Nekromanti Präster, förvränga och dissipation

Siljestam

Veteran
Joined
24 Jun 2014
Messages
100
Kort förslag: om en präst använder förvränga för att skydda sig mot magi kan gudomen hjälpa med att kontrollera dissipationen. Man får då slå Kanalisera istället för Harmonisera.

Annars blir det svårt för Daaks inkvisitorer att effektivt försvara sig mot magi...
 

Deckard

Veteran
Joined
24 Feb 2014
Messages
95
Såsom det ser ut nu är Förvränga ett komplement till det vanliga försvaret; det är möjligt att försvara sig mot magi utan Förvränga, men tanken är att det generellt ska vara svårt. Då magikern tar risken att väva magi är svårigheten för målet att komma undan en del av pay-offen kan man säga. Offensiv magi kommer generellt att rikta sig mot antingen en varelse eller ett område, är magin riktat mot ett område är försvaret att helt enkelt flytta sig ut ur detta område, men riktas magin direkt mot en varelse så får denne försvara sig med en härledd attribut. Här är ett exempel på en effekt jag skrivit:

Lamslå
Aspekt: Nomotropi

Filament: 12
Omfång: En varelse
Försvar: Intryck+4
Varaktighet: Momentan
Beskrivning: Målet drabbas av den mentala efterverkningen Lamslagen nästa runda.
[FONT=arial, helvetica, sans-serif][2+ Övertag]: Offret är lamslagen i ytterligare en runda.[/FONT]

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]I avståndsstrid så måste skytten komma över två svårigheter, nämligen motståndarens slag för Undvika samt en statisk svårighet som beror på avståndet till målet. Likt detta så måste magikern komma över motståndarens försvar, vilket i detta fall är Intryck+4 (notera att olika effekter har olika försvarsattribut), samt en statisk svårighet kallad Filament, vilket i detta fall är 12. Offret drabbas inte av en dissipation om denne lyckas att försvara sig med sina härledda attribut.

Edit: Kan vara värt att påpeka att den statiska svårigheten blir högre än Filament så fort saker som Omfång och Räckvidd utökas.
[/FONT]
 
Top