Nekromanti Neotech Ultra

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Till att börja med tänker jag vara så fräck att lista upp innehållsförteckningen så att folk får en uppfattning om vad boken innehåller och i vilken mängd:

[color:\\"red\\"]OBS! Om detta citat (innehållsförteckningen) är olaglig att publicera så här hoppas jag någon påpekar det för mig så att jag kan ta bort det.[/color]

Generering av familj 5
Nya sysselsättningar 12
Grupprelationer 15
Namnlistor 17
Kontakter 30
Fiender 32
Arketyper 35
Cinematiskt rollspel 44
Religioner 47
Länder 2059 51
Megaföretag 62
Generatorer 65
Ordlista > Slang 69
Ordlista > Termer 72
Ordlista > Förkortningar 77
Historia 20004-2059 79
Kartor 92

Efter att ha kollat på innehållsförteckning så var det endast fem rubriker som intresserade mig, nämligen Kontakter, Fiender, Religioner, Länder samt Historia. Lite besviket kollade jag upp dessa:

Kontakter och Fiender var båda hyfsat bra, även om jag tycker att tabellen till fiendernas speciella kännetecken ofta kan krocka med vad det är för sorts fiende man har eller bara vara opassande. Inget revolutionerande eller som man inte skulle kunna fundera ut själv egentligen.

Religioner var bra, även om jag tycker att det skulle ha kunnat få lite mer plats och djup. Bilden till Church of the Mushroom Cloud var dock underbar.

Länder var inget vidare alls, bara en massa torra fakta som Befolkningsmängd, klimat, BNP, Språk och nivå av korruption. Dock om en massa länder, men ska man ha användning av den data som anges så krävs definitivt ytterligare studier och informationssökning.

Historian var totalt värdelös eftersom 90% redan publicerats gratis på NeoGames' hemsida. Att man inte informerades om detta tycker jag är ganska trist.

Nåja. Några av sakerna som jag inte tyckte verkade så intressanta var faktiskt det, som familjegenereringen. Ofta så har familjen i hög grad skippats vilket har dragit bort ganska mycket substans från karaktärerna. Hoppas detta löser det, även om det gör karaktärsskapandet ÄNNU jobbigare. Även tabellerna för grupprelationer rollpersonerna sinsemellan kan vara bra om man har svårt att hitta på en passande anledning till att rollpersonerna ska vara kopplade till varandra. Kartorna kan nog komma till nytta någon gång - bortsett från kartorna över flygplanen, maglev-tågen, monorail/luftbanevagnarna och tunnelbanevagnen. Dessa kartor var totalt meningslösa.

Ordlistorna var liksom Historian till 90% redan gratis publicerad på hemsidan. Föresten, vars har Historian och ordlistan på hemsidan tagit vägen? Jag kan inte hitta dem, och jag hoppas bara att det är för att jag är kass på att leta och att det inte beror på att de plockats bort för att folk ska köpa Ultra istället. OM det är så ångrar jag en hel del jag sade i denna tråd och börjar faktiskt att överväga att göra som LeJonklev förespråkade - bojkotta NeoGames - om än av en helt annan anledning.

Generatorerna var föga användbara. Några av dem, som åtminstone TV-programsslumparen (som är i princip densamma) och nyhetsgeneratorn (som tack o lov är lite utökad) finns redan i N1-grundboken. Ett trist faktum för mig är att det förmodligen endast är just dessa två som jag kommer att använda mig av, eller rättare sagt använder/har använt mig av eftersom jag redan har dem i N1-grunboken.

Vidare så tycker jag att 13 sidor namnlistor är det värsta slöseri av plats jag någonsin sett, att listan på en massa megaföretag KAN komma till nytta om man har lust att skriva en väldans massa själv (bara enklare data som Omsättning, Anställda men INTE sysselsättning anges), att arketyperna bara kanske kommer att vara tillfredsställande för dem som tidigare efterlyste sådana eftersom en klichéartad beskrivning för varje arketyp saknas (och enligt mig är dessa minst lika viktiga som spelvärdena), att man kunnat ta några andra sysselsättningar än de som redan publicerats (prostituerad, elitidrottare samt kurir) på olika ställen och att Neotech Ultra är det uslaste jag någonsin sett med NeoGames stämpel på framsidan. Urk!
 

Ezzy

Warrior
Joined
14 Jun 2000
Messages
213
Location
----
äsch, det ska nog gå bra... det är ganska vanligt med att man lägger upp innehållsförteckningen iaf.
" Bilden till Church of the Mushroom Cloud var dock underbar."
haha. :C) ja, det var den.

