Nekromanti Problem med RP-magiker!

Cavaci

Veteran
Joined
24 Jan 2002
Messages
10
Location
Östergötland
Det här är fusk... en av mina spelare är magiker/alkemist. Och problemet är: Ingenstans kan jag finna vad ett konglerat filament väger, eller hur stort det är. Eftersom ett filament inte väger någonting, utgick jag från att ett konglerat filament väger ytterst lite och tar minimalt med plats.
Den här magikern, som fick en stor förmögenhet att starta med, köpte sig ett gigantiskt laboratorium, anställde massa assistenter. Och kan massproducera konglerade filament. Okej, det är ju ingen fara. Han säljer av några lite då och då för att bekosta assistenternas löner, och kemikalier. MEN... killen gör sina egna magiska föremål, och eftersom han har 15, 16 och 19 i sina färdigheter så får föremålen minst 15 i chans att lyckas. Så vad är problemet. Jo, han har fyra ringar som skjuter eldklot och blixtrar. Ett skärp som gör att han kan teleportera sig och återuppväcker honom om han skulle svimma, eller dö. Två skor som helar smärta/trauma när det är kris. En handske som gör honom nästan osynlig. Och mängder med liknande föremål som kastar offensiva magier mot folk. Hur han lyckas? Jo han har en ryggsäck totalt smockfull med konglerade filament, som föremålen drar fina filament ifrån. Plus att han har föremål med generatorer i. Vad ska man göra mot en magiker med en eld/blixt k-pist? Den här killen börjar störa mig. Jag han är snobbig och arrogant mot andra RP och de som inte behagar honom grillar han. Han lever utanför lagen då inte ens stadsvakterna vågar sig på honom. Och rådmännen och frijarlen gör ingenting, då de är livrädda för honom. Först trodde jag att han bara var en hängiven magiker, men nu ser jag att han är ett monster. Hur besegrar man en sån?
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Hur besegrar man en sån?"

Två hål i ryggen. Armborst är alltid praktiska. Arsenik är även det trevligt, giftormar i sängen funkar även det fint, glasskärvor i maten är en annan klassiker, med flera...<img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>

Jag menar, han är en politisk maktfaktor. Politiker röjer undan maktfaktorer, och lever man i ett samhälle där Rodrigo Borgia med familj skulle trivas ypperligt så används också Borgias metoder för att röja undan konkurrenter...
 

Cavaci

Veteran
Joined
24 Jan 2002
Messages
10
Location
Östergötland
Jo, armborstpilar vore ju trevligt. Men den här killen har hållit på länge, han ska vara beredd på allt innan han börjar jävlas. Han har nämligen alltid en ritual aktiverad, som är en skyddscirkel, med efekten rörelse och lite annat som gör att cirkeln följer honom vart han än går. De pilar som gör någon nämnvärd skada absorberas av hans magiska rustning, dessutom har han en variation av heliotropisk förblindelse i ett föremål som gör det +ob4t6 svårare att träffa honom med vapen. Dessutom är han nästan alltid svår att se. Och en dimma och ett mörker aktiveras runt honom så fort en pil riktas mot honom. Gift? Han renar alltid all vätska före han dricker den, och har en provsmakare med sig. Han har även en livvakt, en vapenbärare och en femte rangens golem som ständigt följer honom. Ärligt talat, jag har faktiskt specialdesignat hjälte-lönnmördarRP att slå ut honom. Men det känns som om han är osårbar! Det känns inte bra när inte ens spelledaren kan döda en RP. Visserligen kan man skicka gudar, eller nåt liknande på honom. Med det känns fånigt överdrivet, plus att det inte finns någon orsak egenligen. Jäveln har Qadosh också.
Jag trodde faktiskt inte det här kunde hända i eon, men det går, fast det tar en jävla tid!
Hur ska man egentligen slå ut killen på ett snyggt sätt. Nån måtta på makt måste det finnas. Enda sättet skulle vara när de besvärjelser han inte har dubletter av slutar verka, och den runda som behövs för föremålet för att lägga om magin tar man honom på...men hur troligt är det? Eller om filamenten hade någon begränsning i vikt eller plats. Hjälp... en spelledare som söker efter kryphål för att göra det SÄMRE för en spelare...illa.
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Det är både intressant och kanske lite tråkigt när en RP har skaffat sig ett sådant enormt skägg (läs. koboldat ut till fingerspetsarna)

Men jag har lösningen åt dig.

FUSKA

faktiskt, fusk är vida känd metod för SL att leda sina kampanjer.
Det finns massor av möjligheter att slå ut honom.

