Nekromanti [promotion] Kickstarter för Freeway Warrior - Soloäventyr och rollspel

Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm



Fram till den 7 juli 2016 kan du delta i Åskfågelns stora Kickstarter för att ge ut Freeway Warrior, både på svenska och engelska. Redan nu är det klart att vi ger ut alla de fyra soloäventyren, både på svenska och engelska. Går sedan Kickstartern tillräckligt bra gör vi även ett rollspel i samma miljö som denna postapokalyptiska soloäventyrsserie.

Varför två språk?
Vi tror att spelare och läsare över hela världen uppskattar Joe Devers Freeway Warrior, men eftersom vi är ett svenskt spelförlag började vår vilja med att ge ut Freeway Warrior på svenska igen. Samtidigt arbetar vi nära Joe Dever när vi ger ut Ensamma Vargen och kommer att göra det vad gäller Freeway Warrior också. Det innebär att vi redan tar fram och visar allt material för Joe på engelska, så redan när vi gör den svenska utgåvan har vi lagt ner det mesta av jobbet på en engelsk utgåva också.

Om Joe Devers Freeway Warrior
Joe Devers Freeway Warrior är en serie om fyra postapokalyptiska soloäventyr, där stämningen är en blandning av Mad Max och Vredens Druvor av John Steinbeck. Du spelar Cal Phoenix, och under äventyrens gång tar du på dig uppgiften att hjälpa en liten skara överlevare från hungersnödens Texas till Kalifornien, som sägs ha klarat kärnvapenvintern bättre Men det finns många hinder på vägen, inte minst marodörklaner från samma terroristnätverk som utlöste kärnvapenkriget. Den lilla kolonin måste resa västerut för att överleva, rakt igenom postapokalypsens kaos och laglöshet.

Böckerna skrevs i slutet av 80-talet, men inför den svenska nyutgivningen har Joe Dever gått igenom framför allt tidslinjen och ändrat Cal Phoenix bakgrundshistoria för att bättre passa in idag. Böckerna utspelar sig i en nära framtid (2033) i nyutgivningen.

Första boken i serien lansering nästa år på spelkonventet GothCon i Göteborg.

När vi började fundera på att ge ut fler soloäventyr, vid sidan av Ensamma Vargen, insåg vi att Freeway Warrior hör hemma bland våra övriga titlar. Böckerna är skrivna av Joe Dever, vars böcker om Ensamma Vargen vi redan ger ut. Dessutom utspelar sig hela bokserien sig i klassiska västernmiljöer – inklusive en uppgörelse i Tombstone, och där en del av konflikterna har drag av västern! Extra skoj, eftersom vi själva tagit fram och gett ut rollspelet Western När huvudpersonen sedan heter Cal Phoenix var saken klar – eftersom vår tredje produktlinje är speltidningen Fenix.

Du hittar vår Kickstarter på

https://www.kickstarter.com/projects...reeway-warrior


För Cal & DC1!


Tove & Anders
 

Inkognito

Swordsman
Joined
10 Aug 2012
Messages
736
Har ni spridit ordet på alla stora internationella rollspelsforum?
Med tanke på att det vankas postapokalyps rollspel med Westerns regler om rätt summa uppnås vore det fasansfullt om folk missar chansen att få förverkliga det här! :)

Edit: Jag hade spridit om jag visste vilka forum som gäller!
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
100 har backat Freeway Warrior och vi har lagt till nya Pledges!

Vi har redan med råge fått stöd tillräckligt för att ge ut alla de fyra postapokalyptiska soloäventyren på både svenska och engelska. Samtidigt finns det gott om tid kvar, och vi håller alla tummar för att stödet skall räcka till för att ta hela konceptet till nästa nivå – ett Freeway Warrior rollspel!

Under den första veckan har vi gått massor av synpunkter och kontakt med spelare från hela världen som ser fram emot Freeway Warrior. Er feedback har varit ovärderlig, och den har fått oss att lägga till några nya pledge-nivåer.

Det roligaste önskemålet har varit att göra samtliga Freeway Warrior tillgängliga, bade på svenska och engelska. Sagt och gjort - HOARDER har nu lagts till! Utöver spännande Äventyr får du också chansen att jämföra översättningen med originalet!

