Nekromanti NEOTECH REVIVAL!

Marukusu

Hero
Joined
18 Mar 2004
Messages
1,681
Location
Umeå
P.g.a. allmän dödhet på det här forumet så lägger jag av en oförskämd brakare i hopp om att någonting ska pipa till i Neotech's EKG.

Jag skall erkänna att jag aldrig spelat Neotech och är inte helt 100% haj på världen även om jag äger Neotech 1-boken (ganska så fett obsolet, men man tager vad man haver) och världskartan.
I vilket fall så har jag i min briljans kommit på hur man skulle kunna göra en hypotetisk uppföljare till Neotech 2 (alltså Neotech 3) mycket bättre, för det är ett jäkla bra koncept och visst det vore synd och skam att kasta bort allting.

Nåväl, till mina förslag:

-"Persien" skall heta Iran. Iranierna har i årtusenden kallat sig för iranier och sitt land för Iran och jag ser ingen som helst anledning till att de skulle vilja byta namn på sitt land till friggin' Persien (även om Persien låter coolare och har en fetare historisk klang).

-På tal om Iran och coolhet så tar en grupp ultranationalistiska utopister över makten i landet och kräver att upprätta ett Iranzamin, "Stor-Iran", vilket involverar hela den iranska/persiska kultursfären (vilket naturligtvis innebär en hel del upprustning och uppkäftigt uppträdende internationellt).
Liknande saker skulle kunna genomföras med ett Pan-Turkestan i Centralasien.

-Förutsatt att Folkrepubliken Kina skulle kollapsa så skulle jag vilja se en ny nation i Asien: Uighuristan (eller Östturkestan), som består av Kinas allra västliga delar, eller rättare sagt hela den autonoma regionen Xinjiang. Om Tibet kan bryta sig ur folkrepubliken så skulle jag inte kunna se varför Uighuristan inte skulle kunna göra det - där finns det nog en hel del nationalistiska och separatistiska tendenser.

-Utah byter namn till Deseret och är en form av obskyr teokratisk fasciststat, lite som en blandning mellan inkvisitionens Spanien och Sovjet/Nazityskland under 1930-talet kryddat med frikyrkliga propagandatal á la Helge Fossmo. Man har ett eget alfabet och distanserar sig nästan totalt från omvärlden och dess irrläror.

-...vilket också innebär att påven inte får en fristad i Utah när han blir "vräkt" från Vatikanen som han får i det officiella Neotech. Jag har ingenting emot att han måste flytta, men jag skulle hellre se att han gjorde det till ett litet ballare och mer rättroget område (läs: en bananrepublik) där han i en ståtlig katedral/hacienda kan utfärda bannbullor med en fet cigarr i käften och ha en officiell titel som heter El Presidente Pontifico :gremcool:

- Japan satsar så mycket på militären och spelar på folkets nationalism (för att skydda sig mot kinesiska, ryska och koreanska aggressioner) att en militärjunta till sist tar makten och upprättar ett machosamhälle inte helt olikt det som rådde innan Japans villkorslösa kapitulation år 1945. Man passar på att erövra Formosa (från Kina eller Taiwan, vilket som) samt Sakhalin och Kurilerna från Ryssland när Ryska Federationen kollapsar, ockupera Hawaii (och möjligen Alaska) från USA när USA kollapsar ("i fredsbevarande syfte") och installerar en marionettregim på Filippinerna.

-EU blir en federation med huvudsäte i Bryssel och tar över rollen som världshegemoni efter Förenta Staternas kollaps (surprise, surprise). Vad nytt är att man i en extremt vidsynt tolkning av Europa tillåtit Ukraina och Turkiet som medlemmar i Unionen, och förhandlingar med Georgien och Israel om upptagande i Unionen pågår för fullt (skulle kunna modifieras en smula - jag tror vid närmare eftertanke att Turkiet skulle vara ballare som en självständig halvdiktatur med svåra attitydproblem gentemot Armenien och Kurdistan...).

