Marvel Faserip skurkar

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Måste erkänna att jag inte fattar hans namn. White Ape, eller White Gorilla, borde vara mer passande.

Man-Ape är en kille från Wakanda som klär sig som en gorilla istället för en Panter, har Black Panther liknande krafter och försöker ta över Wakanda från Black Panther. Han fick sina krafter genom att döda en sällsynt vit gorilla, äta dess kött och bada i dess blod.

Man-Ape är en ideologisk primitivist. Han vill ta tillbaka Wakanda. Grejen är att efter Black Panther spöat skiten ut honom och landsförvisat honom så gör han istället bara superbrott. Han är typ killen som brukade vara politisk när han var ung men som nu klippt sig och skaffat ett jobb. Det är bara att hans dagjobb är att klä sig som en gorilla och kasta bilar på folk.
Plot hook: Man-Ape har köp sig en ö (eller en grupp öar) på varmare brädgrader o genomfört pappersarbetet som krävs för att de ska räknas som en mikronation (om de inte redan var det o han köpte upp hela nationen). Där samlar han andra Wakandianska expatrioter, o folk som han kommer överens med (Kraven, Calypso), + en massa primitivist wannabes.

Hjältarna blir ditskickade för att spionera, antingen på officiellt besök, turister eller som infiltratörer. De kommer upptäckta en intressant kombination av högteknologi o primitivism, folk fiskar med segelbåt o handkastad harpun, jagar med spjut o pill o båge, nationen är uppdelat i stammar där alla har ärrmarkeringar, o du blir medlem genom födsel, ingifte eller adoption, de flest tar sig fram med häst/motsvarande o vagn. Samtidigt så är den medicinska teknologin toppklass (mycket baserat på wakanda-tek) man har flygande motorcyklar o bilar för utryckning, avancerade försvarsvapen.

Om man vill bli medborgare så gäller det helt enkelt att a) visa upp kunskaper i överlevnad motsvarande en scout-utbildning, kunna första hjälpen, o kunna jaga, fiska eller bruka jorden utan modern teknologi; b) bli in adopterad/ingift in i en av de olika stammarna, o de har sina egna krav o ritualer. Medborgare förväntas betala skatt, som kan ske i natura eller i form av arbete o hjälpa till med försvaret, annars kräver inte staten så mycket av dem. Det finns också en förväntan att man ska syssla med traditionella (eller neo-primitiva) saker (stridskonst, hantverk, dans, etc.) som hobby om du inte gör det som huvudsysselsättning.

Man-Ape hymlar inte med att han har en diktatur där kungen (just nu han) alltid har sista ordet, men förväntas lyssna på representanterna av de olika stammarna innan han gör beslut, o kungen kan bli utmanande på duell för tronen, men endast av en utmanare som har en hel stam bakom sig.

Nu kan SL ta det här på två sett: a) Man-ape har inget fuffens för sig, han försöker skapa sitt ideal samhälle men kommer inte ha något problem att jaga/döda folk han upptäcker spionerar. b) Han har något fuffens för sig. Kanske gör han en Kananga där han har dolda drog plantager o fabriker som han sedan säljer i USA för att försörja nationen. Eller så kanske planerar han att sabotera världens* energi infrastruktur, för att kasta folk tillbaka till medeltiden, så att naturfolk o primitivister återfår sin rättmätiga plats. Eller så kanske gör han droger som gör folk mer djuriska, vilket han sedan säljer på gatan eller bara häller i deras dricksvatten, för att få dem att slita av sig sin mask av civilisation.
* a.k.a. USA för inget av betydelse händer ju utanför dess gränser.

I vilket fall som helst har han nog "missionsstationer" i flera städer där man lär sig att komma i kontakt med sin inre jägare/samlare, kan träna afrikanska (till större delen wakandiska men även andra) kampsporter (med eller utan vapen), lär sig allt scouterna erbjuder men mindre civiliserat o västerländskt presenterat, hjälpa folk skaffa jaktlicens för pil o båge, lära sig grunderna för traditionella hantverk, få schysta ärrmarkeringar. Hjältarnas ungar, skyddslingar, kompisars sådan, eller kompisar kommer förstås att vandra in där o bli nyfrälsta.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mandarin är en faktisk mandarin, han var en högt rankad statstjänsteman i kejserliga Kina innan kommunisterna tog över. Någonstans i samband med kuppen ger han sig av till en hemlig dal som han vet om genom sina position i den gamla regeringen. Där hittar han ett uråldrigt rymdskepp tillhörande en art av drakliknande utomjordingar. Han tar teknologi från skeppet och bygger om den till 10 ringar som han bär på sina 10 fingrar och som var och en ger honom en superkraft. Ringarna fungerar bara för honom eller personer han låter använda dem, han kan teleportera dem till sig och har genom åren använt annan unik teknologi för att göra dem starkare.

