CoC Sverige Mi-Go teknologi

Gamiel

Swashbuckler
Joined
22 Dec 2013
Messages
1,836
Location
Stockholm
Vad för teknologi (inräknat vapen) tror folk att mi-gona har tillgång till? O hur tror folk den ser ut?

I 'Viskningar i mörkret' så ser vi inte så mycket teknologi, även om det vi ser är avancerat - förmågan att transplantera en mänsklig hjärna från kroppen till en hjärncylinder utan problem; hjärncylinderna som kan hålla en mänsklig hjärna vid liv utan att vara större än ett människohuvud; teknolog att koppla in maskiner som ersätter syn o hörsel o talförmåga o ger hjärnan intrycken av vad som ses/hörs o tolkar vad den vill säga; någon typ av hypnotisk teknologi (som behöver vara nära för att funka verkar det som) - men samtidigt är det viktig vad vi inte ser: inga vapen; de måste förlita sig på mänskliga hantlangare för att göra det mesta av deras sabotage; inga robotar eller drönare; inget egentligt försvar mot bösseskott + hundar; inget som hjälper dem att flyga runt mindre klumpigt.

Det sägs i 'Viskningar i mörkret' att de kan ta över Jorden utan problem om de bara ville, men tänk om det är en lögn?
 

gabrielledebourg

Twittertitulerad ”Nördarnas drottning”
Joined
5 Feb 2018
Messages
643
I Väktarens handbok (och Keeper's Rulebook) beskrivs ju deras Dimprojektorer (ett skjutvapen som avger en frysande dimma), bionätspansar (som skyddar deras annars sköra kroppar) och jordbävningsmaskiner. Allt beskrivs ju som rätt abstrakt att förstå, med fokus på rör, slangar eller rena former, ofta med en stark känsla av biomekanik. De skapade även den skinande trapetsoedern, som förekommer i Jägaren i mörkret. Det beskrivs också att de kan göra mer eller mindre biologiska androider/drönare – enkla men viljelösa köttrobotar (något som förekommer en hel del i Delta Green).

Mi-go är tacksamma att hitta på och skapa teknologi till, eftersom de är så uppenbarligen teknologiskt avancerade, så det är troligt att de skulle kunna ha olika typer av teknologi. Så där säger jag alltid: hitta på vad som passar!

Vad gäller om de skulle kunna ta över jorden om de bara ville så tror jag inte alls att det är lögn. Jag tycker det är en rätt bra summering av Mi-go: om de bara ville. För Mi-go känns alltid lite som om att de är briljanta på detaljer, men missar sammanhanget. Se hur deras imitation av mänskliga sinnen för hjärnor fungerar till exempel. Det känns därför som att ta över finns inte på kartan för dem, inte när de kan jobba med de små kolonier de har. Speciellt inte när vi, de intergalatiska och oviktiga myrorna är så lätta att övervinna.
 

Rymdhamster

ɹǝʇsɯɐɥpɯʎɹ
Joined
11 Oct 2009
Messages
10,602
Location
Ludvika
Så där säger jag alltid: hitta på vad som passar!
Där har man ju alltid möjligheten att det finns flera falanger bland mi-go där en del kan ha mer avancerad teknologi än andra, så är man rädd att ge dem något som känns allt för mäktigt kan det ju bara vara en annars väldigt liten falang som inte delat med sig av den teknologin till andra.

Eller om man vill ha en falang som är betydligt mindre teknisk än andra vid något tillfälle.
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
19 May 2000
Messages
3,778
Location
Sthlm
I gamla Delta Green så har Mi-Go bland annat möjlighet att skapa och (telepatiskt?) kontrollera robotar av kött och blod, snarare än mekanik.
 
Top