Påhittade hundar

ÅkeZorkh

Problematisk fiskhandlare från Bretagne
Joined
16 Dec 2018
Messages
485
:)

Men är inte sälar mer kattlika? Som sjölepoarden, som är antarktis apex-rovdjur och har samma position som isbjörnen i arktis.

[video]
Sälar ser ut som mopsar om man slätar ut mopsrynkorna.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,816
Örthund - En hund som lever i skogsmarker och som förutom pälsen odlar olika former av växter på din rygg. Denna hund är utbyggdsjägarens bästa vän då den är duktig på att hitta vilt samt att växterna på ryggen ofta består av läkande örter.
 

afUttermark

Swashbuckler
Joined
17 Oct 2011
Messages
1,987
Dimhöljad skeppsterrier - framavlad att med hjälp av väderkornet varsko styrman för faror i tjockan, såsom grynnor och andra hinder.

Långsvansad illbatting - Hynsolgisk vallhund med piskliknande svans som den kan klatcha med och då frammana ett läte inte olikt en pisksnärt. Driver hästhjordar över pushtan.

Kardisk bergsbyting - Denna svagt mossgröna vakthund kurar ihop sig och kamouflerar sig som en mossbelupen sten och varnar bergsborna mot oknytt och faro
 

Cybot

Mest spelbar
Joined
19 Oct 2001
Messages
4,320
Location
Helsingborg
Långhårig Blinkhundsterrier- På grund av stora populationer av vildsinta rovfåglar är varken duvor eller korpar särskilt pålitliga budbärare bland de flygande öarna, utan meddelande bärs av hundar framavlade genom att korsa blinkhundar med mycket mindre aggressiva hundarter. Med sin teleportationsförmåga kan de lätt hoppa från ö till ö utan att bli uppsnappade av en hungrig Järnvråk eller Pygmeroc.
 

anth

Vetefan
Joined
24 Feb 2003
Messages
10,271
Location
Fjollträsk
Slasktratt hund som äter allting organiskt, oavsett hur föruttnat det är. Hunden ser ut som ett vandrande (hund-)lik då "matrester" fastnar i pälsen, den är täckt av löss, parasiter och sprider allehanda sjukdomar. Faktum är att skulle man fånga in och tvätta en slasktratt skulle den bli sjuk eftersom den lever i symbios med bakterierna/parasiterna på dess kropp.

Sjukhund är tränad att med luktsinnet hitta sjukdomar (används faktiskt idag i sjukvården, det finns hundar som kan hitta folk som har COVID).

Domarhund används i förhör och rättegångar. Med sina förhöjda sinnen kan den avgöra om nägon ljuger eller talar sanning.

Guldhund / silverhund används av dvärgar precis som järnhunden.

Svamphund används av halvlingar som älskar svamp. Människor använder redan tryffelhundar. Man kan tänka sig att träna hundar att hitta vilken sällsynt delikatess som helst.

Gifthund kan känna och hitta gifter.

Väderhund är tränad att känna och varna för väderomslag. Man kan även tänka sig att den varnar för jordbävningar och andra naturkatastrofer.

Läkehund vars saliv har nagisk helande/steriliserande förmåga. Hunden slickar helt enkelt på sår.

Oljudshund kan använda sitt ylande och hörsel att navigera i mörker som fladdermöss. Deras skall kan även användas som en ljud-attack, det känns som att bi träffad av ett knytnävsslag och används för att fälla flyende byte.

Grävhund kan som mullvadar gräva gångar under mark för att få tag på rötter och andra godsaker den älskar. Då hunden är liten som en terrier kan ingen annan använda gångar. Den är lika avskydd som mullvadar och vildsvin då den förstör ängar och åkrar.

Gravhund är som grävhund, men har en förkärlek för lik. Stort problem på kyrkogårdar.

Spökhund kan känna spöken, gengångare och andra okroppsliga varelser. Används av spökjägare och exorcister.

Tiggarhund ser så söt och gullig ut med sina stora ögon att man inte kan låta bli att ge den mat. Tyvärr lever den även på psykisk energi och människor som börjat mata en tiggarhund kan inte sluta och kommer att förtvina och dö efter ett par veckor.
 

vije

Warrior
Joined
21 Jan 2017
Messages
245
Hundtyper som slutar på -hund tycker jag är bra och ger inga "real world-känslor":
Knähund, tempelhund, vagnshund, gårdshund, vakthund osv.

Sen är ju många hundraser döpta efter platser, som tex dalmatiner. Så tex en garamandier eller en trollryggare

Eller så:

Oxbitare - en liten envis sak som hugger vagnsoxar i hasorna
Nomadisk långragg - används för lejonjakt
Milmorra - vaktar att elden inte sprider sig i skogsläger
Käksax - om du möter en sådan som inte är kopplad med tjock kätting så är det bara att be till gudarna
Sotracka - även kallad "råttare", svart och blixtsnabb råttjagare
Skäggad fotknyta - populär sängvärmare i hov och tempel
 

Stareater

Får vissa att fatta vad rollspel kan vara.
Joined
6 Apr 2017
Messages
811
Location
Umeå
Ökenhund - en vild hundras, inte helt olika schäfrar i utseendet, som vandrar runt mellan byar i öknen. Av någon anledning har den en förkärlek att ansluta sig till ensamma vandrare i öknen oavsett om de är klädda i blågula overaller eller skinnställ. Naturligt skicklig på att slåss och väldigt beskyddanse av sin ägare.
 

Zire

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,992
Location
Umeå
Fårhund Hälften hund, hälften får. Mycket populär som sällskap och för ullproduktion. Kan inte användas som vallhund, fåren är mycket rädda för denna hundras.

Blindhund En blind hundras som används av vissa äventyrare för att leda vägen fram i kolsvarta tunnlar. Ogillar öppna ytor.

Ledarhund En mycket intelligent hundras som i det vilda ofta blir ledare över andra hundraser. Generellt mycket aggressiv och farlig mot andra varelser, men av någon anledning så är den vänlig mot människor.
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
4,008
Location
Sthlm
Nordisk Sällskapshund.
Alla vet att barbarerna i det Öde Norr festar rejält när de festar. Det är också kalt som i en isjättes armhåla. Så för den barabar som ska iväg på galej är det inte helt opoppulärt att ha med sig en stor hund med rejäl päls. Den som tar sig för många glas fermenterad yakmjölk och däckar läggs bara tvärs över hunden som bär hem sin husse/matte.
Efter som pälsen är varm och fluffig riskerar inte heller den slutfestade barbaren att frysa ihjäl.
 
Last edited:
Top