"Vidare så tycker jag att 13 sidor namnlistor är det värsta slöseri av plats jag någonsin sett"
jo, den var väldigt värdelös speciellt för mig eftersom jag har sammlat på mig stora namnlistor alldeles själv och dom innehåller många mer namn än de 50st(för varje viktigare land/kultur) som de hade med i ultra... 50 namn räcker inte länge...

"Jag kan inte hitta dem, och jag hoppas bara att det är för att jag är kass på att leta och att det inte beror på att det plockats bort för att folk ska köpa Ultra istället."
jag kan inte hitta de längre heller, antagligen är det för att neogames anser att dom inte behöver lägg upp dom på hemsidan nu när man kan köpa ultra. snälla, inte en bojkottadiskussion. o_O

"Neotech Ultra är det uslaste jag någonsin sett med NeoGames stämpel på framsidan. Urk!"
mja, så illa är det inte. Legender och Hemligheter, Vandöda och Nekromanti, spelarens handbok och säkert någon mer modul är ännu sämre...
men i stort håller jag med, Ultra var inget vidare.
 

swazze

Swordsman
Joined
20 Mar 2002
Messages
537
Location
Lund
Jag blev dock väldigt imponerad av kartorna. De kommer att bli väl använda.

Arketyperna och namnlistorna tycker jag är hur bra som helst eftersom det finns inget tjåligare än en SL som döper precis alla ryssar till Vladimir eller slöar ner spelet med att försöka räkna ut sekundära värden under en strid
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
" [...] jag har sammlat på mig stora namnlistor alldeles själv och dom innehåller många mer namn [...] "

Dela med dig, broder!

"jag kan inte hitta de längre heller, antagligen är det för att neogames anser att dom inte behöver lägg upp dom på hemsidan nu när man kan köpa ultra."

Vågar jag fortsätta hoppas?

"snälla, inte en bojkottadiskussion."

Det kommer inte komma något mer från mig om den saken i alla fall. Jag kommer dock gnälla en hel del om denna modul. Att så mycket av den redan publicerats gratis, i Codex (de cineastiska stridsreglerna i Offensiv publicerades i Codex #1 när jag tänker efter), N1 (ok, detta är till viss del förståeligt, men att de inte reviderats eller utökats mer är ändå synd) eller andra medier är oförlåtligt.

" Legender och Hemligheter, Vandöda och Nekromanti, spelarens handbok och säkert någon mer modul är ännu sämre..."

Har inte läst någon av dem, de två första eftersom jag inte är spelledare och den senare eftersom våran spelgrupp inte äger den. Min spelledare har åtminstone använt en del av grejorna från dessa moduler och säger att om man bara skalar bort det som är dåligt så är det andra fortfarande användbart. Jag har dock hört en hel del ont om Monster & Varelser, men eftersom jag tycker stora delar av den fortfarande är användbara (till skillnad från åtminstone Ultra) så kan jag inte säga att den den är dålig, kanske bara relativt dålig om man jämför med övriga moduler.
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
" Arketyper [...] är hur bra som helst eftersom det finns inte tjåligare än en SL som [...] slöar ner spelet med att försöka räkna ut sekundära värden under en strid"

Jag brukar istället slå tärningar och sedan kolla på dem och sedan använda mitt omdömme (som man i och för sig hyfsat lätt kan skaffa genom att studera Arketyperna). Det går riktigt fort tycker jag, och det kräver inte att man måste hålla reda på en massa papper.
 

Ezzy

Warrior
Joined
14 Jun 2000
Messages
213
Location
----
"Dela med dig, broder!"
tyvärr har jag haft datorproblem så alla minna stora listor har försvunnit. >:C\ tur för mig att jag har skrivit ut dom på papper, otur för er eftersom jag inte orkar skriva in dom manuellt, jag kommer nog att göra nya någon gång och då ska jag dela med mig till er men håll till godo med en liten link:
franska namn

"Vågar jag fortsätta hoppas?"
de kanske kommer upp igen? men, nja...

" Jag kommer dock gnälla en hel del om denna modul."
det går bra. :C) jag själv är lite besviken på land informationen eftersom jag tycker att informationen där inte riktigt stämmer med min bild av världen men nåja...

lite kort ang. L&H,V&N och Spelarenshandbok. om jag skalar bort det jag inte gillar i L&H å V&N så blir det ingetting kvar. :C) och spelarenshandbok är en ultra för eon. monster och varelser däremot är jag synerligen förtjust i.
 

