Nekromanti Quadosh

Joined
27 Jul 2000
Messages
65
Location
Kalmar
Jag undrar lite om Quadosh. Jag har inte förstått det riktigt... Jag Spelar en Léaram (Jag vet. Det står fel på användarnamnet =) Påverkar Quadosh min kille? (Lönnmördare)
Hur räknar man ut sin Quadosh? Påverkar det bara Religösa och Magiker, eftersom det står om det i Magi- och Religion-kapitlet? Vore tacksam över ett svar! =)
 

P|uT0NiUm

Swashbuckler
Joined
19 May 2000
Messages
2,145
Location
Inaktiv
Glömde en sak...

Glömde en grej i meddelandet... så jag tar den här:

Man räknar liksom inte ut sin Qadosh... om du inte får någon special-grej när du gör karaktären /images/icons/smile.gif


[color:green]/P|uT0NiUm</font color=green> - Figgcimp...
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Hur räknar man ut sin Quadosh?"

Qadosh är enkelt att räkna ut. Utgå från värdet noll (0). Om något händer som ändrar qadosh så ändrar man qadosh enligt de givna instruktionerna. När rollpersonsgenereringen är klar tittar man på vad slutsiffran blir. Detta förs in på rollformuläret.

Exempel: Benknäckar-Bengt är en rollperson och spelaren undrar vad han får för qadosh. Han utgår från värdet noll och går igenom alla bakgrundstabeller och yrkestabeller. Inget påverkar hans qadosh, så när rollpersonen är klar skriver han "0" i rutan Qadosh.

"Påverkar det bara Religösa och Magiker, eftersom det står om det i Magi- och Religion-kapitlet?"

Helt korrekt. En magiker kan råka ut för så låg qadosh att han tonar bort. Präster som jobbar hårt kan få så hög qadosh att gudarna ler mot honom. Övriga... tja, de är lika oheliga eller heliga som en normal bonde, och påverkas inte till någon större mängd av sin qadosh.

- Krille
<A HREF="http://www.foxtail.nu" target="_new">http://www.foxtail.nu</A>
 

Exarch

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
86
Location
Skara
Vänta nu lite... man måste väl inte vara präst för att få Qadosh och de goda effekterna av det? Exempel:
Kretin är en daaktroende bonde. Han ber minst en timme varje dag, deltar vid samtliga mässor, skänker så mycket pengar han kan till templet och reser på pilgrimsfärd så ofta han hinner.

Borde inte det innebära att han när han når medelåldern kämpat ihop 10-15 Qadosh? OK, han kan inte utföra några ceremonier för det, men gudomlig intervenation för att inte tala om förändringen av skenbar ålder borde väl fortfarande gälla...

/Exarch
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Vänta nu lite... man måste väl inte vara präst för att få Qadosh och de goda effekterna av det?"

Nej, men det underlättar.

"Kretin är en daaktroende bonde. Han ber minst en timme varje dag, deltar vid samtliga mässor, skänker så mycket pengar han kan till templet och reser på pilgrimsfärd så ofta han hinner. Borde inte det innebära att han när han når medelåldern kämpat ihop 10-15 Qadosh? OK, han kan inte utföra några ceremonier för det, men gudomlig intervenation för att inte tala om förändringen av skenbar ålder borde väl fortfarande gälla..."

Inte så nödvändigt. Obildad bonde som han är syndar han säkert dagligen, du vet, svär, tittar (och klämmer) på flickor, super, slåss, äter kött på fredagar, drar en tarzan, sparkar lite på drängarna, ger ungarna smisk, svär en massa till...

Så mycket synder som finns inom Daak-tron och de flesta andra religioner så måste man för sjutton vara topputbildad eunuck (det vill säga präst, och till och med dem har det lite jobbigt) för att ha en chans att inte synda.

- Krille
<A HREF="http://www.foxtail.nu" target="_new">http://www.foxtail.nu</A>
 
Top