Nekromanti Platt visingsmeck

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,931
Location
Sandukar
Jag har platt visning satt som default, men ibland (typ 10% eller så) av gångerna jag öppnar en tråd är sidan jag får fram blank på inlägg - sidhuvud och -fot syns, men inte inläggen. Om jag klickar på "trådad" och sedan på "platt" igen så kommer inläggen fram.

Någon kommentar/avhjälpning?
 

Dimfrost

Special Circumstances
Joined
29 Dec 2000
Messages
8,568
Location
Fallen Umber
Det är en gammal välkänd bugg som kommer av överbelastning på servern, har jag för mig. Gardener har förklarat det förut, så en sökning kanske kan ge lite information. Jag betvivlar att det förekommer så ofta som i 10% av fallen, däremot. I sådana fall måste det vara värre för dig än för mig i alla fall.


/Dimfrost
 

Nid

Veteran
Joined
27 Aug 2002
Messages
116
Location
Landet
Jag har platt visning satt som default
GAAAH
hur ställer jag in det? Jag blir galen på det här sjuka länksystemet att klicka mig genom när man vill läsa en tråd. Helt obegripligt att man kan ha det som default.
 

Nid

Veteran
Joined
27 Aug 2002
Messages
116
Location
Landet
Jo jag hittade det till slut under "listvisning". Inkonsekvent att det heter så, när det i forumet heter "platt".
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,605
Jag blir galen på det här sjuka länksystemet att klicka mig genom när man vill läsa en tråd. Helt obegripligt att man kan ha det som default.
Tja, jag är så gammaldags att jag tycker det är intressant att se vem som svarat på vad och inte bara i vilken ordning folk svarat.

Jag skulle dock uppskattat en platt vy som bevarade den trådade strukturen (som tex SourceForge har på sina i övrigt rätt mediokra forum). Om inte annat skulle den avlastat servern en del.
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,558
Location
Helsingborg
"Tja, jag är så gammaldags att jag tycker det är intressant att se vem som svarat på vad och inte bara i vilken ordning folk svarat."
...och på den kommentaren kan jag bara visa följande bild nedan:

<CENTER><TABLE BORDER=0 CELLPADDING=1 CELLSPACING=1 BGCOLOR=000000><TR><td><IMG SRC=http://forum.rollspel.nu/files/624430-platt.gif></TR></TD></TABLE></CENTER>
Det var ett helvete förut innan "re: nnn"-länken fanns.. Det hjälper också en hel del om vad som diskuteras när folk gör såhär:

<blockquote><font class="small">Citat troberg som citerar Nid:</font><hr />
Jag blir galen på det här sjuka länksystemet att klicka mig genom när man vill läsa en tråd. Helt obegripligt att man kan ha det som default.


Tja, jag är så gammaldags att jag tycker det är intressant att se vem som svarat på vad och inte bara i vilken ordning folk svarat.[/quote]
Upp till tre olika deltrådar i en tråd är det inga problem att hålla reda på.. Det jobbiga skulle vara om det blir runt 5-6 deltrådar eller 2 eller fler deltrådar där med en och samma två deltagare som snackar om olika saker.. Då är det rätt lätt att tappa bort sig..

Annars är det bara att klicka på länken till höger om inläggsnumret (i den "citerade" bilden är det re: Nid) om man nu skulle tappa bort sig av vad inläggaren snackar om och varför.. Jag får väl göra det 1-2 gånger varannan vecka..

"Jag skulle dock uppskattat en platt vy som bevarade den trådade strukturen..."
Hur menar du? Menar du att den platta visningen visade en hel deltråd, om alla svar fanns i ett rakt led.. I sådana fall så håller jag helt klart med dig..

/[color:\\"green\\"]Han[/color] som till och med skulle överväga att använda den funktionen
 

Nid

Veteran
Joined
27 Aug 2002
Messages
116
Location
Landet
Tja, jag är så gammaldags att jag tycker det är intressant att se vem som svarat på vad och inte bara i vilken ordning folk svarat.
Han förklarade rätt bra hur man kommer runt det problemet på detta forum. Jag surfar mest på internationella Warhammer-forum (som detta http://warhammer.org.uk/PhP/viewforum.php?f=3&sid=f0c58f382c3b0efdde6032ea4da1a22c ), på dem finns det en citat-funktion där namnet på personen du citerar automatiskt kommer upp. Och självklart är alla trådar platta. Jag kan faktiskt inte komma ihåg om jag varit på nåt annat forum än detta som kör med vad det nu kallas, trådade trådar?
 

Troberg

Sinister eater
Joined
27 Jun 2001
Messages
17,605
Jag kan faktiskt inte komma ihåg om jag varit på nåt annat forum än detta som kör med vad det nu kallas, trådade trådar?
Tro mig, de finns. SourceForge, MAME med flera. Jag besöker inte ens platta forum längre (med undantag för www.pulse-jets.com som är en så lysande samlingsplats för kreativitet att det är värt att uthärda platt trådning för det). Jag älska möjligheten som trådade forum ger för diskussioner att blomma ut i små intressanta sidotrådar som kan leva ett eget liv under huvudtrådens paraply, något jag aldrig sett funka i platta forum.

Jag har till och med funkat på en trådad chat, där inläggen visas i en trådad vy och där man bara sparar de x nyaste inläggen. På det sättet kommer man naturligt att kunna föra flera parallella diskussioner och när de blir gamla så kommer de naturligt att sjunka undan och försvinna. Man kan alltså svara på vilket inlägg som helst och det sparas på nivån under inlägget man svarade på. Efterhand som de äldsta inläggen försvinner kommer trädet att sjunka undan och nyare inlägg kommer att bli de nya rötterna och följa diskussionens slingrande väg. Har inte riktigt haft orken än (vill inte riktigt göra den i HTML/HTTP eftersom de är hopplöst dåligt lämpade för chat och har inte riktigt bestämt mig för hur arkitekturen ska se ut (Serverbaserad eller distribuerad över klienterna (och i så fall hur det ska gå till). Lutar åt serverbaserad, i så fall har jag redan nästan all kod som behövs på serversidan.). Attans läckert va?
 

The_Gorger

Hero
Joined
28 Aug 2002
Messages
920
Location
Strömstad, Västra götalands län
Verkar ju helt underbart! Om detta skulle kunna införas här skulle man ju bli överlycklig! Desstom skulle det förmodligen belasta servern mindre, eftersom det skulle gå fortare att läsa varje tråd. Förmodligen jobbigt att genomföra, men det hade vart fint!
 

Foggmock

Myrmidon
Joined
26 Aug 2000
Messages
4,596
Location
Malmö
Det är en schysst hybrid, men de gånger jag sett systemet så har det inte mått bra av allt för långa deltrådar.

Varför ska alla mecka med platt visning om? Forumssystemet heter ju UBBThreads. Det är ett trådat forum. Trådade forum är teh äg. Det blir som en liten julklapp att öppna varje inlägg, för man vet inte vad som finns där. Råkar det vara en grisodlare som ställer en korkad fråga, ja då har man bara förlorat tid och det har jag gott om.

Just my whiny elitist $.02.
 
G

Guest

Guest
Väldigt, jag besöker oftast inte chattar alls pga att de är platta.
Samma gäller de flesta forumen.
 
Top