Min metod skulle vara den med finess.
Låt honom gå och hans kamrater (om han har några) gå in i något OTROLIGT gammalt gravsystem. Där blir dom inlåsta och tydligen så har gravens förra ägare haft annan vetskape om magi än vad dagens magiker har.
magikern har lyckats skapa en manick som omöjliggör vävandet av magi inom dess radie (läs gravsystemet).
Sedan låter du någon stor sten låsa in honom där så att han inte kan gå ut utan måste ta sig igenom det.
Så när han tar fram sin magiska toalettborste för att kasta 'spräcka' av femtielfte graden på stenen så märker han att väven vägrar vävas och alla filament måste nu dissipiera okontrollerat. Har något värde i Kryotropi månne ?
nähä, då blir det okontrollerad dissipation.

Ungefär nu nån gång går det fram för resten av spelgruppen att den där JÄVLA MAGIKERN inte längre är så tuff.
Han blir alltså kaffepojke för resten av resan. Detta torde lära honom lite ödmjulhet.

Medans han försöker gräva sig ut ur det här stället så är det någon 'politisk maktfaktor' som krille så snyggt sade det som har bestämt sig för att smida medans järnet är varmt och plockar ut hans lab/bas/fort/slott/whatever och han kommer endast att finna aska när han kommer hem.
Alternativt har någon tagit över det och han får inte komma in, och alla hans magiska försvarsmanicker lyder numera någon helt annan.

Det är så JAG skulle göra det.
Inte nog med att han får sig en rejäl läxa i ödmjukhet (låter som snubben behöver det) dessutom så får dom andra spelarna nöjet att hunsa med honom när hans magi inte funkar.

Manicken som gör att Magi inte kan vävas kommer troligtvis från någon svunnen Eon och är troligtvis Teoretiskt omöjlig med rådande magiteori. Så mycket behöver du förklara den när han börjar klaga.

DU är trots allt SL

Lycka Till !
 

glappkaeft

Veteran
Joined
23 Jul 2000
Messages
66
Location
Sundsvall
Enkel lösning. Om du tillåter att spelarna bär sig åt på det sättet så lär de inte heller vara den enda som insett att det går att göra på detta sättet. Han lär inte heller vara mäktigast. Det kobolder sällan inser är att det finns alltid en bättre kobold. Tag t.ex. ett skrå på tio magiker som sammlar på sig en massa magiska föremål som de sedan get till den bäst lämpade. Denne skulle vara mycket mäktigare är spelaren.

Resultatet skulle inte bli speciellt likt Eon som jag spelar det (även om fantasy rollspel tenderar att vara dåliga på att ta konsekvenserna av magi). Frågan är dock om det inte är bättre att spela BG eller Diablo om man beter sig på det sättet.
 

Flash Back

Warrior
Joined
13 Aug 2000
Messages
364
Location
Borås
Alternativa sätt att få dö på folk:

1.Förgiftning
2.Kvävning
3.Utsvältning
4.Fall
5.Fällor (tänk väggar som pressar musten ur honom)
6.Gudsingripande (oj oj oj Daak borde vredgas som bara den)

Sen kan man ju alltid skicka en tjuv på honom som tar någonting, som hans skärp...

Och sen en fråga: Går det verkligen att få artefakter att få filament från kongelat? Mycket tveksam till detta.

Sen får du skylla dig själv, eftersom du inte gjorde dig av med honom när det fanns tydligare möjligheter /images/icons/devil.gif.
 

Belgarth

Swordsman
Joined
7 Jun 2001
Messages
401
Location
Borås
LOL !!!!!!!!!!!!!!!!!!

låt hans artefakter misslyckas. eller låt han bli dödligt sjuk eller nåt
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Daak Primoder !!

Jag och min vän Ermine (mestadels han) kom på ett ypperligt sätt att ta hand om killen.

Låt honom gå upp mot en fullt rustad Daak-dyrkande Primod (Jämför Biskop), och hans häxjägare.

Varför en prelle ? frågar du nu...

Jo för att primoden bär den heliga artefakten 'Daaks Stola' som utöver skydd mot vandöda nullifierar ALLA direkta magiska väv av den sjätte graden eller under.
Detta torde vara ett problem för din skäggmästare (läs kobold).

Sedan när magikern upptäcker att hans magi inte verkar, så reser primoden sin spira (Daaks Spira, Heligt föremål) och orsakar Ob6T6 Trauma på det lilla livet. Sedan är det öppet för Inkvisatörerna att länsa honom på hans ogudaktiga artefakter och rena honom från synderna (läs tortyr till vansinne med dödsavslut)

Nu ska jag se på film.

Lycka till!