Ezzy

Warrior
Joined
14 Jun 2000
Messages
213
Location
----
ha! :C) återigen har du mitt medhåll. saken har redan diskuteras på rollspelsmakande forumet här]här . min tanke är att man slår ett slag och ser var det hamnar i för något område ifall slaget blir 4 på Ob3t6 behöver man knappast bry sig om färdighets värdet hamnar det istället på en nivå som ligger närmare den nivån man tänkt sig för SLPn bestämmer man sig lite snabbt för vad han har... jag har aldrig haft några problem med SLPs... så den delen var ganska värdelös för mig också däremot håller jag med förförgående talar om att kartorna var bra!(iofs så är "skyskraporna" ungefär 10m breda. :C)
 
G

Guest

Guest
Inget som förvånar mig... Neogames produkter innehåller numera bara en massa upprepningar, långa menlösa listor på saker man hittar [kanske utspridda] i boken iaf, klassiska stycken som "mer om det här hittar du i modulen xxx", fula bilder och tråkig layout.

Neogames är inte länge vad det varit en gång i tiden...

Jag har iofs inte påbörjat någon bojkott, jag har bara tröttnat!

"Det ser ju ut som en skolbok" // Kompis första reaktion när han såg n2.

Mvh
Lexx - KampfBereit
 

Carl Johan Ström

Swordsman
Joined
19 May 2000
Messages
441
Location
Göteborg
Här bara måste jag få poängtera att texten om "cinematiskt rollspel" INTE är publicerad någonstans tidigare. Du blandar antagligen ihop det med de "cineastiska stridsregler" [helt annan text] som finns i Offensiv (och i Codex).

MVH
CJS
 

Carl Johan Ström

Swordsman
Joined
19 May 2000
Messages
441
Location
Göteborg
Det är helt okej att ta med innehållsförteckningen. Varför skulle det inte vara det? Det känns som du tycker Neogames är ett stort elakt företag, när det i själva verket består av två personer med en brinnande passion för rollspel.

Mycket det du skriver tycks vara väldigt personliga åsikter och det är därför svårt (för att inte säga omöjligt) att bemöta dem. Jag vidhåller att jag fortfarande tycker Ultra är en de mest användbara moduler som gjorts till Neotech. Problemet är nog att många kommer uppskatta olika delar av den; varvid andra delar kanske är mindre intressanta. Att så hårt kritisera de delar man inte använder såsom varande "dåliga" känns inte rimligt. Detta gäller speciellt din kritik av namnlistor och arketyper. Dessa två kapitel anser jag vara extremt användbara. Jag tror faktiskt att många delar min uppfattning, även om jag inser att alla naturligtvis inte kommer att göra det.

Angående historien så har jag svårt att förstå vilken historia vi skall uppdatera & publicera (någon annan än den befintliga känns svårligen möjlig att använda). Det anges på våra websidor och på modulen att historia faktiskt ingår i modulen.

Det samma gäller uppdateringen av ordlistan. Att vi har lagt upp gratis material på våra websidor beror just på att vi tyckte det var dåligt att de inte fanns tillgängliga i våra böcker. När detta problem är undanröjt försvinner också anledningen att ha detta material on-line. Och, ja, det är inte så smart att ge bort material som vi behöver för att tjäna pengar så vi har råd att skriva och trycka nya böcker. Hade vi gjort på något annat sätt hade vi inte funnits längre (såsom så många andra rollspelsföretag) och det hade inte funnits några moduler till Neotech överhuvudtaget.

MVH
Carl Johan Ström
Neogames AB
 

Carl Johan Ström

Swordsman
Joined
19 May 2000
Messages
441
Location
Göteborg
Argh, där fick du mig. Var tvungen att fuska lite med storleken på skyskraporna. Skulle helst har varit lite större. Men mer var svårt att få plats med på en sida. Nu är varje våningsplan ca 40 x 40 meter = 1600 kvm. Dock är det stor skillnad från det du anger 10 x 10 meter = 100 kvm.

MVH
CJS
 

Ezzy

Warrior
Joined
14 Jun 2000
Messages
213
Location
----
jo "skyskraporna" såg väldigt små ut, men ingen fara bilderna och kartorna var det bästa i Ultra!
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
"Du blandar antagligen ihop det med de "cineastiska stridsregler" [helt annan text] som finns i Offensiv (och i Codex)."

Jag skrev faktiskt "de cineastiska stridsreglerna i Offensiv publicerades i Codex #1 när jag tänker efter". Det var inget som direkt handlade om Ultra, utan bara en lite notis om att redan publicerat material publicerats igen.
 

Matt Evans

Veteran
Joined
23 Mar 2003
Messages
89
Däremot är 3 yrken tidigare publicerade:

Kurir och Elitidrottare (tidiga nr av Codex), samt
Prostituerad (Alpha et Omega)

// Matt Evans
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
"Det känns som du tycker Neogames är ett stort elakt företag, när det i själva verket består av två personer med en brinnande passion för rollspel."

Då känns det nog fel. Se bara hur jag försvarade er i tråden som jag länkade till i ursprungsinlägget (på sätt och vis här och här och säkert även i andra trådar). Jag blev kallad för Neofanatiker vid två tillfällen tror jag.