För andra, utanför Sverige, har fraktkostnaden varit ett problem. Även om själva böckerna är högst rimliga i pris så blir fraktkostnaden för vissa delar av världen nästa lika hög. För dem som vill ha alla fyra titlarna, men har svårt att smälta det höga portot har vi nu lagt till PATIENT WARRIOR och PATIENT HERO. De ger fortfarande samma låga bokpris som under Early Bird, men istället för att böckerna skickas allt eftersom de kommer från tryck lagras dem tills den sista boken ges ut. Det innebär att dessa backers bara betalar en gemensam frakt, istället för fyra frakter i takt med att böckerna kommer från tryck.

Fraktkostnaden om du väljer en gemensam frakt när alla böckerna är klara:
  • Sweden 60 SEK
  • UK 85 SEK
  • EU 185 SEK
  • United States 140 SEK
  • Rest of the World 240 SEK

Vi tycker det är jätteroligt Joe Devers Freeway Warrior nu för första gången kommer ut på svenska, och kommer i nytryck på engelska. Känner du någon mer som skulle kunna vara intresserad av projektet får du hemskt gärna tipsa dem om oss och sprida länken

https://www.kickstarter.com/projects/1152089861/freeway-warrior

Om de skickar ett meddelande till oss med ditt namn ser vi till att du får en bonus från oss på Åskfågeln!

För Cal & DC1!

Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm


Freeway Warrior nära delmålet att bli rollspel!

Sedan vi började vår Kickstarterkampanj har vi fått allt fler frågor om Freeway Warrior som rollspel, vad vi vill göra och hur det skulle kunna se ut. Vi har blivit alltmer inspirerade och satt igång både våra egna geniknölar och börjat prata med frilansare. Vi älskar kampanjmiljön, och en dag som denna känns apikalypsen lite närmare än vad den gjorde bara igår … därför har vi bestämt oss för att ändra i våra delmål, så att rollspelet rycker närmare att bli av.

Om vi kommer upp i 100 000 SEK kommer Freeway Warrior att bli ett rollspel. Till att börja med bara på engelska, men kommer vi hela vägen till 150 000 SEK kan vi åstadkomma en svensk tryckning också!

Freeway Warrior har redan fått tillräckligt stöd för att bli av – nu satsar vi på rollspelet också!

https://www.kickstarter.com/projects/1152089861/freeway-warrior

För Cal och DC1,

Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Bonusäventyr bara för backers

Tack för ditt stöd till vår Kickstarterkampanj. Som ett särskilt tack kommer vi att ta fram ett bonusäventyr (soloäventyr), bara för dig. Vi ger ut det som en pdf-fil, senast 2018, med illustrationer och allt annat som hör till. Det är vårt sätt att tacka för ditt stöd och ge dig något mer än du kan få om du skaffar Freeway Warrior senare, när vår Kickstarter är slut.

För Cal & DC1!

Tove & Anders

https://www.kickstarter.com/proj…/1152089861/freeway-warrior
 

RollforFumble

Veteran
Joined
31 Jan 2015
Messages
162
Nu kanske det bara är jag som är förvirrad, men om man vill stötta kickstartern och skulle vilja ha de fyra spelböckerna + rollspelet, vilken nivå ska man lägga sig på då? #lättförvirrad
 

Inkognito

Swordsman
Joined
10 Aug 2012
Messages
736
RollforFumble;n186206 said:
Nu kanske det bara är jag som är förvirrad, men om man vill stötta kickstartern och skulle vilja ha de fyra spelböckerna + rollspelet, vilken nivå ska man lägga sig på då? #lättförvirrad
Jag listade ut att det finns två vägar att gå: Antingen pledge på rollspelet och sen öka med addons för böckerna (400kr mjuk/650kr hård), eller tvärtom att välja en pledge med böckerna och därefter höja med 450kr/1000kr (standard/collector edt) för rollspelet (+75kr för rollformulär kanske).

(Mer info om addons under Campaign, längst ned på sidan)
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm

Freeway Warrior blir rollspel!

