Varulv Minioner - Runda 2

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
1,722
Location
Oktoberlandet
Det jag högg på var att du gjorde som det står ovan, Rasmus och Xyas tryckte på för att BDG skulle outa sitt vapen, du följde mer bara med. Men visst var det efter att du släppte det som du återigen lyfte frågan sent i rundan eller har jag också druckit konjaksgrogg och minns så fel?
Det var den inkonsekvensen som jag reagerade på.
Ja det stämmer, du har rätt att jag tog upp det igen.
Klantigt när det förstås skulle skapa brus å denna skit jag dragit på mig.
Så det får jag ta och försöka lära mig av.

Det jag så ”listigt” trodde mig se var ju att anmäla mig själv och på så sätt klargröna mig.
Men som synes så blev det mest brus.
Sorry.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
6,472
Tack Björn och Xyas!

Björn togs ut eftersom han är skarp. Trist.

Kan alla skriva en misstänktlista? Dvs en lsita dör ni talar om vilka ni helst av allt vill rösta ut?

Jag kommer inte släppa mitt resultat förrän dess - ulvarna vet nu att jag har hitta en av dem så de lär förstås avvakta nu.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
1,722
Location
Oktoberlandet
Gröna: Basse och sköna minionen Sidd!

Fjodor: lite bidrag men jag ser inget konstigt.
Biobunker: röstar på mig men tycker jag verkar göra sitt bästa för byn
Halo: Jag såg inte så mkt rödigt där heller, kanske missat nåt som andra letar efter här

Rasmus: ville att BdG skulle outa, Drog igång drevet mot mig innan 20 igår och fick direkt med sig Halo och Vimes, jag tyckte det var lite väl teatrlaskt besviket igår innan deadline när Halo bytte bort från Sidd-tåget Från Rasmus sida (kolla själva Rasmus sista poster 😀)
Vimes: läskigaste minionen av de alla, drar igång oss med tjaffs mot BdG, röstar gladeligen på mig (vilket bara jag (och då kanske han) vet är felaktigt)

Xyas gick ju inte att läsa men det ända som hände var ett kort hugg med BdG.
BdG verkade ju leta alternativ så desperat istället för att snegla mot Xyas eller Vimes som var pån så jag trodde BdG var röd.

Kanske jag är mest rädd för gamla skickliga erfarna varulvsspelare men dessa två: RasmusL och Vimes vill jag gärna att alla andra kollar igenom deras moves och driv i detta spel.

Jag vill ju lita på deras skarpa analyser och hemfaller nog ofta att hänga på dessa två men denna gång tycker jag inte att jag sett nått grönt från dem. Gissar att minst en av dem är förrädare.

Röst: Vimes
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
385
Noterar att Vimes och Fjodor inte gör 👍för att Basse hittat ULV
Vissa av oss går och lägger sig tidigt :) Nu frukost och sen läsa ikapp ordentligt.

Hej alla!

Jag har siat! Det gick ju...
JÄTTEBRA

För jag har hittat...

EN ULV!

Jag väntar lite med att säga vem som är ulv.

Vi kan väl suga lite på den karamellen? :)
Vad kul att siandet funkade! Ska bli spännande och se vad du hittat.
 

Basenanji

Postd20modernist
Joined
4 Nov 2002
Messages
6,472
Jag inser att vi borde analysera hur tåget mot Björn såg ut igår. Ulvarna var nog helnöjda över att byn var på väg att självmant ta ut en av de starkaste spelarna, men sedan måste något ha hänt.

Vilka startade drevet mot Björn? Vilka bytte röster och varför?

Ni som var inblandade får gärna upplysa oss andra om era tankar!
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
385
Min analys är att ingen vill rösta på mig i R1 vilket jag tycker är underligt med tanke på alla klagomål på mitt deltagande.

Halo9000 röstade på alla utom mig, xyas och biobunker. @Halo9000 grönar du fortfarande Biobunker?

Sidd har precis som jag inte lagt många röster men varit aktiv och legat på tycker jag.

