Nekromanti (PREVIEW) Bestiaria

Greyman

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
21
Både modern vetenskap liksom många religioner förknippar människor tätt med djur, men några är mer förknippade än vad folk skulle kunna tro.
I Bestiaria tar spelarna sig an rollpersoner som på ett eller annat sätt har en mycket tätare koppling till ett djur än vad som är vanligt.
Dessa bestar som de kallar sig själva, är helt vanliga personer som stöter på helt vanliga problem, men kan även lite speciella problem på grund utav sin natur.

Jag slängde ihop det här spelet ganska hastigt (under 24 timmar) och skulle vara tacksam för synpunkter, men oavsett om jag får några som hjälper mig eller inte har jag tänkt posta den slutgiltiga i slutet av helgen.

PS. Om någon har en spelvärld så kanske vi kan puzzla ihop den med ett snabbt och detaljerat och realitiskt generellt regelsystem jag tillverkat (reglerna tar exakt 1 A4-sida, versionen med superkrafts/magiförmågo/demonegenskaps/etc.-genereringssystemet tar lite mer). Givetvis delar vi på äran och copyrighten och försöker puzzla klart innan Dogma-deadlinen. DS
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,524
Location
Helsingborg
"Vid normala handlingar jämförs det lagda kortets valör (siffra)"
Bra att du förklarar specifika termer så som "valör", för jag vet folk som har svårt för termerna..

En sak jag tänkte på angående skadorna är att spelaren får välja ett av sina kort som denne har på handen och vända på det men behålla det på handen.. Då får man in att man alltid kan ha fem kort på handen.. Dessutom, när personen läker så får han vända på kortet.. Jag tippar på att en spelare i första hand väljer ett lågt kort att vända på när denne är skadad, vilket får effekten att personen är svag efter läkningen..

Ballt koncept annars.. Synd att det känns lite torvtigt med vad för sorts länk man kan vara.. Jag skulle vilja ha några fler, men dogmats 2-sidorsbegränsning gör att det antagligen inte går att vidareutveckla.. Dessutom så är det synd att du inte har någon värld.. Just nu känns det som ett regelsystem som man inte kan använda till något (annat än att sno ifrån)..

Ett tips är att ta bort förmågorna helt.. Synd, för att du har lagt ner lite arbete där men de är faktiskt för skrymmande och dessutom för smala/ointressanta för ett annat så brett system.. Släng dit en värld istället..

Öhm, vad mer? Jo, det skriker verkligen Word över hela dokumentet.. Inget direkt man kan göra något åt (eller något folk tänker på).. Om du vill vara petig så se till att raderna hamnar på samma höjd.. Just nu så är de lite förskjutna för att du inte använder vettiga rubrikstorlekar och -radavstånd.. Fast det är petgöra, som sagt var.. Framsidestexten är inte såå snygg (det är det som skriker "Word" mest) och inte heller tigern, då den ser uppförstorad ut..

Rollformuläret
<IMG ALIGN=right SRC=http://forum.rollspel.nu/files/723564-symbol.gif>Sedan borde du ta bort pilarna på rollformuläret för de är verkligen kräkfula.. Dra istället två cirklar mellan de motstående färgerna för att få lite djup i bilden.. Typ så som bilden till höger visar..

Sedan kan du gott ta bort de svarta strecken vid "Namn", "Djur" och "Länk" för du avgränsar redan med orden som jag skrev nyss.. Det kommer att göra rollformuläret luftigare.. Sedan kan du ta bort rutan helt och låta allting vara fritt där.. Gör också formuläret luftigare.. För kom ihåg att utseende och sådant kan skrivas på baksidan, om nu spelarna inte inser att de kan rita/skriva på framsidan av formuläret.. För att förtydliga kan du skriva "Utseende" eller något över den tomma ytan som uppstår då du tagit bort rutan..

Vad är det egentligen du vill ha kommentarer på?

/Han som hade lite tid över
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,592
Sedan borde du ta bort pilarna på rollformuläret för de är verkligen kräkfula.. Dra istället två cirklar mellan de motstående färgerna för att få lite djup i bilden.. Typ så som bilden till höger visar..
Det kanske bara är jag som är miljöskadad av att ha spelat för mycket mas (kortspelet alltså), men för mig känns det naturligare att betrakta hjärter - spader (liv - död, kärlek - hat) som motsatta och klöver - ruter (kunnande - instinkt, rikedom - enkelhet) som motsatta.
 

Greyman

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
21
Du har en viss poäng med motsatsförhållandet, ska nog korregera det. Lade symbolerna så mest för att det var snyggt.
Mas har jag inte spelat, men jag har gjort efterforskningar och det är ruter (inte klöver) som står för rikedom. Ruter var ursprungligen pentagram och stod sådeles för matematik (inte magi eller svartkonst) samt för logiskt kunnande och pengar. På engelska heter ju ruter diamond och liknelsen är ännu tydligare på andra språk.
Enda anledningen till klövers koppling till pengar är att "klöver" också är ett slangord för pengar på svenska.
Jag har speltestat systemet och funnit flera fel som måste korrigeras, men framförallt så har jag funnit ut något som ska göra spelet mycket intressantare och det måste utvecklas ordentligt, så det kan dröja lite mer än till söndag för inlämnandet av slutversionen.
 

Greyman

Veteran
Joined
18 May 2000
Messages
21
En sak jag tänkte på angående skadorna är att spelaren får välja ett av sina kort som denne har på handen och vända på det men behålla det på handen.. Då får man in att man alltid kan ha fem kort på handen.. Dessutom, när personen läker så får han vända på kortet.. Jag tippar på att en spelare i första hand väljer ett lågt kort att vända på när denne är skadad, vilket får effekten att personen är svag efter läkningen..
Jag har tydligen inte varit så tydlig i hur det var meningen att skador skulle fungera. Först och främst ska anfall och försvarskort visas samtidigt (regelkorrektion). Dessa kort läggs i sakhögen. Om anfallaren vann så förlorar försvararen ett kort från sin maxhand och får alltså inte ta upp något nytt. Efter att en test är avslutad drar alla kort så att de åter igen fyller upp sin maxhand.
Spelvärlden ska utspela sig i nutid och den här världen (ska skriva in det)
Tack för idén om halvcirklarna kring kompasrosen. Ska förmodligen använda den. De små turkosa pilarna ska bort.
Tack för kommentarerna. Är övertygad om att det blir ett bättre spel nu.
 
Top