Nekromanti Naturbehov!

Lora Mangheld

Veteran
Joined
5 Oct 2001
Messages
4
Hej! Jag har en liten fråga som någon kanske kunde besvara..
Frågan är följande:

Vart gick man och gjorde sina naturliga behov? Dvs. vart gick man på "toaletten"?

Mvh Lora Mangheld
_______________________________________
Mundanas Förkämpar
http://hem.bredband.net/aratan/eon Mvh. Lora Mangheld
 

Stefan G

Veteran
Joined
14 Aug 2001
Messages
14
Location
Uppsala
<table width=70%><tr><td>
Det finns många ställen där man kan utföra sina naturbehov, det är bara din fantasi som begränsar dig (och i viss mån ditt/din rollpersons folkvett) ;)

Skämt åsido, den vanligast förkommande platsen man förrättar sina behov på i de mer civiliserade delarna av Mundana torde vara det mytomspunna dasset (även känt som hemlighuset, latrinen, skithuset, etc), även om det antagligen inte är ovanligt att de mindre bemedlade (dvs. de dasslösa) uppsöker en utvald del av en gränd/bakgård - förutsatt att man inte nyttjar sin potta i hemmets lugna vrå (för att sedan tömma den rakt ner i rännstenen - se upp!). För de som håller till i obygden finns det stor valfrihet - lutad mot ett träd, en grävd latrin - platserna är oändligt många ;)
Värt att notera är det faktum att "dåtidens" (svårt att säga om det appliceras på Mundana - det är ju trots allt fantasy) människor inte alls var lika "blyga" som vi är idag. Det var inte alls längesedan folk gick på dass tillsammans - de flesta äldre dass jag sett har haft sittmöjligheter för mer än en person (då inte inräknat de mindre hålen för barn, etc).

Då jag antar att denna fråga kommer som följdfråga förr eller senare är det lika bra att jag tar upp den (den har varit upphov till förbryllade diskussioner inom min egen spelgrupp) - vad torkar man sig med (toapapper är inget som ens antyds i rollspelens utrustningslistor, ej heller ger speltillverkaren någon förklaring - det måste vara en konspiration ;P )?

Våra diskussioner ledde hursomhelst fram till material såsom mossa/lav, lump, tyglappar (för de förmögna), större löv samt ett stadigt grepp med näven följt av en obligatorisk(?) handtvätt (för de mindre bemedlade). Den mytomspunna s.k. "rövstickan" togs givetvis också upp under diskussionen, men då ingen riktigt kunde se det praktiska med ett sådant föremål (då ingen till fullo förstod hur en sådan används) så bestämde vi oss för att sluta där - sådana diskussioner är ju inte de absolut viktigaste man kan ha när det handlar om rollspel ;)

Nu är det nog säkrast för mig att jag avslutar det här inlägget - det kan inte vara nyttigt att skriva så här mycket om hur man förrättar sina naturbehov ;)


//Stefan Gunnarsson
</td></tr></table>
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
På dass.....

Tjaaa, den enklaste lösningen är ju att de använde valiga mulltoaletter...[vink]
Annars om man bor på landet så finns ju hela skogen som man kan lägga sina behov i...
 

Aralion

Veteran
Joined
28 Sep 2001
Messages
99
Location
Örebro, Sverige
"Skrapan"

Jag har hört att det faktiskt användes flitigt en sked som man skrapade sig ren med efter man hade uträttat sina behov. Sedan slog man bor lorten mot en sten och eventuellt rengjorde den varpå man stoppade på sig den i väntan på att använda den igen nästa gång. Jag har också hört att familjer delade på en sked och att den låg på det sk."Skithuset"
 

Roblin

Warrior
Joined
2 Apr 2001
Messages
208
Location
uppsala, sverige
Stången

Ett annat vanligt sätt att, så att säga, göra sig av med "skiten" var att man satte sig på stången. Detta var vanligare på landsbygden då man helt enkelt spikade upp en stång mellan ett par hus eller träd eller liknande, där satta man sig sedan å sket och som sagt tidigare, ofta tillsammans... mysigt =)
 

Stefan G

Veteran
Joined
14 Aug 2001
Messages
14
Location
Uppsala
Re: "Skrapan"/"rövstickan"

<table width=70%><tr><td>
Jo, så långt har vi också kommit under våra "djupdykningar" i ämnet. Nu vill jag inte gå in på detaljer, men jag tvivlar verkligen på att ett sådant föremål skulle vara särskilt effektivt. ;)

//Stefan Gunnarsson
</td></tr></table>
 

avatarex

Helmgast
Joined
18 Dec 2000
Messages
4,219
Location
Göteborg
Handduk

Glöm inte den begagnade handduken som hänger bredvid, till för att "finputsa". Den är full av mystiska bruna streck...

Min stackars thism råkade ut för ett sådant besök på Nadas fyllecell. Hatar Nada!
 

Johan K

Gammal & dryg
Joined
22 May 2000
Messages
12,401
Location
Lund
Trevligt ?

Det låter ju allt det, en stång mellan husen... Fy fasen ! Snacka om att man kan snacka skit....
 

Roki Gorim

Veteran
Joined
28 Sep 2001
Messages
83
Location
Örebro, Sverige
Använder dom inte löv??? eller alverna kanske föredrar pinnar i röven *Skrattar*<img src="/images/icons/dragon.gif" border=0 width=17 height=15>
 
Top