Media sprunget ur rollspel .

God45

Champion
Joined
Oct 23, 2012
Messages
11,517
Det finns tydligen 623 romaner eller novellsamlingar officielt släppta som D&D tie-in fiction :gremeek: Det är alltså bara D&D, inte White Wolfs massiva mängd fiktion eller Battletechs eller Warhammer eller... Fan vad mycket det finnsbara officielt. Men bortom det är nästan all fantasy fiktion efter 1980 inspirerad av rollspel.

Sedan har vi små detaljer så som alla datorspel med Hit Points...
 

Dr_Dängrot

Jag är iaf bra på att dricka öl
Joined
Mar 1, 2017
Messages
642
Alla stora MMORPG's så som world of Warcraft , elder scrolls online mm mm torde ju rimligtvis vara i spirerade av DnD 🤔
 

Bolongo

Swashbuckler
Joined
Apr 6, 2013
Messages
2,191
Location
Göteborg
Vi har ju tex alla DnD bokserier och den tecknade DnD - tv-serien och alla DnD Hollywood filmer ,spoofs som the gamers filmerna som bygger på DnD
Vet inte om du räknade in det bland böcker, men det har funnits en uppsjö av officiella serietidningar och album till D&D genom åren.
Och några till Pathfinder.
Inofficiella blir ju ännu fler, om man räknar allt som utspelar sig i en uppenbart D&D-ig värld, och inkluderar webcomics. (Explicita referenser är väl mer ovanligt, kommer bara på Order of the Stick som namecheckar 3e-regler).
 

Tant Ragnar

Swordsman
Joined
Jun 23, 2016
Messages
631
Jag kom på en till, kunskapens pris: balladen om den vilsne vandraren.

Kanske, kanske tales from the loop? Men där är det snarare så att både rollspel och tvserie (och kommande film) är inspirerade av konstböckerna...
 

Jocke

Bäst i rollspel
Joined
May 19, 2000
Messages
3,069
Location
Sthlm
Sanningen om Marika (tror jag det hette) var en SVT serie som anknöt till verklighetsspelet Maskspel, hade ett eget verklighetsspel och många andra kopplingar till Interacting Arts och andra hipsterlajvare i mitten på 00-talet.
 

lupmet

Veteran
Joined
Feb 19, 2014
Messages
86
För att ge ytterligare ett exempel ifrån litteraturen: I de första två böckerna om Skivvärlden rullar gudarna tärning om hjältarnas öden, de hör rasslet av tärningar och sedan händer något slumpartat som att ett troll plötsligt dyker upp helt förvirrat över varför det plötsligt är ute på slätten och inte uppe bland sina berg. Det framgår inte helt tydligt (av mitt minne) om det är ett resultat av slumpmötestabell gudarnas vilja eller något annat att Cohen Barbaren (?) springer på ett övergivet, ont tempel helgat till Givaren av Åtta. (Han är mycket lägligt placerad där för att hjälpa Tvåblomster och Rensvind när de har vägarna förbi, efter en slumpartad helt naturlig händelsekedja.)
 
Top