Siddtåget börjar tuffa sista timmen och rasmusl, vimes och halo9000 byter från BDG när de inser att de kommer nattmörda honom.
Direkt i runda 2 driver rasmusl och halo9000 på sidd igen. @RasmusL vad är det från runda 1 som gör att du vill fortsätta mot sidd?

Om man tänker att xyas röstenrna är splittade mellan ulvarna så är det anting jag, biobunker eller sidd

Min lista från röd till grön
Halo9000
RasmusL
Vimes
Sidd
Biobunker
Basenanji (byns siare)
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
385
Och bybor snälla snälla försök vara aktiva. Att vara lågflygande denna runda duger inte om vi ska hitta båda ulvarna!
 

BiobunkerVII

Swordsman
Joined
19 Sep 2013
Messages
537
Gillar Basses plan för att vänta med outandet tills alla har skrivit vad de tror om de andra spelarna, nu måste ju ulvarna ljuga - båda två!


Basse är ju höjd över alla misstankar och är således grön.

Sidd ,tycker det är svårt med Sidd för vi spelar på liknande sätt, ser byn som ett lag och är beredda att följa med majoriteten vilket inte alltid uppskattas utan vissa ser det som scum. Tycker han har gjort en bra start på R2 vilket väl gör att misstankarna är något lägre. Håller det fortfarande som möjligt att han är ulv.

Fjodorsenuba, jag läste Fjodor som grön, tyckte nog att Fluffgate kändes dåligt underbyggd, men när jag läser igenom R1 så vetefan alltså, lågt deltagande skriver inte jättemycket men lyckas få in ett par ordentliga blundrar där såklart kaosoutandet sticker ut. Att Xyas var grön gör ju att den här nedifrånincidenten är liii Här behöver grävas för det har börjat lukta päls!

Sen har vi de tre sluga, the usual suspects.

Halo9000. Spelar mest smygigt av dessa tre, sticker inte ut hakan sådär överdrivet mycket. Hamnar i beef med Björn. Sänker snabbt Fjodors idé kaosoutande, resonerar väl iofs rimligt jag har svårt att se något att direkt ta på. BDG vill ha ett drev mot Halo så jag behöver lusläsa inläggen från runda 1 för att se vad som BDG hittat. Hoppar lite mellan olika drev. Håller nog Halo som trolig bybo

Vimes. Drog i vanlig ordning igång med dunder och brak, hamnade i en beef med BDG. Där nånstans startar drevet mot BDG. Tycker Vimes är redig och rimlig i sina svar, har ju iofs slugheten för att lura oss andra upp på läktaren. Hoppar snabbt på drevet mot Sidd utan tokbra motivering. Kan mycket väl vara ulv

Rasmus. Fasiken det här blir jobbigt jag tycker att Rasmus spel har stuckit ut mest av allas, drar igång drev. Startar outande-diskussionen och ligger på om att BDG borde outa. Gör et snabbt uttalande om att ulvarna nu vet vilket vapen BDG hade, kan ha varit ett klavertramp. Till skillnad från vissa andra så tycker jag ändå att han kan ge bra förklaringar till vad som pingar rött. Hoppar av BDG-tåget för att starta ett Sidd-tåg. Bybo eller slug ulv, jag lutar åt det sista.

Röst: Fjodorsenuba
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
385
Fluffgate? Nej bättre får du allt försöka. Den har jag förklarat. Tro mig jag är rätt irriterad att xyas inte var mer aktiv. Hade gladeligen bytt till någon annan om jag sett dem som mer misstänkt.

Jag förklarade att jag hade en galen ide angående outningen och när jag väl går igenom den så skjuter Halo9000 ner det med en god analys om att min ide är skräp, vilket iofs borde gröna Halo9000 lite... hmmm...

