NYHET Nya loggan till Drakar och Demoner (kanske?)

Dr_Dängrot

Myrmidon
Joined
1 Mar 2017
Messages
4,326
Var ju inte direkt så det blev resning i tältet om man säger så.

Den kändes lite feg . Typ vi skall särskilja oss för att visa att det är vårt drakar och demoner men inte tillräckligt mycket för att reta upp dom gamla rävarna .
 

zo0ok

Rollspelsamatör
Joined
13 Sep 2020
Messages
2,613
Helt ok tycker jag. Den är bättre än 91an, och den är tillräckligt olik OCH lik både den äldre originalloggan, och 91an.

Jag tror den blir bra till att börja med, och jag tror den kan växa med tiden. Dessutom är den så enkel att man göra varianter av den (om man vill ha en orm som ringlar sig igenen den, att den är omgiven av lågor, eller gjord av is eller nåt).
 

luddwig

Lawful evil
Joined
30 Jan 2013
Messages
5,577
Jag har redan skrivit en gång idag på forumet att jag är opepp på T20 så jag tänket inte göra det igen. 😛
 

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,479
Location
Stockholm
Har funderat på tärningen i O:et.

Jag tror att för oss som är inbitna rollspelare så känns det kanske lite övertydligt, men för publiken som de vill dra in, alltså nya eller nästan nya spelare, så signalerar tärningen något om vad det är. Om man nu vet att det finns såna tärningar förstås.

Sen kommer loggan (om det är den de väljer), precis som alla andra logotyper, till sist kännas som helt normal och inte konstig.
 

Franz

Things aren't different. Things are things.
Joined
4 Dec 2010
Messages
5,998
Jag är förvånad över att den ser ut som den gör. Vet inte hur jag ska förklara, men den ger liksom mer känslan av indie än Sveriges största franchise. Detta behöver ju dock inte alls vara något negativt, beroende på hur spelet utformas. Och det handlar ju även om hur loggan matchar med den övriga stilen. Spännande är det dock! Tänkte att antingen kör de på gamla loggan eller gör nåt nytt och modernt, detta var nog det sista jag väntade mig.
 
Joined
28 Nov 2006
Messages
2,423
Location
Nirvana
Spelet står, som GVDT konstaterat ovan, knappast och faller med loggan. Det är viktigare att reglerna känns intuitivt rätt och att introduktionsäventyret är kul och lätt att spela för nya spelare. Jag hoppas också att det inte blir för nostalgiskt. Kan vi inte ha nått en postnostalgisk era vid det här laget?
 
Last edited:

zo0ok

Rollspelsamatör
Joined
13 Sep 2020
Messages
2,613
Nån skrev att den var lite lik D&D 5 och (när jag googlat) det kan jag hålla med om.
Haha, ja, det ser nästan ut som man tagit typsnittet från "DUNGEONS & DRAGONS" och skrivit "Drakar och Demoner".

Jag är ingen typsnittsspecilist, så det där var ett extremt amatörmässigt omdöme

Om det skulle vara så, så kan man hitta på att Fria Ligan försöker signallera att DoD och D&D har gått hand i hand i decennier, och nu kommer nya DoD som är för Drakar och Demoner vad D&D 5e är för Dungeons & Dragons (alltså den framgångsrika efterföljaren efter den misslyckade versionen innan).

För oss som hoppas på back-to-pre-Expert så är det ju ingen rolig hitta-på-tolkning. Men för den som hoppas på ett ambitiöst Drakar och Demoner som kommer göra avtryck i populärkulturen och få stor spridning bland nya spelare, så är det ju hoppfullt!
 
Top