Varulv [Mäster Ulv] - Runda 2

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
@fjodorsenuba

Jag tycker att det som är rödande med ditt spel är sådant här:Här får jag en känsla av att du vill garantera dig från misstankar. Det behöver inte betyda att du är ulv, men det är i mina ögon ulvigt att agera så defensivt. Jag läser dig (kanske felaktigt) som at du skriver: "Jamen, nu har jag ju gjort allt jag kan, vad mer kan ni begära?!" och Genesis önskan var nog att du skulle skriva mer, rent generellt.

Dvs det är ulvigt att lågflyga och vara passiv. För att lättare kunna bedöma dig vill genesis att du ska delta mer i spelet.

Det är första gången vi spelar och jag vill inte vara onödigt hård och otrevlig mot en ny bekantskap, så jag hoppas att du ser mitt inlägg här som mitt sätt at hjälpa dig att förstå hur jag tänker. :D

********************************

Basses tips till paranoida bybor

Hörni, jag vet att det kan kännas jobbigt när man får blickar på sig och måste förklara än det ena och än det andra, men kom ihåg att bybor vinner med bybolaget. Att jag som bybo röstas ut gör inte så mycket om byborna vinner! Laget före jaget, är min devis i det här spelet! Tona ned egot!

Tvärtom kan det vara ganska bra att uppmuntra till ett aktivt deltagande bland annat genom krångliga frågor och uppnosiga misstankar: ulvar kommer garanterat att akta sig för sådant och blir då lättare att identifiera!

Så nästa gång någon skriver att du är "rödish-gulish", och du känner dig attackerad, räkna till tio - andas - och fundera lite på vad personen använder för argument. Vad är kärnan i själva anklagelsen? Ulvar kommer oftare ha ganska grunda anklagelser, är min erfarenhet.
Bra tips Basse.
Jag måste jobba på det där med att andas å räkna till 10😇 osv
Jag är aktiv i allafall och försöker det får du ge mig…
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
Empi R1 #162 gör du en genomgång av möjliga val.
Jag kan inte överblicka om den stämmer men för mig är sånt där skitbra att nån smart lägger upp för att reda ut tänket.
Nu har folk trillat av, vilket gett oss mer info, så då kanske du kan uppdatera tänket och få respons påt av byn.
 

Konrad Konvalj

Myrmidon
Joined
6 Jan 2010
Messages
6,035
Location
Norrland
Sidd said:
 • därefter tåg av många mot Impetigo (som det är svårt att värja sig mot och jag förstår att jag kan ju inte ligga kvar själv på scumBasse…)
Kan du fördjupa dig lite?
Är det svårt för dig att ligga kvar med en röst på den du pingar som ulv? Alltså, ligga kvar på Basse?
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
Kan du fördjupa dig lite?
Är det svårt för dig att ligga kvar med en röst på den du pingar som ulv? Alltså, ligga kvar på Basse?
Nu känns det ju lite som att det är bara jag som spammar så det är väl dax att ni andra får ta plats. (Och ni slipper mittbrus)
Men (jag kanju inte låta bli för jag tycker det är kul) du frågar ju så jag tycker det är vettigt för byn att jag svarar:
Mitt case mot Basse är ju inte nåt säkert alls (kom igen det är R1) och mer lite märkligt beteende här å där…
Jag har flera gånger fått skit för att jag har haft egen agenda och legat själv med röst på nån för att jag stått på mig, så det har jag i bagaget när jag nu fick just den frågan. Vidare har jag svarat tydligt på varför jag valde att byta till Impetigo; se R1 #205

Allmän iakttagelse efter R1: De gammla stora erfarna hästarna vågar knappt röra eller pressa varandra, förutom att vara på Larsson då. Mest hugg och röstningar på de mer färska forumspelarna…nått att ha med i tänket! Eller tror ni på allvar att det är Martin, Fjodor och Sidd som driver det här…
Kommentar KK?
För du behöver delta mer om du ska hjälpa till
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,779
Location
Stockholm
Vad har vi då med oss från Genesis och Impetigo? Jo!