-De arabisktalande länderna i Nordafrika sluter upp i Maghrebfederationen, alternativt så var de redan delar i den stora Arabiska Federationen men valde att separera på sig.

-Södra Sudan bryter sig loss från moderlandet och blir självständigt.

-"Vietnam" byter namn till Indokina alternativt Indokinesiska Federationen eller något dylikt.

Jag kommer på mer allteftersom. Eventuella (ännu levande) neo-forumiter kan ju känna sig fria att komma med egna förslag på "förbättringar" till Neotech 3.

- Danne the Necromancer
 

Marukusu

Hero
Joined
18 Mar 2004
Messages
1,681
Location
Umeå
"Dina förslag är bra. De är rätt nära vad som komma skall."

Åfan. I såna fall så kan du nog räkna med att ni åtminstone kommer att ha en lojal köpare! :gremgrin:

Nåväl, jag är ingalunda slut på tips och idéer:

...sedan vore det ju inte helt fel om man slog ihop några stater i Sydamerika för att bilda en "Bolivarisk Folkunion" eller liknande. Hugo Chavez håller ju på en hel del med snack om solidaritet, så helt omöjligt att han verkligen yrkar för någonting sånt vore inte helt omöjligt IMHO.

...och "Sibiriska Socialistiska Sovjetrepubliken" borde i rimlighetens namn byta namn till bara "Sovjetunionen" eller något liknande (beroende på vilken politik de för, kanske. "Nationalbolsjevism" och andra styggelser är ju på frammarsch i Ryssland), dels beroende på att någon sibirisk stat aldrig har existerat och dels beroende på att man begränsar sig till ett visst geografiskt område (Sibirien), vilket borde vara fel (det gamla Sovjet sade sig ju framföra arbetarnas/kommunisternas talan oavsett vilken nation de tillhörde).

Stay tuned for more.

-Danne, köttar in.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
sedan vore det ju inte helt fel om man slog ihop några stater i Sydamerika för att bilda en "Bolivarisk Folkunion" eller liknande. Hugo Chavez håller ju på en hel del med snack om solidaritet, så helt omöjligt att han verkligen yrkar för någonting sånt vore inte helt omöjligt IMHO.
Den idén tror jag på. Tack för tipset :gremsmile:

och "Sibiriska Socialistiska Sovjetrepubliken" borde i rimlighetens namn byta namn till bara "Sovjetunionen" eller något liknande
Fast "Sovjetunionen" kanske redan var copyrightat? :gremwink: Jag tror att de behåller sitt gamla namn: få vet att en hemlig taktik hos kommunistiska diktatorer är att döpa länderna till så långa namn att folk blir förvirrade och anfaller andra länder med kortare namn istället.

/RD
 

Marukusu

Hero
Joined
18 Mar 2004
Messages
1,681
Location
Umeå
"Den idén tror jag på. Tack för tipset"

Det bjuder vi på. :gremwink:

"Jag tror att de behåller sitt gamla namn: få vet att en hemlig taktik hos kommunistiska diktatorer är att döpa länderna till så långa namn att folk blir förvirrade och anfaller andra länder med kortare namn istället."

Fast Sovjetunionens officiella namn var ju Sojuz Sovetskich Sotsialistitjeskich Respublik, "Socialistiska rådsrepublikernas union"... och jag tror fortfarande inte på att några kommunistdiktatorer skulle nöja sig med sketna Sibirien - de vill ju såklart att hela världen skall ligga för deras fötter (eller åtminstone de stater som tidigare ingick i Sovjet, alltså Ryssländerna, Ukraina, Kaukasus etc). Fast det kanske är material till min egna Neo-mod jag kommer att göra när Neo 3 kommer ut (som går att jämföras med Mitt Mundana till Eon).