Tack för genomgången @BiobunkerVII . Så om jag tolkar din listning så är din röd till grön lista

fjodorsenuba
RasmusL
Vimes
Sidd
Halo9000
 

Vimes

Champion
Joined
15 Jun 2000
Messages
9,266
Ny dag, nya tag. Med Basses siande tror jag vi plockar hem det här. Jag tyckte det kändes lite tomt när BDG blev nattmördad, men är vi på väg mot seger (och jag vill passa på att påpeka att jag hade rätt om att vi inte skulle outa vapen utan att det gick utmärkt att spela det här spelet ändå!)

Jag ser att jag fått lite skit kastat åt mitt håll. Jag gissar att det handlar om att jag inte riktigt varit på hugget under andra halvan av R1. Jag håller med i sak, men vetefasen om förstår på vilket sätt det är graverande. Ni som pekar finger får gärna lyfta specifika saker om sådana finns.

Tyvärr är det svårt att analysera förra rundan när de båda som samlade mest röster och aktivitet visat sig vara bybor. Om något är det intressant att Sidd-drevet aldrig lyfte, är Sidd ulv verkar det inte osannolikt att hans kumpan är någon av dem som satt still i båten i BDG- eller Xyas-drevet.

Att Basse snärjt en ulv är tippelitopp! Det här med att outa sig som siare i R1 i ett litet spel är grejen tycker jag! Det är ju inte som att ulven ens har chans att göra ett kontra-claim för att försöka vispa emot. Jag gillar det här metat! Det är spännande att fundera på vem Basse lyckats sia. Jag måste erkänna att jag slog av lite på tempot efter Basses claim för jag tänkte att han nog skulle sia mig. Men tydligen hade jag fel! Andra alternativ för Basse att sia är (tänker jag) BDG och Rasmus. (Basse skrev till och med ett inlägg i R1 där han pekade ut oss tre som de som pirrar hans paranoia). BDG har Basse uppenbarligen inte siat (thaaaaaank lord!), så återstår Rasmus alltså. Jag har haft Rasmus som superdupergrön på grund av piggt och skarpt spel. Men i det här läget lutar jag åt att Rasmus är ulven Basse siat. Jag har ju blivit uppsnurrad av ulv-Rasmus i R1 tidigare, så att jag grönat honom felaktigt vore ingen nyhet.

Som det är nu ser jag två scenarion: Sidd är ulv ELLER Rasmus är ulv. De borde inte vara ulvar tillsammans eftersom Rasmus vevar igång ett Sidd-drev mot slutet av rundan när de båda andra alternativen båda är bybor. Är Rasmus ulv och Sidd bybo är det förstås helt rimligt ulvspel av Rasmus. Däremot funkar det inte att de båda är ulvar.

Det vill säga:

Om Rasmus är ulv:
  • Gröna: Sidd, Vimes, Basse
  • Potentiellt onda: Fjodor, Biobunker, Halo
Om Sidd är ulv:
  • Gröna: Rasmus, Vimes, Basse
  • Potentiellt onda: Fjodor, Biobunker, Halo
Detta leder till att ulvparet är:
Ulv 1: Sidd/Rasmus
Ulv 2: Fjodor/Bio/Halo

Av ulv 1-kandidaterna har jag sett Rasmus som grön hela spelet. Men med Basses siande är jag villig att tänka om. Vad har Rasmus gjort i spel? Det enda som sticker ut är att han argumenterat för att BDG (bekräftad bybo) ska outa vapen, och emot att Xyas (bekräftad bybo) ska röstas ut. Båda grejerna kan förklaras med en ulvrationalitet. Att få ut vapen på spelare är (i synnerhet om ulvarna får veta den nattmördades vapen, känner till powerrollernas vapen eller har vapensiare) bra för ulveriet. Att försvara bybo-Xyas är en ulvstrategi jag själv har använt mig av: Xyas riskerar ofta att röstas ut tidigt på grund av sin "lågflygande" stil. Att vara emot en utröstning av Xyas är rätt sejfigt för en ulv, chansen att byn röstar ut en god Xyas är hög ändå och som ulv kan du håva in lite credd genom att vara emot det.

