Nekromanti Medlem i Sverok???

Joined
24 Mar 2002
Messages
330
I våran spelgrupp så funderar vi på att starta en förening i Sverok men vi är rädda att det ska bli för mycket jobb. Så om det finns några här som är medlemmar i Sverok så kan ni väl skriva ni tycker att det är mycke jobb?
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
Trådflytt

Den här tråden hör inte hemma i Eon-forumet, utan passar bättre i det allmäna rollspelsforumet. Den flyttas därför dit.
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"I våran spelgrupp så funderar vi på att starta en förening i Sverok men vi är rädda att det ska bli för mycket jobb. Så om det finns några här som är medlemmar i Sverok så kan ni väl skriva ni tycker att det är mycke jobb?"

Vad du måste göra är:

1) Fixa stadgar. Sverok har ett förslag på föreningsstadgar.

2) Ansöka om medlemsskap. Det går fort.

3) Fixa styrelse. Vill man vara formell så är det jobbigt. Kör man informellt så går det fort. "Öh! Vill du vara ordförande?" "Åkej, om jag får spela alv."

4) Håll koll på närvaron. Det tar ungefär två minuter per speltillfälle. "Fredag 30/8. Spelmöte 18-06. Närvarande: Jocke, Kalle, Olle, Pelle, Nille"

5) Rapportera till Sverok. Det tar ungefär en timme per halvår om man är petig. "Ummm... vi är... åtta killar i åldrarna 16-20 år. Vi är... noll tjejer i åldrarna 16-20 år. Vi har hållit... 22 möten under våren. Öh! Gurra! Du ska sätta en kråka här!"
 

Krille

Super Moderator
Joined
7 Feb 2000
Messages
29,539
Location
Mölndal, Sverige
"Jaha? Och du tycker det är lätt?"

Klart mycket enklare än alla rollspel som jag har spelat. Utom möjligen TWERPS. <img src="/images/icons/wink.gif" border=0 width=15 height=15>
 

Honken

Hero
Joined
19 May 2000
Messages
906
Location
Umeå
Jag kan ju bara se fördelar med att vara med i SVEROK.

För det första så blir man med i statistiken, är roligt att veta hur många andra som spelar.

Man får pengar för att man spelar... Inte alla kanske, men ni yngre. Det blir ju pengar som man kan köpa mer spel för. :)

/Honken
 

Rickard

Superhero
Joined
15 Oct 2000
Messages
17,563
Location
Helsingborg
Nej, det är inte jobbigt [ANT]

Fördelar:
× Med i SVEROK, alltså man är en i hopen av rollspelare.. Alltid viktigt IMHO, då andra ser att de inte är ensamma med att spela rollspel..
× Du får pengar.. Inte för att det är mycket.. Nästan ingenting faktiskt men själv spelar jag inte för att få pengar, så det är alltså bara en bonus att få det. *tittar på meningen och inser att jag borde skriva om den*
× Du får rabatt på vissa ställen för att du är medlem i SVEROK.. Konvent och rollspelsbutiker, t.ex.
× Du kan få en ball titel.. Själv kan jag skriva på min anställningsansökan att jag varit ordförande i en förening..

Nackdelar (i stort sett inga):
× Du måste hitta på ett föreningsnamn.. Rätt jobbigt faktiskt.. Vi hade turen att enas om ett lagom menlöst namn som alla tyckte "Det finns iaf. värre"..
× Du måste bokföra.. Hmm.. Jag vet inte.. Såå noga är det inte.. Eller egentligen är det det.. Jobbigt är det i.a.f. inte..
× Du måste ha en hemsida.. Kan vara en fördel om du tycker sådant är roligt.. Jag tyckte det så jag underhåller även vår sida.. Du kan kolla på rollspel.nu:s föreningssidor för att få en hum om hur de ser ut..

Vill du ha mer pengar kan du starta studiecirklar som studerar rollspel..

~ANT betyder "Almost no text", är en utökning från NT är faktiskt helt menlös men [color:448800]Han</font color=448800> sätter dit den ändå
 

walderik

Veteran
Joined
4 Mar 2002
Messages
140
Location
Jönköping
Numera behöver man inte hålla kolla på hur många möten man haft och vilka som varit där. Det gäller bara att veta vilka som är med i föreningen, och det har man väll koll på ändå?
 
Top