Det ser ju ut som att jag ryker i morgon. Jag hinner kanske kika in en stund på förmiddagen, troligtvis runt 11.35 så det blir inte tid för att vända några drev då.

Jag hinner inte läsa tillbaka men tror att det kan vara värt att fundera på vilka ulvar som hoppat på drevet mot mig, jag tror att det finns en eller två med tanke på hur hårt drevet slog ner.

Framför allt vill jag lyfta Sidd. Han hoppar på drevet sent när det var ett reellt alternativ att Larsson skulle ryka och hans officiella (!) motivering var en tillbakakaka (han röstade på mig framför Larsson för att jag röstat på honom😳. Detta var hela förklaringen). Jag vill påminna om att Sidd har en bekräftad historia av att tillbakaka som ulv.

Jag tycker Basse gör en liknande alibimotivering sent för att ligga med rösten på mig, men sen måste det påpekas att ingen har presenterat nåt särskilt solitt case: Jag grönade inte automatiskt xyas, jag var för långsam med outningen, jag blev för defensiv när jag fick allas röster på mig plötsligt… it’s all circumstancial. Så klart. Och det finns ju fler bland oss som gjort samma saker denna rundan men där det inte föranlett något drev.

Jag tror att det jag ryker på är att xyas är i det närmaste bekräftat grön och har bestämt sig för att jag är varulv. I hans nästan bekräftade grönhet läser man då omedvetet också in att han har rätt i sin anklagelse mot mig (man tänker lite xyas vs. Impetigo vilket ju är en falsk uppställning, båda är ju (nästan bekräftat) gröna.

Många upplyfter därför xyas anklagelser till (nästan bekräftade) sanningar och sen hoppar ett par ulvar på och nickar med entusiastiskt tills det blir en liten pöbel med hötjugor som sjunger ”det vi inte förstår kan vi inte tycka om!” Medan de tågar mot min ensamhetens fästning där jag vankar av och an i min sal, mumlandes ”det finns ingen paranoid siare…”

Så, i morgon vet ni i alla fall att Empiricus må vara naiv och galen, men han är i alla fall inte paranoid!

Ave atque vale!

PS. Rösta ut Sidd, Larsson, Basse, och om det fortfarande finns en ulv kvar så rösta ut martin3, teonorstuga eller vad han heter och sen kk. Segern i en liten ask!
Försöker få igång ett drev mot Sidd.

Det vet jag inte om jag tycker. Jag fokuserade i går kväll på att försvara mig, var sugen på att tillbakakaka på nån när rösterna mot mig stackades upp men det brukar ju inte vara så produktivt.

Sidd har varit röd från början och fortfarande bland de klart rödaste.

Sidd är ju svårläst men jag tror att min track record av att misstänka ulv-sidd är väldigt gott (se senaste spelet till exempel där Sidd var ensam ulv och jag var ganska ensam om att peka på hams ulvighet (förvisso för att byn var distraherad av att rösta ut mig just då😎)).

Jag jobbar mycket denna veckan så har fått läsa ikapp oite kursivt under kvällen men tycker att genesis analyser av poängen varit väldigt bra. Även korpas och empis arbete har varit bra. Jag har inte hunnit nagelfara resonemangen men tycker att de verkar hålla bra. De stämmer också ganska bra överens med min magkänslelista, sammantaget blir det så här:

Gröna:
Xyas
Empi

Grönish:
Genesis

Gula:
Korpa
RasmusL

Orange:
Basse
Konrad

Röda:
Martin3
Fjodorsenuba
Larsson
Sidd

Jag hänger inte riktigt med i dreven men jag antar att jag behöver byta röst till Larsson för att se om det kan tvinga fram nya ställningstaganden. Sidd eller Larsson kvittar lika för min del.

RÖST: LJSLarsson
Åter igen Sidd men byter till Larsson för att försöka leva. Rimligt, men Sidd-misstanken kvarstår.

Ok, försöker hinna med några fler sista tankar:

Basses ”gräv” om vilka som diskuterat valda ulvar är nonsens och det enklaste sättet att förstå det är att han smular för att läggaen sen röst på mig om det bmir jämnt mellan mig och larsson.

