=15> Dubbelorch! Haha, värsta idéerna! <img src="/images/icons/smile.gif" border=0 width=15 height=15> (Många smilies blev det..)
 

Weatherman

Hero
Joined
25 Jul 2000
Messages
845
Location
Leksand, Dalarna
Kul kul! Särskilt allt fler än jag diggar gamla goda Chronopia. Ska noggrant läsa dokumentet.

/Mats, funderar på att låta staden heta Chronopolis i sin kampanj. Det låter fläskigare.
 

Hamsterbane

Veteran
Joined
16 Sep 2002
Messages
92
Location
Skeå
Re: Bra iniativ!

Chronopia är bra som två saker, vad jag har märkt.

För det första som nybörjarrollspel. Lätt att lära sig, alla regler går på en timme för de flesta. Kampanjvärlden Chronopia är liten och lätt att lära sig grundprinciperna i.

För det andra som halvt friformsrollspel. Jag har nu deltagit i två längre rollspel av denna typ; Chronopia-friform, en gång som SL och en gång som spelare. Man använder Chr:s regler och försöker undvika tärningsslag i möjligaste mån, och det går ganska bra faktiskt med dessa regler. När tärningsslagen väl behövs (då SL får svårt att känna sig opartisk) finns som bekant sätt att slå tärningar utan tärningar som bara går aningen långsammare än att använda riktiga tärningar. Båda kampanjer har varit ganska lyckade också.
I den jag var SL löste jag problemet med tärningar genom att ge en av rollpersonerna ett runsvärd som var så vasst att man aldrig behövde slå skada =) Då visste man helt enkelt hur striderna gick, och slapp slå något.../images/icons/wink.gif Det rollspelet slutade för övrigt med att rollpersonerna med hjälp av militärtaktik, humor och lite tur tog över världen...

Om någon är intresserad har detta vårt rollspel många flera dokument med utökningsregler, ett dokument med 62 stycken raser tex (detta inkluderar en del tilläggsboksraser för konsekvensens skull). Även har vi en stor hög med skumma tabeller, en uppsättning ganska snygga fyrasidiga rollformulär + magikerformulär, adelsformulär, förläningsformulär med mera. Under ett annat DoD Chr-rollspels gång skrev jag en loggbok ur min rollpersons synvinkel, som den som frågar gärna kan få läsa, men den är på nära 100000 ord (ett rollspel är händelserikt) så det är absolut inget jag tvingar folk att läsa /images/icons/wink.gif. En magiskola skrev jag också en gång, Metallistik, men så mycket mer än det var det nog inte... (som om inte det skulle räcka förresten /images/icons/grin.gif)

Hör av er om det är något ni är intresserade av, o ni trogna Chronopiare /images/icons/grin.gif
 

Hamsterbane

Veteran
Joined
16 Sep 2002
Messages
92
Location
Skeå
En dubbelorch hade vi i en kampanj, Korundiol hette han (spelad av Jokimmolator (med i detta forum) för övrigt) och han var en godmodig illusionist vars två huvuden jämt bråkade med varandra. Dessutom var han väldigt bra på att förhöra folk, emedan han kunde spänna fyra ögon i folk på samma gång och få dem att känna sig övermannade /images/icons/devil.gif
 

Weatherman

Hero
Joined
25 Jul 2000
Messages
845
Location
Leksand, Dalarna
"Dessutom var han väldigt bra på att förhöra folk, emedan han kunde spänna fyra ögon i folk på samma gång och få dem att känna sig övermannade"

Borde han inte varit en hejare på att köra taktiken Good Orc/Bad Orc?

/Mats, har läst lite mer nu och gillar det mesta
 

Weatherman

Hero
Joined
25 Jul 2000
Messages
845
Location
Leksand, Dalarna
Re: Bra iniativ!

"Hör av er om det är något ni är intresserade av, o ni trogna Chronopiare"

Vad är det för tabeller? Är det fåniga slumpmötestabeller och liknande? I så fall vill jag verkligen se dem!

Mats, gillar slumptabeller även om jag oftast skiter i slumpdelen
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Bra jobbat !

Tycker att det är ett bra komplement till DoD Chronopia.
 

Hamsterbane

Veteran
Joined
16 Sep 2002
Messages
92
Location
Skeå
En hög fåniga Tabeller, vsv

Trevligt att någon vill se alltsammans :gremsmile: Men tag varning: vissa av dem innehåller MYCKET interna skämt.

