Nekromanti Okej, vi testar...

Man Mountainman

Storsvagåret
Joined
17 May 2000
Messages
7,884
Location
Barcelona
Jag har nu slutligen fått lite inspiration att göra något av en av mina gamla rollspelsidéer. Arbetsnamnet är "From Credznikovenia with love", och en stämningstext som förmodligen säger allt du behöver veta finns här nedanför. Nu tänkte jag att vi skulle testa Krilles idé med "use cases". Alla läser texten här nedanför, och ni som blir inspirerade skriver ett "use case" enligt Krilles beskrivning i den länkade tråden. De use cases som verkar coola, ska jag försöka inkorporera i spelet.

Idén är alltså någon slags öststats-exploitation blandat med maskerade brottsbekämpare och en gnutta övernaturlighet. Allt ska vara knasigt och over the top. Och mycket våld.

Och här är stämningstexten:

Det är nittiotal, och Kredznikovenien har bara nyligen sluppit ur kommunismens förtryckande grepp, men på många sätt är det lilla östeuropeiska landet fortfarande kvar på 1800-talet... eller medeltiden – välj själv. I huvudstaden Kazpartov bryter kolossala grå block av funkis-tristess bara sällan ut ur gyttret av sekelgamla stenhus. Denna östliga metropol är en häxkittel av korruption, organiserad brottslighet och märkliga, halvt övernaturliga händelser som får bränsle av uråldrig vidskepelse. Här härskar enögda zigenarkungar över smutsiga gränder, där inte ens katterna går säkra för lokalbornas märkliga aptiter. Under den uråldriga katedralens tysta gotikvalv sker affärsuppgörelser mellan en korrupt präst och en onämnbar köpare, och handelsvaran är människoliv. Över rengvåta kullerstensgator går jakten då den fruktade kommissarien Enögde Maganovski jagar en skräckslagen skurk — kanske var han sen med sin muta? Automatelden smattrar i nattmörkret när gatugängen gör upp om territorium, men ljudet dränks av dragspelsmusiken från vodkastinkande vattenhål.

På denna plats, där du aldrig kan vara säker på vad som väntar kring hörnet, har ett fåtal tappra själar dragit till vapen mot de fasor som plågar den enkla människan. Dessa människor är kanske inte utrustade med några övermänskliga krafter. De utgör kanske inte alltid några moraliska föredömen. De är kanske inte typen du skulle vilja att din dotter gick ut med eller att din son beundrade. Deras motiv är kanske inte alltid hundraprocentigt renhjärtade. Men de gör så gott de kan. Och mer än så kan man kanske inte begära i den här smutsiga, galna, hejdlösa världen?

I "From Credznikovenia with love" spelar du en nattens hämnare, en galen, moraliskt depraverad, liderlig, dödsföraktande, vodka-driven brottsbekämpare som med knasiga gimmicks och brutalt övervåld gör upp med de skurkar och monster som hemsöker natten i Kazpartov — skurkar och monster som ibland bara skiljer sig nominellt från dig själv. Det är en kamp där ändamålen helgar alla medel och där föga respekt visas liv, lem och egendom. Men någon måste göra det. Och Kredznikovenien har aldrig varit särskilt bra på att frambringa hjältar.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Stanislav vill kunna utpressa någon. Han vill kunna hitta hållhakar på andra personer så att de ska göra som han vill. Tyngdpunkten ska ligga på finnandet av hållhakar, snarare än deras applicerande på personer.

Jürgen vill bli utpressad. Han vill att det ska vara möjligt för andra att ha hållhakar på honom, så att han ska kunna ställas inför moraliska dilemman.

Kaspersky vill ha ett kontaktnät med personer, bland annat på svarta börsen, där dollar och hårdvaluta är viktigare än den inhemska rubeln som ändå dras med brutalinflation.

Maria vill spela en elitsoldat som tränades i Sovjet av GRU och som saknar jobb efter hemkommandet och kommunismens fall. Det är inte riktigt klart vad GRU gjorde med henne under de fyra åren i Irkutsk, men det finns något som bubblar under ytan och som hon vill upptäcka.

Stefàn vill spela en ortodox präst och häxjägare med bred hatt, kappa och bibeln i ena handen och en importerad grovkalibrig pistol i den andra.

Mikel vill kunna hoppa från hustak till hustak.

Anna vill spela spion för CIA som förrått sitt land av ideologiska skäl och nu upptäckt att segern var mycket bittrare än hon hade tänkt sig. Självömkan och paranoia är ball.

John vill spela en spionringledare som känner ansvar för sina agenter men har ytterst lite möjlighet att hjälpa dem eftersom CIA har monterat ner verksamheten efter segern.

Nadia vill spela nyrevolutionär som helst av allt vill återinföra kommunismen fast rätt den här gången.

Stefàn gillar mirakler. Han vill att det ska finnas möjlighet för mirakler att fungera, men inte hur som helst, utan kanske bara mot Guds fiender.
 

Quan'talis

Swashbuckler
Joined
14 Jun 2001
Messages
2,235
Location
Utlandet
Jag har lite svårt att skilja "use cases" från helt vanliga "idéer", men det ska nog gå bra i alla fall. Dessutom har jag lite svårt att låta bli att beskriva huvudpersonen i en Kafkanovell och lägga till "SOM BEKÄMPAR BROTT!" på slutet.

*Istvan är en enögd alkoholiserad gatumusikant som trakasseras av polisen på dagarna, men på nätterna slår han tillbaka mot hopplösheten och korruptionen som Den Balalajkaspelande Hämnaren!

*Efter en olycka i en symaskinsfabrik förs Vasilia till ett nedgånget sjukhus där en halvblind och svagsint kirurg av misstag syr ihop henne med ett paraply. Hon ägnar sig sedermera mest åt att sitta uppflugen på hustak i skymningen och kontemplera mänsklighetens grymhet och livets futilitet. Och bekämpa brott som Den Artificiella Flädermusen!

*Gregor är en ung man utan några framtidsutsikter som fortfarande bor hemma hos sina föräldrar. En morgon vaknar han och upptäcker att han under natten förvandlats till en jättelik skalbagge SOM BEKÄMPAR BROTT!
 
Top