Sidd har spelat mer försiktigt och anonymt än jag är van vid. Jag erkänner villigt att jag har svårt att analysera Sidds spel. Detta gäller oavsett vilken fraktion han tillhör. Här i R2 har han börjat veva mot mig och Rasmus med någon märklig tanke om att vi "plötsligt är samstämmiga". Sidd har spelat lelöst fram till att han börjat få röster på sig. Det är något av ett ulvbeteende 101.

Ska jag välja mellan dessa två håller jag nog ändå Sidd för mest misstänkt om man ser till spelet. Men jag tror att Rasmus är ulven Basse siat.

I ulv 2-gänget ställer jag upp dem såhär: mest misstänkt är Fjodor, därefter Biobunker, och minst misstänkt håller jag Halo för. Fjodor har i princip 0 skarpa ställningstaganden. Det är förstås hjälpsamt att han postar rösträkningar och statistik, men det är också ett klassiskt ulvgömme. Biobunker får jag inget grepp om. Trots att han skriver rätt många inlägg glömmer jag bort att han är i spel. När jag läser Biobunkers inlägg är det inget som sticker ut särskilt, möjligtvis känns hans "byns vilja är min lag" lite skådespelat, men det här med att sticka ut är ju dubbelt: han sticker inte ut på ett dåligt sätt, men inte på ett bra sätt heller. Är Bio ulv har han i mina ögon lyckats mellanmjölka sig snyggt genom första rundan. Halo tycker jag gett ett grönt intryck redan från hans första inlägg. Ni som misstänker honom får gärna förtydliga vad det är ni ser. Jag tycker Halo spelat piggt, tagit ställning tydligt och gått in i diskussioner med ett bybo-självförtroende. Jag tror inte Halo är ulv.
 

BiobunkerVII

Swordsman
Joined
19 Sep 2013
Messages
537
Jag fångade ju upp Sidds märkliga återgång till ”Bdg borde väl outa” långt efter diskussionen kändes död. Om ni ser den posten så röstar jag Sidd. När ingen följer med vill jag inte likt Basse kasta bort min röst. Jag flyttar då tillbaka den till Xyas då jag läste BDG som grön. Sen hade jag spelmöte och kunde bara kasta in kortare kommentarer då ingen kunde lägga fram röstläget på ett vettigt sätt ville jag inte flytta tillbaka till Sidd och så att säga kasta bort rösten OCH riskera att BDG åkte, hellre by-Xyas än by-Björn.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
1,722
Location
Oktoberlandet
Gillar Basses plan för att vänta med outandet tills alla har skrivit vad de tror om de andra spelarna, nu måste ju ulvarna ljuga - båda två!


Basse är ju höjd över alla misstankar och är således grön.

Sidd ,tycker det är svårt med Sidd för vi spelar på liknande sätt, ser byn som ett lag och är beredda att följa med majoriteten vilket inte alltid uppskattas utan vissa ser det som scum. Tycker han har gjort en bra start på R2 vilket väl gör att misstankarna är något lägre. Håller det fortfarande som möjligt att han är ulv.

Fjodorsenuba, jag läste Fjodor som grön, tyckte nog att Fluffgate kändes dåligt underbyggd, men när jag läser igenom R1 så vetefan alltså, lågt deltagande skriver inte jättemycket men lyckas få in ett par ordentliga blundrar där såklart kaosoutandet sticker ut. Att Xyas var grön gör ju att den här nedifrånincidenten är liii Här behöver grävas för det har börjat lukta päls!

Sen har vi de tre sluga, the usual suspects.

