Mongoose gör Runequest?

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
hoppas fan inte... tycker att gamla RQ var snyggt för sin tid (dock ej Games Workshop-versionen, utan den amerikanska boxen, till exempel)
 

x3m

Veteran
Joined
11 Sep 2004
Messages
127
Location
Malmö
RuneQuest, HeroQuest och Hero Wars?

Jag har en mental anteckning om att HeroQuest eller Hero Wars kan vara ett bra spel. Vad är förhållandet mellan RuneQuest, HeroQuest och Hero Wars? För det finns väl? Utspelar sig alla i Glorantha? Men använder olika system? Vilka av spelen är aktiva och stöds fortfarande av en leverantör?
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Re: RuneQuest, HeroQuest och Hero Wars?

"Jag har en mental anteckning om att HeroQuest eller Hero Wars kan vara ett bra spel. Vad är förhållandet mellan RuneQuest, HeroQuest och Hero Wars? För det finns väl? Utspelar sig alla i Glorantha? Men använder olika system? Vilka av spelen är aktiva och stöds fortfarande av en leverantör?"

RuneQuest var gammalt. Är gammalt. BRP. Dog i händerna av Avalon Hill. Greg Stafford skapade Issaries för att göra ett nytt Gloranhtaspel. Det blev Hero Wars. Hero Wars skyndades ut i handeln utan att ha korrlästs, så ingen begrep spelet och layouten var väre än du kan tänka dig. Hemskt. Huga. HeroQuest kom sedan, och de tär i grund och botten Hero Wars fast med reviderade regler, layout och exempel så att alla förstår hur reglerna fungerar.
Heroquest är fortfaradne supportat av Issaries, det är bara att där Runequest var (och kommer bli) en gritty pryl där man dog av ett svärd i magen och allt var jordnära (host host) så är HeroQuest mer... uhm... cinematiskt. Och inte alls noga med sådarna saker som var man träffar, separata regler för strid och så. Heroquest är regelverket där du kan hoppa över träd och murar hur lätt som helst, de tär mer Xena - krigarprinsessan möter Gilgamesh än Runequests spetälska möter Eddan. Typ.

Kort story; Alla utspelar sig i Glorantha, och Heroquest ges fortfarande ut och är ett höjdarlir. Runequest kommer bli mer... skitigt :gremsmile:


Storuggla, Dara Happa RULES!
 

Arfert

Facit
Joined
9 Sep 2004
Messages
15,729
Location
Stockholm
Re: RuneQuest, HeroQuest och Hero Wars?

köpte Hero Wars när det kom men orkade aldrig testa det (just av de skäl du nämnde)... men är HEROQUEST värt att prova? har dom fixat barnsjukdomarna?
 

Storuggla

Champion
Joined
8 Dec 2001
Messages
9,546
Location
Stockholm
Re: RuneQuest, HeroQuest och Hero Wars?

Ja. Layouten är korrekt nu (inga mysko omegatecken eller tabeller som bytt plats med varandra), reglerna är smidigare nu och framför allt finns det horder av exempel. Testa det, det är Robin D Laws i sitt ässe.


Storuggla, på med strumporna
 
Top