Mer öppna diskussioner på forumet

Status
Not open for further replies.

cogitare

Swashbuckler
Joined
9 Mar 2005
Messages
2,152
Location
Lund
Det är inte "flertalet". Det är ett mindre antal aktiva och regelbundna användare som uttryckt att det finns ett problem, samt en eller två mindre aktiva.
Jag skrev fel, editerar posten. Och åter igen tycker jag nog du förminskar något som genererat 10+ sidor med poster. Det handlar väl också att forumet skall vara välkomnande till så många som möjligt. Och inte förvandlas till en klubb för de invigda.

Cog.
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,874
Location
Stockholm
[…] Det handlar väl också att forumet skall vara välkomnande till så många som möjligt. Och inte förvandlas till en klubb för de invigda.
Ja, vi kanske ska försöka återvända dit och se om vi kan få förslag på praktiska och genomförbara lösningar.
 

Leon

Leo carcion
Joined
8 Mar 2004
Messages
6,466
Spelar faktiskt ingen roll om det är många eller om det är en.
Det är klart att det spelar roll. Det kommer alltid finnas de som tycker att det finns problem. Och det är klart att de skall uttrycka sig (inte för att min åsikt om det gör någon skillnad, jag är bara en annan användare).

Men det finns också många som inte känner igen de problem som beskrivs. Jag är en av dem. Vi har också rätt att uttrycka oss.
 

Gabrielle de Bourg

Gör nördiga grejer
Joined
5 Feb 2018
Messages
1,314
INGEN (eller iaf inte som jag har läst) pratar om att legitimera nazism (eller öppen rasism, sexism eller något annat sådant som är ruggigt på riktigt).
Det här var verkligen att fultolka mig och det jag sa och inte alls ta in budskapet jag sa. Jag menade självklart inte att antyda att man är nazist för att man efterfrågar ett annat diskussionsklimat.

Det jag menade var att ibland kan jag inte ha en öppen åsikt om alla, för de har/uttrycker åsikter som är kopplade till min identitet som är så omöjliga att kompromissa på och kan få mig att känna sig otrygg.

Jag tog exemplet med nazister för att det fanns en del nazister och de gjorde mig (av rätt uppenbara skäl) illa till mods, för jag tillhör en identitet som är bland deras största måltavla. Nu är de inte kvar, men folk som illgör sig över att saker är woke brukar också ha mycket emot min identitet.

Personer som har en sådan åsikt får mig att känna mig otrygg och om jag vet att en sådan person uttryckt en sådan åsikt på forumet kommer det alltid att påverka min bild av dem. Oavsett om de kanske säger bra saker på annat håll.

För det är en sådan sak jag inte kan tumma på. Då kommer jag inte ha ett öppet sinne mot dem.

Nu är det såklart det mest extrema exemplet, men vissa personer står man så fundamentalt långt bort ifrån att man inte kan enas. Ibland kan man bara ignorera dem, men i vissa fall är det viktigt att de inte står oemotsagda.

Jag brukar alltid ha inställningen att det jag skriver i forumet ska kunna läsas av vem som helst och i vissa fall vet jag att personen jag argumenterar med och jag inte kommer ändra oss. Däremot känner jag att det är viktigt att det jag för fram syns för andra som läser diskussionen.
 

Girighet

Warrior
Joined
22 Oct 2015
Messages
271
Jag tycker det saknas ödmjukhet i denna tråden. För mig framstår det som ganska tydligt att de som postar väldigt mycket tycker att här finns det inga problem och de som inte postar tycker kanske att det göra det och att det kanske får dem att avstå från att posta. Det är ju svårt att veta vad de som inte skriver något tycker men om jag går efter mig själv och de andra som uttryckt det här kan det vara så.
Den attityden är trist, särskilt om man vill få in fler att vara med i diskussionerna. Att säga att detta är internet och man måste vara hårdhudad för att vara med hjälper inte direkt. Samtalet borde handla om hur de ska känna sig inkluderade i forumet och inte att de måste tuffa till sig.
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,874
Location
Stockholm
[…] Att säga att detta är internet och man måste vara hårdhudad för att vara med hjälper inte direkt. Samtalet borde handla om hur de ska känna sig inkluderade i forumet och inte att de måste tuffa till sig.
Exakt.