Här är stället där saker går åt ett håll som förklarar varför de inte använde serieversionen i filmerna. Killen sätter upp sig som exakt Fu Manchu fast med superkrafter. Han är max yellow peril med vita slavkvinnor, onda kung-fu klaner, kinesiska tempel, opiumbaserade planer, ninjas, en son med chi krafter och spioner i väst. Han är Iron Mans ärkefiende under perioden där Iron Man är max jingoistisk och mest slåss mot kommunister. Grejen är ju att Mandarinen inte är kommunist utan Iron Man slåss mest mot honom för att bevara västerländska intressen. Mandarinen har över åren haft en massa planer och är bäst när han är anti-Iron Man. Som när han sätter ihop sin egen Avengersgrupp för att spöa Tony. Varför ska bara Tony ha polare liksom?

De har under de senaste årtiondena försökt retconna Mandarinen en massa och… Den skiten har inte fungerat alls. Alltså, jag förstår varför de gör det karaktären är problematisk. Men de har verkligen inte lyckats. Det värsta försöket var när han kidnappade en regissör och skulle tvinga denne att göra en film om hans liv där det antyds att han egentligen är son till en missbrukande prostituerad och har tankekontrollerat sig själv till att tro på sin gamla backstory.

Plot hook: Mandarinen erövrar Nordkorea. Vill du veta vad Mandarinen skiter i? Om Kim Jong-Un kärnvapenbombar Japan för att han invaderar. Han rullar in med drakmonster, supersoldater, fotsoldater med lasergevär och börjar erövra. Mandarinens mål är att sätta upp sig som Victor Von Doom. Han framställer sig för folket i Nordkorea som en befriare och lovar: mat till alla, ingen kommer svälta på grund av Mandarinens högteknologiska jordbruksapparatur som kommer rullas ut. Mer rättigheter. Rättvisa lagar. Jobb till alla. Att öppna gränserna mer mot världen. Ordentlig skolgång till alla. Och ett system med Mandariner och tjänstemän precis som i kejserliga Kina, fast med Mandarinen som Kejsare.

S.H.I.E.L.D. och amerikanska regeringen vill låta Mandarinen lyckas till en viss del, främs med att slå ut den nuvarande regeringen, men sedan vill de kuppa honom och införa demokrati. De vill rekrytera hjältarna för detta.

Mandarinen kontaktar hjältarna och vill erbjuda dem höga positioner i sin nya regim ifall de hjälper honom befria Nordkorea. Hans styre kommer vara mycket bättre för folket och hjältarna kommer kanske till och med kunna påverka policy löpande.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mandrill är en absolut skräpkaraktär. Den borde aldrig skapats.

Mandrills förälder blev bestrålad och därför ser han ut som en apa och har sin superkraft. Hans superkraft är att han kan förslava kvinnor genom en kemikalie/feromon som han avger. Han använder det för att bygga kulter, skaffa underhuggare och för att vara sjukt äcklig. Att han våldtar folk är bara text.

Den värsta serien med Mandrill är när han förslavar en massa afroamerikanska kvinnor, klär dem som grottmänniskor, får dem att tatuera sig i ansiktet som Mandrill apor, beväpnar dem med spjut och sedan ska ta över USA med dem som sina arme. Rasistiskt och sexistiskt är inte som choklad och jordnötssmör.

Plot hook: Nej tack.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mangog! Hatet som går! Gudarnas dom! Den levande hämnden! Mangog skapades av hatet från en ond art som slaktades av gudarna och är ett massivt monster med grymma horn på huvudet. Han ser ut som ett medeltida träsnitt föreställande en demon. Han har styrkan från en miljard miljarder varelsers hat! Han blir starkare av varje grymhet gudarna utsätter de dödliga för. Han är domen över dem som ingen annan kan döma. Hans mål är att dra Odinsvärdet vilket kommer starta ragnarök och orsaka universums undergång. Han kan inte dö!

Okej, han är bara ett enorm apokalyptiskt hatmonster. Men det är fränt! Ibland behöver man bara ett enorm hatmonster.