...och för att gå vidare med mina modifieringstips:

-Jag tycker att hela den där växthuseffekten-grejen känns lite skum. Vi snackar ca 50 år in i framtiden och visst kan saker hända med naturen (speciellt om det skulle utbryta ett par kärnvapenkrig inom den tiden), men ändå.

-Jag skulle också vilja se mer kinesisk imperialism i Afrika. I Neotech 2 är förvisso Kina på nedgång, och jag vet inte hur mycket av det som skall bevaras i Neo 3.

-Död åt Taiwan! Ett alternativ till USA:s kollaps vore ju att ett storkrig i Asien (Kina och Nordkorea vs Taiwan, Sydkorea, Japan och USA, alternativt fler länder typ Australien etc) i kombination med terrordåd skulle kunna vara det som slutligen fick USA:s världshegemoni på fall.

-Ett eventuellt skandinaviskt enande borde (enligt pan-skandinaviska föreningen Nordisk vision) skjutas upp till minst 2040-talet. Eventuella omskakande händelser (USA:s kollaps, någon?) skulle dock kunna speeda upp processen.

-...Och som Storuggla var inne på för evigheter sedan: byt ut Madagaskar till Demokratiska Folkrepubliken Korea som börjat omtolka juche. Som världens lilla "Axis of Evil", alltså.

-Danne, förslagsösaren.
 

Marukusu

Hero
Joined
18 Mar 2004
Messages
1,681
Location
Umeå
...Det kommer mera

-Den populistiske samhällskritikern, författaren och filosofen Osvaldo Laredo ställer oväntat upp i Mexikos presidentval år 20— och vinner omedelbart de fattigas hjärtan. Den sittande konservative presidenten vinner dock valet med en klar majoritet och anklagas omgående för valfusk. Laredos krav på omval nekas och en våg av våldsamma protester drar över Mexiko. Laredo anklagas av regeringen för att vara hjärnan bakom dessa protester och under hans arrestering så vådaskjuts han till döds av en ivrig soldat, vilket får konsekvenserna att en regelrätt revolution sker i landet.
På landsbygden har regeringen snart förlorat all kontroll och den anarkistiska gerillan Ejército Zapatista de Liberación Nacional (EZLN) med Subcomandante Marcos i spetsen upprättar ett flertal självstyrande kommuner som helt avskaffat bruket av pengar, vilket får antikapitalister i alla dess former att jubla och uttrycka sin solidaritet gentemot sina mexikanska kamrater, och Kubas diktator går så långt att han sänder delar av armén till zapatisternas hjälp. USA och EU är dock inte sena att ta den demokratiskt valda mexikanska regeringens sida och skickar dem stora mängder vapen, pengar och utrustning i kampen mot ”terroristerna”. Den reguljära mexikanska armén härjas dock svårt av dålig moral och efter nyheterna om massdeserteringar och ett flertal höga officerares landsflykter så invaderar USA Mexico i ”fredsbevarande syfte”. EZLN krossas efter mycket brutala strider och utrensningar och ordningen återupprättas i Mexiko i form av en amerikavänlig lydregering, dock allmänt föraktad och hatad av folket. Vad som blir av Subcomandante Marcos själv vet ingen, amerikanska soldater rapporterar att rebelledaren dödats i en eldstrid och visar stolt upp hans sargade kropp i massmedia men snart växer sig rykten om att han fortfarande är vid liv och skall hjälpa de förtryckta när nöden är som störst till rena sagor och legender, och Marcos revolutionära arv är fortsatt starkt.

-Kenya, Uganda, Tanzania, Burundi och Rwanda (alla medlemmar i East African Community, EAC) omformar sitt samarbete efter EU-modell och blir efter några år en ekonomiskt stark federation. De har nära samarbeten med sina förebilder Europa och Skandinavien men har en mer aktiv och nedlåtande utrikespolitik i Afrika och speciellt mot Arabiska Federationen (i form av Somalia – jag tänker mig att Arabiska Federationens medlemmar är desamma som alla Arabförbundets medlemmar öster om Libyen, vilket i sin tur ingår i Maghrebunionen) och Demokratiska Republiken Sydsudan.

