Nekromanti Ovanliga fimtipset.

Radioaktiv

Hero
Joined
13 Feb 2011
Messages
1,310
Location
Nästan Brätte
O, trevligt initiativ detta.

Här är en jag gillar, mest för att man får en inblick i japansk kulturhistoria, och för att den är snyggt gjord. Den håller fast den är svartvit och från 1953 :gremsmile:

Gion bayashi

För övrigt verkar Ink som något jag måste se.
 

Übereil

Swashbuckler
Joined
10 Jun 2010
Messages
1,877
Location
Örebro
Jag minns att jag gillade Buffalo 66 när jag såg den (i mina lite yngre tonår...). En udda historia som handlar om en lätt (*host*) missanpassad kille som muckar från fängelset. Det första han gör är att han ska träffa sina föräldrar, som inte vet att han varit i fängelse, och han har sagt att han har flickvän så han drar med sig en random tjej dit och övertygar henne om att spela med.

Übereil
 

Jaggernaut

Hero
Joined
6 Aug 2003
Messages
941
Hmm, tycker det är svårt att veta vad som är ovanliga filmer och inte men jag tar och gör ett försök.

Buffalo '66 - En mörk komedi om en man som precis avtjänat ett fem år långt fängelsestraff.

Frágiles - En i mitt tycke bra skräckfilm om en sjuksköterska som börjar jobba på ett barnsjukhus.

Gridlock'd - En crime/comedy med Tupac Shakur där två vänner beslutar sig för att bli drogfria.

It's Always Sunny in Philadelphia - Detta är i och för sig en serie så måhända blir jag diskvalificerad för denna. Den handlar om ett minst sagt galet och moraliskt depraverat gäng som sköter en bar tillsammans.

Johnny Got His Gun - En dramafilm som handlar om en amerikansk soldat som vaknar upp i en sjukbädd efter att ha blivit skadad i krig. Han är mer allvarligt skadad än vad han först inser.

La cité des enfants perdus - En steampunkfilm om en vetenskapsman som kidnappar barn för att stjäla deras drömmar.

Le samouraï - Handlar om en framgångsrik och försiktig fransk lönnmördare som det börjar gå dåligt för.

Resan till Melonia - En svensk tecknad film om en slav som efter ett skeppsbrott spolas upp på paradisön Melonia.

The Fool of the World and the Flying Ship - En brittisk animerad film baserad på en rysk folksaga. (Den har om jag kommer ihåg rätt dykt upp flera gånger på rollspel.nu men tar med den ändå för den förtjänar det)

The Life Aquatic with Steve Zissou - En äventyrskomedi om oceanografen Steve Zissou som planerar att ta hämd på en exotisk haj som dödat hans vän och arbetspartner.

Touching the Void - En dokumentärfilm om två klättrare som bestiger ett sydamerikanskt berg. "Needless to say" går inte allt som tänkt.

Tropa de Elite & Tropa de Elite 2 - O Inimigo Agora É Outro - Två crime/thrillers om Brasiliens motsvarighet till typ SWAT och några personer i denna organisation.


/Jaggernaut - det blev visst mer filmer än vad jag från början tänkt.
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,476
Location
Helsingborg
Quills - Om markis de Sages öde.

MirrorMask - Vacker, smått surrealistisk film där killen som ritat framsidorna till Sandman står för bilden. Ingen höjdarfilm, egentligen.

Drömmarnas värld - Robin Williams (vars filmer normalt är annorlunda och sevärda) besöker dödsriket. En väldigt visuellt vacker film.

Franskt
Fransk film utmärker sig med sina intensiva färger. Redan nämnda De förlorade barnens stad som exempel.

Irrversible - en film som utspelar sig baklänges. Intensiv. Perfekt upplagd. Innehåller en av de hemskaste scener som jag har sett.

Vidocq - Gerard Depardieu spelar känd detektiv i Götterdämmerungsk värld.

B13 - 13th District - Parkour-actionfilm. Undvik tvåan.

Koreanskt
Är man sugen på filmer med högt produktionsvärde, främst SF, så ska man titta på koreansk film. Hett tips för filmälskaren som tröttnat på Hollywood.

Returner - En ok film, men inte mer. SF.

Brotherhood of War - Taegukgi - Två bröders kamp på vardera sida om kriget. Verkligen gripande. Jag skulle normalt inte orka med 2,5 timmar krigsfilm men i den här filmen försvinner minutrarna.