Plot hook: Den där arten som gudarna slaktade? De kanske inte var så genomonda som Odin gärna vill utmåla dem som. De kanske hade vettiga poänger?

Så Mangog löper amok på Jorden. A-teamet av gudomliga sluggers med Hulken, Thor, Hercules, Silver Surfer med flera slåss mot honom men det går inget vidare. Hjältarna skickas samtidigt in i dödsriket för att tala med den döda artens själar och stilla eller minska deras hat för att göra Mangog svagare.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Plot hook: Den där arten som gudarna slaktade? De kanske inte var så genomonda som Odin gärna vill utmåla dem som. De kanske hade vettiga poänger?

Så Mangog löper amok på Jorden. A-teamet av gudomliga sluggers med Hulken, Thor, Hercules, Silver Surfer med flera slåss mot honom men det går inget vidare. Hjältarna skickas samtidigt in i dödsriket för att tala med den döda artens själar och stilla eller minska deras hat för att göra Mangog svagare.
Plot twist: De är genomonda. Oden hade helt rätt. Hjältarna gjorde ett bra jobb men var dömda att misslyckas. Mangogs folk bryr sig inte ens om att Mangog kan bli tagen levande o deras art kanske kan fortleva om de hjälper hjältarna, de är mer intresserade av hur mycket o många han kan ta med sig i sina dödsryckningar.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Manslaughter har kanske den värsta masken i hela Marvel universumet. En lila bandana fast som hänger ner som en vimpel över bara ett öga? Fult! Det är inte ett fantastiskt namn heller. Liksom, inte ens murder?

Han är en mutant som telepatiskt kan göra det svårare att träffa eller ens se honom. Han använder det för att göra legosoldatagrejer. Fast med ett svärd och shuriken för han är 100% den killen.

Ett tag ville han vara med i the Defenders och kidnappade dem för att få gå med. Som tur var för honom var det inte versionen med Hulken, Namor, Silver surfaren och Dr. Strange för då hade han varit ultradöd.

Plot hook: En rad mord har hänt i ett amish liknande samhälle. Folk har bara blivit huggna som av ett spöke! Samhället ber hjältarna komma och se på det för medan modern teknik är förbjuden så är superkrafter inte det.

En av ledarna i det lilla samhället gör Game of Thrones skit för att ta över samhället helt och sedan sälja deras mark till ett oljebolag. Han hyrde in Manslaughter för om det inte finns kameror eller liknande så gör hans kraft honom nästan omöjlig att upptäcka!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Master of the world är ärkefiende till Namors ex-fru Marrina Smallwood och hennes team Alpha Flight. Marrina är en typ av alien som koloniserar andra planeter genom att skicka ut skepp fyllda med ägg till dem. Skeppen kallar till sig den smartaste varelse typen på planeten (så människor på Jorden) via telepati och formar sedan äggen så att de är hälften aliens och hälften som varelsen på planeten. Skeppet som skickades till Jorden anlände för 40000 år sedan. Det gick sönder och regnade ägg över världen. Trots detta landade det och kallade till sig den närmsta människan. Detta visade sig vara jägaren och samlaren som skulle bli Master of the world.

Master var en elak grottmänniska som var girig och mordisk så hans stam kastade ut honom. Han kom till skeppet efter att han kallats telepatiskt varpå skeppet dissekerade honom medan hans hjärna hölls levande och han kände alltihop hända. Sedan hände ingenting för det fanns inga ägg på skeppet att göra något med. Master var en levande hjärna i tiotusentals år och lyckades ta över skeppet och bygga en superkropp till sig själv.

Master of the world har alltså superkrafter, teknologi långt bortom den som någon människa har och all mänsklig kunskap ovanpå det. Men han vill mest hämnas på Namors exfru och förstöra för Kanada. Vilket jag älskar! Det är okej att vara extremt småsint som superskurk!

Plot hook: Master of the World har bestämt sig för att verkligen skada Marrina genom att förföra hennes ex-make Namor, få honom att gifta sig med Master of the world och sedan mörda honom! Namor är sitt vanliga överkaxiga och kåta jag och tycker att hans exfru mest tramsar så han lyssnar inte på hennes varningar.