Förta skriver han typ ”hmm, undrar om det kan finnas nåt med datta med attvälja ulvar… (jag som vet vad som skrivits vet ju att jag är en av få som lyft att jag skulle välja medulvar som mu så jag läser de redan då som att han bygger upp för att rösta på mig)

Sen kommer typ ”jag ska nog titta närmare på
Vilka som pratat om detta…”

Sen till slut ”det finns ju några alternativ, t ex impetigo…”

För att till slut ta bort sin röst feån mig ”dtta äär så svårt” och sen lägga tillbaka den där den behövs.

Jag läser det som ett försök att få en dynamisk tankegång fram till en röst på mig. För caset ”alla tycker att det är bra att välja ulvkompisar är misstänkta” är bara korkat.

Bybo-basse brukar alltid också skrive minst ett inlägg som börjar med ”hörrni” och som vädjar till mjuka värden. Det har jag inte sett denna rundan. Ulvbasse brukar inte skriva såna inlägg.

Sidd måste ju ut även om han råkar vara bybo.

Det är ju larsson som skyddas av sidds och basses krumbukter så han blir ju guilty by association (jag tycker att sidd och basse exponerar Ig en hel del om dmuna teorier om dem stämmer, dt hade de inte gjort för
att skydda en bybo förstås) Jag hade inte röstat på larsson själv annars om jag haft nåt val. Då tycker jag fjodorsenuba och martin3 är lika intressanta tror jag.

Beröringsskräck tror jag kommer bli högintressant att analysera, likaså drevet mot mig som jag sagt tidigare.

Bra att börja analytiskt med matte för att se vilka kombinationer som är möjliga och sen lägga på röstmönster. I tredje hand psykologi. Genesis arbete där har varit utmärkt, även
Om jag fortfarande inte hunnit skärskåda det.

Farligt om analysen förvanskas vilket ulvarna kan göraöka med, jag tyckte spontant fjodors analys blandade logik och känsla på ett sätr som ställde till det men det kan mest ha varit en känsla, inte skärskådat siffrorna som sagt.

Och som sagt, när jag blir grönad har ni en belräftad 3-poängsförmåga utamför spel, det verkar ju som att genesis matte går att använda för att få fram en matematisk ordning snarare än en purgatorisk för att rösta ut folk.

Byn vinner detta lätt! Forza!

/Bombastic out
Mot slutet breddar Impetigo sitt case till att innefatta Basse med Sidd. Jag är inte helt säker på att jag förstår Larssons "guilt by association"-grej här, har inte riktigt reagerat på att de skulle skydda Larsson men Impetigo ser kanske något jag missar. @Xyas och @Empiricus, förstår ni vad det är han är ute efter?

Sammanfattningsvis är det press mot Sidd och Basse, och ett argument om att LJSL skulle vara röd om de är röda.

Vidare till Genesis:

Detta inlägg skulle jag vilja lyfta fram. Att som vanlig sketen bybo missa den här detaljen i sitt roll-PM känns ju ganska svårt. Det är ju typ det enda som står, förutom en kort förklaring på att man är bybo. Det här i kombo med Sidds övriga beteende (jag tycker han spelar mer i mittfåran än han brukar som bybo. Han brukar ha någon åsikt som är ganska oberoende och hålla på den, men hans misstankelista är ganska mycket en lista på folk som byn i allmänhet misstänker) gör att jag känner mig motiverad att rösta på honom. Inser att det är lite sent, men jag tycker nog detta är rödare än både Larsson och Impetigo just nu.

Röst: Sidd
Genesis var också efter Sidd. Sidd spelar virrigt och verkar missförstå en del kring spelet men just i och med att vi hade en så lång dialog om outandet (vilket bör ha fått Sidd att kolla sitt PM) så är Genesis resonemang bra.

Min rangordnade lista just nu, från rödast till grönast.

