Nytt förlag för rollspelsmakare - Megaton Indie Publishing

Caligo

Swashbuckler
Joined
3 Aug 2010
Messages
1,970
Location
Göteborg
OBS! Postat förut på Nyheter!

Nytt förlag för rollspelsmakare - Megaton Indie Publishing

Bakgrund
Det går åt mycket resurser att ge ut ett rollspel - förutom att skriva själva spelet så är det mycket jobb med layout, illustrationer och distribution. Det finns några spelföretag som agerar förlag åt andra speltillverkare men de är få och tar oftast inte "små" spel.
För att hjälpa kreativa rollspelstillverkare att ge ut sina spel startar nu förlaget Megaton Indie Publishing.

Megaton Indie Publishing
Megaton Games har många års erfarenhet av att ge ut spel. Vi har genomfört flera lyckade kickstarter-projekt. Vi har med begränsade tillgångar och fysiska tillkortakommanden tvingats effektivisera vårt arbetsflöde. Ett arbetsflöde som vi nu vill använda för att hjälpa andra spelkreatörer.
Megaton Games startar nu förlaget Megaton Indie Publishing som skall börja ge ut andra speltillverkares spel. Tonvikten ligger på små spelkreatörer med ett färdigskrivet eller nästan färdigskrivet spel. Vi hjälper till med layout, illustrationer, marknadsföring och distribution.
Tanken är att så många olika spel som möjligt skall kunna ges ut. Vi tror på styrka genom mångfald!

Layout/produktion
Megaton Indie Publishing har arbetat fram ett automatiserat arbetsföde för att snabbt och kostnadseffektivt producera/layouta rollspelsböcker. Layouten följer vissa mallar och resultatet är proffsigt - redo för PDF eller tryck.

Illustrationer
Speltillverkaren har tillgång till 1000+ illustrationer för sina spel. Speltillverkaren kan naturligtvis även använda illustrationer skapade för det specifika spelet.

Försäljning/distribution/marknadsföring
Spelen kommer att säljas huvudsakligen genom DriveThruRPG där svenska och internationella kunder kan köpa PDF:er och tryckta exemplar av spelen. Betalningen till författaren sker automatiskt när spelen säljs, genom en från början fastställd procent av försäljningen.
Spelen kan marknadsföras gemensamt för maximal effekt.
Även exemplar till försäljning på spelkonvent etc. kan enkelt beställas genom DriveThruRPG.

Distribution till svenska butiker
Vi vet många svenska rollspelstillverkare tycker det är viktigt med distribution till svenska fysiska butiker. Vi jobbar på det men vi börjar med nätförsäljning genom DriveThruRpg (som vi tycker funkar bra och ger mest utdelning). Ju fler spel vi har ju större är chansen att vi startar distribution till butiker.

Startar nu
Vi kör igång nu och om intresse finns kan vi ha ett eller flera spel redan till GothCon.
Låter det intressant? Frågor och kommentarer emottages tacksamt.

Sammanfattning:
* Kunna ge ut många rollspel per år
* Automatiserat arbetsflöde
* Proffsiga produkter
* Illustrationsbank
* Gemensam säljkanal
* Gemensam distribution

Kontakt
Kontakt via FaceBook eller rollspel.nu (Caligo/Megaton Games) - eller info (at) megatongames.com
 

.113

Swashbuckler
Joined
8 Feb 2012
Messages
2,660
Location
norrlänning
Jag tycker det här är ett helt fantastiskt initiativ som jag tror och hoppas kommer gynna flera mindre spelskapare och kanske dessutom uppmuntra fler att faktiskt göra slag i saken och skriva något/skriva klart!
 
Top