Nekromanti Musik i Mutant ^_^

Nalle med AK4

Swordsman
Joined
20 Jan 2001
Messages
421
Location
Hemma
Undrar hur det är med musik i Mutant: UA? Kan ha något med att jag, för att prova på Mutant (har lånat regelboken av en kompis), har gjort en ravearkanin vid namn Wumpi Scut som rollperson.. :gremlaugh:
Kan tänka mig att man har en hel del percussion, slå på oljefat och liknande. Sen kanske någon har lyckats hitta en gammal synth/elgitarr/etc. i en ruin och kopplat in den i någon sorts högtalare. Man kanske kan slakta en robot och använda det den nu har för att prata som högtalare? Isf är nog instrument väldigt värdefulla..
Eller tillverkas det musikinstrument i de stora städerna? Är musik inte alls ovanligt? Är jag ute och cyklar?
Förslag välkomna. :gremsmile:

/Nalle
 

Neiem

Veteran
Joined
19 Dec 2002
Messages
6
Re: Musik i Mutant

Visst finns det musik i såväl Pyrisamfundet som omkringliggande regioner. Vi har ännu inte avhandlat ämnet mer specifikt, men på många håll och kanter förekommer referenser till en eller annan musikform. För att nämna några:

- Stillsam snabeljazz; mollstämd och väldigt "blå" jazzvariant som spelas i storstädernas hamn- och arbetarkvarter.
- Operett; framför allt stort i gangsterstaden Pirit och berörs i den kommande jättemodulen "Den innersta kretsen".
- Slagverksdån; spelas bland annat på zonfararhaket Bunkern, av husbandet Rock-Box-Låda.

Några elektriska instrument har vi ännu inte skrivit in i materialet, men det är väl inte helt omöjligt att det förekommer på något enstaka ställe. Det påstås exempelvis att den så kallade "Gunghästen" en gång i tiden haft tillgång till en elplanka med inbyggd högtalare, men att han råkade slå sönder denna mot scengolvet, under ett uppträdande på Casino Cino i Pirit.

MJ

Ps. Det finns massor med diskussioner på vårt forum angående detta. Här är en tråd med länkar till andra ställen: http://www.mutant.nu/forum/viewtopic.php?t=1033 Ds.
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
tänk på att muterade kaniner alltid ses som rubbitar och riskerar alltså inte bara dödas on sight, utan även jagas för sitt kötts skull.

Wumpe Skutt eller liknande dök upp i en lång tråd på www.mutant.nu om bra namn :gremsmile:

För övrigt så är ju rave-rubbitar en otroligt bra idé. Ett underjordiskt party med massor av stampa-stampa musik. Provisoriskt trummset (hitta bild från valfri einstürzendekonsert så är inspirationen till det klart) samt en bas av något slag är ju allt som behövs. En bastuba med hål i funkar bra. (Hur många rubbitar krävs det för att spela bastuba? Fyra, en som blåser, en som spelar och två som håller för öronen på de första.)

chrull
 

Nalle med AK4

Swordsman
Joined
20 Jan 2001
Messages
421
Location
Hemma
"För övrigt så är ju rave-rubbitar en otroligt bra idé. Ett underjordiskt party med massor av stampa-stampa musik. Provisoriskt trummset (hitta bild från valfri einstürzendekonsert så är inspirationen till det klart) samt en bas av något slag är ju allt som behövs. En bastuba med hål i funkar bra. (Hur många rubbitar krävs det för att spela bastuba? Fyra, en som blåser, en som spelar och två som håller för öronen på de första.)"

Haha, that's gold. :gremgrin:

Jag kan tänka mig att rubbit-rave låter ungefär som nutida EBM/rave, men tio gånger slamrigare, elakare och taktlösare (lyssna på Wumpscut - Totmacher (VNV nation remix) för ett exempel på nutida "elak" EBM). Om man ska vara riktigt brutal kan man kanske hitta en stackars robot och tortera den så den gör olika trevliga syntetiska ljud.

/Nalle
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
Totmacher är iofs nästan 5 år gammal.
å andra sidan lär det väl inte hända mycket på den fronten på ett tag.

Jag kan tänka mig rubbitraven som MER taktfast. en regelbunden stamptakt med lite temposkiftningar.
Sen en jävla massa trummande på allt man kan komma åt.
Sen behövs det ju inga robotor för att göra läskiga ljud, De har ju givetvis en vinylspelare de har lagat så den snurrar åt fel håll. Allt de behöver göra nu är att veva skivan i olika hastigheter :gremlaugh:

chrull
 
Joined
13 Apr 2001
Messages
1,325
Location
Djupaste småland
I stil med afrikanska "trumband" som finns? Där det kan vara ett tjogtal trummare som har en takt att hålla... eller... ja, nåt sånt är det. tre fyra stycken som sak hålla samma takt och så är det en "dirigent" någonstasn i mitten som håller koll på eländet
 

hatten

Swashbuckler
Joined
18 May 2000
Messages
2,087
Location
Luleå
:gremsmirk: Jag skulle tro att Musiker i Mutant är en välkommen syn på krogar och marknader. Och att många privatpersoner behärskar ett eller fler instrument för att ha något att göra under de mörka tysta vintrarna när muterade vargar ylar och Rubitar smyger runt knuten.

Nä musik är nog välkommen och proffisionella musiker kan livnära sig genom att gå från marknad till logdanser för att spela.

Fast STJÄRN status får dom nog inte.
Exempel kan tas ifrån medeltida samhällen så väl som senare tider där TV och Radio ej existerade.

Amadeus exempel viss kan användas under den perioden så dyrkades nästan berömda musiker.
:gremgrin:
 

Sodivra

Champion
Joined
15 Sep 2000
Messages
12,406
Location
Göteborg
Waaaah!

hatten! Du lever!
Då kanske jag skulle passat på att hälsa på dig när jag var i Luleå.. :gremsmile: Kommer du på forumträffen i Umeå då?

Åh, det är visst folk här du snackar med? Okej, okej.. Jag får väl återkomma.. :gremsmile:
 

Nalle med AK4

Swordsman
Joined
20 Jan 2001
Messages
421
Location
Hemma
"Jag kan tänka mig rubbitraven som MER taktfast. en regelbunden stamptakt med lite temposkiftningar."

Jag tänkte snarare att det bli mindre taktfast iochmed att man har varelser som står och slår/blåser/etc. och inga trummaskiner/synthar. Kan tänka mig att takten avtar när trummisen blir trött i tassarna, eller något.

Högtalare och sådant då? Hur stor är tillgången på sånt?

/Nalle
 

chrull

Stockholm Kartell
Joined
17 May 2000
Messages
8,418
Hela publiken/partyrubbitarna stampar ju i takt också. Takt-rubbiten behöver ju bara starta dem och leda in dem i rätt förändringar....

Högtalare och sådant? Tja. Jag vet inte. låt rubbitarna ha hittat ett komplett fungerande PA i en ruin? :gremlaugh:

chrull

chrull
 
Top