Hjältarna dras in när de bjuds in till Namors bröllop. Master bjuder in en massa superskurkar som sina gäster. Kan de rädda Namor?! Och kommer Sabertooth hinna äta upp all den veganska dippen innan de hinner till buffen?!
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Master Menace/Dr. Emil Burbank är en Lex Luthor expy. Okej, en gång gjorde Marvel och DC en grej där de hade en nästan crossover. Justice League slåss mot en grupp inte Avengers från en annan planet. Avengers i ett nummer som släpptes ungefär samtidigt slogs mot The Squadron Supreme som var inte Justice League. Squadron Supreme karaktärerna var dock ganska bra designer allihop så Mark Gruenwald använde dem när han skriver en fantastisk serie om en supergrupp som menar väl och därför tar över världen. Master Menace är deras Lex Luthor.

Master Menace är en galen vetenskapsman som vill ta över världen med sin supervetenskap. Han har en version av kraftrustning som Luther har när han slåss mot Stålmannen.

Det finns en grimdark mindre mäktig version av Emil Burbank från den grimdark Supreme Power dimensionen/serietidningen som var en grej samtidigt som Ultimate universumet. Det är dock inte honom vi talar om här.

Plot hook: Jag vill göra planen Lex Luther har i någon av filmerna där han tänker skapa nytt land för det är det enda de inte gör mer av, fast med en twist. Så Master Menace använder en tidsmaskin/dimensionsresemaskin för att skapa nya tidslinjer av en annan dimension och sedan plundrar han dem. Om och om igen. Han har valt en verklighet utan superhjältar som kan stoppa honom och sedan ändrar han en liten detalj så att en ny tidslinje skapas. Typ, han får någon att äta en annan frukosr. Sedan åker han till den nya grenen av tidslinjen, mördar alla människor där med supervapen och stjäl alla de lätt åtkomliga resurserna på planeten. Sedan gör han det igen. Det är bara ett massivt kosmiskt brott som han gör varje vecka.

Kan hjältarna stoppa honom innan han mördar fler miljarder människor?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Så… The Authority? =D
Alltså, ja! Fast The Authority är bättre! :D

Så grejen med The Authority är att de vet vad de sysslar med och är radikala med vilje.

I Squadron Supreme så går supergruppen som tar över ”Det är vår plikt som hjältar och amerikaner att använda tankekontroll maskinen på alla! Det är det enda sättet att skapa den perfekta världen!” och de bara rullar över allt motstånd mot den idén och ser typ ner på folk som är mot dem. ”Du skulle förstå om du var lika moralisk som jag! Men oroa dig inte. Du kommer bli mycket lugnare efter vi använt maskinen på dig.” Så när saker börjar gå fruktansvärt fel, för hur skulle det inte kunna göra det?, så bara blundar de för problemet och kör över folk eller låter folk komma undan med monstruös skit. Attityden är alltid ”Ho hum, måste superhjälta och rädda dagen!” eller ”Det är otrevligt men det är ju mitt jobb.” ända tills allting kollapsar.
 

Gamiel

Swordsman
Joined
22 Dec 2013
Messages
492
Location
Stockholm
Alltså, ja! Fast The Authority är bättre! :D
Eh, jag behöver läsa om båda för att vara het säker, men vad jag mins så lider Authority lite för mycket av titta-hur-hårda-o-"realistiska"-vi-är (o det är bara under första volymerna, innan det går utför), vilket Squadron Supreme inte har.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mastermind är en mutant med kraften att skapa helt realistiska illusioner som påverkar alla sinnen (förutom doft). Han använder den för att få sig själv att se super het ut, han kan göra sig själv osynlig också.

Grejen med Mastermind är att han är försiktig och sadistisk så han slutar ganska snabbt vara med i Magnetos Brotherhood och går istället med i The Hellfire Club. För där är risken att man måste vara i en öppen strid där någon fryser in en i is är lägre. Han använder sedan sina illusioner till subtila manipulationer och hjärntvättning. Hans största bedrift där är att lyckas hjärntvätta Phoenix till att gå ned i klubben och förråda X-men genom att konstruera ett helt tidigare liv åt henne. När hon skakar av sig det tar hon dock första steget mot att vara Dark Phoenix och förintar hans psyke.

Mastermind har varit död ett tag i serierna men han har en dotter med samma krafter, samma kodnamn och samma M.O. Han har återupplivats alldeles precis men vi har inte sett något av honom i serierna efter det.

