Nekromanti Olagliga Vapen?

CoraX

Veteran
Joined
25 Mar 2002
Messages
11
Location
Upplands Väsby
I N2-regelboken står det bland tillbehör att bokstaven O står för Olagliga vapen, men hur jag änn letar så kan jag ej finna ett enda vapen som har den bokstaven...Inte ens tunga kulsprutor!?

Innebär det att det är fullt lagligt för en civilist att äga en tung kulspruta??
 

smaffy

Hero
Joined
24 Jun 2000
Messages
950
antagligen betyder väll det bara att ungarna på neogames helt enkelt har glömt bort att de kunda sätta ett O efter vapnen i tabellerna.

tja. så går det ibland. ingen är perfekt, och när det gäller sånnt så är neogames väldigt dåliga. fast det får man tåla, för de gör ju i alla fall ett par av sveriges bästa spel..
 

Big Marco

Läskig
Joined
20 May 2000
Messages
6,931
Location
Sandukar
"Olagliga" fanns med i ett tidigt utkast men försökte rensas ut före tryckningen. Det belv lite fånigt att ha det som ett "tillbehör"...
 

smagu

Veteran
Joined
20 Jun 2000
Messages
77
Location
Östersund
Om du läser regelboken en gång till ser du att det krävs licens för att äga ett vapen. Om du ej har licens för vapnet är vapnet olagligt. Det finns olika typer av licenser med olika krav.

Det är knappast troligt att du som vanlig civilperson kan få licens på en kulspruta. Däremot är det inte helt omöjligt att få licens för en halvautomatisk pistol eller ett hagelgevär, om du ej har något brottsligt förflutet.

Enkelt som plätt. Licens = lagligt. Ingen Licens = Olagligt.

/Smagu
 
Top