Nekromanti Ranged attacks

Dr. Acula

Veteran
Joined
19 Mar 2002
Messages
176
Får en ranger på lvl 13 göra 3 attacker med en pilbåge? Eller kan man bara göra en attack med pilbåge per round? Gäller samma sak för kastvapen och granatvapen?
 

Oldtimer

Slava Ukraini!
Joined
5 Feb 2002
Messages
4,314
Location
Göteborg, Lindome
För pilbågar (och slungor) gäller att det är en fri handling att plocka fram ammunitionen. Det innebär att man får det antal attacker som grundattackfördelen (BAB) anger när man utför en full attack (men naturligtvis bara då).

För kastvapen (och granatliknande vapen, som alkemisteld och liknande) är det inte en fri handling att dra fram ett nytt vapen efter att man kastat det första. En lösning på detta heter Snabbdra vapen (Quick Draw) som ju tillåter att man drar fram vapen som en fri handling. En annan lösning kan vara att en "caddie" med sig - en hantlangare som står beredd med famnen full med kastyxor eller vad man nu använder - men kolla först med din SL att han/hon tycker att det är en acceptabel lösning.
 

EchoFive

Veteran
Joined
19 May 2000
Messages
153
Location
Stockholm
En Ranger 13 har +13/+8/+3 i BAB, så det blir tre attacker med pilbåge. Att dra en pil är en fri handling, till skillnad mot granatliknande vapen och armborst.
 
Top