Nekromanti [NYHET] Rollspelsdraken 2016 till Anders (x2)

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,461
Location
Stockholm
Rollspelsdraken är ett pris som utdelas av föreningen WRNU till personer som gjort utomordentliga gärningar för den svenska rollspelshobbyn. Juryn består av medlemmar på rollspel.nu. Syftet är att visa uppskattning för personer som bidragit positivt till vår hobby och att ge dem ett erkännande för deras insatser.

Tidigare pristagare:

2012 Gunilla Jonsson och Michael Petersén
2013 Fredrik Malmberg
2014 Tove Gillbring och Anders Gillbring
2015 Åsa Roos

Något förvirrad av sen kväll och omställning i tidsrymden meddelas härmed att Rollspelsdraken 2016 delas ut till Anders Blixt.

Juryn har beslutat att tilldela Anders Blixt Rollspelsdraken år 2016 för hans insatser inom rollspelshobbyn. Sedan Äventyrsspels guldålder under 1980-talet har hans flitiga penna producerat åtskilliga betydande verk, däribland Drakar och Demoner Expert, Mutant 2, oräkneliga Sinkadusartiklar, rollspelet Gondica och mycket annat. Anders Blixt har varit en ständig källa till förundran och inspiration, vägledning och kreativitet och därför har vi funnit att han är en värdig mottagare av årets pris.
Juryn har i år även valt att dela ut en postum Rollspelsdrake till Anders Lekberg, som hade användarnamnet Andy på rollspel.nu.

Juryn har beslutat att föreningen WRNU år 2016 delar ut en postum Rollspelsdrake till
Anders Lekberg för hans betydande insatser inom den svenska rollspelshobbyn. Med vänlighet, glädje och framåtanda skapade han möjligheter för många större och mindre rollspelsskapare att distribuera och marknadsföra sina rollspel. Genom sin förmåga att undanröja hinder och hitta nya möjligheter har Anders Lekberg lagt grunden för en betydande del av den levande flora av svenska rollspel som för oss in i framtiden.
En längre intervju med Anders Blixt kommer att genomföras under veckan som kommer. Passa på att posta förslag på frågor här!

/Magnus, för arbetsgruppen för Rollspelsdraken
 

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,461
Location
Stockholm
Priset delades ut av Krille i samarbete med Fenix på deras prisutdelningsgala på GothCon.
 

Vimes

Lenny Kravitz
Joined
15 Jun 2000
Messages
11,369
Visste inte ens att Draken delades ut fortfarande. Bra val, grattis!
 
Top