Nekromanti Plus i PSY om man är uppväxt i rymden?

Nån annan

Veteran
Joined
13 Oct 2000
Messages
93
Man får så vitt jag vet inte plus i PSY om man är uppväxt i rymden, men borde man inte få det? För vad jag har hört så om man växer upp i låg gravitation så utvecklas vissa områden i hjärnan som styr "högre tänkande" mer än om man växer upp på jorden.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Det med "högre tänkande" är inget som något vet något om, och i Neotech har det uppenbarligen antagits vara falskt (vilket jag även tror själv). Uppväxt i låg-G torde inte förändra intelligensen märkbart, åtminstone inte på människor. Men, vi vet inte hur det kommer bli i verkligheten, däremot kan vi antas veta hur det är i Neotech.
Däremot, rymdmiljön borde vara ganska priviligierad för de mycket få barn som växer upp där, eftersom de har mycket mer tid och förutsättningar att lära sig saker än barn på jorden. Eftersom hela samhället är mycket mer artificiellt "där uppe" kan man anta att det "producerar" mer begåvade barn, på olika sätt. Dock, de som växt upp i rymden i Neotech och är vuxna växte upp på pionjärkolonierna, då förhållandena inte borde ha varit gynnsamma för barn på något sätt. Som att växa upp med rymddräkt på en byggarbetsplats. Men om 10-20 år framåt i tiden i Neotech kommer man få se en "rymdgeneration", som dock består av mycket få människor, eftersom väldigt få skaffar barn i rymden. Mindre än den hundradel som ges för rollpersoner enligt uppväxtmiljö.

/RipperDoc - gör ett CivII-scenario till Neotech

<A HREF="http://www.nogo.nu" target="_new">http://www.nogo.nu</A>
 

smaffy

Hero
Joined
24 Jun 2000
Messages
950
:Cþ

att vara uppväxt i rymden innebär inte att man växer upp i noll g... en del bor juh på mars å så... andra lever i konstgjorda gravitationer... så det påveras inte så mkt... smaffy säger att dom ska vara fett-bollar om dom växer upp i noll-g... :C) fritt citerat... sedan så får juh dom flesta som växer upp i rymden plus i psy pga av genmod. borde väll räcka för att simulera det lilla plus man får för nåll-gravitations måjjs.

Mvh Wardrobeprogrammer (å smaffy)

[varning!! tänk inte! låt neogames tänka åt er! varnling!!]
 

hatten

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,087
Location
Luleå
Givet viss borde de ha högre PSY bara för att de är uppväxta i Noll-G men på grund av noll-G taskiga inverkan på hår blir de flintskalliga och huvudet blir 2 gånger så stort och huden av brist på Sol blir GRÅ och ögonen vänjer sig vid mörkret coh blir i storlek som flintskalliga manga figurer med grå hud..


Jeeeep och därav kommer alla historier om Aliens :)
jag är givet viss ironisk bara för att de är uppvuxen i rymden borde de inte få högre PSY kanske bättre i bildning men inte PSY..

<A HREF="http://www.geocities.com/hatten_jc/Hatten.htm" target="_new">http://www.geocities.com/hatten_jc/Hatten.htm</A>
 

Nån annan

Veteran
Joined
13 Oct 2000
Messages
93
Re: Plus i en massa annat oxå

Kom på att det inte precis bara är psy som skulle kunna öka i rymden...längd borde också öka (oavsett om man bor på mars eller månen - båda har "tillräkligt" låg gravitation för att det ska påverka längden på en människa). Sedan så skulle man ju t.ex. kunna få en speciell nackdel som innebär man är uppväxt i låg gravitation…typ något att om man är på jorden så bryter man benen lättare. Sedan finns det säkert en hel drös med andra mänskliga anatomiska avvikelser på folk som vuxit upp i låg gravitation.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Att växa upp på månen

Visst är det mycket annat som bör förändras när man växt upp på månen.
Oavsett hur mycket som kommer hända så kan jag säga en sak säkert, som väldigt sällan tas upp i böcker eller filmer:
Att gå från längre vistelse i låg-G (Månen främst) eller noll-G till 1G (på Jorden alltså) är förödande. Som att klä sig i en blyinfattad overall, med minimal rörlighet. Sedan får stackaren som flyttad till Jorden stora problem med Jordisk natur (all smuts, all vind, alla partiklar i luften), med Jordisk mat, fobi för vatten (har ju aldrig stött på stora vattenmassor), etc. En del av dessa problem kan avhjälpas med att personen växer upp med en strid ströma v information om hur jorden är (som att titta på naturprogram dagarna i ända :)), men det viktigaste är nog, för att över huvud taget göra omställningen uthärdlig, att träna personen i Jordeliv, gärna i 1G, vilket isf får simuleras med sådant man idag använder att träna astronauter med.
Ett ytterligare problem är ju att Mån- och Marsstäderna i Neotech har visat en tendens att "klara sig själva" och att ta främst kulturellt avstånd från Jorden. Jag tror faktiskt att "rymduppfödda" människor aldrig kommer klara av omställningen till Jordeliv och alltid kommer återvända upp i rymden, förr eller senare (snarare "förr").

/RipperDoc

<A HREF="http://www.nogo.nu" target="_new">http://www.nogo.nu</A>
 

Winchester

Veteran
Joined
7 Aug 2000
Messages
165
Location
Malmö
Re: Att växa upp på månen

För alla med drömmar om mångubbar: Läs "The Moon Is A Harsh Mistress" av Robert Heinlein - finns på alla större bibliotek (mitt har 5 ex...)

Handlar om revolutionen som gjorde Luna till en självständig stat. Komplett med AI'n, gravitationssjuka, och jättegausskanoner...

Sebastian

(Och så skrevs den på 60-talet också...)
 
Top