Nekromanti Palladium Recon

Jericho One

Veteran
Joined
23 Jan 2001
Messages
90
Location
Norrköping
Har spelat det...

...men det var ett par år sedan nu - läs cirka tio. Spelet är i min mening underhållande för en kort period eller med längre uppehåll mellan spelsessionerna. Det är ytterst begränsat då det koncentrerar sig på att aktörerna befinner sig i tjänst vilket exempelvis GDW:s Twilight2000 lätt glider undan. Då Recon utspelar sig i Vietnam så tillhör ju spelarna den amerikanska krigsmakten. De tjänstgör som L.R.R.P eller liknande och uppslagen blir då tämligen enahanda. Ett simpelt regelsystem som gör spelet lätt att leda men som saknar gnista och 'själ'. Spelets historiadel är liksom kapitlen om legosoldater utanför Vietnam 'skrattretande' propaganda som Reagan's administration skulle kunna ligga bakom...

...får väl dock erkänna att när jag tänker efter har jag haft ytterst roligt då jag varit Sl i detta spel. Tyvärr så slumpade det sig så att dödligheten hos mina spelare var rätt hög då jag eftersträvade realism och de gång på gång 'råkade' iscensätta Song My/My Lai-liknande situationer.

Fördomsfullt spel med onda 'gulingar' och sadistiska kommunister som spelarna bekämpar i rollerna som gudsfruktiga amerikanska jocks eller genomgoda västerländska legoknektar i tredjevärlden. Inga PK-poäng där inte...

Länkar av intresse:

[color:red]Eric Growen's Revised Recon page</font color=red>- massor med historik och information för den spelsugne spelledaren.
<A HREF="http://www.geocities.com/erikgrowen/ " target="_new">http://www.geocities.com/erikgrowen/ </A>
[color:red]The Minatures pag on Recon</font color=red> - lite info om vad som funnits till spelet tidigare.
<A HREF="http://www.theminiaturespage.com/rules/mod/recon.html" target="_new">http://www.theminiaturespage.com/rules/mod/recon.html</A>

Lycka till...



Jericho One - I still belive in god but god does no longer belive in me...
 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,511
Location
En mälarö
Visst, fast det spelades under en period då REALISM var det viktigaste som fanns, så vi gick över till Pheonix Command-reglerna istället efter ett tag. Det var ganska kul men väldigt dödligt.

/Anders
 

Avenger

Veteran
Joined
17 May 2000
Messages
13
Re: Har spelat det...

Tusen tack för det..Skrattar gott, känner igen allt det du skrev. Länkarna var också en hit. Super ball precis vad jag behövde.
 

Avenger

Veteran
Joined
17 May 2000
Messages
13
Spelar du fortfarande eller har du Spelet? jo jag kanske behövde hjälp med några små regler detaljer som man kan bolla med. Ty det här spelet verkade inte så väl genomtänkt och gjort i all hast.
 

Organ

Out of time, out of mind
Joined
6 Jun 2001
Messages
5,511
Location
En mälarö
>Spelar du fortfarande eller har du Spelet?

Jag äger tyvärr inte spelet och har inte spelat det sen det tidiga 90-talet :-(

>jo jag kanske behövde hjälp med några små regler detaljer som man kan bolla med. Ty det här spelet verkade inte så väl genomtänkt och gjort i all hast.

Du är så välkommen att höra av dig, på forumet eller privat (anigus@home.se), om du behöver hjälp med något.

/Anders
 
Top