Oldboy - Om hämnd och förbjuden kärlek. En verkligen annorlunda film.

Japanskt
Inga av dessa filmer är direkt okända, men jag tar med dem om det är någon som inte har sett japansk film. De japanska skräckfilmerna har nog alla sett, så de tar jag inte med.

(Takeshi Kitanos) Zatôichi (2003) - Om en blind samuraj.

Battle Royale - Är vad Mean Guns borde ha varit.

Järn 3:an - Väldigt konstig film. Vi kan säga att filmen handlar om en människa som bryter sig in hos folk och bor där medan de är frånresta.

Norskt
Jag är Dina - Engelskspråkigt med Gérard Depardieu, baserad på en roman.

Animerat
Mary & Max - skön humor, engagerande. Mer för vuxna än för barn, skulle jag nog säga.

/Han som mest skummade på ytan och tog de som kom upp direkt i hjärnan, istället för att fokusera på extremt ovanliga filmer
 

Necross

Swashbuckler
Joined
25 Aug 2005
Messages
1,865
Ovanliga och ovanliga, här är iaf några filmer som jag tycker borde vara obligatorisk tittning. Texter brutalt stulna på filmtipset.se

Breaker Morant
Filmen handlar om en incident under Boerkriget i Sydafrika i början av 1900-talet. Tre australiska officerare ställs inför krigsrätt efter att ha skjutit ett antal boerfångar. Högsta ledningen behöver syndabockar men rättegången framskrider inte som man tänkt sig. Ord ställs mot ord. Vad hände egentligen?

Chopper
Mark "Chopper" Read drömmer om att bli ett legendariskt namn inom kriminella kretsar. Hans väg dit är brutal och sadistisk. Målet är att uppnå Al Capones status. Men det går inte riktigt som han planerat. Hans kriminella bana är minst sagt misslyckad med ständiga resor till olika fängelser. Men lika brutala som hans brott är, lika charmig kan han vara som person. Det visar sig dessutom snart att han är en bättre författare än han är brottsling.

Den svarta blomman (Edge of Darkness)
BBC-miniserie. Polisen Ron Cravens politiskt aktiva dotter mördas. Spåret leder till en konspiration där regeringen verkar vara inblandad.
(Undvik remaken med Mel Gibson!)

Henrik V
Henry V drar i fält för att lägga Frankrike under det engelska imperiets fötter. Han tvingas strida både mot sina soldaters sviktande moral och sitt eget inre tvivel innan de drabbar samman med fienden i Agincourt - under ihållande spöregn, utrustade med dåliga vapen och mot en styrka som är sex gånger så stor.
(Varning - inget för Shakespeare-allergiker!)

Konspiration 58
En film om fotbolls-VM i Sverige 1958. Ägde det verkligen rum, eller är alltihop en stor komplott?

Lone Star
Sheriffen i den lilla staden precis på gränsen till Mexico, får en dag ett lik på halsen. Kroppen hittas av två marinkårssoldater mitt ute i ödemarken, den är ca 50 år gammal och till hälften begravd. Bredvid skelettet finner man en ring och en Texasrangerstjärna. Det framstår ganska omedelbart att det rör sig om ett mord. Sheriffen börjar nysta i den gamla mordgåtan och ju mer han nystar desto närmare kommer han en bekant person, sin egen far den legendariske sheriffen.

Möte vid Ox-oket
Två män rider in i en stad där invånarna är upprörda över boskapstjuvar. Nyheten om mordet på en ranchägare får känslorna att koka över.

Quills
"Jag ber om ursäkt om vår saga är en besvikelse för dem som förväntar sig den definitiva biografin över en mordlysten best, de som älskar hämnd och de som uppskattar upplyftande religiösa berättelser. Våra djupaste ursäkter riktas också till de hopplöst perversa och de som omfamnat den totala sado-masochistiska upplevelsen om de tycker att vi missbrukat hans namn. Förlåt oss för vårt hädande. Vår avsikt var inte bara att respektera en död författares tanke, utan att göra en film."

Runaway Train
Två fångar rymmer från fängelset i Stonehaven. De jagas av vaktchefen Ranken som snart är dem på spåren. Rymlingarna stjäl ett tåg, men bromsarna förstörs och tåget dånar fram mot utplåning genom ett iskallt Alaska. Baserad på ett manus av Akira Kurosawa.