 1. Larsson
 2. Basse
 3. Sidd
 4. Impetigo
 5. Fjodor
 6. KK
 7. Rasmus
 8. Martin
 9. Korpa
 10. Empi
 11. Xyas
 12. Genesis

Typ så. Med lite osökerheter, framförallt i mitten. Jag är inte lika säker på Impetigos rödhet som andra är. Jag håller med om att hans förhalande var rödande, men det är nog det enda, och det känns heller inte så olikt honom att brusa upp sig på det sättet. Minns hans dust mot BDG i Häxmästarnas rådslag. Basse tycker jag har kommit lite billigt undan. Hans mjuka spel och hållasigundande är inte alls likt honom, och han brukar ju gärna fejka sig upptagen när han är ulv. Samt försöka charma sig in.

Korpa är lite lurig. Hon känns alltid så helgrön, men jag har aldrig sett henne vara ulv, tror jag, så det är svårt att bedöma.
Här har Larsson seglat upp som rödast, därefter Basse, därefter Sidd.

Om vi kollar på röstläget:

Röstningen R1
Impetigo (7) Fjodorsenuba, Xyas, RasmusL, Sidd, Martin3, Basenanji, LJSLarsson
LJSLarsson (5) Konrad Konvalj, Korpa, Impetigo, Empiricus, Genesis

...så hittar vi mycket riktigt dessa tre på Impetigo-sidan. De två största kritikerna av Larsson, Basse och Sidd är alltså döda, utan Basse och Sidd hade Larsson rykt. Jag har svårt att få ihpo posterna om röstordning, kan du komplettera med en ordning här @Empiricus om du har det tillgängligt, min gissning är att Sidd, Basse och LJSL hoppar på Impetigo-tåget när det börjar bli hett om öronen för Larsson. Är jag fel ute?

@Sidd @Basenanji @LJSLarsson det här är rödande på många sätt, ni behöver förklara er och prestera bra case, annars är i alla fall jag benägen att gå på genesis och Impetigos linje.

Min röst på Sidd ligger bra där den gör.
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,779
Location
Stockholm
Nu känns det ju lite som att det är bara jag som spammar så det är väl dax att ni andra får ta plats. (Och ni slipper mittbrus)
Men (jag kanju inte låta bli för jag tycker det är kul) du frågar ju så jag tycker det är vettigt för byn att jag svarar:
Mitt case mot Basse är ju inte nåt säkert alls (kom igen det är R1) och mer lite märkligt beteende här å där…
Jag har flera gånger fått skit för att jag har haft egen agenda och legat själv med röst på nån för att jag stått på mig, så det har jag i bagaget när jag nu fick just den frågan. Vidare har jag svarat tydligt på varför jag valde att byta till Impetigo; se R1 #205

Allmän iakttagelse efter R1: De gammla stora erfarna hästarna vågar knappt röra eller pressa varandra, förutom att vara på Larsson då. Mest hugg och röstningar på de mer färska forumspelarna…nått att ha med i tänket! Eller tror ni på allvar att det är Martin, Fjodor och Sidd som driver det här…
Kommentar KK?
För du behöver delta mer om du ska hjälpa till
Varulvs-kramklubb? Det är helt korrekt att du inte ger något case. Ni för oväsen men det är en ganska mjäkig sparringmatch ni håller på med. Är det för att ni inser att ni är illa ute? Att ni vill riva upp lite damm så att när den ena röstas ut hamnar den andre i grönare dager? Ni ligger löst till, båda två.
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,779
Location
Stockholm
Sidd, du har dock rätt i att KK behöver komma in i matchen. Såhär spelar en inte varulvsspel farfar, det vet du!
 

fjodorsenuba

Krigarpoet
Joined
2 Nov 2020
Messages
1,044
Tack @Impetigo och @Genesis

Totalt missat att rundan skulle börja vid 15 :O

@Basenanji det är helt lungt. Tycker det är bra att du ligger på och mycket bra att du kommer med tips. Som sagt första rundan här på forumet och räknar med att göra många nybörjarmisstag och ovanliga saker.

Angående min röst på Impetigo så var det bara ett förtydligande efter serverkrachen och jag var knappast först, som jag skrev i tråden så hakade jag på vinden som blåste. Min första röst gick på martin3.

Det jobbig just nu för mig är att den teorin jag hade första rundan står kvar och jag tror @Martin3 är röd. Men vilka fler har jag svårt att säga. Ska klura imorgon och försöka lösa om R1.