Plot hook: Mastermind och Mastermind har bestämt sig för att duellera om vem som ska få behålla namnet med hjältarna som spelplan. De har valt varsin hjälte och den av dem som kan driva sin hjälte till att döda en oskyldig först vinner och får behålla namnet. Ni vet, som en förälder/barn bonding aktivitet.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mauler är en ganska generisk Iron Man liknande rustning som är byggd med piratkopierad Iron Man teknologi. Namnet är fantastiskt dock, det är en förkortning av: Mobile Armored Utility Laser-guided E-beam, Revised. Vilket är det hårdaste tänkbara faller av ”Vi hittade på namnet först och vad det skulle stå för sedan”. I alla fall, Mauler rustning skulle massproduceras och säljas till militären men där var en skandal när chefen för företaget försökte lura en anställd på hans pension och den anställde löpte amok med rustningen. Efter det har den använts av lite legosoldater och så.

Under Armor Wars när Tony Stark jagade ner all tech som piratkopierats av hans rustning gav Mauler piloten bara upp. Du kan inte slåss mot Iron Man med Mauler rustningen! Den är på slåss mot Daredevil nivå!

Plot hook: Vid ett tillfälle beslagtar hjältarna några Mauler rustningar. Det finns liksom inget ställe att göra sig av med olaglig tech så de skräpar mest runt någonstans bland deras prylar. Det är tills en skurk sätter av en kraftdämpande bomb i staden. Bombens effekter varar bara i 24 timmar och fungerar bara en gång per person, men 24 timmar är en massa tid för skurken att begå brott ostört. Hjältarna måste sätta på sig Mauler rustningarna för att ha en chans. Så det är våra hjältar utan krafter i skräpiga begagnade Mauler rustningar de inte är vana vid mot skurkens styrkor.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Maximus är den onda brodern till Blackbolt som är kung över the Inhumans. Maximus krafter är att han är superintelligent och har tankekontroll men är vansinnig som en sidoeffekt av terragen mutationen som gav honom hans krafter. Han håller hela tiden på med lömska planer, öppen terrorism och förräderi mot the Inhumans. Han har gröna kläder på sig.

Så den smala mentalt fokuserade brodern till en muskulös hjälte från en gömd art av supermänniskor? Jupp, han är Loki light. Du kan inte tro det inte är Loki!

Okej, så här är vad jag tycker är intressant med the Inhumans och som Maximus är skurken som lyfter fram. The Inhumans är naturliga supermänniskor (de renblodiga alltså). De är en art av Captain Americas så att om de typ går till gymmet två gånger i veckan är de på OS mänsklig nivå och kan lätt lyfta ett ton. Tränar de rejält är de starkare och snabbare än det. De lever i 150 år allihop. De har supertech. Men ändå gasar de sina barn med terragen mist som ibland ger krafter men lika ofta fruktansvärt muterar dem. Maximus är helt sjötokig och ond på grund av terragenet. Och folk bara fortsätter gasa sina barn! Hade du gasat dina barn med något som kanske förvandlar dem till ett sjöodjur eller gör så att de inte kan prata? NÄR DE REDAN HAR SUPERKRAFTER?!

I alla fall. Maximus grej är vansinniga superskurksplaner som han inte straffas ordentligt för eftersom hans bror är kungen. Och lite för att killen är galen för att hela hans samhälle är en kult.

Plot hook: Maximus sluter en pakt med Skrullerna så att när barn går in för att bli Terragen gasade så bytas de ut mot en Skrull formbytande alien. Inhuman barnen lärs upp och används som jannisar supersoldater av skrullerna. Skrullerna bland the Inhumans hjälper Maximus att ta makten. Hjältarna dras in när de ser en Inhuman dö i en olycka och… HAN VAR EN SKRULL! Hur många Skrulls finns det bland the Inhumans? Vem bland dem våga hjältarna tala med?
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Okej, så den här karaktären heter Looter och inte Meteor Man. Han kanske har kallats Meteor Man någon gång och hans krafter kommer från meteorer. Men han är Looter. Så därför är han här i den här alfabetiska listan.

Norton G. Fester var en dålig forskare och uppfinnare som råkade andas in gas från en viss typ av meteor och fick superkrafter! Han är stark, kan hoppa jättehögt och är svår att skada. Vad göra med nyfunna superkrafter? Man bygger en osannolikt cool dräkt, en hög gadgets (vissa av dem fungerar inte ordentligt men bättre att ha något som fungerar lite än inte alls) och börjar sno saker. Han behöver också sno mer meteoriter för hans krafter försvinner om han inte kan andas in mer gas.