(skriv gärna om magikerns eventuella bortgång)
 

Svarte Faraonen

Oenofil oikofob
Joined
12 Oct 2000
Messages
10,704
Location
Värnhem, Malmö
Han måste ta av sig föremålen någon gång. En plötslig brand där han sover, en bjälke faller från taket och inga pyrotropikongelat i världen kan hjälpa honom, inte när lilla ryggsäcken ligger i garderoben och hans huvud under en massiv träbit.

Rulla några träningar dolt och låt hans livvakt fumla och hiva iväg svärdet genom bröstet, eller låt hans lärlinga rgöra något fel (fruktansvärt fel) i laboratoriet ("Extremt våldsam brand" och "Extremt kraftig explosion" är inte att leka med...).

Låt fiender muta tjänarna, låt en jävel med en "Kontrollera femte-rangen-golem"-besvärjelse bli förbanand på honom. Kör uppbåd, folk med högafflar och facklor som vandrar upp mot laboratoriet en mörk natt, med benäget bistånd av den lokale länsherren.

Kör armborst ("det var inte en pil, det var en skäkta..."), avfyrat av en lönnmördare som av en händelse kan lägga "Bizars retroaktiva disintegration" på hans magi.

Låt honom trilla i havet (efter att tidigare ha utsatt honom för ett mordförsök som hindrats av hans magiska rustning, så att han inte kan säga "jag hade den inte på mig idag") och sjunka som en sten tack vare alla magiska metallföremål.

Låt honom få några saftiga extraskador i underlivet, de eunucksmädelser de andra spelarna (om de är som mina) då kommer att slunga efter honom kan åtminstone göra honom fullkomligt oförmögen till vissa saker.

Förklara plötsligt att tack vare hans grova överutnyttjande av den naturliga magin har han förvandlat hela trakten till ett komplett magidött område... efter att han fått slå de där två (eller flera, så grovt som han drar magi) extra tärningarna.

Kort sagt, gör hans liv till ett helvete!
 

Blippe

Warrior
Joined
7 Jan 2001
Messages
393
Location
"Rojala" hufvudsta'n
Kör glasbitar i maten varje dag, i sådär en månad (om han lyckas överleva) och se vad som händer. Alternativet är att ge honom en gammal artefakt, som har en bieffekt att få honom att göra lustiga saker på nätterna (vilket är valfritt, men allt som görs på nätterna och är lustigt är jävligt dödligt! =)
 

Moonshadow

Warrior
Joined
20 Sep 2000
Messages
202
Location
Visby/Skövde/Uppsala
Vem betalar?

enligt boken kostar ett filament Ca: 1000sm.
det räcker med en kittel för att framställa dem.
en alkemist borde hinna med minst 2 per dag.
mat och bostad av lyxig klass kan kosta säg 10sm per dag.
1 dag = 2000-10 = 1990sm.
1 år = 12 månader = 48 veckor = 240 arbetsdagar =
477600sm efter levnadskostnader.
det tar dessutom enligt reglerna inte mycket längre tid att lära sig än att lära sig bruka jorden.
men den stora frågan är då vem köpte filament så dyrt?
och varför jobbar labbasistenterna för skittpengar när det är så lätt och lönande att göra filament och sälja själv?
de enda som kan anses ha någon större användning för filament måste nog anses vara magiker varav en bred majoritet rent logiskt borde lära sig detta eftersom det lönnar sig så mycket mer än något annat på mundanas yta.

Phu det var mycket på en gång, men saken kan ju sammanfatas med tillgång och efterfrågan. och då ingen speciell råvara är inblandad bör tillgång sättas effter arbetsinsatsen och kunskapen arbetet kräver och båda är ganska låga.
 

P|uT0NiUm

Swashbuckler
Joined
19 May 2000
Messages
2,145
Location
Inaktiv
Ta ett OOC-snack med honom

Fråga honom vad som är fel med spelvärlden/ditt SLande när han måste göra så. Förklara sedan att Eon är till för att rollspela i, sedan att du inte tänker SLa den karaktären om han inte dumpar alla magiföremål eller helt enkelt gör en ny karaktär.
Tag gärna detta snack tillsammans med de andra spelarna, så kommer de garanterat att backa upp dig.
Jag tror inte att du kan lösa problem In Character, för om du mot förmodan lyckas döda honom "legit" så kommer nästa koboldkaraktär fram. Så ett Out-Of-Character-snack med honom + resten av gruppen (välj ut dem som har något emot hans magiker om du är smart) hjälper nog.
Om det inte är en bra kompis eller så kan du alltid boota honom ur spelgruppen... men det är väl att ta i...?

Själv har jag förklarat för en av mina spelare att jag inte tänker SLa hans ultra-kobold-karaktär från N1 som han hade tänkt konvertera till N2. Och om du alltid är SL... så vad ska han göra åt det? Antagligen kommer alla andra också lessna på att SLa den RPn - och då är den deletad.