Halo9000. Spelar mest smygigt av dessa tre, sticker inte ut hakan sådär överdrivet mycket. Hamnar i beef med Björn. Sänker snabbt Fjodors idé kaosoutande, resonerar väl iofs rimligt jag har svårt att se något att direkt ta på. BDG vill ha ett drev mot Halo så jag behöver lusläsa inläggen från runda 1 för att se vad som BDG hittat. Hoppar lite mellan olika drev. Håller nog Halo som trolig bybo

Vimes. Drog i vanlig ordning igång med dunder och brak, hamnade i en beef med BDG. Där nånstans startar drevet mot BDG. Tycker Vimes är redig och rimlig i sina svar, har ju iofs slugheten för att lura oss andra upp på läktaren. Hoppar snabbt på drevet mot Sidd utan tokbra motivering. Kan mycket väl vara ulv

Rasmus. Fasiken det här blir jobbigt jag tycker att Rasmus spel har stuckit ut mest av allas, drar igång drev. Startar outande-diskussionen och ligger på om att BDG borde outa. Gör et snabbt uttalande om att ulvarna nu vet vilket vapen BDG hade, kan ha varit ett klavertramp. Till skillnad från vissa andra så tycker jag ändå att han kan ge bra förklaringar till vad som pingar rött. Hoppar av BDG-tåget för att starta ett Sidd-tåg. Bybo eller slug ulv, jag lutar åt det sista.

Röst: Fjodorsenuba
Håller med dig i det mesta.
Förstår din syn på mig.
De tre musketörerna: Halo, Vimes och Rasmus: där har vi minst 1 ulv som drog igång hetsen mot mig sista timmen, ni tre borde skärskåda varandra åtminstonde.
Märkligt att du landar på att rösta Fjodor efter denna genomgång, kanske du mest försöker gräva för att få ut lite mer aktion därifrån men idag börjar Fjodor ok.
 

BiobunkerVII

Swordsman
Joined
19 Sep 2013
Messages
537
Jag stod mellan att rösta Rasmus eller Fjodorsenuba. Tid finns att syna båda i sömmarna men jag vill börja med Fjodor som börjat bra idag som du säger, men om det är enda kriteriet så är det ju klart att det är Rasmus och Halo vilket jag inte köper.
@fjodorsenuba gällande Fluffgate vill jag vara tydlig med att jag fortfarande är skeptisk till att det finns nåt där, framförallt iom att Basse är grön.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
1,722
Location
Oktoberlandet
Ny dag, nya tag. Med Basses siande tror jag vi plockar hem det här. Jag tyckte det kändes lite tomt när BDG blev nattmördad, men är vi på väg mot seger (och jag vill passa på att påpeka att jag hade rätt om att vi inte skulle outa vapen utan att det gick utmärkt att spela det här spelet ändå!)

Jag ser att jag fått lite skit kastat åt mitt håll. Jag gissar att det handlar om att jag inte riktigt varit på hugget under andra halvan av R1. Jag håller med i sak, men vetefasen om förstår på vilket sätt det är graverande. Ni som pekar finger får gärna lyfta specifika saker om sådana finns.

Tyvärr är det svårt att analysera förra rundan när de båda som samlade mest röster och aktivitet visat sig vara bybor. Om något är det intressant att Sidd-drevet aldrig lyfte, är Sidd ulv verkar det inte osannolikt att hans kumpan är någon av dem som satt still i båten i BDG- eller Xyas-drevet.

Att Basse snärjt en ulv är tippelitopp! Det här med att outa sig som siare i R1 i ett litet spel är grejen tycker jag! Det är ju inte som att ulven ens har chans att göra ett kontra-claim för att försöka vispa emot. Jag gillar det här metat! Det är spännande att fundera på vem Basse lyckats sia. Jag måste erkänna att jag slog av lite på tempot efter Basses claim för jag tänkte att han nog skulle sia mig. Men tydligen hade jag fel! Andra alternativ för Basse att sia är (tänker jag) BDG och Rasmus. (Basse skrev till och med ett inlägg i R1 där han pekade ut oss tre som de som pirrar hans paranoia). BDG har Basse uppenbarligen inte siat (thaaaaaank lord!), så återstår Rasmus alltså. Jag har haft Rasmus som superdupergrön på grund av piggt och skarpt spel. Men i det här läget lutar jag åt att Rasmus är ulven Basse siat. Jag har ju blivit uppsnurrad av ulv-Rasmus i R1 tidigare, så att jag grönat honom felaktigt vore ingen nyhet.

