Nekromanti Nytt EON fomulär från Neogames

Vindhand

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,253
Location
Stockholm
OT-fundering

Funderade litet på det där med karaktärsblad. Egentligen, om man nu tänker som användare snarare än försäljare, bör ett karaktärsblad aldrig överstiga en enkelsidig A4, i svartvitt. Då är det enkelt att kopiera/skriva ut och är dessutom överskådligt.

Detta mål uppnås enklast genom att man rationaliserar bort sådant som passar bättre på vanligt anteckningspapper. Bakgrund, kontakter, utrustning, husdjur, m.m. gör sig definitivt bättre på vanligt papper än inpressat i små rutor. Karaktärsbladet behöver egentligen bara rent spelmekanisk information: grundegenskaper, färdigheter, vapendata osv... För Eon borde man klara sin med en dubbelsidig a4 och ha plats över för att rita en liten bild av sitt alter ego :)
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Användare

"Funderade litet på det där med karaktärsblad. Egentligen, om man nu tänker som användare snarare än försäljare, bör ett karaktärsblad aldrig överstiga en enkelsidig A4, i svartvitt."

Nej, nu tänker du inte som en användare. Eller snarare, du tänker som undergruppen "hemmapulare", eller möjligen som Jakob Nielssen. Det finns några andra sorters användare också, nämligen "fundamentalister" och "prylgalningar".

Den ena gruppen (fundamentalisterna) tänker att Sony-prylar måste kopplas till Sony-prylar, och man måste ha riktiga Eon-prylar till Eon. Annars funkar det inte.

Den andra gruppen (prylgalningar) tänker att "fyra sidor! Specialdesignat till mitt rollspel! Fan vad coolt! Måste ha!". Det är de som skaffar 32"-widescreen-TV med hemmabioreceiver, fem satelliter och en schysst sub.

Och jo, användare är så irrationella. Jag torde veta - jag är en själv. <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Jokimmolator

Veteran
Joined
15 Feb 2002
Messages
116
Location
Skellefteå
Re: det var inte jag....

Eller så kan du ju ordna trollbrottning om du hittar ett bergstroll!/images/icons/grin.gif

Massor av pengar... /images/icons/devil.gif
 

P|uT0NiUm

Swashbuckler
Joined
19 May 2000
Messages
2,145
Location
Inaktiv
Pluttans formulär [OT]

[Off-Topic]

"Eh... jaha, ja. Det blir typ som att skriva en roman om sin karaktär det här."

Äh, du missade poängen med det. Man behöver egentligen bara två ark. Poängen är den att man kan ha hur mycket som helst, om man tycker att man behöver det - vilket är bättre än att behöva hur mycket som helst och inte ha det.

Som sagt, två ark utgick jag från att man behövde, men då blir det heller inte mycket bättre än gamla Eon-formuläret. Efter det så plockar man bara de sidorna man vill ha och går iväg till en kopiator.

"Efter att ha fyllt i alla dessa papper så vill man verkligen inte att sin karaktär ska dö."

Tja, det är många som vill ha detaljerade karaktärer och skriva ned ganska mycket. Och som sagt: Bättre att ha det och inte behöva det, än att behöva det och inte ha det! /images/icons/smile.gif

"Det är delvis rött i några fält på formulären för mej."

Ja. Smaken är som baken, och jag tyckte att det såg lite bättre ut och att det var lättare att se tydligt var rutan "började" så att säga. Exempelvis så hittar du de röda rutorna på SLP-formuläret, då för att skilja på SLPs eftersom att det ser ganska plottrigt ut.

Om du däremot skriver ut allt som gråskala så slipper du det röda, om du tyckte att det var fult.
 

Flash Back

Warrior
Joined
13 Aug 2000
Messages
364
Location
Borås
Rationaliserad disposition

För att göra stridsförloppet mer överblickbart borde förloppen visas likadant på formuläret, uppifrån och ner.

VINIT och Insikt bör komma innan vapnen.
Chockvärde kan komma efter Skadekolumnerna. Som det är nu får man hoppa än upp än ner... mer pedagogik tack.