Looter är great för han är typ en inbrottstjuv. Han vill inte skada någon, han vill inte ta över världen, han kommer inte tortera något utan han vill bara stjäla saker. När han dyker upp är det ett kul äventyr!

Plot hook: Så under en rad pågående utredningar/strider/kriser stjäl Looter en massa högteknologiska grejer. Detta ska framställas som ”Det finns en undre värld av superskurkar! Det är inte bara the big stuff hela tiden!”. Och sedan bygger Looter en meteormagnet. Vilket hade varit tramsigt om den inte fungerade! Så flera stycken enorma meteorer har riktat in sig på Jorden! Looter säger att det är okej, det här är hans stora plan och hans sätt att bli en hjälte. Superkrafter till alla! Meteorerna innehåller gasen som gav honom krafter (tror han) och de kommer stoppas av hans meteornät. Problemet är att nätet däremot inte alls verkar fungera! Det ser skräp ut och tekniken bakom är suspekt.

Grejen är att Looter har helt rätt. Lyssnar man bara på honom kommer alla i staden få tillfälliga (i typ en månad) krafter och allt kommer vara ganska trevligt. Lägger sig hjältarna i och förstör saker kan saker däremot bli… Apokalyptiska.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Okej så Colossus i X-men en stor rysk kille som kan förvandla sin hud till metal. Han är lätt den snällaste och mest klassiskt heroiska personen i Marvel. Han har en ganska känd lite grimdark anti-hjälte syster vid namn Magick som kämpar med sina (bokstavliga och metaforiska) demoner. Och sedan har han en nästan helt okänd bror till vid namn Mikhail Rasputin (för han vill inte ha ett mutantnamn tydligen) som är ond. Men det är inte Mikhails fel! För ni förstår, Rasputin syskonen är de sista ättlingarna till Grigori Rasputin. Ja, Russia's greatest love machine lover of the Russian queen Rasputin. Varför gör det Mikhail ond? Jo, för i Marvel var Grigori inte bara en trohelande lurendrejare utan en satanisk trollkarl! Han har förbannat sin blodslinje så att när det bara finns en kvar av dem så kommer Grigori ta över deras kropp och leva igen!

Okej, så Mikhail var en kosmonaut vars skepp sprängdes av Ryssarna själva för att få honom att använda sina vaga men supermäktiga dimensions resande/manipulera energi och materia krafter. Så Mikhail teleporterade till en annan dimension och hade äventyr där tills X-men drog ut honom i vår verklighet.

Så, när man läser serierna verkar det som att Mikhail var en förvirrad karaktär som gjorde slumpat onda saker som att skapa en mutant kult av socialdarwinism, jobba med Dark Beast, ge sin syster the legacy virus (det är typ aids men påverkar bara mutanter) och vara elak mot Colossus. Men i retrospect vet vi att det var Grigori som influerat honom! Till slut reser Mikhail till en dimension man inte kan återvända från och där man inte kan dö så att Grigori aldrig kan komma tillbaka.

Mitt favorit Mikhails ögonblick från serierna är när han förvandlar en snubbe till ett levande träd och bara dömer honom till ett levande helvete utan att riktigt veta vad fan han sysslar med. Det är väl så det är att ha en demon trollkarl i passagerarsätet som drar i ratten hela tiden.

Plot hook: Colossus och Magick är ”döda” eller ur dimensionen vilket har triggat att Grigori har tagit över Mikhails kropp. Tur att han är i fängelsedimensionen va? FEL för ett Tzar byggt magiskt supervapen har aktiverats i Ryssland och kommer döda oss alla i vågor av demoner! Hjältarna måste bryta sig in i fängelsedimensionen där Rasputin är och få honom att berätta hur man stänger av supervapnet. Men dimensionen är fylld med fasor från både rysk folktro och biblisk apokryfa som Rasputin frammanat för att bryta sig ut själv. Målet är att pumpa Rasputin på infon och sedan lämna honom i fängelsedimensionen.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Misfit är en kille vid namn Mitchell Godey som fick superstyrka/tuffhet av en kille vid namn ”The Powerbroker” som är en skurkdoktor som ger folk superkrafter mot pengar. Men något gick fel med procesen som gav Misfit krafter och hans kropp är helt sned. Han har en jättearm med en massa muskler och en normal arm med mera. Han går med i en superskurksgrupp och slåss lite med West Coast Avengers där USAgent spöar skiten ur honom en massa.

Det finns genuint inte mer att säga om karaktären och hans krafter är att han är generiskt stark, tuff med inga separata krafter bortom höga stats. Han är SJUKT stark för att vara en street level kille dock.