-Nepals enväldige kung störtas och en folkrepublik utropas av den maoistiska gerillan (officiellt följer man doktrinen Marxismen-Leninismen-Mao Zedongs Tänkande-Prachandas väg). Kathmandu blir huvudsäte för en allt större och allt mer våldsam maoistisk rörelse i Indien.

-Armeniens styre tas över av General Armen Saryan som i ett glödande patriotiskt tal utropar Armenien till hela Kaukasiens rättmäktige härskare i den allsmäktige Guds namn (etc). Grannlandet Georgien, som genomfört omfattande liberaliseringar av ekonomin för att komma på bättre fot med Europa och som allmänt är sedd som den mest utvecklade staten i Kaukasien, avfärdar nonchalant Saryans stridsvrål som ett desperat rop på uppmärksamhet och förlitar sig på sitt högteknologiska försvar och på sina mäktiga västerländska allierade medan det fattiga och genomkorrupta landet Azerbajdzjans president Rasul Javan tar hotet på större allvar och börjar i brist på annat närma sig det alltmer jingoismiska Iran för militär hjälp i ett eventuellt krig. Det självsäkra Georgien plågas dock av separatiströrelser i Ossetien och Abchazien och som om inte det vore nog så är Azerbajdzjan sedan en längre tid tillbaka en fristad för allehanda terrornätverk (underavdelningar till al-Qaida, diverse turkiska, kurdiska och ryska terroristorganisationer etc) och hela Kaukasus ligger inom gränsen för Europas, Turkiets, Rysslands, Irans och ”Sibiriens” intressesfär. Även om konflikten i Kaukasus upptas minimalt i västerländsk massmedia så är det mycket möjligt att ett krig i regionen skulle kunna få katastrofala konsekvenser, speciellt eftersom att Armenien i smyg har införskaffat sig kärnvapen och har slutit en pakt med Sibirien…

Stay tuned for more, nu när jag är arbetslös så kan jag spamma idéer när som helts :gremgrin:

-Danne, laddar upp inför en omgång till.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Re: ...Det kommer mera

Det är inte en tillfällighet att dina idéer för det mesta har att göra med kommunistiska/revolutionära/förtryckta länder? :gremsmile: Jag vill inte vara negativ, men även om dina första idéer var bra blir det lite för mycket för att åtminstone jag skulle vilja stoppa in det i Neotech.

/RD
 

Marukusu

Hero
Joined
18 Mar 2004
Messages
1,681
Location
Umeå
Re: ...Det kommer mera

"Det är inte en tillfällighet att dina idéer för det mesta har att göra med kommunistiska/revolutionära/förtryckta länder?"

En ren tillfällighet, det försäkrar jag dig om... :gremgrin:

"Jag vill inte vara negativ, men även om dina första idéer var bra blir det lite för mycket för att åtminstone jag skulle vilja stoppa in det i Neotech."

Du gör som du vill, det blir bara mer jobb för mig när jag ska modda det officiella Neo 3.

-Danne, tipsar - dikterar inte.
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Re: ...Det kommer mera

Du kanske gör bättre i att skriva modulen Neotech (Röd) Revolution? :gremsmile:

/RD
 
G

Guest

Guest
Re: ...Det kommer mera

Det hade ägt med en sådan modul.

/Zorbeltuss som gillar iden med en alternativ världsmodul.
 

Marukusu

Hero
Joined
18 Mar 2004
Messages
1,681
Location
Umeå
Re: ...Det kommer mera

"Du kanske gör bättre i att skriva modulen Neotech (Röd) Revolution?"