Wonder Boys
Grady Tripp arbetar som universitetslärare samtidigt som han skriver på sin andra roman, som aldrig vill bli riktigt färdig. Samma dag som hans fru lämnar honom får han veta att hans älskarinna är gravid, och hans agent kommer på besök för att pressa honom att göra färdigt romanen. Som om inte detta vore nog försöker han skydda en av sina studenter, som har stulit från älskarinnans make, och skjutit hans hund. Och detta är bara början.
 

!Paxen

Swashbuckler
Joined
2 Sep 2008
Messages
2,627
Location
Peking
Cell 211 - Juan Oliver kommer till fängelset en dag innan han ska börja jobba, för att visa sig arbetsvillig. En liten stund senare så har han blivit träffad av en sten och läggs in i en cell för att piggna till. När han vaknar upp så befinner han sig mitt ibland fångar som har tagit kontroll över fängelset. Juan måste se till att ingen upptäcker att han är en vakt samtidigt som insatsstyrkan förr eller senare kommer att storma in, skjuta först och ställa frågor senare. Spansk film som du bör se snabbt. Inte bara för att den är bra (den är jävligt bra) men för att en amerikansk version ska göras.

Trailern avslöjar inte så mycket om filmen, men om du redan har bestämt dig för att se den så kolla inte på den.
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Skön tråd! Ska kolla in några titlar själv.

Cube
Jag älskar den här filmen. Öppningsscenen säger allt man behöver veta. Finns två uppföljare, se dem inte, de har inte fattat någonting.
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YnuRpHkg0H8&feature=related"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/YnuRpHkg0H8&feature=related" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Interstella 5555
Det är en timma lång musikvideo till Daft Punk's album Discovery. Jag har sett den, typ, 15 gånger.
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JqbSaOw0TvE"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/JqbSaOw0TvE" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Repo! The genetic rock opera
Style over (organ) substance. Det kanske låter ytligt, men jag tycker stil är det viktigaste i en film, ett rollspel, whatever. En western kommer alltid att vara en western, men en film som gör sin egen syntes av stil blir något nytt. Och Sarah Brightman är med!
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/5Lzy0S248l8&feature=related"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/5Lzy0S248l8&feature=related" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Grizzly Man
Kanske inte ett ovanligt filmtips, men om du inte har sett något av Werner Herzhog förut så kommer det vara en ny upplevelse för dig. Dokumentär. Min favoritfilm.
<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ogYDUmIigw0"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/ogYDUmIigw0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
"Tänkte öppna denna tråd så att folk kan tipsa om sina favorit ovanliga filmer."

Vad räknas som ovanligt i detta fall, eller är det en tråd där folk bara ska droppa sina favoritfilmer i allmänhet?


Storuggla, vattenandarna bor i en sko
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Är Returner koreansk? Har alltid trott den är japansk.. De talar i alla fall japanska..
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Zabriskie Point (1970) av Michelangelo Antonioini. Samhällskritik av USA, obegrplig historia och en supersnygg tjej. Musik av Pink Floyd.

Zardoz (1974). Skum SF med Sean Connery. Regi John "Excalibur" Boorman.

Två älska eller hata-rullar. "titta vi experimenterar" a la tidigt 70-tal. På ett schysst sätt.
 

Tell

Hero
Joined
21 Feb 2008
Messages
1,083
Har någon koll på filmatiseringen/tv-seriefieringen av Mahabharata som jag har hört talas om (men inte hittat)?

Annars håller jag med om B13, vill föreslå att personer som inte sett den tittar på Red Cliff (se också del två, den är värd det) , samt, något mindre intelligent, Le pacte des loups . Båda dessa är visserligen väldigt mainstream, men dock.

Med Eld och svärd är en oerhört trevlig, ganska grov, polsk film, som fångar känslan från gamla rullar som Scaramouche .


På tal om Scaramouche (och Stewart Granger), så finns det en annan, underbart pulpig film med samma tema, kallad Swordsman of Siena . Får ni tag på denna på dvd, pm:a mig och berätta hur. Nästan lika pulpig, och klart användbar som inspiration för äventyr, är Don Juan , med Flynn. Länk nedan.


Slutligen vill jag slå ett slag för filmatiseringarna av Othello , Richard III , och köpmannen från venedig . Alla dessa är väldigt mainstream, och det finns säkert bättre filmatiseringar av dem om man verkligen letar, men samtliga nedanstående håller hög kvalitet. Den sistnämnda innehåller dessutom Jeremy Irons, vars renässansmän tenderar att vara brillianta oavsett övriga medspelare.
 