Plot hook: Misfit är utsläppt från fängelset och har inte begått några fler brott på ett tag så han har inte en övervakare eller något sådant längre. Han blev bara dömd för misshandel så det var inte ett superlångt straff. Men han har listat ut ett sätt att använda sina krafter för att bli rik utan att behöva slåss mot någon. Fortfarande super olagligt, men ingen klädd som en flagga kommer spöa upp en över det.

Han kastar bevismaterial ut i rymden.

Alltså, det är en överdrift. Han kastar saker så snabbt och hårt att det mesta han kastar förintas när det lämnar atmosfären. Kroppar ÄR svårare. Men styckar man dem först kan han kasta upp typ en arm i taget omloppsbana. Men har du en pistol/knark/laptop du måste bli av med? Misfit kastar ut det i rymden till dig.

Vid ett tillfälle kastade han en bil superlångt ut i havet istället. För han är inte stark nog att kasta en bil ut i rymden.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mister Fear är en kopia av DC Comics Scarecrow. Skräckgas och en läskig mask? Check. Exakt Scarecrow. Jag vet varför, Daredevil är ”The man without fear” så en skräck baserad skurk är logisk. Men det här är exakt Scarecrow.

Det finns fyra personer som haft dräkten på sig och använt identiteten Mister Fear, personen med regler i FASERIP är Alan Fagan som är den minst intressanta av dem. Han är bara brorson till killen som uppfann skräckgasen från början och använder den till att vara en generisk skurk. En av de andra Mister fear killarna har en fantastisk storyline i serierna där han lyckas förstöra Daredevils liv genom att sakta öka pressen på honom och alla runt honom innan han blir gripen och slängd i ett normalt fängelse (för han har inga krafter) men där han använder skräcken till att nästan öppet härska över fängelset från insidan. Det är en av de största ”Jag vann! Fuck you!” ögonblicken i Marvel. Men det är inte den här killen.

Fagan har mekaniska problem också. Han är en absolut mes så blir han träffad är han knockad men det är fine för hans grej är att gasa hela områden i strid med hjälp av sin gaspistol… Förutom att gasen lättare har effekt på fysiskt svagare offer och påverkar dem längre. Så just hjältarna som han inte kan slåss mot är de som hans gas inte fungerar mot. Hade gasen angripit baserar på offrets psyke hade det varit effektivare men även mer tematiskt passande.

Plot hook: Okej, så Mister Fear har under falskt namn startar en klinik för psykiskt sjuka barn där han använder skräckgasen som peyote. Målet är att helt utrota skräck, ångest och depression hos sina patienter/offer. Han stoppar in ett par av dem i ett rum dekorerat med makabra/obehagliga målningar och gasar dem med skräckgasen tills den slutar ha effekt på dem. Gasen kopplar ihop deras nervsystem och gör att de upplever sina egna och de andra barnens fasor. Barnen är efter behandlingen emotionellt lobotomerade. De gör vad de blir tillsagda, deras betyg är bra för de gör exakt vad de blir tillsagda och de är lydiga men de är helt tomma på insidan. Skräckgasen har helt skrapat bort deras mänsklighet.

Stadens myndigheter, föräldrar och andra älskar det! En snabb, billig behandling som ger väl anpassade barn på typ en vecka? Varför inte skicka dit alla barnen som ens har lite problem?

Hjältarna blir indragna när de kommer i kontakt med ett barn se träffat tidigare och det uppträder… Fel.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mister Hyde är fantastisk för han är den här vidriga, giriga, kåta, slemmiga, köttsliga jättekillen som man liksom kan lukta när han är på sidan. Jag vet att ”Doktor är besatt av Dr. Jekyll och Mister Hyde boken så han skapar drycken på riktigt för att bli Mister Hyde” låter som skit men det bara fungerar! Också, doktorn är inte ett dugg moraliskt renare eller snällare än när han är Dr. Calvin Zabo, han är samma kille när han druckit sin dryck som när han inte gjort det är fantastiskt. Han är bara en större superkraftversion av sig själv och det ger honom självförtroendet att vara en torterande mordisk superskurk.

Så drycken? Det är en testosteronblandning. Zabo är en hormon expert. Och drycken? Inte bra för dig. Så han dricker bokstavligt talat toxisk maskulinitet! Det är inte subtilt. Det är canon att han dricker drycken för att ha sex med prostituerade och det antyds hårt att han inte kan få upp den annars.