Sen skulle jag tycka det var en fördel om man hade SI i en av de första vapenkolumnerna, av samma anledning - det används först.
 

avatarex

Myrmidon
Joined
18 Dec 2000
Messages
4,204
Location
Göteborg
Re: Konstruktiv kritik och förslag! [alltför långt]

Man behöver ju inte ha på sig alla vapnena samtidigt, utan det handlar mer om att ifall att rollpersonen råkar få tag på exempelvis ett kortvärd så finns vapendatan där. Samma sak om man kan både armborst och pilbåge.

Nu handlar ju det om att man skulle utöka antalet sidor till det dubbla, så det inte så viktigt att skära ned på det befintliga formuläret, utan vad de två extrasidorna ska innehålla.
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Re: Pluttans formulär [OT]

"Äh, du missade poängen med det."

Nej. Det var bara det att det var ungefär 5 gånger så många formulär som jag i min vildaste fantasi skulle kunna knopa ihop som fick mej att dra till lite. Typ.

"Bättre att ha det och inte behöva det, än att behöva det och inte ha det!"

Håller med. Och man börjar närma sej fulländning då man måste ha en FAQ för att veta vilka formulär man ska ha. Det börjar kännas som äkta byråkratiskt muffel. Inget ont menat alltså, snarare tvärtom.

"Smaken är som baken, och jag tyckte att det såg lite bättre ut och att det var lättare att se tydligt var rutan "började" så att säga."

Jo. Men det var snarare att fälten inte var helt utfyllda med rött som förbryllade mej (som att man tagit "hinken" med en låg tolerans och bara "hällt" en gång, så att säga) . Det skar sej som mot den annars så höga kvalitén. Jag menar inte detta som ett klagomål, utan snarare som konstruktiv kritik.
 

P|uT0NiUm

Swashbuckler
Joined
19 May 2000
Messages
2,145
Location
Inaktiv
Re: Konstruktiv kritik och förslag! [alltför långt]

"Nu handlar ju det om att man skulle utöka antalet sidor till det dubbla, så det inte så viktigt att skära ned på det befintliga formuläret, utan vad de två extrasidorna ska innehålla."

Mja. Med tanke på alla önskemål som hittills har postats. Dessutom så är det faktiskt väldigt illa använd plats, som man kunde ha gjort något mycket bättre av. IMHO.
 

Ezping Orm

Hero
Joined
17 May 2000
Messages
1,183
Location
Lunden, Göteborg
Jag gillar formulären som dom är, men lite förbättringar skulle sitta fint.

1. Några rutor/rader för pengar.

2. Plats för stridskonster.

3. Plats för besvärjelser o effekter.

4. Plats för skador o liknande.
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Re: Konstruktiv kritik och förslag! [alltför långt]

Nu har jag iofs inte spelat Eon på ett tag, men om jag minns rätt så kan det behövas en hel del rader för rustningar, eftersom man ofta kan ha en kombinationsrustning - t ex harnesk i plåt+vaddering, brynjebyxor, armskenor i plåt, nån hjälm, och så läderhandskar och läderskor. Genast var man uppe i sex rustningar, och jag kan tänka mig folk som har ännu fler.
 

Staffan

Myrmidon
Joined
7 Jun 2000
Messages
4,228
Location
Lund
Re: Användare

<blockquote><font size=1>Svar till:</font><hr>

Den andra gruppen (prylgalningar) tänker att "fyra sidor! Specialdesignat till mitt rollspel! Fan vad coolt! Måste ha!".

<hr></blockquote>


Fyra sidor? Skulle det vara nåt? Green Ronin säljer ett d20/D&D-formulär på fjorton modiga sidor (plus två sidor tabeller från PHB och en sida Open Gaming License). DET är vad jag kallar rollformulär!
Undrar bara när Kenzer kommer med sin mega-GM-screen till D&D...
 
Joined
24 Mar 2002
Messages
330
Först vill jag säga att jag tycker att rollformuläret som finns nu är bra men det har vissa svagheter

Jag vill helst ha ett rollformulär på ett blad (2 sidor).
Utrustnings rutan har för korta rader.
Det finns onödigt många rader för närstridsvapen.
 

trinker

Warrior
Joined
6 Aug 2000
Messages
299
Mer plats för...

Bakgrundshistoria och en liten ruta där man kan måla en bild..på sin spelperson hade varit skoj...=) och lite mer för utrustning...sen blir jag nöjd och glad...
 
Top