Nu är jag sjukt nyfiken på vem @Xyas valde att skydda och @Empiricus valde att sia.
Kanske det finns mer information att få?
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
Vad har vi då med oss från Genesis och Impetigo? Jo!Försöker få igång ett drev mot Sidd.Åter igen Sidd men byter till Larsson för att försöka leva. Rimligt, men Sidd-misstanken kvarstår.Mot slutet breddar Impetigo sitt case till att innefatta Basse med Sidd. Jag är inte helt säker på att jag förstår Larssons "guilt by association"-grej här, har inte riktigt reagerat på att de skulle skydda Larsson men Impetigo ser kanske något jag missar. @Xyas och @Empiricus, förstår ni vad det är han är ute efter?

Sammanfattningsvis är det press mot Sidd och Basse, och ett argument om att LJSL skulle vara röd om de är röda.

Vidare till Genesis:Genesis var också efter Sidd. Sidd spelar virrigt och verkar missförstå en del kring spelet men just i och med att vi hade en så lång dialog om outandet (vilket bör ha fått Sidd att kolla sitt PM) så är Genesis resonemang bra.Här har Larsson seglat upp som rödast, därefter Basse, därefter Sidd.

Om vi kollar på röstläget:

Röstningen R1
Impetigo (7) Fjodorsenuba, Xyas, RasmusL, Sidd, Martin3, Basenanji, LJSLarsson
LJSLarsson (5) Konrad Konvalj, Korpa, Impetigo, Empiricus, Genesis

...så hittar vi mycket riktigt dessa tre på Impetigo-sidan. De två största kritikerna av Larsson, Basse och Sidd är alltså döda, utan Basse och Sidd hade Larsson rykt. Jag har svårt att få ihpo posterna om röstordning, kan du komplettera med en ordning här @Empiricus om du har det tillgängligt, min gissning är att Sidd, Basse och LJSL hoppar på Impetigo-tåget när det börjar bli hett om öronen för Larsson. Är jag fel ute?

@Sidd @Basenanji @LJSLarsson det här är rödande på många sätt, ni behöver förklara er och prestera bra case, annars är i alla fall jag benägen att gå på genesis och Impetigos linje.

Min röst på Sidd ligger bra där den gör.
Bra gräv Rasmus.
Jag kan bara svara för mig själv.
Jag har svarat på massor av frågor och ge mig gärna respons på det tack. Håller mina svar eller?
Och även ni övriga ge mig respons tack, för mina förklaringar håller ju.
De nya röd-skälen då:
- Impetigo tycker sig från andra partier ”veta” att jag är ulv…och hade minsann rätt…snälla…det är ett himla lotteri i R1 och denna gång hade du fel Impetigo: kom ihåg det till nästa gång!
- Röstningstågen då: ja helt klart ska vi titta på hur folk röstat, det är viktigt och jag hänger gärna på din tes om att det kanske är en räddning av Larsson som görs! Bra tänk där Rasmus, ta med det allihopa till vidare spel när ni ser att jag va grön. Så vad tror jag då om detta: eftersom Rasmus lägger fram det så grönar det honom mer och jag slänger mina blickar mot de två sista i tåget som avgjorde rundan till slut: Basse och Larsson!
För att visa att jag menar allvar kan jag lägga min röst på tex Larsson så det inte blir ngr diskussioner om att jag försöker skydda denne.

Röst: LJSLarsson

Vi kan tom göra som så att jag väljer att ge bort min röst på tex Basse eller Larsson välj ni… eller vi gör så här: Är vi alla klara övertygade om att Xyas och Empi är gröna bybor!? OK på den! Ni två: Xyas och Empiricus (jag litar på er): kom överens om vart jag ska lägga min röst.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
Röst: Sidd

Så länge i alla fall.
Vad tror du om mitt förslag att jag ger bort min röst till dig och Empi?

Är det en ide som inte håller: om byn hittat nån eller fler som de säkrat som gröna så kan vi ställa som ultmatum att ALLA andra ger bort sin röst på vad de säkrade vill…? De som då vägrar eller snajpar nåt annat är scum. Eller blir det problem för i detta fall er Xyas och Empi. Faller iden på nåt?
 