Vi som förestår forumet kan ju inte lägga ribban efter de mest hårdhudade, för det skulle förmodligen skrämma bort många.

Men vi kan heller inte rätta oss efter de mest tunnhudade, för då skulle alla tassa runt på tå av rädsla för att göra något fel.

Det är, som oftast, en balansgång. En svår en, dessutom.
 

cogitare

Swashbuckler
Joined
9 Mar 2005
Messages
2,152
Location
Lund
Det här var verkligen att fultolka mig och det jag sa och inte alls ta in budskapet jag sa. Jag menade självklart inte att antyda att man är nazist för att man efterfrågar ett annat diskussionsklimat.
Tja, som respons måste jag åter upprepa att det är ett enormt steg att gå från en önskan att öppna diskussionsklimatet till att det skall leda till att nazistiska åsikter är ok att uttrycka. Jag håller helt med om att det skall modereras bort, de skall kastas ut och aldrig släppas in.

Men bara att ta det till den punkten gör det väldigt svårt att föra ett rimligt resonemang för då har man redan gått till extremen. Om du förstår vad jag menar.

Och även om det inte var din intention blir kopplingen 'jag tycker diskussionsklimatet är svårt här med en känsla av att behöva vara med i klubben för att få ha en åsikt' -> 'ett öppnare klimat kan leda till att nazister fritt uttrycker sina åsikter' blir överdriven och olycklig.

Jag vill inte gå in mer detaljerat i detta för det har redan modererats poster där woke-kortet har spelat så jag lämnar den delen helt och hållet. Men har läst och förstår din inställning och håller i allt stort med om att alla former av rasism, sexism och mycket annat skall bekämpas på alla fronter och det finns plats för den typen av trådar. Jag tycker bara inte att det här är den tråden, vad som efterfrågas är inte att få framföra den typen av åsikter.

Cog.
 

Dante

Bäst i Sverige på rollspel
Staff member
Joined
17 May 2000
Messages
9,874
Location
Stockholm
Tja, som respons måste jag åter upprepa att det är ett enormt steg att gå från en önskan att öppna diskussionsklimatet till att det skall leda till att nazistiska åsikter är ok att uttrycka. […]
LÄTTMODERERING

Exakt ingen har påstått det. Läs om. Läs bättre.

Och framför allt – släpp det.

(Ja, det känns olustigt att moderera diskussioner där jag själv deltar, men vad ska jag göra?)
 

Gabrielle de Bourg

Gör nördiga grejer
Joined
5 Feb 2018
Messages
1,314
Det klistrar på etiketter som rasist, nazist eller sexist på OP.
Jag syftade varken på dig eller @Oscar Silferstjerna med det jag sa och det var ingen av er jag försökte implicera angående åsikter folk har uttryckt.

Jag syftade med ”nassarna” på medlemmar som hyllade/försvarade olika typ av vit makt-kultur och blev bannade.

Jag syftade på personer som också oironiskt kritiserat saker för att vara ”woke”, vilket är varför det numera trådbannas.
 

Magnus Seter

Ansvarig utgivare
Staff member
Joined
24 Nov 2000
Messages
12,479
Location
Stockholm
MODERERING

Jag låser tråden under dagen för att få lite ro. Jag tror också att andra behöver ro i den här tråden just nu.

Jag känner även att vi nått vägs ände och att vi har hamnat i läget där det mer handlar om att upprepa tidigare ståndpunkter än att tillföra nya, så jag är inte säker på om jag vill låsa upp den igen. Vi får se.

Vi på redaktionen har läst alla inlägg och uppskattar feedback, även om vi i ärlighetens namn inte hänger med på precis allt som tas upp här. Vad vi gör med den är inte på något sätt klart och tydligt för oss, men vi tar det med oss.
 
Status
Not open for further replies.
Top