"Mycket det du skriver tycks vara väldigt personliga åsikter och det är därför svårt (för att inte säga omöjligt) att bemöta dem."

Så här va: Jag läste tidigare att du, spelets upphovsman eller nå, tyckte det var den bästa modulen till Neotech hittills. Jag läste att den skulle vara ett hjälpmedel till spelledaren. Mina förväntningar var alltså skyhöga. Jag trodde att detta skulle vara den modul jag hela tiden saknat, eftersom jag tycker att spelledandet i alla dess former var särskilt svårt i just Neotech. Men när jag väl får modulen visar det sig att jag redan har en hel del av informationen (lagligt) liggandes på min hårddisk och att de intressanta bitarna bara tilldelats ett fåtal sidorna.

Och klart att det hela var subjektivt. Jag tycker nog detta var rätt tydligt i och med att jag ofta använde mig av första person och "jag tycker". Jag var helt enkelt gruvligt besviken men jag ska försöka att skriva ett objektivt inlägg senare idag med lite konstruktiv kritik istället. Faktum är att jag så här i efterhand inte alls tycker om det jag skrev igår eftersom det var så otroligt subjektivt (jag känner mig som ett troll) men åsikterna kvarstår.

Angående historien, ordlistorna och sysselsättningarna:

En av de stora anledningarna till att jag tycker (eller numera är det väl tyckte) att NeoGames var det schysstaste rollspelsföretaget jag varit i kontakt med var mängden gratis material som de givit ut samt aktiviteten och användbarheten på spelets officiella forum. Det gav er en MASSA goodwill, åtminstone i mina ögon och förmodligen var det därför jag valde erat Neotech framför några andra spel. Så, att ni gav bort material tjänade ni nog på i slutändan eftersom fler köpte spelet över huvudet taget (jag har talat med ytterligare typ som köpt det just därför, samt några andra som har talat om hur schyssta ni är (var) med gratismaterial). Nu när ni istället börjat sälja materialet kommer ni säkert tjäna ännu mer på det, men jag tycker att man åtminstone kunde informera oss kunder om att runt 90% av minst 25 sidor av modulen redan publicerats på annat håll. Att ni inte gjorde det ger er en del badwill, åtminstone i mina ögon. Att gratismaterialet sedan dras in ger ytterligare badwill. Om det inte vore för gratismaterialet som åtminstone när jag sist kollade finns kvar till Eon så hade NeoGames sjunkit ner till en som allra bäst normal nivå.
 

nomardiculdacar

Warrior
Joined
27 Aug 2001
Messages
298
Location
Stockholm
Nekromanti

Nekromanti & Vandöda beskrevs av en kompis som "101 sätt för nekromantikern att ta över Mundana"... Han menade alla groteskt kraftfulla varelser som nekromantikern kan bli genom att offra sin själ och dyl, men jag tror att han bara är avundsjuk. :gremwink:

Är Ultra släppt BTW? Det var det inte när nyss nämnda person fyllde år i förra veckan. Förra året samma sak, fast med Offensiv, utgivningsplanen förstör mina presentinköp :gremsmile:

Nä seriöst. Man kan inte skylla allt på Neogames, stå på dig Carl Johan, och släpp fler moduler!
 

nomardiculdacar

Warrior
Joined
27 Aug 2001
Messages
298
Location
Stockholm
I Westernforumet undrade jag om Western Legender var värt att köpa, de flesta av sakerna har ju publicerats tidigare, i Codex eller på Western-CD:n. Samma sak med Rosens handbok, alla serier finns ju på Rävspels hemsida! Svaret är att folk gillar att ha sina saker samlade, det är bättre att ha två feta böcker än en massa saker som ligger och dräller överallt.
 

Ezzy

Warrior
Joined
14 Jun 2000
Messages
213
Location
----
Re: Nekromanti

"Är Ultra släppt BTW?"
javisst, kolla på deras hemsida www.neogames.se !

"Nä seriöst. Man kan inte skylla allt på Neogames, stå på dig Carl Johan, och släpp fler moduler! "
ja, lyssna inte allt för mycket på klagandet på det här forumet! ni gör fortfarande de bästa rollspelsprodukterna jag har läst!
 

DAKRilla

Hero
Joined
12 Mar 2002
Messages
1,283
Här ser jag två skillnader:

1) Åtminstone som jag förstår det så informerades man om att Western Legender innehåller tidigare publicerat material.

2) Jag bryr mig inte särskilt mycket om hur jag har informationen samlad, bara det är högst i ett fåtal olika källor, vare sig det är pdf-filert, websidor, tidningar eller lösa blad. Men jag är väl inte folk då, antar jag.
 
Top