Martin3

”Ulv”
Joined
7 Sep 2020
Messages
971
Nu är jag sjukt nyfiken på vem @Xyas valde att skydda och @Empiricus valde att sia.
Kanske det finns mer information att få?
xyas kommer givetvis inte röja vem han skyddat, det gör bara jobbet lättare för ulvarna. Vi behöver inte veta eftersom Xyas är garanterat grön.

Empi kommer vi få tids nog men jag antar att Empi håller på det för att leta misstag. Sannolikheten att han ”hittar” en ulv är ju hyfsat stor iaf för min del då jag vet att han inte kan vara galen och naiv var väl Impetigos claim så antingen är han ju paranoid eller normal vilket borde ge övervikt tillatt hans siande får svaret ulv.

Får han bybo är det ju enormt med information (iaf för mig). Då kan jag utesluta paranoid och han kommer vara normal vilket också ger mycket information. Ulv ger tyvärr inte lika mycket i dagsläget. Så för en gångs skull hoppas jag på bybo 😊
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
Varulvs-kramklubb? Det är helt korrekt att du inte ger något case. Ni för oväsen men det är en ganska mjäkig sparringmatch ni håller på med. Är det för att ni inser att ni är illa ute? Att ni vill riva upp lite damm så att när den ena röstas ut hamnar den andre i grönare dager? Ni ligger löst till, båda två.
😆 Håller med om att det är en bra teori som Basse verkligen gillar att köra med sina ulvkompisar. För nån gång sen när han och jag var ulvar ihop så röstade han på mig och tokdrevade (utan att först varna och lägga upp en plan) så jag fick panik och galen pån…det funkade den gången för ulvarna…det behövs nog smartare moves för oss två att göra om samma bravad igen… mitt case R1 mot Basse är inte bättre än nån annans!
- Ni måste verkligen gräva mer i MO, Empi behöver ta tag i matchen och vi behöver pressa andra tex KK mer för annars är byn körd…
- Vad säger ni själva då Rasmus och Xyas om ert geniala drag att rösta ut Impetigo?
 

Martin3

”Ulv”
Joined
7 Sep 2020
Messages
971
Finns ju givetvis en liten liten risk att Empi är ulv och vi inte har en siare men det borde visa sig hyfsat snart om inte kombinationen är inhen siare + dubbla nattmord + 1p-förmåga men då har vi väl ingen 1p-förmåga kvar att välja eller eftersom någon annan då behöver ljuga och Empi skulle inte ha någon ulvvän…
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
xyas kommer givetvis inte röja vem han skyddat, det gör bara jobbet lättare för ulvarna. Vi behöver inte veta eftersom Xyas är garanterat grön.

Empi kommer vi få tids nog men jag antar att Empi håller på det för att leta misstag. Sannolikheten att han ”hittar” en ulv är ju hyfsat stor iaf för min del då jag vet att han inte kan vara galen och naiv var väl Impetigos claim så antingen är han ju paranoid eller normal vilket borde ge övervikt tillatt hans siande får svaret ulv.

Får han bybo är det ju enormt med information (iaf för mig). Då kan jag utesluta paranoid och han kommer vara normal vilket också ger mycket information. Ulv ger tyvärr inte lika mycket i dagsläget. Så för en gångs skull hoppas jag på bybo 😊
Eftersom du är vid tangenterna Martin: vad tycker du om förslaget att ”ge bort” rösterna till Xyas och Empi?
 

Martin3

”Ulv”
Joined
7 Sep 2020
Messages
971
Eftersom du är vid tangenterna Martin: vad tycker du om förslaget att ”ge bort” rösterna till Xyas och Empi?
Intressant förslag men då finns det ju inget att analysera för oss så jag köper inte riktigt förslaget. Vi behöver att alla pratar. Det blir mer random om vi låter dom välja och jag tror vi har mer skicklighet än så. För mig låter det som någon som vill smälta in i mängden.
 

