Nekromanti Meditation.

GrottrolletNaug

Swashbuckler
Joined
12 Dec 2001
Messages
3,026
Location
Uppsala
Hej

Man kan notera att dom regeltekniska fördelarna för meditation (läka 1 extra trauma per läkeperiod) är identiska med dom i Eon. Väldigt förståeligt, eftersom systemen är kompatibla.
Däremot så är motiveringen inte lika lätt att föra över från Eon till Neotech.

Eon är ju som bekant fantasy spel, där händer fantastiska saker (i vårat perspektiv åtminstone) var och varannan dag. Man kan lätt motivera meditationens regeltekniska fördelar med någon form utav gudomligt ingripande eftersom gudar är en del av Mundanas världsbild.

Däremot så finns inte gudar i Neotechs världsbild, alltså kan man (läs: jag) inte längre motivera den tämligen mirakulösa traumaregenerationen med gudomligt ingripande.

Då är min fråga som följer. Finns det några medicinska belägg för att man medelst meditation läker fysiska skador med dubbel hastighet, eller är det någonting som Neogames bara slängde in för att dom inte ville ha en stridskonstteknik utan regeltekniska fördelar ?

/Naug
 

smagu

Veteran
Joined
20 Jun 2000
Messages
77
Location
Östersund
Varför inte ändra till Utmattning eller kanske smärta istället
om du tycker det känns bättre

Som det heter "Om du inte gillar en regel Ändra" det är Gud (SL) rättighet.

/Smagu
 

ripperdoc

Myrmidon
Joined
17 May 2000
Messages
5,399
Location
Tokyo
Nej, det torde inte finnas någon mediationsmetod som kan läka just trauma. Däremot borde mediation, eller snarare olika typer av massage, utan problem minska mängden smärta och/eller utmattning. Å andra sidan omges stridskonsterna med tillräcklig mystik för att mediation kan vara på sin plats.

/RipperDoc
 
Joined
27 Sep 2001
Messages
1,154
Location
Uppsala
Det finns medicinska undersökningar som tyder på att meditation är nyttigt för hälsan och snabbar upp läkning, men definitivt inte på något så kraftfullt sätt. Det rör sig mest om att ta bort spänningar och slappna av vilket i sin tur höjer immunförsvar och läkande.

Meditation har tyvärr blivit rejält förvanskat i de flesta spel. Fördelarna är snarast att man blir av med stress, uppnår högre koncentrationsnivå och mår allmänt (speciellt mentalt) bättre. Meditation är också ett kraftfullt verktyg för att bearbeta problem med känslor. Men det vore väl inte en lika spännande färdighet...

/Faehrengaust, mediterar oregelbundet
 
Top