Tell

Hero
Joined
21 Feb 2008
Messages
1,083
Ok, nu vet jag att jag börjar bli jobbig, men kom på ett par halvkända tillägg, som, med Kraetyz motivering, bör komma med. Amazing Grace är en oerhört söt beskrivning av engelskt tidigt artonhundratal; Quo Vadis har bland de bästa galna kejsare jag har sett; Lion In Winter är bara underbar i sin helhet (framförallt O'tooles insats är fantanstisk, liksom för övrigt hopkins'); Nixon kombinerar bra huvudrollsaktörer med god känsla för politiskt klåpande, och den lätt erotiserade Teknarens kontrakt ger en fantastisk känsla av liv, ganska genomgående.

Det var bara filmer va? För det finns en radda underbara tv-serier att rekommendera också.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Kreia!!!

Rolig nördkuriosa; 'May' i Zardoz är en ung Sarah Kestelman, dvs Kreia I Knights of the Old Republic 2.

Liksom, lyssna på rösten:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/G_FwntvdFm0"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/G_FwntvdFm0" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

:heart:
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Asiatiska filmer

omg! En tråd för mig! :gremlaugh:

Den bästa film jag någonsin sett brukar jag säga är Sjöjungfrun i Shanghai:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nZ7veQLZjLU"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/nZ7veQLZjLU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

och yeah, well, det stämmer. Det är en perfekt film. Varenda aspekt av den är jättebra; skådespeleriet är fantastiskt, handlingen engagerande, musiken fenomenal, you name it. Men framförallt är den vacker, på något märkligt vis, den fångar liksom skönheten i glåmig grå industribetong, smutsiga övergödda floder, trasiga neonlampor och Shanghais smog (och Kina ser verkligen ut så...). Jag älskar det så, så mycket. :heart:

Och ingen jag någonsin visat den här filmen för har inte gillat den...det är på nivån att min vhs blivit sliten så mycket den gått runt mellan syrrans kompisars kompisar... textbook awesome film.

En annan i min topp tio ävårz är Joan Chens "Xiu XIu - The Sent Down Girl". Den handlar om en tjej under kulturrevolutionen som skickas som barfotaläkare till Tibet och blir själsfrände med en vemodig tibetansk herde, alltmedan systemet mer eller mindre bokstavligen våldtar henne brutalt:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/R_m5hCAhYJ4"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/R_m5hCAhYJ4" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Både denna och Sjöjungfrun ovan blev för övrigt bannade i Kina...den förras bannlysning är sedermera hävd, men Xiu Xiu....heh...never gonna happen...

Sen har vi en av de bästa actionfilmerna ävårz:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/VDAfS38bxVM"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/VDAfS38bxVM" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Som också fattar vikten av att göra allting rätt. Historiska filmer gör alltid misstaget att försöka vara för storslagna, för grand, den här gör inte det. Det är liksom bara en ståry om en handfull sunkiga typer ute i öknen som battlar mongoler som försöker kidnappa en Mingprinsessa de tagit under sina vingar. Epic swordfight ensue. Och det är inte wuxia, vilket somehow är skönt. Den här filmen har mer än bara bra action, ofc, där finns intressanta karaktärsdraman och konflikter i botten, men det är inte så att det är någon komplex handling, liksom. Mest bara awesome.

Sen har vi ytterligare en film med bisarrt dåligt översatt titeln, Kamikaze Girls. En söt och bisarr historia om vänskap mellan en späd gothprinsessa och en stenhård bikertjej. Den känns rätt mycket som "Ghost World" körd genom ett filter av japanskt surrealistiskt vansinne:

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cbFEPS8PPic"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/cbFEPS8PPic" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Sen har vi Universums sista dagar, ytterligare en av mina absoluta favoritfilmer. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den...en trasig japansk bibliotekarie möter en trasig thailändsk bohemtjej och de ligger i ett ödsligt hus och är trasiga ihop? Nej, här finns givetvis en ståry i botten men jag minns inte detaljerna, det var så länge sedan; men det involverar döda syskon (and how!).

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/qObuMyu3NHQ"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/qObuMyu3NHQ" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Sen älskar jag ju allt som Wong Kar-Wai ens petat på med en lång pinne. Helgon i Neon är inte hans allra bästa film, men den har gjort väldigt starkt intryck på mig sen jag förstå såg den som tonåring, och jag tycker fortfarande slutet är något av det bästa någonsin (varning! megaspoiler ofc, men ska ni ändå inte se resten av filmen så...).