Hell yeah. Då skulle det bli hård fokus på terrorgruppen Skandinaviska Röda Befrielsearmén (SRBFA) under den 72-årige "Marukusu" hårdförda ledning och hans hemliga träningsläger på Selaön i Mälaren...

-Danne, drömmer.
 

Bastardo

Swordsman
Joined
30 Dec 2002
Messages
492
Location
Stockholm
och jag tror fortfarande inte på att några kommunistdiktatorer skulle nöja sig med sketna Sibirien - de vill ju såklart att hela världen skall ligga för deras fötter (eller åtminstone de stater som tidigare ingick i Sovjet, alltså Ryssländerna, Ukraina, Kaukasus etc).
Hehe, men de klassiska realsocialistiska diktatorerna var ju utan undantag nationalistiskt inriktade, det var ju bara Trotskij som var undantaget och hann forsvann ju snabbare an kvickt ifran arenan. Men du har just promotat din neo-mod sa nu far du gora slag i saken och satta dig ned med penna och papper och borja arbeta :gremlaugh:
 

Marukusu

Hero
Joined
18 Mar 2004
Messages
1,681
Location
Umeå
"Hehe, men de klassiska realsocialistiska diktatorerna var ju utan undantag nationalistiskt inriktade, det var ju bara Trotskij som var undantaget och hann forsvann ju snabbare an kvickt ifran arenan."

Beror väl på lite. Trots att t.ex. Stalin förespråkade "socialism i ett land" så hade han inga problem med att roffa åt sig halva Polen, hela Baltikum, Bessarabien och delar av Karelen, ockupera Manchuriet och installera lydregimer i hela Östeuropa och i Nordkorea. Många kommunistpartier världen över fick också generösa "bidrag" av sovjet och fungerade i praktiken som rena underavdelningar till kreml.
Men, men - nu är det Neotech som gäller.

"Men du har just promotat din neo-mod sa nu far du gora slag i saken och satta dig ned med penna och papper och borja arbeta"

Consider it done. :gremwink:

-Danne, modificator.
 

Jaak

Warrior
Joined
17 Aug 2001
Messages
281
Location
sthlm
När kommer NEOTECH 3 btw?

Jag funderar på att införskaffa NEOTECH 2 begangnat. Men innan jag gör det så undrar jag om någon vet något om när neotech 3 ska släppas. Jag söket i forumet och fann ett inlägg från november 05 där man trodde att det kanske skulle ta ett år.

Vad är budet nu? Hur lång tid tror Neogames att det kommer ta tills Neotech 3 släpps? kommer det släppas överhuvudtaget?
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
När tiden är mogen...

Det kommer att släppas. Inget släppdatum är tillgängligt, men du gör nog bäst i att skaffa Neotech 2 om du kan innan, om du vill spela Neotech snart.

/RD
 

Jaak

Warrior
Joined
17 Aug 2001
Messages
281
Location
sthlm
Re: När tiden är mogen...

Jag misstänkte att det var ungefär den tidsramen efterom man inte hört något datum eller så. Hoppas det går bra med utvecklingen.

Posta gärna urdrag för feedback eller bara för att göra reklam, uppskattas alltid.
 

Jarre

Swordsman
Joined
1 Mar 2002
Messages
619
Location
Linköping
Årtal?

Vilket år är det tänkt att N3 ska utspela sig?

Ska man gissa på (releaseåret + 60) år som för de andra två utgåvorna?
 

Jarre

Swordsman
Joined
1 Mar 2002
Messages
619
Location
Linköping
Re: Årtal?

Okaj, tack!

Tänkte bara att det var på tal att införa androider i spelet, även spelbara sådana. Vad jag kan minnas från N2 så finns det inga sådana i den världen - har utvecklingen gått så fort?
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Re: Årtal?

Om androider ska kunna spelas är fortfarande en öppen fråga. Androider (Artificiella Personer) har funnits i Neotech sedan N1.

/RD - som inte kan yppa mer
 
Top