Nekromanti Portala bekymmer...

Jokimmolator

Veteran
Joined
15 Feb 2002
Messages
116
Location
Skellefteå
Tödde drömmer sig också bort...

... till de fantasyvärldar där man kan göra portaler snabbt, enkelt och på hur långt avstånd som helst, t ex Robert Jordans. Där skulle man kunna ha alla dessa roligheter men ännu fler därtill! Till exempel skulle man enkelt och svinaktigt effektivt utrota en borg genom att helt enkelt öppna en portal mellan borgens källare och en plats 10 000 meter ner i havet... Då skulle det inte bli mycket kvar av borgen... /images/icons/devil.gif

I samma värld vore det inget större problem att skiva en stillasstående person och automatiskt transportera den övre delen någon annanstans... Tillämpningarna är oändliga!

I Eon är det värre, där tar det sån väldans tid (jämförelsevis) att göra en portal och den räcker inte lång sträcka. /images/icons/frown.gif I gengäld kan man ju göra en "kanon" med portalerna, som Tödde gjorde.

Frågan är bara vad man ska göra åt detta? En bra sak kanske vore att bestämma att portalerna alltid måste vara riktade så att deras ingångsytor är exakt parallella och motsatt riktade i förhållande till varandra samt att det bara är den ena sidan som är ingång. Då skulle det bli svårare att göra en kanon... Eller så kommer man på något annat skumt, men det verkar vara den bästa lösningen på just det obalanserade problemet tycker jag som SL!
 
Top