Sidd

”Bybo”
Joined
13 Dec 2016
Messages
3,693
Location
Oktoberlandet
Intressant förslag men då finns det ju inget att analysera för oss så jag köper inte riktigt förslaget. Vi behöver att alla pratar. Det blir mer random om vi låter dom välja och jag tror vi har mer skicklighet än så. För mig låter det som någon som vill smälta in i mängden.
Bra input.
Men tror du en ulv skulle ge bort sin röst till en tokgrönad Xyas.

I dettta fall ville jag ju att alla ni andra skulle sluta tro att jag hade nåt fuffens för mig med Basse eller Larsson…

Men det kanske blir rörigt att försöka blanda in fler: Xyas och Empi: förslaget kör vi bara vad gäller min röst… ok?
Kom igen nu: jag ger ju bort min röst vilket inte en ulv nånsin skulle göra till två grönade bybor.
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,779
Location
Stockholm
Bra input.
Men tror du en ulv skulle ge bort sin röst till en tokgrönad Xyas.

I dettta fall ville jag ju att alla ni andra skulle sluta tro att jag hade nåt fuffens för mig med Basse eller Larsson…

Men det kanske blir rörigt att försöka blanda in fler: Xyas och Empi: förslaget kör vi bara vad gäller min röst… ok?
Kom igen nu: jag ger ju bort min röst vilket inte en ulv nånsin skulle göra till två grönade bybor.
Jag förstår hur du tänker i teorin men jag tror att du missar en grej. Varulvsspel är svårt och en av de få absoluta fakta vi har att arbeta med är rösterna. Tar vi bort dem får vi mindre information att arbeta med, mindre att analysera. En enskild spelare kommer sällan att lösa ett varulvsspel, vi löser det som grupp. Genom att analysera folks spel får vi information, genom att kolla på hur och när folk röstar får vi mer. Det finns alltid fler bybor än ulvar och givet att spelet faktiskt är svårt redan som det är så är risken stor att de garanterat gröna gör felaktiga bedömningar. Som genesis sade, en "rödning" är typ 60 %, ulvarna skulle nog vara mycket glada över att inte behöva stå för sina egna röster.
 

RasmusL

Champion
Joined
15 Jan 2012
Messages
9,779
Location
Stockholm
Såhär ett par vinpavor in i kvällen så känner jag mig orolig. Självförtroendet efter förra spelet är inte direkt på topp, tungt att inte träffa rätt på Impetigo och om vi får en sådan aktivitets-dipp som vi fick då så är jag väldigt orolig. Vi har fler spelare med låg aktivitet. LJSL, KK, Martin (även om du faktiskt varit med ikväll), senuba. R1 var inriktat på att analysera upplägget och det var och är bra analyser som vi ska ta med oss men nu måste vi börja titta mer på hur folk spelar än på siffror och förmågeval. Där föll vi förra spelet. Jag är övertygad om att det här spelet inte kan vinnas enbart genom speluppläggsanalys.

Vad säger du @Martin3 om förra spelet, vad skulle vi ha gjort i byn för att vinna?
 

Korpa

Umenörd
Joined
7 Nov 2010
Messages
949
Location
Umeå
Fredagkvällar är uppenbarligen kvällar där folk är upptagna med livet, till ingens stora förvåning.

Jag uppskattar ändå att Sidd spammade istället för att kapitulera inför situationen. Sen vet jag inte om jag köper det.


En grej jag inte snappade upp först när jag läste Vimes startinlägg var det här med roller som varje spelare får som inte är i spel.

Efter att kollat mitt PM igen så läser jag ju tydligt vilken roll som Mäster ulv inte valt: kan det i alla fall vara nåt att börja med att auta så vi i alla fall får veta vad som inte är i spel och ja om nån ljuger så kommer det förhoppningsvis fram med tiden…
Vad tror ni?
I tid så är det här torsdag. I sitt absolut första inlägg så vill han att det ska outas, men om han fattar först kring nu VAD som ska outas så förstår jag inte riktigt vad han ville att vi andra skulle avslöja så fort i spelet.

Jag tror att jag skulle behöva en punkt-för-punkt-genomgång av din tankegång kring outningar.

Röst: Sidd
 
Top