Det som var rumsrent nog för att följa med blev:

Vapentabell:
Är ni också less på grundbokens vapen? Denna tabell innehåller 120, nya och gamla /images/icons/smile.gif. Dessutom innehåller den hyfsat enkla regler för att göra egna vapen, inkluderande olika typer av smeder och material... denna tabell är den nyaste och därmed mest omfattande.
Enda problemet med den är att man inte får hålla på att klaga på det där med tillverkningstiderna och sånt, de är gjorda för att få _ungefärligt_ bra priser på vapen och framförallt bra priser ur SL-synvinkel. Realismen är tyvärr ganska låg, jag hade liten erfarenhet av sådant när jag skrev detta /images/icons/crazy.gif

Tabell för kritiska skador:
Visst är grundbokstabellen för detsamma alltför grym? Denna är mycket trevligare /images/icons/grin.gif

Resetabell:
Riktigt användbar, tills resultaten börjar återkomma. Mycket avancerat upplagd, typ 70 resultat (här finns för övrigt de flesta interna skämten)

Rövargängstabellen:
Den äldsta av dem alla som är ett komplement till resetabellen. Lite interna skämt här också.

Stridstabell:
Ett papper att skriva upp initiativ och sådant på, om man inte har annat... följde med av bara farten /images/icons/smile.gif

Startförmågetabell:
Denna tabell kan man variera grundbokens tabell med. Lite få resultat i den kanske (40 st), men roligare än grundbokens ändå, enligt mig.

Metallistik:
En magiskola ni särskilt borde läsa för att få reda på mer om den intressanta besvärjelsen Runsmide... (visserligen introducerar denna magiskola ett mycket användbart tilläggssystem till magi; Villkor. Men det är dock inte alls intressant om man betänker att besvärjelsen Runsmide bland annat har skolvärde 52 och att dess utförande inkluderar en hejaklack av alviska prinsessor.../images/icons/devil.gif)

Belöningstabell:
Gjord för maffigt bra Rollpersoner. Småfånig, men så är den ganska gammal också.

Vapenkonster:
Att användas som fantasiförlängare i strid. Mycket uppskattat i vårt rollspel /images/icons/grin.gif


Så, det var allt... utom yrkestabellen... hm, om någon vill ha den kan jag skicka in den någon gång...
 

Hamsterbane

Veteran
Joined
16 Sep 2002
Messages
92
Location
Skeå
Hehe, vad jag minns var det snarare "nice orc, nicer orc"... huvudena började mer ofta bråka med varandra än andra /images/icons/smile.gif
 

Hamsterbane

Veteran
Joined
16 Sep 2002
Messages
92
Location
Skeå
Apology

Jag skrev fel i nedanstående dokument.

Om någon är intresserad har detta vårt rollspel många flera dokument med utökningsregler, ett dokument med 62 stycken raser tex (detta inkluderar en del tilläggsboksraser för konsekvensens skull).

Det ska stå:

Om någon är intresserad har detta vårt rollspel många flera dokument med utökningsregler, ett dokument med 62 stycken YRKEN tex (detta inkluderar en del tilläggsboksyrken för konsekvensens skull).
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,491
Location
Helsingborg
Tja, om jag nu skulle starta en kampanj eller köra några äventyr i Chronopia skulle jag nog använda mig av er raslista.. Smart att ni har delat in raserna i grupper, då det blir lite lättare att välja raser (behöver inte läsa om alla raser om man ska välja en)..

Kansider och sorkfolk är nog mina favoritraser.. Vet inte men sorgsenhet och punkargobliner tilltalar mig (just nu)..
Hur uttalas goblin, förresten? Det kan uttalas som på engelska gåbblinn men jag brukar uttala det som lite mer svenskt, gåbbli:n (långt i)..

blekfeta?
~Där lärde sig [color:448800]Han</font color=448800> sig ett nytt ord
 

Runde Rolf

Swordsman
Joined
9 Feb 2001
Messages
483
Location
Stockholm, Sverige
Uttal OT

<blockquote><font size=1>Svar till:</font><hr>

Hur uttalas goblin, förresten? Det kan uttalas som på engelska gåbblinn men jag brukar uttala det som lite mer svenskt, gåbbli:n (långt i)..

<hr></blockquote>



Föredrar det "svenska" uttalet. Avskyr när man plötsligt börjar använda sig av engelskt uttal i sammanhang där allt annat låter väldigt svenskt. Men det är ju bara jag... och kanske du... eller han borde det väll bli då/images/icons/wink.gif
 
Top