Det gick vägen – tack vare er som valt att finansiera Freeway Warrior! Nu går vi vidare och gör ett rollspel baserat på Joe Devers soloäventyrsserie.

Vill du ha rollspelet (en hårdpärmsbok) lägger du bara till 450 SEK till din pledge, vilket inkluderar frakt. Då får du standardutgåvan av rollspelet, men det finns även en samlarutgåva (lägg till 1000 SEK) och en superexklusiv Prepperutgåva, för dig som vill ha en unik bok. Prepper kan dock bara väljas som en egen pledge, då allt annat ingår när du valt den.

Du ser det preliminära omslaget på Freeway Warrior the roleplaying game här. Just nu släpper vi bara boken på engelska, men om Kickstartern når 150 000 SEK ges rollspelet även ut på svenska. Vill du byta språk i efterhand gör du enklast det genom att fylla i den survey vi skickar ut lite senare.

Freeway Warrior rollspelet får två spelmotorer, Den ena baseras på Joe Devers soloäventyr, den andra på Western IV (som vi gav ut I påskas). Saker att se fram emot i spelet är bland annat:
  • Du kan använda träffmallen när du skjuter
  • Du avgör hur din rollperson överlevde Dagen och andra Livsöden
  • Det ingår ett system för att skapa kolonier
  • Skräddarsy ditt fordon – om du vill
  • Jaktsystem, inklusive terrängbrickor (som bifogas på ark du måste klippa själv, såvida inte ett kommande delmål låser upp möjligheten att ge ut en rollspelsbox)
  • Massor av bakgrundsmaterial
Går allt ännu bättre kan vi lägga till Apokalypsens Äventyr, bättre produktionskvalitet och en massa andra godsaker. Med din hjälp. Snälla, hjälp oss sprida länken till vår Kickstarter till alla du tror kan vara intresserade;

https://www.kickstarter.com/projects/1152089861/freeway-warrior

For Cal & DC1!

Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
RollforFumble;n186206 said:
Nu kanske det bara är jag som är förvirrad, men om man vill stötta kickstartern och skulle vilja ha de fyra spelböckerna + rollspelet, vilken nivå ska man lägga sig på då? #lättförvirrad
Eftersom vi vet att en del bara vill ha antingen soloäventyr eller rollspel har vi valt att låta dem få helt egna pledges. Vill du bara ha rollspelet väljer du den pledge du föredrar – standardutgåvan eller samlarutgåvan.

Vill du ha både rollspel och soloäventyr, eller bara soloäventyren, väljer du den pledge för soloäventyr som du föredrar. Du kan då välja om du vill ha första boken eller alla fyra, att få dina böcker som storpocket eller i hårdpärm och slutligen hur snabbt du vill ha dem (direkt när en bok är tryckt, eller alla i ett paket när den sista är klar)

Därefter kan du lägga till rollspelet som en add on (450 SEK för standardutgåvan, eller 1000 SEK för samlarutgåvan som tas fram i en begränsad utgåva). Fraktkostnaden ingår redan för rollspelet, så du får denna bok så fort den är tryckt.

För Cal & DC1!

Tove & Anders
 

Inkognito

Swordsman
Joined
10 Aug 2012
Messages
736
Hoppas det är ok att jag slängde upp en tråd på RPG.net för att promota kickstartern! Nu när det blir ett rollspel och jag var tvungen att gå in på samlaturgåvan blev det än mer relevant att få till en svensk översättning i fullfärg! :)
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Inkognito;n186529 said:
Hoppas det är ok att jag slängde upp en tråd på RPG.net för att promota kickstartern! Nu när det blir ett rollspel och jag var tvungen att gå in på samlaturgåvan blev det än mer relevant att få till en svensk översättning i fullfärg! :)
Det fungerar utmärkt! Sprid gärna på fler ställen.

/Anders & Tove
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm


Bokmärken till alla soloäventyr och på väg mot svensk utgåva av rollspelet!