Som det är nu ser jag två scenarion: Sidd är ulv ELLER Rasmus är ulv. De borde inte vara ulvar tillsammans eftersom Rasmus vevar igång ett Sidd-drev mot slutet av rundan när de båda andra alternativen båda är bybor. Är Rasmus ulv och Sidd bybo är det förstås helt rimligt ulvspel av Rasmus. Däremot funkar det inte att de båda är ulvar.

Det vill säga:

Om Rasmus är ulv:
  • Gröna: Sidd, Vimes, Basse
  • Potentiellt onda: Fjodor, Biobunker, Halo
Om Sidd är ulv:
  • Gröna: Rasmus, Vimes, Basse
  • Potentiellt onda: Fjodor, Biobunker, Halo
Detta leder till att ulvparet är:
Ulv 1: Sidd/Rasmus
Ulv 2: Fjodor/Bio/Halo

Av ulv 1-kandidaterna har jag sett Rasmus som grön hela spelet. Men med Basses siande är jag villig att tänka om. Vad har Rasmus gjort i spel? Det enda som sticker ut är att han argumenterat för att BDG (bekräftad bybo) ska outa vapen, och emot att Xyas (bekräftad bybo) ska röstas ut. Båda grejerna kan förklaras med en ulvrationalitet. Att få ut vapen på spelare är (i synnerhet om ulvarna får veta den nattmördades vapen, känner till powerrollernas vapen eller har vapensiare) bra för ulveriet. Att försvara bybo-Xyas är en ulvstrategi jag själv har använt mig av: Xyas riskerar ofta att röstas ut tidigt på grund av sin "lågflygande" stil. Att vara emot en utröstning av Xyas är rätt sejfigt för en ulv, chansen att byn röstar ut en god Xyas är hög ändå och som ulv kan du håva in lite credd genom att vara emot det.

Sidd har spelat mer försiktigt och anonymt än jag är van vid. Jag erkänner villigt att jag har svårt att analysera Sidds spel. Detta gäller oavsett vilken fraktion han tillhör. Här i R2 har han börjat veva mot mig och Rasmus med någon märklig tanke om att vi "plötsligt är samstämmiga". Sidd har spelat lelöst fram till att han börjat få röster på sig. Det är något av ett ulvbeteende 101.

Ska jag välja mellan dessa två håller jag nog ändå Sidd för mest misstänkt om man ser till spelet. Men jag tror att Rasmus är ulven Basse siat.

I ulv 2-gänget ställer jag upp dem såhär: mest misstänkt är Fjodor, därefter Biobunker, och minst misstänkt håller jag Halo för. Fjodor har i princip 0 skarpa ställningstaganden. Det är förstås hjälpsamt att han postar rösträkningar och statistik, men det är också ett klassiskt ulvgömme. Biobunker får jag inget grepp om. Trots att han skriver rätt många inlägg glömmer jag bort att han är i spel. När jag läser Biobunkers inlägg är det inget som sticker ut särskilt, möjligtvis känns hans "byns vilja är min lag" lite skådespelat, men det här med att sticka ut är ju dubbelt: han sticker inte ut på ett dåligt sätt, men inte på ett bra sätt heller. Är Bio ulv har han i mina ögon lyckats mellanmjölka sig snyggt genom första rundan. Halo tycker jag gett ett grönt intryck redan från hans första inlägg. Ni som misstänker honom får gärna förtydliga vad det är ni ser. Jag tycker Halo spelat piggt, tagit ställning tydligt och gått in i diskussioner med ett bybo-självförtroende. Jag tror inte Halo är ulv.
Så vi får väl hoppas att Basse Siade Rasmus då så att du kan släppa mig som misstänkt.
Tror du på allvar att ulvarna skulle bidra till drevet mot mig sista timmen innan en deadline.
Erkänn att det inte finns på kartan vilket borde betyda att jag troligtvis är bybo.
Jag höll ju på att åka, blev faktiskt förvånad när det la sig.
 
Top