<object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OQN6Gkv4JRU"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/OQN6Gkv4JRU" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>


Slutligen har vi filmen som typ låg till grund för hälften av alla disciplinkrafter i Vampire: Kindred of the East: <object width="425" height="350"> <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Rko8ZqCJVIY"></param> <param name="wmode" value="transparent"></param> <embed src="http://www.youtube.com/v/Rko8ZqCJVIY" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"> </embed></object>

Det här är en fantasyfilm som inte bara är vacker och awesome och har allt (inkluderat spöken, zombier, eldbollar, kung fu-krafter, jättelika mördartungor...) framförallt har den en scen där en karaktär ropar "Vi måste storma helvetet!", och menar det bokstavligen, och...gör det. Det är nivån av badassery och awesome här. :gremcool:



Jag skriver ett separat inlägg med tips om västerländsk film, kanske flera eftersom jag i genren obskyr skräckfilm kan ge så många bra tips att det är lite fånigt.
 

Ymir

Liten kantbaron
Joined
18 May 2000
Messages
11,198
Location
Malmö/Lund Metropolitan Axis
Re: Mahabaratha-tv-serier

Har någon koll på filmatiseringen/tv-seriefieringen av Mahabharata som jag har hört talas om (men inte hittat)?
Jag skulle gissa att det finns många olika, som skildrar hela eller delar av verket, de flesta förlorade för oss västerlänningar i kulturgapet; medan andra kulturers spelfilm ofta är lätt att få tag i med subs, brukar tv-serier vara mycket svårare; Iran har producerat en massa awesome om Ali tex, som jag aldrig kommer kunna se om det inte uppstår nån fansub-rörelse från iranska (wish me luck...). På samma sätt finns det en miljon kinesiska tv-serier som är svåra eller omöjliga att få tag i med subs, fastän även relativt obskyr kinesisk spelfilm är en bit av kaka att lägga vantarna på.

All that being said, wikipedia nämner tre Mahabaratha-tv-serier:

Här är en

och en annan

och en till


Likt kinesiska tv-serier finns de kanske på youtube, men som sagt, hur är det med din hindi?
 

KamiFisk

Hero
Joined
1 Feb 2010
Messages
928
Location
Uppsala
Storuggla said:
Vad räknas som ovanligt i detta fall, eller är det en tråd där folk bara ska droppa sina favoritfilmer i allmänhet?
En film som man tror att inte största delen av svenska befolkningen har sett. Så ganska bred marginal.

Han: Neil gaiman är det som har gjort Mirror mask.
 

anth

Vetefan
Joined
24 Feb 2003
Messages
10,271
Location
Fjollträsk
Hmm, hur definieras "ovanlig"? :gremsmile:
Jag ska göra ett försök att tipsa om ovanliga filmer.

Död på nytt / Dead Again är väl mainstream så det visslar om det (Kenneth Branagh, Andy Garcia, Emma Thompson, Robin Williams), men jag har hört väldigt lite om denna 20 år gamla film - så jag antar att den är okänd för de flesta.
Det är en thriller med ovanlig upplösning så jag tänker inte avslöja något av handligen - utan bara rekomendera er att se den.

The Dark Side of the Moon är en 20 år gammal B-skräckis som är så ovanlig att jag är förvånad om någon här känner till den - men jag skulle bli väldigt tacksam om någon kan länka till någonstans där man kan få tag på den.
Det underbara med den här filmen är att den skiljer sig från vanliga skräckfilmer. I vanliga skräckfilmer är det obligatoriskt med idioter som säger saker som "Johnny is that you" samtidigt som de går ner i den mörka källaren med bara ett brinnande stearinljus som ljuskälla.
I "The Dark Side of the Moon" gör istället rollpersonerna rätt hela tiden och beter sig aldrig som idioter - men de dör ändå. :gremlaugh:

The Lost World är en mycket välkänd film, men den är gammal. Det är en stumfilm från 1925 som baserar sig Athur Conan Doylse bok med samma namn från 1912.
Just för att den är så gammal är det inte många idag som har sett den - men jag tycker att specialeffekterna i den slår många av effekterna i filmer som kom 50 år senare. Den slår inte dagens filmer, men för att vara en 73 år gammal film är den mycket imponerande.
Det bästa är att den är fri så här kommer en youtubelänk till hela Lost World - så kan ni själva bedöma om jag har rätt eller fel.
 
Top