Eller gör en ny magiker nångång när du har tid, kasta den han har i soptunnan, och släng fram den andra framför honom /images/icons/wink.gif - något bryskt, men va fan.
 

Bargad

Veteran
Joined
15 Nov 2001
Messages
29
Location
Luleå
Skicka en likadan SLP-magiker efter honom! Hitta bara på en ärkefiende som är snäppet värre. Ge SLPn högre FC och tillgång till ännu större labb och med en hel bunt stridskonstmästare som livvakter. Se till att SLPn alltid sätter käppar i hjulet för RPn t ex genom att han alltid dyker upp och snor belöningen i slutet av äventyren.

Det finns alltid någon som är snäppet vassare. Särskilt om SL fuskar med tärningsslagen... /images/icons/grin.gif
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Hmmm...

Dom flesta har ju föreslått att du helt enkelt smiskar ihjäl magikern, men hur kul är det? Det kanske är den enda lösningen, men jag skulle nog köra något av dessa två istället:

1. Be honom att göra en ny RP.
Som plutonium sa, säg åt honom att det inte funkar med hans terminator. För det gör det ju inte.

2. Anpassa kampanjen.
Låt den här magikern och kanske några till av mundanas mäktigaste magiker (dom andra spelarna) bränna bort lite invaderande tirak-arméer, (ok kliche, men vad ska man annars bränna?! /images/icons/blush.gif) för att sedan på något fiffit sätt slungas ut i en resa mellan olika dimensioner där dom fortfarande kan använda sin kraft, fast den funkar heeeeelt annorlunda. En resa för mäktiga magiker, vaaa..

Eller släpp magikern loss. Låt honom karva ut sitt eget kungadöme eller nåt.. -Sedan spelar ni i det landet, 20 år framåt i tiden eller nåt.. Om allt går enligt planerna så har han förvandlat stället till en despotisk dystopi /images/icons/devil.gif och så har ni något att göra!
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Mmmm!

Inkvisitörer! Jag äääääälskar dom! /images/icons/smile.gif
Men kör det gärna lite snyggare: Daak-isarna lyckas dunka till magikern lite, innan dom dukar under för hans eldbollar.. Nu vet magikern dock att han kan skadas, och Daak-kyrkan har mobiliserat en armé mot den förhatliga magikern.. Hehe.. /images/icons/devil.gif

Låt magikern befinna sig i flykt ett tag, kanske han får fiender och följeslagare? Om han måste vara på två ställen samtidigt så kan han skicka sina följeslagare till den enda platsen, och presto! Han får spela lite med en mesig karaktär!

Till slut börjar Daak själv få upp ett öga för vad som pågår.. Nu är allt hopp ute.. Men vänta! Det går ju att åkalla den här urgamla demonenhorden som skydd! Vilken bra idé.. Tyvärr så leder demonernas frigörelse det till ett sammanbrott av apokalyptiska propotioner.. MOAHAHAHAHAHA!
 

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Helt rätt, borde föreslagit det själv [NT]

Det är ingen text här.
Så om du av någon anledning tror att det händelsevis skulle kunna stå någonting här, så har du fel.
Under inga omständigheter så står det någon text här överhuvudtaget.
Så om du av någon anledning leter efter text på denna plats, så har du kommit till helt fel ställe.

Bilder kommer inte på fråga....
 

Mouja

Hero
Joined
1 Dec 2001
Messages
1,011
Location
Sundsvall
åt oss säga att du "råkar" låna en chrono magiker från DoD ... dom fryser tiden och när den är uppfryst så är dom borta och snubben har inget huvud ... /images/icons/grin.gif ganska lätt va ?
 

virus

Veteran
Joined
24 Jul 2000
Messages
78
Location
Umeå
Öhh.....den stora frågan är hur han blivit så bra?
och varför du tillåter en sådan power-gamer?
Har han gjort rp:en själv utan sl:ns insyn?

förklara för honom att ingen tycker det är kul med hans koboldiska magiker...förbjud den....

Annars måste det finnas ett sätt att ta kål på honom...äger inte magi-boken, men något kryphål måste det finnas....
..låt han fumla med tärningarna, så att t.ex. alla fyrtio blixtar o eldklot träffar han....Oj! han dog!

Du är SL. Tycker du att magikern ska bort....waste him!
 
Joined
18 Aug 2000
Messages
319
Location
Sverige, Stockholm
Föremålet KAN fummla med siit aktiverings slag, vilket är det svåraste slaget, i besvärljelsen som han präntat in i föremålet. Så om den killen fummlar, så borde han nog explodera ganska rejält. Modifiera reglerna lite...
 
Top