Freeway Warrior har precis passerat 125 000 SEK, så nu laser vi upp ett nytt stretchgoal. Denna gång satsar vi på bokmärken till alla soloäventyr. Tack för att ni hjälpt oss nå så här långt – och håll ögonen öppna efter mer roliga nyheter om Freeway Warrior! Nästa delmål ligger på 150 000 SEK och innebär att vi ger ut en svensk version av Freeway Warrior rollspelet också!

https://www.kickstarter.com/proj…/1152089861/freeway-warrior

För Cal Phoenix & Dallas Colony 1!

Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm


Freeway Warrior rollspelet – nu på svenska också!

Vi har precis nått ett nytt delmål i vår Freeway Warrior Kickstarter! Vi är nu uppe i 150 000 SEK, vilket innebär att vi släpper Freeway Warrior som rollspel på svenska. Det här är nog kampanjens bästa dag och vi känner oss barnsligt glada och lyckliga! Tack alla – och vi lovar att förse er med riktigt roligt spelmaterial som tack för allt stöd!

Nu lyfter vi blicken mot nästa delmål – att ge ut rollspelet i fyrfärg rakt igenom!

For Cal Phoenix & Dallas Colony 1!

Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm


Fyrfärg i hela Freeway Warrior rollspelet!

Ett nytt delmål har precis blivit upplåst I vår Freeway Warrior Kickstarter, så nu blir rollspelet tryckt I fyrfärg rakt igenom. Det firar vi genom att visa upp Lukas Thelins senaste illustration till spelet, kallad Alltid Redo.

Tack för ditt stöd, som gjort det möjligt. Och fortsätter kampanjen gå bra så är nästa steg – vid 200 000 SEK – att vi tar fram en kampanjbok till rollspelet, som du i så fall kan införskaffa som en separat add on.
_________________________________

Freeway Warrior rpg in full color!

Another stretch goal just got unlocked, and we will able to print Freeway Warrior the roleplaying game in full color through the entire book! This is great news, and we celebrate by showing yet another illustration from the game – this time Always ready by Lukas Thelin. (it is still a work in progress).

Thank you for your support – and if we keep it up we will be able to unlock Adventures of the Apocalypse next! If we do, we unlock a special scenario book for the roleplaying game, that will be available as an add on.

For Cal Phoenix & Dallas Colony 1!

Tove & Anders

https://www.kickstarter.com/proj…/1152089861/freeway-warrior
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
[h=2]Äventyrsbok till Freeway Warrior![/h] Hurra! Vi kom upp i 200 000 SEK och är så himla glada för allt det generösa stöd för vår Freeway Warrior kampanj redan har fått! Med din hjälp har vi lyckats låsa upp en helt ny speltitel: Apokalypsens Äventyr. Det blir en välmatad kampanjbok tryckt i fyrfärg med hårda pärmar. Om du vill vara säker på att få ett eget exemplar så öka din pledge med 375 SEK, så ingår frakten också.

Nu siktar vi vidare mot skyddsomslaget till soloäventyrens hårdpärmsutgåvor. Utöver att omslaget är fint ingår dessutom en färgkarta av Francesco Mattioli på dess insida! Det blir ett fantastiskt trevligt tillägg till en redan bra bokserie, i sanning en samlingsutgåva av soloäventyren.

https://www.kickstarter.com/projects...reeway-warrior

For Cal Phoenix and Dallas Colony 1!

Tove & Anders
 
Joined
17 May 2000
Messages
1,364
Location
Stockholm
Skyddsomslag till alla soloäventyr I hårdpärm!

Vi har precis låst upp ytterligare ett delmål, vilket innebär att vi sätter skyddsomslag på alla hårdpärmsutgåvor av Freeway Warriors soloäventyr. Ännu bättre? På skyddsomslagets insida hittar du en fyrfärgskarta av Francesco Mattioli! Med bara 54 timmar kvar på kampanjen finns det fortfarande en chans att vi når nästa delmål, som är en spelledarskärm till rollspelet Freeway Warrior. Bästa sättet att nå dit är om du hjälper oss att synas, så att vi kan locka gamers som inte upptäckt denna Kickstarter ännu. Dela gärna kampanjen på sociala medier eller sprid länken https://www.kickstarter.com/projects...reeway-warrior ! Din hjälp gör skillnad!

https://www.kickstarter.com/projects...reeway-warrior

For Cal & DC1!

Tove & Anders
 
Top