Hyde är kraftmässigt en light hulk vilket är en bra position att ha en skurk på. Han slåss först mot Thor men har också varit en skurk åt Avengers, Thunderbolts och var den första skurken för nya Ghost Rider. Oh, och han är pappa åt hjältinnan Quake som har krafter för att han var i sin Hyde form när han hade sex med hennes mamma.

Poot hook: Mister Hyde väntar tills hjältarna är iväg på något uppdrag och sedan invaderar han deras högkvarter. Han tortyrmördar deras anställda/sidekicks/vänner. Han skiter i deras soffa. Han sätter av supervapen som de har beslagtagit och han bara förstör skit. Och sedan sticker han, dricker drycken så att han inte är Dr. Hyde längre, och försvinner i staden. Han bara fortsätter med det här, när hjältarna är försvagade/iväg/upptagna siktar han in sig på det de älskar och förstör det. Han kan också anfalla en sårad hjälte på sjukhuset eller liknande. Han är inte så mycket en plot point i sig utan mer bara någon som förstör för hjältarna från skuggorna på det mest personliga och äckliga sättet. För det får honom att känna sig som en stor man att göra det.
 

God45

Estet-Conan
Joined
23 Oct 2012
Messages
13,238
Mister Sinister är en av de där karaktärerna där det är svårt att veta vad man ska prata om? Hur mycket ska man prata om den kreativa bakgrunden kring skapandet av honom och hur mycket ska vi prata om karaktären i serien? Jag tänker hålla mig gansk hårt till vad som dyker upp i serierna med ett undantag och det är att notera att anledningen till att Mr. Sinister ser överdrivet skurkig ut med en vansinnig mantel, frankenstein vit skin, svarta mummie bandage över kroppen och hans namn kommer ifrån att han först var menad att vara en fejkad superskurk påhittad av ett barn i serierna. De gick inte alls till det stället i de faktiska serierna, men jag känner att det är relevant kontext till varför karaktärens bakgrund är i sådan kontrast till hur han ser ut och hans namn.

Så Mister Sinister är Nathaniel Essex, en forskare och kollega till Darwin som blir besatt av mutationer och naturligt urval när hans son dör från medfödda missbildningar. Nathaniel knäcker DNA, mutanter och alltihopa som resten av Marvel universumet inte skulle lista ut förrän i nutid redan på 1850-talet. Hand sätt att göra det är superskurkiga dock, han hyr in hantlangare han kallar för ”marauders” för att kidnappa folk han kan experimentera på. Det är de hantlangarna som hittar Apocalypse och väcker honom. Apocalypse använder sin teknologi för att aktivera Essex latenta X-gener och gör honom till en artificiell mutant.

Sinister är sedan en bakgrundsspelare i Marvel universumets skuggvärld och vetenskapliga mörkare sidor. Han samarbetar med alla tidiga galna vetenskapsmän du kan tänka dig och lyckas inte bara göra att han själv inte åldras men också så att han har fler krafter. Han skaffar nya generationer av marauders med mer och mer superkrafter och har sina tentakler så spridda han bara kan. När mutanter blir offentlig kända är han redo att öka takten på sitt arbete. Under den här perioden utvecklar han också en fascination för Summers blodslinjen av mutanter eftersom han tror att deras DNA är nyckeln till att skapa perfekta mutanter. Det har lett till att han lagt sig i bland annat Cyclops liv med helt vansinniga planer.

Sinister är i konflikt med X-men och the Brotherhood eftersom Sinister inte ser mutanter som individer. Hans mål är abstrakt att skapa en perfekt art och han tror mutanter är nyckeln till det, men han bryr sig inte om ifall han måste tortera tusen bebisar till döds för att uppnå det. Men det är inte ens problemet, problemet är att det inte finns någon perfekt art och han kommer aldrig någonsin sluta. Så han är en ond socialdarwinistisk cancer som alltid kommer tillbaka och aldrig kommer sluta.

Plot hook: Teknologin som Sinister använt för att göra att han inte åldras borde fungera på alla mutanter. Han har läckt det faktum att han har teknologin på sin rymdsatellit och det lockade in en grupp mutant hjältar som försökte stjäla teknologin. Nu torterar Sinister dem och försöker skapa klonsoldater med deras krafter. Hjältarna måste dungeon crawla genom Sinisters onda satellit laboratorium för att rädda dem innan det är för sent!
 
Top